خانهاخبار
مقاومت اپل در برابر درخواست عجیب پلیس فدرال امریکا

مقاومت اپل در برابر درخواست عجیب پلیس فدرال امریکا

پلیس فدرال امریکا طی تحقیقات خود برای کشف علت قتل در سن برناردینو از اپل درخواست کرده راهی برای دسترسی به اطلاعات آیفون ضارب ایجاد کند، اما تیم کوک رسما در برابر این درخواست مقاومت نشان داده است.
۱۳۹۴/۱۱/۲۸

روز گذشته قاضی یکی از دادگاه‌های منطقه‌ای امریکا یک رای جنجالی علیه اپل صادر کرد. بنابر رای دادگاه، اپل باید برای پلیس فدرال امریکا، FBI، راهی باز کند تا آنها بتوانند به اطلاعات آیفون ضارب در ماجرای تیراندازی و قتل در شهر سن برناردینو دسترسی پیدا کنند.

داستان این تیراندازی به چند ماه قبل مربوط می‌شود که در آن افرادی بی‌گناه جان خود را از دست دادند. حال پلیس در جریان تحقیقات خود قصد دارد به محتویات آیفون ضارب دسترسی پیدا کند و برای این کار از اپل کمک خواسته است.

اما تیم کوک، مدیرعامل اپل، قویا در برابر این درخواست مقاومت نشان داده و ایجاد این دسترسی برای پلیس را موضوعی تهدیدکننده و خطرناک برای تمام کاربران آیفون می‌داند.

 

image

 

در متنی که در این رابطه در وب‌سایت اپل منتشر شده چنین آمده است:

پلیس فدرال ممکن است از این راه دسترسی تعبیرهای مختلفی داشته باشد، اما اشتباه نکنید، ساختن نسخه‌ای از آی‌او‌اس که راهی برای دور زدن امنیت آن وجود داشته باشد به ایجاد حفره‌های امنیتی در این سیستم عامل منجر می‌شود. هرچند دولت قصد دارد نشان دهد این موضوع به همین مورد خاص محدود می‌شود، باید آگاه باشیم که هیچ ضمانتی برای این درخواست وجود ندارد.

دولت اعلام کرده که از این ابزار فقط یک بار استفاده می‌کند، اما معلوم است که داستان به همین‌جا ختم نمی‌شود. وقتی راهی برای دور زدن امنیت ایجاد شود، ممکن است بارها و بارها روی تعداد بیشماری از دستگاه‌ها به کار گرفته شود. در دنیای واقعی می‌توان آن را با شاه‌کلیدی مقایسه کرد که می‌تواند میلیون‌ها قفل را به‌سادگی باز کند، از رستوران‌ها و بانک‌ها گرفته تا فروشگاه‌ها و خانه‌ها. در هیچ منطقی این موضوع توجیه‌پذیر نیست.

فعلا مشخص نیست که سرانجام ماجرا چه خواهد شد. آیا اپل مجبور می‌شود در برابر خواسته پلیس کوتاه بیاید یا همچنان بر حفظ امنیت کاربران خود پافشاری می‌کند؟

کوک همچنین اشاره کرده است که هیچ سابقه‌ای از تحت فشار قرار گرفتن یک کمپانی امریکایی توسط دولت وجود ندارد که طی آن مشتریان آن کمپانی در معرض خطر امنیتی جدی قرار گرفته باشند.

اخبار مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (13 نظر)

علی

۱۳۹۴/۱۱/۲۹
این همون امریکایی که از انجلا مرکل صدر اعظم المان شنود میکرد ، این همون امریکایی که ویروس‌ استاکس نت با همکاری‌ماکروسافت وارد نیرو گاه های کشور کرد دیگه ، این همون امریکا هست ؟!؟

بي نام

۱۳۹۴/۱۱/۲۹
كاري نداره... يكي از اعضاي تيم تيم كوك دستگاه رو تحويل بگيره بازش كنه و دستگاه رو به پليس بده تمام... اينا فقط تبليغاته...

erfanasal

۱۳۹۴/۱۱/۲۹
با وجود تنفری که از محصولات دست و پا گیر اپل دارم ولی واقعا از لحاظ امنیت این برند ستودنیه....بسیاربسیارهم عالی

ممد

۱۳۹۴/۱۱/۲۹
اینم مث فیلم سینمایی های دروغ و تخیلیشونه همه اینا از توهم خالیه مطمن باشین.

saeed

۱۳۹۴/۱۱/۲۹
ببین اپل چقدر به کاربرانش احترام میزاره حالا بگین نمیزاره. بخدا الان سامسونگ بود یک دقیقه ای اطلاعاتش رو میداد به پلیس مثل اون تراشه که پشت باتری هاش بود هنوز از یادمون نرفته. یعنی برا کمپانی هایه کره ای نه تنها سامسونگ بلکه همشون فقط منفعت مهمه اصلا کاربرا مهم نیستن حتی تو آپدیت گوشی هاشون هم کم کاری میکنن. ولی اپل زیاد پول هم بگیره بازم ارزش داره چون پولی که بابتش میدی می ارزه همین. یه نمونه هم این مطلب. ممنون