زنگ خطر برای گوشیهای اندرویدی؛ مراقب باشید!
طی سالهای گذشته شاید یکی از مهمترین دلایل کاربران اپل برای استفاده از محصولات این کمپانی امنیت بالا و تعداد اندک حفرههای امنیتی بوده است. معمولا ماهانه حداقل یک خبر با تیتری مشابه «چند میلیون دستگاه اندرویدی در خطرند» منتشر میشود که گوگل و دیگر OEMها دائما در حال بهبود امنیت این سیستمعامل هستند. آنچه کاربران را بیشتر اذیت میکند این است که حتی اگر تمام حفرههای امنیتی اندروید برطرف شود باز هم اپلیکیشنهای مخرب زیادی برای این سیستمعامل تولید شده است. در ادامه با میزان امنیت اندروید و اپلیکیشنهای مخرب بیشتر آشنا میشویم. با جیاسام همراه باشید.

طبق گزارش کارشناسان امنیت TrendLabs، بیش از 400 اپلیکیشن مخرب با ضعفهای امنیتی خطرناک در گوگلپلی حضور دارند! اپهای مخربی که بررسی شدهاند عموما در ظاهر امن به نظر میرسند، اما در باطن بسیار خطرناکتر از چیزی هستند که نشان میدهند. شاید مهمترین دلیلی که از پیبردن متخصصان گوگل به ماهیت این اپها جلوگیری کرده است همین ظاهر فریبنده باشد؛ عمده آنها حاوی هیچگونه کد مخرب یا حفره امنیتی در برنامه اصلی نیستند، اما به محض اتصال به اینترنت، کدهای مخرب به صورت خودکار دانلود میشود و به اپلیکیشن ملحق میشود. گوگل فقط میداند که این اپلیکیشن دسترسی اینترنت میخواهد و در ابتدای نصب هم به کاربر اخطار میدهد، اما درباره فایلهایی که بعدا دانلود میشوند هیچ اطلاعاتی نمیتوان به دست آورد.

کمپانی ترندلبز برای اثبات ادعای خود یک اپلیکیشن خاص را به نام GTA V Mod For Minecraft بررسی کرده است. این اپلیکیشن، همانطور که از نامش پیداست، باید یک مود جالب از بازی GTA V برای بازی محبوب ماینکرفت باشد، اما حقیقت چیز دیگری است. پس از دانلود، اپلیکیشن به اینترنت وصل میشود و سرورهای مخرب کار خود را از آنجا شروع میکنند. در این صورت نه تنها به اطلاعات کامل گوشی شما دسترسی دارند، بلکه میتوانند از دستگاهتان به عنوان میزبانی برای حملات بعدی خود استفاده کنند. خوشبختانه گوگل با سرعت به گزارش ترندلبز واکنش نشان داده و نقص موجود را اصلاح کرده است، اما 500000 کاربری که این اپ را دانلود کردهاند احتمالا تاکنون قربانی اهداف شوم توسعهدهندگان شدهاند.

اگر با خواندن گزارش ترندلبز ترسیدهاید پس خود را آماده کنید، چون در ادامه وحشتزده میشوید! کارشناسان کمپانی دیگری اوایل امسال ادعا کردند که 350 اپلیکیشن مخرب در گوگلپلی پیدا کردهاند که در دستهبندی کاملا جداگانهای از این 400 مورد قبلی قرار میگیرند و به نحو دیگری به گجتها هجوم میبرند. علاوه بر این، کارشناسان ترندلبز معتقدند بیش از 3000 اپلیکیشن خطرناک دیگر نیز هماکنون آنلاین و آماده دانلود هستند. قسمت ترسناک ماجرا اینجاست که تمام این آمار و ارقام مربوط به گوگلپلی، بزرگترین مارکت اندروید، است در حالی که هزاران مارکت و وبسایت غیررسمی دیگر در حال تولید و ارائه اپلیکیشن هستند. با این تفاسیر احتمالا تعداد اپهای مخرب اندروید هیچوقت به طور دقیق قابل محاسبه نباشد.

شاید عدهای مثل همیشه این پاسخ را بدهند که «ما که اطلاعات خاصی نداریم که به درد کسی بخورد» یا «کدام هکر به گوشی ما حمله میکند؟». دقت داشته باشید که گاهی با افشای تنها یک عکس یا کلیپ کوتاه حریم شخصی انسانها کاملا نابود میشود، پس امنیت دستگاههای هوشمند را جدی بگیرید.
نظر شما درباره امنیت چیست؟ آیا تاکنون مورد تعرض هکرها قرار گرفتهاید؟ آیا روی گوشیتان از ویروسیاب استفاده میکنید؟ شما چقدر برای امنیت گجتهای خود هزینه میکنید؟