نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A56؛ میانردهای پرمیوم
از زمان عرضه اولین مدلهای سری A50 حدود ۶ سال میگذرد و شاید خود سامسونگ هم تصور نمیکرد این خانواده به یکی از محبوبترین و موفقترین میانردههای بازار تبدیل شود.
بیشتر
حالا Galaxy A56 با بهبودهایی همچون ارتقای دوربین سلفی، بزرگتر شدن نمایشگر، تراشه قویتر و پشتیبانی از شارژ سریعتر معرفی شده است. اما آیا این تغییرات کافی هستند تا در رقابت با رقبای قدرتمندی مانند شیائومی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس یا گوگل پیکسل 9a، همچنان ارزش خرید بالایی داشته باشد؟ برای پاسخ به این سوال بررسی سامسونگ گلکسی A56 را تا انتها مطالعه کنید.
بررسی تخصصی Galaxy A56 سامسونگ
نکات مثبت
- کیفیت ساخت بالا و مرغوب
- نمایشگر بسیار باکیفیت و روشن
- آپدیت نرمافزاری تا ۶ سال
- پشتیبانی از شارژ سریع ۴۵ وات
- عملکرد قابل قبول دوربینها
- پایداری تراشه در پردازشهای سنگین
نکات منفی
- عملکرد دوربینها در شب میتوانست بهتر باشد.
- پایین بودن نرخ PWM نمایشگر
- هوشمصنوعی ناکارآمد
جعبهگشایی گلکسی A56 سامسونگ
سامسونگ چند سالی است که محصولات خود را با جعبههای خالی عرضه میکند و Galaxy A56 نیز از این قاعده پیروی میکند؛ در واقع به غیر از گوشی، کابل شارژ و دفترچههای راهنما دیگر خبری از کاور، آداپتور شارژر و هندزفری نیست.
این اقدام سامسونگ برای جلوگیری و کاهش ردپای کربن و آلودگیهای محیط زیست است، اما حاشیه سود بالا از فروش جداگانه لوازمجانبی تناقضی است که نمیتوان به همین راحتی از آن عبور کرد. با این حال، کاری برای این موضوع نمیتوان انجام داد و این سیاستی است که تمامی شرکتهای تولیدکننده در پیش گرفتهاند.
طراحی سامسونگ گلکسی A56؛ ظاهری جدید و مرغوب
سامسونگ برای میانردههای ۲۰۲۵ خود، طراحی متفاوتی در نظر گرفته است؛ حذف جزیرههای مستقل دوربین و ادغام آنها در یک جزیره. تنها وجه تمایز سامسونگ A56 با A55 متفاوت بودن طراحی پشت گوشی است. البته این مسئله کمی سطحینگری است؛ چرا که با کمی دقت میتوان متوجه بهبودها و رفع عیبهای بخش طراحی شد.

بیرونزدگی جزیرهکلیدها (Key Island) کمتر شده و یکپارچگی بیشتری با بدنه دارد و همین موضوع هم سبب شده تا دسترسی کاربران به کلیدها راحتتر از قبل باشد. البته مادامی که دستهای بزرگ داشته باشید؛ چرا که کلیدها از حالت استاندارد کمی بالاتر قرار گرفتهاند و برای افرادی که دستهای کوچکی دارند، دسترسی به آنها کمی سخت است.

اسلات سیمکارت به لبه پایینی منتقل شده و بهجز دو حفره که هنگام مکالمه یا ضبط ویدیو وظیفه حذف صداهای مزاحم را برعهده دارند، مورد دیگری دیده نمیشود. حضور دو میکروفن در لبه پایینی به همراه درگاه شارژ تایپسی نیز از مواردی است که در لبه پایینی به چشم میخورند.
سامسونگ گلکسی A56 به عنوان یک میانرده فراتر عمل میکند، در واقع باید بگوییم که بهدست گرفتن این دستگاه به هیچعنوان حس یک میانرده را منتقل نمیکند و نکته مثبتی برای این محصول محسوب میشود.

یکی از دلایلی که کیفیت ساخت این دستگاه را افزایش داده، استفاده از ترکیب آلومینیوم در فریم و شیشه در پنلهای پشت و جلویی است.
اکنون که صحبت از پنلها شد، باید به این موضوع اشاره کنیم که Galaxy A56 در پنل پشتی از محافظ گوریلا گلس ویکتوس پلاس استفاده کرده که در مقایسه با نسل قبلی بهبود یافته است.
میانرده جدید سامسونگ در ابعاد ۱۶۲.۲ در ۷۷.۵ میلیمتر با ضخامت ۷.۴ میلیمتر تولید شده است، اما با وجود افزایش ۰.۱ اینچ ارتفاع، وزن دستگاه به ۱۹۸ گرم کاهش یافته که در استفاده اولیه کاملا احساس میشود.
نکته منفی که در بخش طراحی به آن برمیخوریم، همان ایراد طراحی است که سری اس ۲۵ نیز به آن دچار هستند؛ در واقع قاب دوربین در نظر گرفته شده برای A56 سامسونگ کمی با پنل پشتی فاصله دارد و همین موضوع هم امکان دارد که گردوخاک از این نقطه به داخل نفوذ کنند و عملکرد دوربین را طولانی مدت مختل کند.

در بخش جلویی دستگاه با پنل سوپر امولد روبهرو میشویم که حاشیههای اطراف آن کمی نسبت به قبل کاهش پیدا کردهاند و اکنون میتوان به ۸۷.۷ درصد از این فضا دسترسی داشت. البته حاشیه پایین صفحه کمی بیشتر از سایر لبهها است که سامسونگ میتوانست در این زمینه عملکرد بهتری داشته باشد.
در نهایت مانند نسلهای گذشته در گلکسی A56 نیز شاهد استاندارد IP67 هستیم که اجازه میدهد این دستگاه تا عمق ۱ متر به مدت ۳۰ دقیقه داخل آب دوام بیاورد.
نمایشگر سامسونگ گلکسی A56؛ همچنان بهترین!
بیانصافی است که از سامسونگ به عنوان یکی از بزرگترین و بهترین تولیدکنندگان نمایشگرهای اولد یاد نکنیم؛ بنابراین این انتظار بهوجود میآید که برای گوشیهای خود نیز از مرغوبترین پنلها استفاده کند.
کهکشانی جدید سامسونگ از این قاعده مستثنی نیست و پنل سوپر امولد در نظر گرفته شده برای این میانرده کاملا از کیفیت بالایی برخوردار است.

نمایشگر گلکسی A56 همانطور که اشاره شد حدود ۰.۱ اینچ افزایش یافته و اکنون با پنل ۶.۷ اینچی سروکار داریم. این پنل مانند نسلهای قبلی ۸ بیتی است که در واقع میتواند تا ۱۶ میلیون رنگ را نمایش دهد.
شفافیت بالای نمایشگر در کنار رنگهای اشباع شده تجربه دلپذیری برای اکثر کاربران به ارمغان میآورد. با این حال، اگر کاربر سختگیری باشید، امکان تغییر پروفایل رنگها را از طریق تنظیمات خواهید داشت.
وضوح پنل همچنان +Full HD است، اما با توجه به افزایش قطر نمایشگر، تراکم پیکسلها به ۳۸۵ پیکسل در هر اینچ کاهش پیدا کرده؛ البته کاهش ۵ پیکسلی تراکم مورد نیست که چندان توی ذوق بزند یا مسئله مهمی باشد. این پنل همچنان برای اغلب کاربران یک گزینه عالی است و انتظارات را به خوبی پاسخ میدهد. نرخنوسازی ۱۲۰ هرتز در نظر گرفته شده تا عملکرد روان و سریع، کار کردن با گوشی را برای کاربران لذتبخش کند.

یکی از نکات مثبت نمایشگر A56، افزایش بیشینه روشنایی از ۱۰۰۰ نیت به ۱۹۰۰ نیت است. البته این مقدار فقط هنگام نمایش محتوای HDR در دسترس خواهد بود و در بیشترین حالت تنها به ۱۲۰۰ نیت میرسد.
طبق بررسیهای انجام شده باید بگوییم که در حالت دستی این پنل ۴۵۰ نیت و با حالت روشنایی خودکار ۱۲۱۳ نیت روشنایی تولید میکند که همچنان برای کار کردن در روزهایی روشن کاملا مناسب است و مشکلی بابت شفافیت محتوا بهوجود نمیآید.
در نهایت، نمایشگر Galaxy A56 و تمامی گوشیهای سامسونگ از یک ایراد بزرگ رنج میبرند و آن هم پایین بودن نرخ سوسو زدن یا همان PWM است؛ در واقع پایین بودن این نرخ باعث میشود تا چشم کاربران در طولانی مدت خسته شود و آسیب ببیند.
نرم افزار Samsung Galaxy A56؛ ظاهر جدید وانیوآی و آپدیت ۶ ساله
A56 سامسونگ با رابطکاربری One UI 7 بر پایه اندروید ۱۵ عرضه شده و این دستگاه به یکی از میانردههایی تبدیل شده که طولانیترین پشتیبانی نرمافزاری را دارد. در واقع گلکسی A56 تا ۶ سال بهروزرسانیهای سیستمعامل اندروید را به همراه بستههای امنیتی دریافت میکند.
رابطکاربری One UI 7 را پیشتر در نقد و بررسی گلکسی S25 اولترا زیر ذرهبین بردیم و میتوانید جزئیات کامل را در آن مطلب مطالعه کنید.

هوشمصنوعی به نقل محافل تبدیل شده و دیگری راه خود را نیز به گوشیهای میانرده پیدا کرده و شرکتهای تولیدکننده میتوانند با اضافه کردن قابلیتهای غیرکاربردی پول اضافهتری از کاربران خود دریافت کنند. در واقع هوشمصنوعی در نگاه اول شاید کار را برای کاربران راحت کند و جذابیت داشته باشد، اما مشکل اصلی اینجا است که تولیدکنندگان به دنبال پاک کردن صورت مسئله هستند و با اضافه کردن این قابلیتها سعی در مخفی کردن ایرادات دیگر بخشهای محصولات خود دارند.
با این حال، گلکسی A56 به Awesome Intelligence مجهز شده که شامل بخشی کوچکی از امکانات Galaxy AI میشود؛ چرا که تمام امکاناتی که روی مدل پرچمدار تمامعیار این شرکت وجود دارد به طبع سختافزار ضعیفتر روی این میانرده نیست.

رابطکاربری One UI 7 ظاهر زیبا و کاربرپسندی دارد و برای اکثر سلیقهها مناسب است. جدا شدن نوار اعلانات از دسترسی سریع واقعا نکته مثبتی به حساب میآید. برنامهها با سرعت بالایی نصب میشوند و جابهجایی بین منوها نیز کاملا سریع است.
در رابطه با هوشمصنوعی هم عملکرد آن کاملا متوسط بود؛ برای مثال قابلیت حذف اجسام از عکس خطای زیادی دارد. با این حال، قابلیت AI Select که کاربرد قابل قبولی دارد و میتواند اطلاعات موجود در صفحه را به درستی تشخیص دهد.
سختافزار و عملکرد گلکسی A56؛ میانرده ولی پایدار
سامسونگ برای میانردههای سری A همچنان سنت خود را حفظ کرده و دوباره به سراغ تراشههای اگزینوس رفته است. A56 سامسونگ از تراشه اگزینوس ۱۵۸۰ بهره میبرد که شامل یک پردازنده مرکزی هشت هستهای و پردازنده گرافیکی Xclipse 540 میشود. پردازنده گرافیکی این تراشه مانند نسل قبلی بر پایه معماری RDNA 3 شرکت AMD است که با پردازندههای گرافیکی کنسولهای بازی شباهت دارد.

با توجه به تغییرات انجام شده پردازندههای این تراشه روی کاغذ تا دو برابر عملکرد بهتری دارند، اما برای بررسی دقیقتر به سراغ بنچمارکهای معتبر رفتیم.
در بنچمارک Geekbench 6 که تنها پردازنده مرکزی مورد بررسی قرار میگیرد، نتایج کاملا مطلوب هستند؛ در واقع این پردازنده در بخش تک هستهای با امتیاز ۱۳۵۸ تنها کمی عقبتر از همتای چینی خود یعنی شیائومی 14T با پردازنده دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا میافتد. همچنین در بخش چند هستهای نیز امتیاز ۳۸۸۸ بدست آمده که فاصله زیادی با پردازنده گوشی چینی ندارد.

در تست آنتوتو ورژن ۱۰ نیز امتیاز ۹۰۹۲۰۸ نوید بهبود را میدهد و در مقایسه با نسل قبلی حدود ۲۰۰ هزار بیشتر شده است. با این حال، پردازنده گرافیکی به نسب رقبای چینی چندان خوب نیست و از رقابت عقب میماند.
البته باید به این نکته اشاره کنیم که پایداری تراشه یکی مزایای این بخش محسوب میشود و دما هم به اندازه زیادی افزایش پیدا نکرد؛ بنابراین در استفادههای سنگین و طولانی مدت عملکرد دستگاه بهخوبی حفظ میشود و افت توان را شاهد نبودیم.
دوربین سامسونگ گلکسی A56؛ در یک کلام خوب
گلکسی A56 همانطور که انتظار میرفت با سه دوربین عرضه شده؛ چینشی که چندین سال است نهتنها در میانردهها، بلکه در پرچمدارهای این شرکت مشاهده میشود.
دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی به همراه لرزشگیر اپتیکال، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو مجموعه لنزهای Galaxy A56 را تکمیل میکنند.

اصلیترین تغییر در این بخش، تغییر حسگر دوربین سلفی از ۳۲ مگاپیکسلی به حسگری بزرگتر با وضوح ۱۲ مگاپیکسل است. همچنین دوربین اصلی و سلفی این دستگاه امکان فیلمبرداری 4K با نهایت سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را فراهم میکند.
اکنون به سراغ عکسهای گرفته شده با گلکسی A56 میرویم، جایی که در نسلهای گذشته حرفهای زیادی برای گفتن داشت و به یکی از میانردههای محبوب در زمینه عکاسی تبدیل شده بود.

همانطور که مشاهده میکنید، تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی در نور روز با وجود جزئیات بالایی که دارند، اما در بخش نورپردازی با مشکل مواجه هستند.
با این حال، از نکات مثبت آن میتوان به رنگهای نزدیک به واقعیت و کنتراست مطلوب اشاره کرد. البته در برخی از تصاویر شاهد روشنایی بیش از اندازه بودیم که بیشتر به نرمافزار و الگوی پردازش تصاویر مرتبط میشود و در آپدیتهای بعدی برطرف خواهد شد.
البته به این نکته هم باید اشاره کنیم که عکاسی در حالت کامل ۵۰ مگاپیکسلی نیز این ایراد دیده میشود و حتی رنگها نیز کمی اغراق خود را از دست میدهند. پرترههای گرفته شده از نظر رنگ و نور مطلوب هستند، اما در بخش جزئیات و بافتها چندان چنگی به دل نمیزند.

دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید با وجود اینکه از سایر رقبای چینی حسگر بهتری دارد، اما باز هم عملکرد آن محدود است. گسترهدینامیکی، جزئیات و کنتراست متوسط است، ولی رنگها همچنان مطلوب هستند و بهخوبی ثبت میشوند.

دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو هم قابلیتی است که به کاربران اجازه میدهد تا از سوژههای نزدیک عکاسی کنند. جزئیات محدود، نبود فوکوس خودکار و نوردهی متوسط از نکات این دوربین به حساب میآیند. با این حال، هرچه باشد از دوربینهای ۲ مگاپیکسلی که روی محصولات چینی قرار میگیرند، بهتر است و با کمی آزمون و خطا میتوان عکسهای خوبی ثبت کرد.

برخلاف آنچه در دوربین اصلی و اولتراواید دیدیم، دوربین سلفی عملکرد بسیار رضایتبخشی داشت. این دوربین تصاویر بسیار خوبی ثبت میکند و از نکات مثبت آن میتوان به گسترهدینامیکی عریض، جزئیات مناسب و رنگهای نزدیک به واقعیت اشاره کرد.
اکنون نوبت به عکاسی در شب میرسد، جایی که پاشنه آشیل محصولات سامسونگ است و نسبت به رقبا عقب میماند. با این حال، نکته جالب توجه در عکاسی با گلکسی A56 در شب، عملکرد نرمافزاری بهتر دوربین در حالت استاندارد به نسبت حالت اختصاصی شب بود.

تصاویر در مقایسه با نمونههای روز، کنتراست ضعیفتری دارند و رنگها نیز از حالت طبیعی به صورتی میل میکنند که نکته منفی محسوب میشود. با این حال، بیانصافی است که نگوییم سطح جزئیات و کنترل نویز بهبود یافته است.

عملکرد دوربین اولتراواید در شب چندان چنگی به دل نمیزند، اما برای اشتراک گذاشتن داخل شبکههای اجتماعی مناسب هستند.
در رابطه با فیلمبرداری گلکسی A56 عملکرد قابل قبولی از خود نشان میدهد و لرزشگیر اپتیکال و الکترونیکی هر دو به خوبی باعث میشوند تا تکانهای ناشی از حرکت دست کنترل شوند. جزئیات مناسبی ثبت میشود، رنگهای نزدیک به واقعیت هستند و گستردهدینامیکی هم مطلوب به نظر میرسد.
باتری و شارژر گوشی موبایل سامسونگ گلکسی A56
میانرده جدید سامسونگ یا همان Galaxy A56 با برخورداری از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی ماندگاری باتری نسبتا ضعیفتری در مقایسه با گلکسی A55 دارد. البته این مسئله میتواند به علت بهینه نشدن دستگاه و افزایش توان تراشه باشد که با آپدیتهای آینده بهتر خواهد شد.

از طرفی دیگر سرعت شارژ از ۲۵ وات به ۴۵ وات افزایش پیدا کرده است و با استفاده از آداپتور مناسب برای شارژ کامل به حدود یک ساعت و ربع زمان نیاز دارد. متاسفانه خبری از فناوری شارژ سریع بیسیم نیست و یکی از نکات مثبتی که باید اشاره کنیم، عدم افزایش دمای دستگاه هنگام شارژ بود.
بررسی ویدیویی Samsung Galaxy A56
آیا گوشی موبایل سامسونگ Galaxy A56 ارزش خرید دارد؟
سامسونگ با معرفی گلکسی A56، بار دیگر نشان داد که بهخوبی نیازهای کاربران در بازار میانرده را درک کرده است. این گوشی با بهبودهای ملموس در بخش نمایشگر، طراحی، سختافزار و شارژ سریعتر، تجربهای فراتر از یک میانردهی صرف ارائه میدهد.
با این حال، ضعفهایی نظیر عملکرد متوسط دوربین در شب و نبود لوازم جانبی درون جعبه همچنان باقی ماندهاند. در مجموع، Galaxy A56 با تکیه بر کیفیت ساخت بالا، پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت و نمایشگری باکیفیت، یکی از بهترین گزینههای موجود در بازه قیمتی خود بهشمار میرود و میتواند انتخابی مطمئن برای کاربرانی باشد که بهدنبال تجربهای پایدار و قابلاعتماد از یک گوشی میانرده هستند.
برچسبها: