گلکسی زد فلیپ 7 در برابر گلکسی زد فلیپ 7 اف ای؛ سلام بر اگزینوس!
در این مطلب، به مقایسه دو تاشدنی جدید سامسونگ خواهیم پرداخت که در عین بهرهمندی از قابلیتهای چشمگیر، تفاوتهای مهمی با یکدیگر دارند.
در دومین رویداد گلکسی آنپکد سال ۲۰۲۵ میلادی که هفته گذشته برگزار شد، شاهد رونمایی از دو تاشدنی پرمیوم سامسونگ یعنی گلکسی زد فلیپ ۷ و گلکسی زد فولد ۷ بودیم. از سوی دیگر، برای نخستینبار، غول فناوری کره از یک گوشی تاشو اقتصادی موسوم به گلکسی زد فلیپ ۷ اف ای پردهبرداری کرد که میتوان آن را نسخه ریبرند گلکسی زد فلیپ ۶ (با اندکی تغییرات) به شمار آورد.
زد فلیپ ۷ که محصول پرچمدار تولیدکننده کرهای به شمار میرود، با مشخصات فنی ویژهای مانند نمایشگر کاور بزرگ، تراشه قدرتمند اگزینوس و باتری حجیمتر همراه شده است. مدل FE سری فلیپ نیز با قیمت پایینتر خود میتواند توجه کاربران را به سوی خود جلب کند.

در این مطلب، دو تاشدنی جدید سامسونگ را زیر ذرهبین خواهیم برد تا بیشتر با تفاوتها و شباهتهای این دو دستگاه آشنا شویم. اگر قصد خرید یکی از دو محصول اشارهشده را دارید، مقاله پیشرو به شما کمک میکند تا با دید باز گزینه مناسب را انتخاب کنید.
برچسب قیمتی
طبق اعلام رسمی، گلکسی زد فلیپ ۷ برای کانفیگ پایه ۲۵۶ گیگابایتی با قیمت ۱۰۹۹ دلار به فروش خواهد رسید. به علاوه، مدل ۵۱۲ گیگابایتی نیز با قیمت ۱۲۲۰ دلاری عرضه میشود. شایان ذکر است که قیمت این دستگاه هیچ تفاوتی با نس قبلی خود ندارد.
به عنوان مدل ارزانتر، گلکسی زد فلیپ ۷ FE برچسب قیمتی ۹۰۰ دلاری را به همراه دارد که مربوط به نسخه پایه ۱۲۸ گیگابایتی میشود. در صورت انتخاب گزینه ۲۵۶ گیگابایتی، خریداران باید مبلغ ۹۶۰ دلار را پرداخت کنند.
گلکسی زد فلیپ ۷ از طراحی جذابتر و بهروزتر بهره میبرد
همانطور که انتظار میرفت، زد فلیپ ۷ به عنوان نسخه گرانتر و پرمیوم ظاهر جذابتری را به همراه دارد. در مقایسه با مدل قبلی، تاشدنی سامسونگ از بدنه باریکتر، حاشیه نمایشگر نازکتر و پنل کاور بزرگتر برخوردار شده که نقش بهسزایی در جذابیت این محصول ایفا میکنند.

با کنار هم قراردادن دو گوشی، به سرعت متوجه میشویم که زد فلیپ ۷ اف ای طراحی از قدیمیتری بهره میبرد و انگار به یک نسل قبلتر تعلق دارد. البته نباید فراموش کرد که این محصول نسخه ریبرند زد فلیپ ۶ محسوب میشود.
مهمترین ویژگی گلکسی زد فلیپ ۷ نمایشگر کاور بزرگ آن به شمار میرود که حالا تمام نیمه بالایی پنل پشتی را فرا گرفته است. به لطف حاشیههای فوقباریک، پنل ثانویه این دستگاه تجربه بصری چشمنوازی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
از سوی دیگر، مدل FE سری زد فلیپ از همان نمایشگر فولدرمانند برخوردار شده که افزونبر حاشیههای ضخیم، اندازه به مراتب کوچکتری به نسبت مدل فلیپ ۷ دارد.
در دو حالت باز و بستهشده، گلکسی زد فلیپ ۷ از ضخامت ۱۳٫۷ میلیمتری و ۶٫۵ میلیمتری بهره میبرد. برای حالتهای اشارهشده، زد فلیپ ۷ اف ای به ترتیب با ضخامت ۱۴٫۹ میلیمتر و ۶٫۹ میلیمتر همراه شده است. ناگفته نماند که هر دو دستگاه از وزن تقریباً مشابهی برخوردار هستند.

پنل پشتی و نمایشگرهای کاور دو تاشدنی سامسونگ توسط پوشش گوریلا گلس ویکتوس ۲ پلاس محافظت میشوند. این دو دستگاه همچنین از فریم آلومینیومی بهره میبرند و به لطف گواهی IP48، در برابر آب و گردوغبار نیز مقاوم خواهند بود.
در حالی که زد فلیپ ۷ در رنگهای متنوع آبی، مشکی، قرمز و سبز به فروش میرسد، زد فلیپ ۷ اف ای تنها دو رنگ مشکی و سفید را به همراه دارد.
گلکسی زد فلیپ ۷ FE به نمایشگرهای کوچکتری مجهز است
زد فلیپ ۷ با نمایشگر کاور ۴٫۱ اینچی سوپر امولد همراه شده که از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی میکند. به علاوه، تاشدنی پرمیوم سامسونگ به پنل داخلی ۶٫۹ اینچی داینامیک امولد 2X مجهز شده که نرخ نوسازی متغیر ۱ تا ۱۲۰ هرتز را به همراه دارد. هر دوی این نمایشگرها قادرند به روشنایی ۲۶۰۰ نیتی دست پیدا کنند.
از سوی دیگر، زد فلیپ ۷ اف ای از صفحهنمایش کاور ۳٫۴ اینچی و پنل داخلی ۶٫۷ اینچی بهره میبرد. برخلاف پنل ثانویه که از تنها از نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی پشتیبانی میکند، نمایشگر داخلی از نرخ نوسازی متغیر ۱ تا ۱۲۰ هرتزی و روشنایی ۲۶۰۰ نیتی برخوردار است.
اگزینوس ۲۵۰۰ در برابر اگزینوس ۲۴۰۰
برخلاف آنچه انتظار میرفت، سامسونگ امسال برای تاشدنی پرمیوم خود تراشه پرچمدار کوالکام را کنار گذاشت و این دستگاه را با تراشه اگزینوس ۲۵۰۰ روانه بازار کرد. برای مقایسه، گلکسی زد فولد ۷ با چیپست اسنپدراگون ۸ الیت (نسخه for Galaxy) عرضه شده است.

تراشه ۳ نانومتری اگزینوس ۲۵۰۰ از سرعت حداکثری ۳٫۳ گیگاهرتزی پشتیبانی میکند و پردازنده گرافیکی Xclipse 950 را به همراه دارد. این سختافزار در زد فلیپ ۷ با حافظه رم ۱۲ گیگابایتی LPDDR5x و دو نسخه حافظه داخلی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی UFS 4.0 به پردازش اطلاعات میپردازد.
از سوی دیگر، گلکسی زد فلیپ ۷ اف ای با تراشه اگزینوس ۲۴۰۰ (۴ نانومتری) روانه بازار میشود که از سرعت حداکثری ۳٫۲۱ گیگاهرتزی پشتیبانی میکند و پردازنده گرافیکی Xclipse 940 را به همراه دارد. این گوشی همچنین با حافظه رم ۸ گیگابایتی و دو نسخه حافظه داخلی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی عرضه میشود.
در بنچمارک آنتوتو ۱۰، اگزینوس ۲۵۰۰ حدود ۲۵ درصد قویتر از مدل ۲۴۰۰ ظاهر شده که نشان میدهد تفاوت زیادی بین قدرت پردازشی این دو پردازنده وجود دارد. در تستهای تک هستهای و چند هستهای گیکبنچ نیز تراشه جدید سامسونگ به ترتیب تا ۱۵ درصد و ۳۲ درصد امتیازهای بالاتری را به خود اختصاص داده است.

به طور کلی، گلکسی زد فلیپ ۷ در پردازش تسکهای پیچیده مانند اجرای بازیها، پخش محتوای 4K و ادیت ویدیو عملکرد بهتری به نسبت زد فلیپ ۷ FE خواهد داشت. حافظه رم بیشتر این دستگاه همچنین به آن کمک میکند تا در بخش چندوظیفگی، تجربه کاربری بهتری را به ارمغان بیاورد.
هر دو گوشی با One UI 8 عرضه میشوند
گلکسی زد فلیپ ۷ و زد فلیپ ۷ اف ای با رابط کاربری One UI 8 (مبتنیبر اندروید ۱۶) عرضه میشوند که قابلیتهای جدیدی مانند Now Bar و Now Brief را به همراه دارد. از سوی دیگر، این نرمافزار بهبودهایی برای اپلیکیشنهای سیستمی مانند Samsung Health و Samsung Internet را نیز به همراه دارد.

گوشیهای سامسونگ از قابلیتهای هوش مصنوعی مختلف مانند Writing Assist و Note Assist و Transcript Assist و Live Translate و دستیار هوش مصنوعی جمنای گوگل پشتیبانی میکنند. ناگفته نماند که گلکسی زد فلیپ ۷ و زد فلیپ ۷ اف ای تا ۷ سال آپدیتهای نرمافزاری و امنیتی را دریافت خواهند کرد.
سیستم دوربین مشابه با دوربین اصلی و لنز فوقعریض
با وجود همه تفاوتها، سامسونگ در سیستم دوربین گوشیهای جدید خود تغییری ایجاد نکرده تا همچنان شاهد قرارگیری دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی (گشودگی دیافراگم f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال) و لنز فوقعریض ۱۲ مگاپیکسلی (گشودگی دیافراگم f/2.2) در گلکسی زد فلیپ ۷ و گلکسی زد فلیپ ۷ اف ای باشیم.

وظیفه ثبت تصاویر سلفی و برقراری تماسهای ویدیویی برعهده دوربین ۱۰ مگاپیکسلی است که در ناچ حفره نمایشگر اصلی دیده میشود و از فیلمبرداری 4K پشتیبانی میکند. تاشدنیهای سامسونگ از قابلیتهای تصویربرداری مبتنیبر هوش مصنوعی مانند Audio Eraser و Auto Trim و Photo Assist و Sketch to Image بهره میبرند.
عمر باتری
گلکسی زد فلیپ ۷ با بهبود نسبتاً قابلتوجهی در بخش باتری همراه شده و حالا از باتری ۴۳۰۰ میلیآمپرساعتی (نسبت به باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی زد فلیپ ۶) بهره میبرد که به نظر میرسد میتواند تا مدت زمان بیشتری دوام بیاورد.

گلکسی زد فلیپ ۷ اف ای نیز به باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی مجهز است که در مدل زد فلیپ ۶ نیز شاهد قرارگیری آن بودهایم. هر دو باتری تاشدنیهای سامسونگ از شارژ باسیم ۲۵ واتی، شارژ بیسیم ۱۵ واتی و شارژ معکوس بیسیم ۴٫۵ واتی پشتیبانی میکنند.
کدام تاشدنی برای شما مناسب است؟
اگر به دنبال یک پرچمدار تاشو فلیپ تمامعیار هستید که از بدنه نازک، سختافزار قدرتمند، نمایشگرهای بزرگ و باتری حجیم بهره میبرد، گلکسی زد فلیپ ۷ یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار به شمار میرود که برند خوشنامی نیز در پشت آن قرار دارد. با این وجود، قیمت ۱۰۹۹ دلاری این دستگاه شاید برای برخی از کاربران زیاد باشد.
از سوی دیگر، در صورتی که به گوشی تاشو فلیپ علاقه دارید؛ ولی تمایلی به پرداخت هزینه بالا نیز ندارید، گلکسی زد فلیپ ۷ اف ای شاید بتواند رضایت شما را جلب کند. با نمایشگرهای کارآمد، تراشه قوی و تجربه نرمافزاری غنی، تاشدنی مقرونبهصرفه سامسونگ گزینه مناسبی برای خرید خواهد بود.
برچسبها: