۵ دلیل برای خرید گلکسی زد فولد ۷ و ۳ هشدار قبل از انتخاب
گلکسی زد فولد ۷ با طراحی باریکتر، نمایشگر روشنتر و پردازنده قدرتمندتر وارد میدان شده، اما همه چیز درباره این گوشی تاشو بینقص نیست. در این مطلب، به ۵ ویژگی جذاب و ۳ ضعف قابلتامل آن میپردازیم.
سامسونگ با گلکسی زد فولد 7، بهترین دلایل را برای کنار گذاشتن گوشیهای معمولی و روی آوردن به یک دستگاه تاشو ارائه داده است. این تغییرات به قدری قابلتوجه هستند که حتی کارشناسانی که به شدت از گوشیهای تاشو سامسونگ انتقاد میکردند، حالا در بررسی عملی گلکسی زد فولد 7، تاکید کردهاند که این محصول جدید، اولین گوشی تاشویی است که واقعا میخواهند آن را بخرند.
سامسونگ در سالهای گذشته علیرغم این که به عنوان بنیانگذار رده گوشیهای تاشو شناخته میشود، با این حال مخصوصا در سری گلکسی زد فولد 6 و زد فلیپ 6، به خاطر عدم ارائه هیچگونه نوآوری و ویژگی خاصی، به شدت از طرف کاربران و کارشناسان مورد انتقاد قرار گرفت و یکی از بدترین سالها را پشت سر گذاشت.
اما امسال با گلکسی زد فولد 7 و زد فلیپ 7 دوباره دست پر برگشته و با تغییرات بسیار بزرگی که در آنها اعمال کرده، میخواهد دوباره در مرکز توجهات قرار گرفته و رهبری را به دست بگیرد. به همین دلیل، گلکسی زد فولد 7 از ارزش خرید بسیار بالایی برخوردار بوده و تقریبا تمامی موارد مهم در آن نسبت به مدل سال گذشته، تغییراتی داشته است.
با این حال اگر فکر خرید گوشی زد فولد 7 را در سر دارید، بهتر است قبل از تصمیمگیری نهایی، در ادامه به 5 مورد از مزیتهای منحصربهفرد این گوشی و البته سه مورد از معایبی که میتوانند شما را از خرید منصرف کنند، آشنا شوید.
نقاط قوت گلکسی زد فولد 7؛ چرا باید این گوشی را بخرید؟
باریکترین گوشی تاشو

اگر ضخامت و باریکی گلکسی زد فولد 7 را با سایر گوشیها مخصوصا در رده تاشو مقایسه کنید، پاسخ کوتاه این است که برای پیدا کردن گوشی به باریکی گلکسی زد فولد 7 از دیگر برندها، احتمالا باید سالها منتظر بمانید. البته احتمالا به مدلهایی مانند اوپو فایند N5 و آنر مجیک V5 اشاره خواهید کرد، اما باید اشاره کرد که پیدا کردن این گوشیها در کشورهای خارج از چین و حتی آسیا، بسیار دشوار است، چراکه این شرکتها عملا از قدرت گستردگی عرضه سامسونگ به هیچ وجه برخوردار نیستند و در بین برندهای آسیایی، این تنها سامسونگ است که محصولات آن را در هر جای جهان میتوانید پیدا کنید.
البته هر چه قدر که ضخامت 4.2 میلیمتری گلکسی زد فولد 7 در حالت باز چشمگیر باشد، طراحی 8.9 میلیمتری آن در حالت بسته را هم نباید دست کم گرفت. این دستگاه بسیار باریک است و در نتیجه حمل و استفاده بسیار راحتی دارد، در حالی که همچنان از مزایای داشتن یک نمایشگر فوقالعاده بزرگ لذت خواهید برد.
همچنین احتمالا این موضوع هم به فکرتان خواهد رسید که گلکسی زد فولد 7 با داشتن چنین ضخامت بسیار پایینی، احتمالا مقامت بسیار کمی در برابر ضربه و فشار خواهد داشت، با این حال لازم به ذکر است که سامسونگ در طراحی فوق باریک این گوشی از دوام آن کم نگذاشته و از یک سیستم لولای جدید بهره میبرد.
این سیستم لولای جدید، Armor Flex، هنگام باز و بسته کردن گوشی، فشار را به طور یکنواخت پخش میکند، در حالی که هم قاب و هم لولا از آلومینیوم پیشرفته آرمور برای افزایش استحکام و سختی در مقایسه با مدلهای قبلی استفاده میکنند.
حتی با وجود همه اینها، گلکسی زد فولد 7 سبکتر از مدل قبلی بوده و وزن آن به 215 گرم میرسد. این گوشی تقریبا 3 گرم سبکتر از گلکسی اس 25 اولترا بوده و این در حالی است که پرچمدار پریمیوم سامسونگ، صفحهنمایشهای متعددی که گلکسی زد فولد 7 با خود حمل میکند را ندارد.
سیستم دوربین بهتر از قبل

وقتی صحبت از عکاسی با یک گوشی تاشو میشود، بیشتر کاربران مدلهای گلکسی زد فلیپ را به زد فولد بزرگتر ترجیح میدهند، برخی پیشرفتها در گلکسی زد فولد 7 احتمالا تعادل این وزنه را به سمت پرچمدار بزرگتر تاشو سامسونگ تغییر خواهد داد. مانند مدلهای گلکسی اس 25 اولترا و گلکسی اس 25 اج، گلکسی زد فولد 7 هم از یک دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی برای عکاسیهای حرفهای با پارامترهای بسیار دقیق استفاده میکند.
سامسونگ میگوید دوربین اصلی جدید در گلکسی زد فولد 7 میتواند تا 4 برابر بیشتر از مدلهای قبلی گلکسی زد فولد که لنزهای 50 مگاپیکسلی داشتند، جزئیات را ثبت کند. در نتیجه تصاویر نهایی نیز باید تا 44 درصد روشنایی بیشتری در گلکسی زد فولد 7 داشته باشند. همچنین این در حالی است که سامسونگ، موتور پردازش تصویر ProVisual را نیز برای عملکرد سریعتر و افزایش وضوح عکسها، بهینهسازی کرده و در نتیجه، کیفیت بالای عکاسی گلکسی زد فولد 7، تا بخشی از ارتقاهای نرمافزاری منشا میگیرد.
علاوهبر این، دوربین سلفی در زیر نمایشگر داخلی که برای سالها، ضعیفترین قسمت دوربین سری گلکسی زد فولد بود، در زد فولد 7 آپدیت شده است؛ سنسور 4 مگاپیکسلی در مدلهای قبلی با یک سنسور ارتقایافته 10 مگاپیکسلی در مدل جدید جایگزین شده و با قاب 100 درجه گسترشیافتهای که دارد، این امکان را به کاربران میدهد که عکسها را با جزئیات بیشتری ثبت کنند.
نمایشگرهای بزرگتر

اندازه در مورد نمایشگر گوشیها اهمیت زیادی دارد، زیرا نمایشگرهای بزرگتر، عموما انجام کارها را آسانتر میکنند. در همین راستا، اندازه هر دو نمایشگر داخلی و خارجی در گلکسی زد فولد 7 افزایش یافته، به طوری که اندازه نمایشگر کاور از 6.3 اینچ به 6.5 اینچ ارتقا یافته است. صفحهنمایش اصلی هم در این گوشی یک پنل 8 اینچی بوده که نسبت به 7.6 اینچی در مدل قبلی، یک ارتقا محسوب میشود.
از بین این دو نمایشگر، تغییر قابلتوجه بیشتر احتمالا در پنل خارجی است. صفحهنمایش بیرونی در نسلهای قبلی گلکسی فولد کمی تنگ و محدود بهنظر میرسید، اما حالا افزایش ۰.۲ اینچی در گلکسی زد فولد ۷ باعث شده استفاده از آن بیشتر شبیه یک گوشی معمولی باشد. این موضوع اهمیت زیادی دارد، چرا که همیشه قرار نیست گوشی را باز کنید؛ در بسیاری از مواقع کاربران ترجیح میدهند کارها را روی نمایشگر کاور انجام داده و حالا در گلکسی زد فولد ۷ این کار بسیار راحتتر شده است.
هوش مصنوعی بهینهشده برای گوشیهای تاشو

یکی از انتقادهای همیشگی به گوشیهای تاشو این بوده که سازندگان این دستگاهها، بهجز بزرگتر بودن نمایشگر، دلیل قانعکنندهای برای پرداخت هزینه بیشتر ارائه نمیکردند؛ چراکه قابلیتهای مخصوص گوشیهای تاشو معمولا بسیار محدود و پراکنده بودند.
اما گلکسی زد فولد ۷ این روند را تغییر داده و یکی از مهمترین دلایل آن، استفاده هوشمندانه از قابلیتهای Galaxy AI است. سامسونگ با بهینهسازی ابزارهای هوش مصنوعی خود برای طراحی خاص گوشیهای تاشو، توانسته تجربهای بسیار متفاوت و جذابتر ارائه دهد.
برای مثال، نتایج جستجوها و ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در حالت نمای تقسیمشده یا پنجره شناور نمایش داده میشوند تا محتوایی که کاربر روی آن کار میکند، توسط نتایج جدید پوشانده نشود. به این ترتیب میتوان بهراحتی نتایج ویژگیهایی مثل Circle to Search یا پیشنهادهای نوشتاری را مرور کرد، بدون اینکه تمرکز روی محتوای اصلی از بین برود.
همچنین نمایشگر بزرگتر گلکسی زد فولد ۷ امکان مشاهده همزمان نسخه اصلی و نسخه ویرایششده توسط هوش مصنوعی را فراهم میکند. کارشناسان متعددی در اولین تچربههای خود با این گوشی توانستند با مشاهده یک تصویر، پیش و پس از ویرایش توسط AI، آن را به صورت دقیق مقایسه کرده و تاثیر کامل پردازش پلتفرم هوش مصنوعی به کار رفته در گلکسی زد فولد 7 را ببیند.
اندروی ۱۶ از همان ابتدا روی دستگاه نصب است

با گلکسی زد فولد ۷، دیگر خبری از این انتظار برای عرضه One UI 8 و اندروید 16 نیست. این گوشی از همان ابتدا با اندروید ۱۶ و رابط کاربری One UI 8 عرضه میشود. به این معنی که بلافاصله پس از خارج کردن گوشی از جعبه، میتوانید از جدیدترین قابلیتهای نرمافزاری بهرهمند شوید، بدون اینکه نیاز به صبر برای آپدیتهای بعدی داشته باشید.
نقاط ضعف گلکسی زد فولد 7؛ چرا نباید این گوشی را بخرید؟
فاقد پشتیبانی از قلم S Pen

گلکسی زد فولد ۳ نخستین گوشی تاشوی سامسونگ بود که از قلم S Pen پشتیبانی میکرد؛ قابلیتی که کاملا منطقی بهنظر میرسید، چرا که مدلهای گلکسی زد فولد درواقع جایگزین سری گلکسی نوت شده بودند. نمایشگر بزرگ این دستگاه، شرایطی عالی برای طراحی و یادداشتبرداری فراهم میکرد و قلم S Pen هم در این زمینه کارایی خود را اثبات کرده بود.
اما باید اشاره کنیم که گلکسی زد فولد ۷ دیگر از این مزیت برخوردار نیست. سامسونگ پشتیبانی از S Pen را در این مدل حذف کرده و بهنظر میرسد دلیل اصلی آن طراحی نازکتر بدنه باشد. برای رسیدن به این ضخامت کم، احتمالا سامسونگ لایه دیجیتایزر نمایشگر را که برای عملکرد قلم ضروری بوده را حذف کرده است.
کادش بکفورد، مدیر بخش موبایل سامسونگ در بریتانیا، در گفتوگویی با تامز گاید میگوید: «وقتی به بازخورد کاربران گلکسی زد فولد نگاه کردیم، متوجه شدیم که آنها بیشتر خواهان دستگاهی نازکتر و سبکتر هستند. ما به این خواستهها توجه کردیم و براساس همین دادهها طراحی دستگاه جدید را تغییر دادیم.»
شاید این تصمیم برای بسیاری از کاربران انتخاب خوبی باشد. اما اگر جزو افرادی هستید که به استفاده از قلم در گوشی اهمیت میدهند، گلکسی زد فولد ۷ گزینه مناسبی برایتان نخواهد بود.
گلکسی زد فولد ۷؛ بدون تغییر در ظرفیت باتری و سرعت شارژ

سامسونگ در گلکسی زد فولد ۷ از همان باتری ۴۴۰۰ میلیآمپرساعتی نسل قبل استفاده کرده؛ یعنی همان باتری که در فولد ۶ نیز دیده بودیم. این در حالی است که فولد ۶ عملکرد چندان چشمگیری در زمینه شارژدهی نداشت و در تستهای استاندارد تنها حدود ۱۰.۵ ساعت دوام آورد؛ عددی که صرفا با میانگین گوشیهای معمولی برابر است.
هرچند گلکسی زد فولد ۷ از چیپست بهینهتر و قدرتمندتر اسنپدراگون ۸ الیت بهره میبرد و ممکن است اندکی عملکرد بهتری در مصرف انرژی داشته باشد، اما بعید است بتواند در فهرست گوشیهایی با بهترین عمر باتری جای بگیرد.
مسئله فقط به ظرفیت باتری ختم نمیشود. سامسونگ حتی سرعت شارژ را هم ارتقاء نداده و این گوشی همچنان به شارژ سیمی ۲۵ واتی محدود است؛ موضوعی که با پیشرفتهای امروزی، برای یک دستگاه پرچمدار و گرانقیمت بهسختی میتوان قبول کرد.
قیمت ۲۰۰۰ دلاری گلکسی زد فولد ۷؛ سدی بزرگ برای کاربران عادی

قیمتگذاری سامسونگ برای گلکسی زد فولد ۷ ممکن است بسیاری را شوکه کند؛ چرا که این گوشی تاشو با برچسب قیمتی ۱۹۹۹ دلار عرضه میشود، یعنی ۱۰۰ دلار گرانتر از فولد ۶ و ۲۰۰ دلار گرانتر از نسل پنجم.
اگر بهدنبال مدل ۱ ترابایتی این گوشی باشید (که با رم ۱۶ گیگابایتی همراه است)، باید ۲۴۱۹ دلار بپردازید؛ قیمتی که در محدوده مکبوک پرو ۱۶ اینچی با چیپ M4 اپل قرار میگیرد!
در نهایت، باید دید آیا این گوشی واقعا ارزش این مبلغ را دارد یا نه. تستهای کامل گلکسی زد فولد ۷ میتوانند پاسخ روشنی برای این سوال باشند.
برچسبها: