آیا گلکسی زد فلیپ 7 همان ارتقایی است که منتظرش بودیم؟
سامسونگ در نسل هفتم گوشی تاشوی خود تغییراتی اساسی ایجاد کرده است؛ از طراحی بهینهشده تا قابلیتهای هوش مصنوعی پیشرفته. آیا این تغییرات برای تبدیل شدن گلکسی زد فلیپ 7 به بهترین گوشی تاشو کافی خواهند بود؟
فیچرفونهای تاشو در زمانی بسیار محبوب بودند و به سرعت به یک محصول فراگیر در همه بازارهای جهانی تبدیل شدند. با این حال در آن زمان احتمالا کسی فکر نمیکرد که در آینده، حتی گوشیهای هوشمندی که قرار است از راه برسند، با فرم فاکتور تاشو عرضه شوند.
حالا تقریبا 20 سال از آن زمان گذشته و سامسونگ با عرضه گلکسی زد فلیپ 7 در ادامه مدلهای فرم فاکتور فلیپ، تقریبا طراحی همان دوران را به پیش میبرد. البته این گوشی با قیمت 1100 دلار ارزان نیست، اما قطعا در مقایسه با گوشیهای مستطیلی که همه جا آنها را میبینیم، متفاوت بوده و به نظر میرسد که خانواده فلیپ سامسونگ بالاخره به بلوغ رسیده است.

البته نباید فراموش کرد که سامسونگ، به نوعی بنیانگذار عرضه گوشیهای تاشو به صورت تجاری شناخته میشود، با این حال در چند سال گذشته به خاطر برخی مشکلات و البته ظهور رقبایی مانند موتورولا ریزر پلاس با نمایشگر جلویی کامل و دیگر مشخصات شگفتانگیز، این شرکت و گوشیهای تاشو آن در آستانه فراموش شدن قرار داشتند. وضعیت زمانی برای سامسونگ بحرانی شد که در عرضه سری گلکسی زد فولد 6 و زد فلیپ 6، به خاطر عدم نوآوری و ارائه ویژگیهای جدید، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
با این حال، به نظر میرسد که امسال این غول تکنولوژی کرهای دوباره دست پر به میدان برگشته و برای عقب نماندن از رقبا، سعی میکند سبک و عملکرد دستگاه تاشو سبک فلیپ خود را بهبود بخشد.
گلکسی زد فلیپ 7 حرفهای زیادی برای گفتن دارد

احتمالا اولین تفاوت قابلتوجهی که در گلکسی زد فلیپ 7 با گلکسی زد فلیپ 6 متوجه خواهید شد، بزرگتر شدن نمایشگر بیرونی است. همانطور که احتمالا دیدهاید، در گلکسی زد فلیپ 6، نمایشگر بیرونی در بخش بسیار کوچکی در زیر دوربین خارجی به اندازه 3.4 اینچ قرار گرفته، در حالی که سامسونگ در گلکسی زد فلیپ 7 این نمایشگر بیرونی را به تمام مساحت بخش پوششی دستگاه گسترش داده و از یک پنل 4.1 اینچی استفاده کرده است.
اگرچه گلکسی زد فلیپ 7 هنوز هم وقتی در جیب قرار میگیرد، ضخیم به نظر میرسد، اما وقتی تا میشود، وزن زیادی نداشته و این استفاده و حمل راحت آن یک مزیت شگفتانگیز به شمار میرود.
صفحهنمایش جلویی، با دو دوربینی که میتوانند در حالت سلفی در ترکیب با قسمت جلویی استفاده شوند، برای ضبط ویدیو و عکاسی عالی بوده و اگر بخواهید فیلم خودتان را ضبط کنید، یک تجربه مشاهده مناسب برای بررسی قاببندی خودتان در اختیار خواهید داشت. در واقع از نمایشگر بیرونی میتوانید برای عکاسی سلفی استفاده کنید، در صورتی که به راحتی میتوانید خودتان را در آن ببینید.
کیفیت دوربین با استفاده از لنز فوقعریض 12 مگاپیکسلی یا لنز زاویه باز 50 مگاپیکسلی، به خصوص در صفحهنمایش کوچکتر عالی به نظر میرسد.
تجربهای تازه با گلکسی زد فلیپ 7؛ پیشرفت در جهتی درست
یکی از ویژگیهای جالب گلکسی زد فلیپ 7 امکان قرار دادن دستگاه روی سطح برای ثبت سلفی است، جایی که در سمت دیگر نمایشگر یک ترکپد کوچک با کنترل ماوس ظاهر میشود. این ویژگی اجازه میدهد تا بدون لمس مستقیم، آیتمها را از طریق ماوس انتخاب کرد، اگرچه استفاده از آن تا حدودی پیچیده و تا حدی بیاستفاده بهنظر میرسد و مشخص نیست دقیقا چه کاربرد عملی گستردهای دارد.
یکی از دغدغههای رایج درباره گوشیهای تاشو، اندازه کشیده آنها در حالت باز است. با این حال با وجود طراحی بلندتر نسبت به گوشیهای معمول، عادت کردن به آن بسیار سریع اتفاق میافتد و تجربه تماشای محتوای 16:9 مانند یوتیوب هم اگرچه تمام صفحه را پر نمیکند، ولی مسئله خاصی به وجود نمیآورد.

این طراحی کشیده باعث افزایش فضای اسکرول و خواندن راحتتر متنها شده، بهویژه با بهرهگیری از نمایشگر روان 120 هرتزی که تجربه مطالعه و مرور محتوا را لذتبخش میکند. نمایشگر داخلی اکنون از 6.7 اینچ به 6.9 اینچ افزایش یافته و نسبت تصویر 21:9 دارد که در گوشیهای امروزی نسبتا رایج است. این ابعاد جدید کاملا با طراحی کلی دستگاه هماهنگ است.
روشنایی بالا در هر دو نمایشگر جلو و داخلی از دیگر نقاط قوت گلکسی زد فلیپ 7 است. این افزایش روشنایی هم خوانایی را در نور مستقیم بهبود داده و هم باعث شده خط تاخوردگی نمایشگر، کمتر دیده شود. بر خلاف گذشته، دیگر خبری از فرورفتگی عمیق در مرکز نمایشگر نیست، اما این چین هنوز هم وجود دارد و باید دید در استفاده بلندمدت تا چه حد نمایانتر خواهد شد.
در برخی مواقع، ممکن است گوشی کاملا صاف احساس نشود؛ انگار لولا کمی به سمت داخل خم میشود. این مسئله ممکن است به نحوه نگهداشتن دستگاه مربوط باشد، ولی میتواند روی حس اعتماد هنگام استفاده اثر بگذارد.
سامسونگ در گلکسی زد فلیپ 7 از لولای جدیدی به نام Flex Hinge استفاده کرده که باعث کاهش ضخامت دستگاه شده و در عین حال، دوام بیشتری به آن میدهد. این لولا طبق ادعای سامسونگ توانایی تحمل 200 هزار بار باز و بسته شدن را دارد. بخشی از استحکام دستگاه هم مدیون طراحی ضدآب جدید سامسونگ است که مدارهای داخلی را مقاوم کرده، بدون اینکه نیاز به درزگیری دور قاب باشد؛ همین مسئله امکان کاهش ضخامت را فراهم کرده است.

در این نسل، هوش مصنوعی Gemini Live بهصورت داخلی در گوشی قرار گرفته که امکان مکالمه صوتی با دستیار هوشمند گوگل را فراهم میکند. در تستهای اولیه، با فشار دادن دکمه کناری میتوان از Gemini سوالاتی در رابطه با محتوای نمایشگر پرسید، گرچه این قابلیت هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و جای کار بیشتری دارد تا تبدیل به یک ابزار کاربردی روزمره شود.
رابط کاربری One UI 8 نسبت به نسلهای قبل کاملتر شده و حالا برای اولین بار در گوشیهای تاشوی کوچک سامسونگ از Samsung DeX نیز پشتیبانی میکند. همچنین نواری با نام Now Briefing روی نمایشگر بیرونی تعبیه شده که اطلاعاتی مانند وضعیت سلامت، پروازها یا جزئیات سفر با اوبر را نمایش میدهد.

این تغییرات شاید انقلابی نباشند، اما نشان میدهند که سامسونگ سرانجام گوشیهای تاشو را به سطح پرچمداران دیگر رسانده است. مشابه قابلیتی مانند Dynamic Island در آیفون، حالا نمایشگر بیرونی گلکسی زد فلیپ 7 نقش مهمتری در اطلاعرسانی دارد؛ چرا که این گوشیها در حالت بسته نیز استفاده گستردهای دارند.
گلکسی گلکسی زد فلیپ 7 در سه رنگ عرضه شده: قرمز مرجانی، مشکی و آبی خاصی با نام Blue Shadow. رنگها بهویژه در دست بسیار جذاب بهنظر میرسند و انتخاب بین آنها کار سختی خواهد بود.
در مجموع، گلکسی گلکسی زد فلیپ 7 همانند گلکسی زد فولد 7، گام بلندی برای سامسونگ در مسیر پیشرفت گوشیهای تاشو محسوب میشود. در سالهای اخیر، رقابت در این حوزه شدت گرفته و سامسونگ حالا سعی دارد جایگاه خود را با طراحی بهتر، قابلیتهای هوش مصنوعی و عملکرد قوی پس بگیرد.
این دستگاه جمعوجور با توان پردازشی بالا، اگر وعده عمر باتری 4300 میلیآمپرساعتی آن که پخش ویدیو را تا 31 ساعت پشتیبانی میکند محقق شود، میتواند یکی از بهترین انتخابها برای کسانی باشد که بهدنبال قدرت یک پرچمدار در قالب طراحی متفاوتی غیر از گوشیهای تخت معمول هستند.
بازگشت مقتدرانه سامسونگ به دوران طلایی گوشیهای تاشو

گلکسی زد فلیپ 7 را میتوان تلاشی جدی از سوی سامسونگ برای احیای جذابیت گوشیهای تاشو دانست؛ تلاشی که هم از نظر طراحی و هم قابلیتهای هوشمند، نسبت به نسلهای قبل پختهتر و کاربردیتر شده است.
در شرایطی که نسلهای پیشین این خانواده بهخاطر نوآوری اندک مورد انتقاد قرار گرفتند و رقبا با سرعت در حال پیشرفت بودند، سامسونگ با بهبودهای قابلتوجه در نمایشگر بیرونی، افزایش توان پردازشی، طراحی لولای جدید و ادغام عمیقتر هوش مصنوعی، نشان داده که هنوز هم میتواند پیشتاز بازار گوشیهای تاشو باشد.
اگرچه قیمت 1100 دلاری این گوشی آن را در دسته محصولات پریمیوم قرار میدهد، اما ترکیب طراحی نوستالژیک با فناوری روز، نمایشگرهای روشن، فرم فاکتور قابلحمل، رابط کاربری غنی One UI 8 و پشتیبانی از DeX، این گوشی را به گزینهای متفاوت برای علاقهمندان به طراحی فلیپ تبدیل کرده است. اگر وعده عمر باتری 31 ساعته سامسونگ نیز محقق شود، گلکسی زد فلیپ 7 میتواند جایگاه خود را در بین پرچمداران تثبیت کند.
برچسبها: