آیا وانپلاس نورد 5 میتواند مرز میانرده و پرچمدار را بردارد؟
با قدرت سختافزاری بالا، طراحی ممتاز و قیمتی وسوسهبرانگیز، وانپلاس نورد ۵ نشان میدهد که دیگر نیازی به پرداخت نجومی برای تجربهای پرچمدار نیست. آیا دوران گوشیهای گرانقیمت به پایان رسیده؟
مواقعی وجود دارد که تغییر از یک گوشی پرچمدار واقعی بالای 1000 دلار به گوشیای که کمتر از نصف آن قیمت دارد، چندان منطقی به نظر نمیرسد. در واقع در چنین موقعیتهایی، طراحی و مواد استفاده شده استاندارد نیستند، نرمافزار به اندازه کافی خوب نیست و دوربین فقط برای عکاسی ساده و روزمره ارزش استفاده دارد.
با این حال اگر از چندین دستگاه گران و پرچمدار استفاده کرده باشید و حالا به سراغ وانپلاس نورد 5 بروید، میتوانید مطمئن باشید که تجربههای قبلی با گوشیهایی ارزانقیمت را در آن نخواهید داشت. این موضوع همچنین ثابت میکند که وانپلاس با عرضه اخیر دستگاههایش در مسیر پیروزی قرار دارد و اگر به دنبال یک گوشی مقرونبهصرفه و تقریبا در کلاس پرچمدار بدون هزینههای اضافی هستید، وانپلاس نورد 5 یکی از گوشیهاییی است که باید آن را جدی بگیرید.
وانپلاس نورد 5، یک گوشی هوشمند مقرونبهصرفه است که طراحی مطلوب، پردازنده با کارایی بالا، عمر باتری طولانی و شارژ سریع، به علاوه دوربین باکیفیتی برای استفاده روزمره و حتی حرفهای ارائه میدهد. نرمافزار یکی دیگر از نکات برجسته این گوشی است، چراکه بسیار روان و سریع بوده و قابلیتهای شخصیسازی با ارزشی را در اختیار کاربران قرار میدهد. وانپلاس شاید بدنه تمام فلزی مدل نورد 4 را به خاطر نورد 5 کنار گذشته باشد، اما این گوشی همچنان یک خرید عالی محسوب میشود.
بنابراین به طور خلاصه از جمله مزایای قابلتوجه وانپلاس نورد 5 میتوان به نرمافزار سریع و روان، عمر باتری طولانی و شارژ سریع 80 واتی همراه با قابلیتهای عکاسی چشمگیر اشاره کرد. با این حال، وانپلاس نورد 5 هم مانند هر گوشی دیگری، معایبی دارد که از جمله مهمترین آنها میتوانیم به نمایشگر نهچندان کاربردی مخصوصا در زیر نور خورشید و دوربین فوقعریض ناامیدکننده اشاره کنیم.
مشخصات کلی و قیمت وانپلاس نورد 5

وانپلاس نورد 5 در اروپا، با سه مدل رنگی و در دو نسخه مختلف موجود است. مدل رم 8 گیگابایتی و حافظه 256 گیگابایتی، 399 پوند یا حدود 543 دلار و نسخه با رم 12 گیگابایتی و حافظه 512 گیگابایتی، 499 پوند یا حدود 680 دلار قیمت دارد. این گوشی در رنگهای خاکستری فانتوم، آبی یخی و سفید براق عرضه میشود.
مشخصات فنی
وانپلاس نورد 5 از پردازنده اسنپدراگون 8 اس نسل 3 بهره میبرد که میتواند عملکرد پردازشی رضایتبخشی را به همراه داشته باشد. در بخش نمایشگر، وانپلاس نورد 5 به یک پنل 6.83 اینچی آمولد مجهز بوده که رزولوشن 2800 در 1272 پیکسل دارد.
در بخش تامین انرژی، وانپلاس نورد 5 به یک باتری 5200 میلیآمپر ساعتی مجهز بوده که از شارژ سریع سیمی 80 وات پشتیبانی میکند. البته لازم به ذکر است که این گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند.
ابعاد این گوشی 163 در 77 در 8.1 میلیمتر بوده و با وزن 211 گرم، استفاده نه چندان راحتی دارد. دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و دوربین فوقعریض 8 مگاپیکسلی هم قابلیتهای عکاسی وانپلاس نورد 5 را ارائه میدهند.
پایان یک هیولای تمامفلزی
وانپلاس نورد ۵ مسیر متفاوتی را در پیش گرفته است
وانپلاس نورد ۴ با طراحی تمامفلزی و همکاری عجیب با گروه موسیقی لردی، جسورترین گوشی وانپلاس بود. با این حال استقبال محدود کاربران باعث شد شرکت در نورد ۵ به طراحیای محافظهکارانهتر روی بیاورد؛ ترکیبی از پنل پشتی مات شبیه آیفون، فریم تخت از آیفون ۱۶ و ماژول دوربین شبیه گلکسی S25.

رنگ آبی "Dry Ice" در کنار فریم نقرهای، ظاهر مدرن و زیبایی به گوشی داده و فریم ۸.۱ میلیمتری با انحنای ملایم در دست حس خوبی دارد. متاسفانه اسلایدر معروف وانپلاس حذف شده و جای آن را دکمهای موسوم به Plus Key گرفته که قابل برنامهریزی است، اما تجربهی لمسی آن به اندازهی اسلایدر فیزیکی نیست.
وزن ۲۱۱ گرمی و توزیع مناسب آن در دست حس متعادلی ایجاد میکند. حاشیههای نمایشگر باریکاند و سنسور اثر انگشت عملکردی سریع و دقیق دارد. با اینکه طراحی نورد ۵ چندان خاص نیست، اما کیفیت ساخت بالا و ارگونومی خوب آن، آن را به دستگاهی خوشساخت و کارآمد تبدیل کرده است؛ هرچند جسارت نورد ۴ را ندارد.
سیستم دوربینی مخصوص شبکههای اجتماعی
عکاسان حرفهای ممکن است ناامید شوند

در بخش پشتی وانپلاس نورد ۵ تنها دو دوربین دیده میشود:؛ یک سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و یک دوربین فوقعریض ۸ مگاپیکسلی. رابط کاربری دوربین سریع و روان است و گزینه میانبر بزرگنمایی ۲ برابری در دسترس قرار دارد تا شما را به ثبت تصاویر نزدیکتر وسوسه کند. همچنین قابلیتهای ویرایشی متنوعی در اپلیکیشن گالری وجود دارد و فناوری ProXDR وانپلاس باعث میشود تصاویر در گالری، با رنگهای زندهتر و روشنایی بیشتر نمایش داده شوند.
عکسهای دوربین اصلی، رنگارنگ و پر از جزئیات هستند و بهطور پیشفرض افکت HDR قوی دارند؛ این سبک پردازششده، جلوهای خاص به تصاویر میدهد که برای انتشار در شبکههای اجتماعی عالی است. با این حال، اگر به دنبال رنگهای طبیعی و نمایش واقعگرایانهتر هستید، احتمالا این دوربین شما را راضی نخواهد کرد.
دوربین فوقعریض عملکرد ضعیفتری دارد و از نظر نوردهی، دقت رنگ و دامنه دینامیکی، ثبات کافی ندارد. دوربین سلفی ۵۰ مگاپیکسلی نیز با افکت HDR شدید همراه است و در حالت پرتره با وجود تشخیص لبه مناسب، تن پوست را بیروح و رنگپریده نمایش میدهد. در مجموع برای استفاده روزمره و اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی مناسب است، اما نه چیزی فراتر.
در اپلیکیشن گالری، چند ابزار هوش مصنوعی برای ویرایش وجود دارد. AI Recompose به کاربران تازهکار کمک میکند تا قاببندی بهتری داشته باشند و پیشنهادهایی با نسبتهای مختلف برای کادر عکس ارائه میدهد. همچنین دو ابزار AI Eraser و AI Reflection Eraser نیز برای حذف اشیاء یا بازتابها در عکسها ارائه شده که عملکرد آنها متغیر است.
نکته مثبت اینجاست که به لطف پردازنده قدرتمند نورد ۵، هیچکدام از این قابلیتها دچار تاخیر یا محدودیت نیستند و وانپلاس تصمیم نگرفته آنها را فقط برای مدلهای گرانتر خود نگه دارد.
وانپلاس نورد ۵؛ فراتر از انتظار در این بازه قیمتی
آیا واقعا به گوشی قویتری نیاز دارید؟

چند مدتی است که وانپلاس نورد ۵ بهعنوان گوشی روزمره استفاده شده و در این مدت، هیچ تمایل جدیای برای تعویض آن با دستگاهی دیگر دیده نشده است. نمایشگر ۶.۸۳ اینچی Swift AMOLED با نرخ نوسازی بالا و روشنایی فوقالعاده، طراحی شیک و خوشدست، عملکرد روان در اجرای اپلیکیشنها و بازیها و تکنولوژیهای ارتباطی قدرتمند حتی در مناطق با پوشش ضعیف آنتن، از جمله نقاط قوت اصلی آن هستند.
با این حال، چند نکته منفی هم وجود دارد. محافظ صفحه نمایش از نوع Gorilla Glass 7i است و چندان در برابر بازتاب نور مقاوم نیست؛ بنابراین مشاهده محتوا زیر نور مستقیم خورشید، بهخصوص از زاویه، دشوار میشود. همچنین این گوشی فاقد استاندارد IP برای مقاومت در برابر آب و گردوغبار بوده که آن را از نظر دوام، یک پله پایینتر از برخی رقبا قرار میدهد. دوربین هم اگرچه برای عکسهای پررنگولعاب مخصوص شبکههای اجتماعی مناسب است، اما از نظر تنوع قابلیتها و کیفیت کلی، در سطح گوشیهای حرفهایتر ظاهر نمیشود.
با وجود این، وقتی به قیمت رقابتی نورد ۵ نگاه میکنید، این ایرادات کماهمیتتر از آن هستند که مانع خرید شوند. طراحی گوشی اگرچه تا حدی الهامگرفته از مدلهای دیگر است، اما این مدلها اغلب دو برابر گرانتر هستند و از آنجا که نورد ۵ توانسته ظاهر آنها را بهخوبی تقلید کند، نمیتوان این شباهت را یک نقطه ضعف تلقی کرد.
آیا خرید وانپلاس نورد ۵ تصمیم درستی است؟

وانپلاس نورد ۵ نشان داده که برای داشتن تجربهای کامل از یک گوشی هوشمند، لزوما نیازی به پرداخت بیش از هزار دلار نیست. این گوشی در حالی که قیمت بسیار مقرونبهصرفهتری دارد، ویژگیهایی ارائه میدهد که حتی برخی از پرچمداران هم از آن بیبهرهاند؛ از طراحی شیک و خوشساخت گرفته تا پردازنده قدرتمند، نمایشگر باکیفیت، باتری حجیم با شارژ سریع و نرمافزاری روان و شخصیسازیشده.
با وجود کنار گذاشتن طراحی تمامفلزی نورد ۴، نورد ۵ همچنان حس خوبی در دست دارد و کیفیت ساخت بالایی ارائه میدهد. دوربینها شاید برای عکاسان حرفهای کافی نباشند، اما برای کاربران شبکههای اجتماعی و استفاده روزمره عملکردی کاملا رضایتبخش دارند. رابط کاربری OxygenOS نیز تجربهای روان، مینیمال و پایدار را ارائه میدهد.
در کنار تمام این مزایا، برخی کاستیها مانند عدم مقاومت در برابر آب، نمایشگر نهچندان مناسب در زیر نور خورشید و عملکرد متوسط دوربین فوقعریض نیز به چشم میخورند. با این حال، با توجه به قیمت رقابتی، این موارد چندان بزرگ به نظر نمیرسند.
در مقایسه با رقبایی مانند سامسونگ گلکسی A36 و ناتینگ فون 3a، وانپلاس نورد ۵ عملکرد بهتری ارائه میدهد و در اکثر موارد، گزینه بهتری محسوب میشود. با این حال، گلکسی A56 و ناتینگ فون 3a پرو، با مشخصاتی کمی بالاتر و طراحی منحصربهفرد (بهویژه در مدل ناتینگ)، میتوانند جایگزینهایی جدی باشند، آن هم با اختلاف قیمت نهچندان زیاد.
در مجموع، وانپلاس در حال حاضر یکی از بهترین دورههای خود را تجربه میکند؛ نورد ۵ هم مانند وانپلاس ۱۳، واچ ۳ و پد ۳، محصولی است که میتوان آن را با اطمینان توصیه کرد. اگر تصمیم به خرید نورد ۵ گرفتید، بهاحتمال زیاد رضایت کاملی از آن خواهید داشت.
برچسبها: