چرا سامسونگ، گوگل و اپل از باتری بزرگتری استفاده نمیکنند؟
در حالی که کاربران خواهان باتریهای حجیمتر هستند، غولهای فناوری از جمله سامسونگ، گوگل و اپل مسیر دیگری را در پیش گرفتهاند. تصمیمی که پشت آن یک استراتژی پنهان و کمتر شنیدهشده قرار دارد.
در حالی که گوشیهای هوشمند چینی در مدلهای جدید با باتریهای عظیم 7000 میلیآمپر ساعتی یا حتی بیشتر عرضه میشوند، مصرفکنندگان آمریکایی و اروپایی همچنان با محدودیت ظرفیتهای پایینتری مانند باتری 5000 میلیآمپر ساعتی در گلکسی اس 25 اولترا یا باتری 4685 میلیآمپر ساعتی در آیفون 16 پرومکس مواجه هستند.

با کنار هم گذاشتن برندهای چینی و در مقابل برندهایی مانند سامسونگ، اپل و گوگل، این سوال در ذهن به وجود میآید که علت این فاصله قابلتوجه در تکنولوژی باتری بین گوشیهای این برندها در چیست؟ آیا فقط علت اصلی کاهش هزینهها است؟ گزارش جدیدی به مقررات منسوخ شده به عنوان مقصر اصلی این تفاوتها اشاره میکند.
در چین، گوشیهای هوشمند پرچمدار مانند شیائومی 15 اولترا با باتری 6000 میلیآمپر ساعتی و ویوو ایکس 200 پرو با باتری 6000 میلیآمپر ساعتی، ظرفیت باتریها را تا سال 2026 به سمت 7000 میلیآمپر سوق میدهند. با این حال، مدلهای جهانی اغلب شاهد کاهش اندازه هستند؛ به طوری که شیائومی 15 اولترا مدل جهانی دارای یک باتری 5410 میلیآمپر ساعتی و ویوو ایکس 200 پرو هم در مدل جهانی یک باتری 5200 میلیآمپر ساعتی دارد. گلکسی اس 26 اولترا هم که انتظار میرود در سال 2026 عرضه شود، همچنان از باتری 5000 میلیآمپر ساعتی استفاده خواهد کرد که از زمان عرضه گلکسی اس 20 اولترا در سال 2020 تغییر نکرده است.
این مشکل ناشی از مقرراتی مانند قانون حملونقل فدرال ایالات متحده است که سلولهای باتری لیتیوم یونی را به 20 وات ساعت (تقریبا 5000 میلیآمپر ساعت) محدود میکند تا از طبقهبندی به عنوان «کالاهای خطرناک کلاس 9» جلوگیری کرده و هزینه حملونقل را افزایش دهد. همچنین طبق برخی گزارشهای منتشر شده، احتمالا محدودیتهای مشابهی در اتحادیه اروپا هم برای باتریهای کوچک شده وجود داشته باشد، اگرچه جزئیات دقیقی از آن در دسترس نیست.

برندهای چینی مانند ویوو و شیائومی هنوز با این مقررات دولتی در ایالات متحده و اتحادیه اروپا مواجه هستند، در حالی که برندهای غیرچینی مانند سامسونگ اولویت خود را به باتریهای بزرگتر میدهند.
البته باتریهای دو سلولی، مانند نسخه به کار رفته در وانپلاس 13 (6000 میلیآمپر ساعت)، یک راهحل جالب ارائه میدهند که هر سلول آن کمتر از 20 وات ساعت است، اما باز هم در مجموع ظرفیت بالاتری از حد مشخص شده دارد. با توجه به این که گفته میشود پرچمداران 2026 چین به باتریهای 7000 میلیآمپر ساعتی یا بیشتر چشم دوختهاند، ممکن است شکاف با بازارهای غربی را افزایش دهد، مگر این که مقررات در آنها تغییر کند.
اما در سوی دیگر ماجرا چه خبر است؟ آیا گوشیهای چینی با باتریهای «غولپیکر» واقعا ناامنتر از گوشیهای بازار آمریکا هستند؟ شواهد اخیر چنین چیزی را نشان نمیدهد.

بنابراین آیا باتریهای پرظرفیت در گوشیهای چینی واقعا نسبت به رقبا ناامنتر هستند؟ نه لزوما. با وجود نگرانیهای نظارتی، دادههای اخیر نشان نمیدهند که این باتریهای بزرگتر منجر به افزایش حوادث شده باشند. در واقع، بسیاری از اتفاقات اخیر مربوط به گوشیهای پرچمدار سامسونگ بودهاند؛ آن هم در شرایطی که ظرفیت باتری آنها کاملا در محدوده بهاصطلاح «ایمن» قرار داشته است.
این مسئله نشان میدهد که محدودیتهای فعلی در آمریکا و اتحادیه اروپا احتمالا بیشتر بر اساس استانداردهای قدیمی بنا شدهاند تا ریسک واقعی در دنیای امروز.
البته در پایان باید اشاره کنیم که گوشیهای با ظرفیت پایین از برندهایی مانند سامسونگ، گوگل و اپل، علیرغم این که ظرفیت پایینی برای باتری دارند، اما در اکثر تستها توانستهاند در رقابتهای عمر باتری، رقبای خود با باتریهای عظیم را از میدان حذف کنند. در واقع مشکل اصلی این است که این برندها برای سالها به این ظرفیتهای محدود پایبند بوده و انتظار میرود در مدلهای جدید، راهکارهای متفاوتتری داشته باشند.