GSM-logo
خانهاخبار
۵ افسانه درباره شارژ گوشی‌های هوشمند

۵ افسانه درباره شارژ گوشی‌های هوشمند

همیشه بحث نحوه و چگونگی شارژ گوشی‌های هوشمند داغ است و بسیاری خرافات و عادت‌های عجیبی در این زمینه دارند که قابل باور نیست. 

۲۲ تیر ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header

اسمارت‌فون‌های اندرویدی مدرن در اشکال، اندازه‌ها و طراحی‌های گوناگون عرضه می‌شوند. از گوشی‌های پرچمدار استاندارد گرفته تا مدل‌های میان‌رده همه‌کاره، همچنین بازار بزرگی برای گوشی‌های تاشو با گزینه‌های مختلف وجود دارد. با این حال، یکی از نگرانی‌های مشترک تمامی کاربران اندروید، صرف‌نظر از نوع دستگاه‌شان، عمر باتری است. بسیاری از کاربران نگران این هستند که گوشی‌شان با یک بار شارژ چه مدت دوام خواهد آورد. در تلاش برای حفظ سلامت باتری، بسیاری عادت‌هایی را دنبال می‌کنند که بیشتر بر مبنای افسانه‌ها است تا واقعیت‌ها.

گذاشتن گوشی برای شارژ شبانه باعث خرابی باتری می‌شود

یکی از افسانه‌های رایج در مورد شارژ گوشی‌های هوشمند این است که اگر گوشی را شبانه به شارژ بگذارید، باتری "اضافی شارژ می‌شود"، آسیب می‌بیند و سریع‌تر فرسوده می‌شود. اما این ادعا صحیح نیست. گوشی‌های هوشمند اندرویدی مدرن به اندازه کافی هوشمند هستند که شارژ شبانه را بدون وارد آوردن آسیب به باتری مدیریت کنند.

ezgif-6aaddcf2e1070a.jpg

اکثر گوشی‌های امروزی به بهینه‌سازی‌های هوشمند باتری مجهز هستند  که اکنون اغلب از هوش مصنوعی بهره‌برداری می‌کنند و عادت‌های استفاده شما را یاد می‌گیرند. این گوشی‌ها شارژ را پس از رسیدن به 80% متوقف می‌کنند و 20% باقی‌مانده فقط درست قبل از زمانی که معمولاً گوشی را از شارژ جدا می‌کنید، به آن اضافه می‌شود. این فرآیند فشار کمتری به باتری وارد می‌کند.

با این حال، شارژ مداوم تا 100% نیز برای باتری ایده‌آل نیست. باتری‌های لیتیوم-یونی که در گوشی‌هایی مانند سامسونگ گلکسی S25 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو به کار می‌روند، در صورتی که برای مدت طولانی به طور کامل شارژ شوند، سریع‌تر دچار افت کارایی می‌شوند. اگر گوشی شما از این قابلیت پشتیبانی می‌کند، فعال کردن محدودیت شارژ  مانند توقف شارژ در 80% می‌تواند به حفظ طول عمر باتری کمک کند.

شارژ کردن گوشی چندین بار در روز مضر نیست

یکی از باورهای رایج این است که شارژ کردن گوشی چندین بار در روز مضر است و باید تنها زمانی که باتری به 0% رسید آن را شارژ کرد. اما این نظر نادرست است. باتری‌های لیتیوم-یونی مشکلی با شارژ مکرر ندارند. در واقع، تخلیه مکرر باتری تا 0% بیشتر از آنکه مفید باشد، به آن آسیب می‌زند.

ezgif-6bbb218c873800.jpg

باتری‌های لیتیوم-یونی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بهترین عملکرد خود را در محدوده 20% تا 80% نشان دهند؛ بنابراین، بهتر است گوشی را در این بازه نگه دارید تا سلامت باتری حفظ شود. تخلیه کامل باتری به 0% نسبت به شارژ آن در فواصل کوتاه و مکرر طی روز، فشار بیشتری به آن وارد می‌کند .

تمام شارژرهای سریع در تمامی گوشی‌ها به یک شکل عمل نمی‌کنند

امروزه تقریباً تمام گوشی‌های اندرویدی از شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند، اما این انتظار که هر شارژر سریع به یک شکل در همه گوشی‌ها عمل کند، صحیح نیست. بیشتر تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی از پروتکل‌های مختلف شارژ سریع استفاده می‌کنند، به این معنی که ممکن است شارژر شما به شکل مورد نظر عمل نکند. پروتکل‌های مختلفی مانند USB-PD، PPS و پروتکل‌های اختصاصی نظیر SuperVOOC که توسط وان‌پلاس استفاده می‌شود، وجود دارند.

ezgif-627dad69324768.jpg

استفاده از شارژر مناسب، گوشی را به درستی و به همان شکلی که باید شارژ می‌کند، در حالی که یک شارژر سریع غیرقابل تطبیق به پورت گوشی آسیب نمی‌زند، اما احتمالاً شارژ سریع را ارائه نخواهد داد. بنابراین قبل از خرید شارژر جدید، حتماً پروتکل شارژ پشتیبانی‌شده گوشی خود را بررسی کنید تا از سازگاری آن اطمینان حاصل کنید؛ در غیر این صورت، از سرعت شارژ مورد انتظار خود بهره‌مند نخواهید شد.

نیازی به استفاده از شارژر اصلی برند گوشی نیست

از زمان عرضه آیفون 12 در سال 2020، بیشتر برندهای گوشی هوشمند به پیروی از اپل اقدام کرده‌اند و دیگر شارژر را در جعبه گوشی قرار نمی‌دهند. در بسیاری از موارد، این برندها شما را به خرید شارژر رسمی خود تشویق می‌کنند که معمولاً قیمت بیشتری نسبت به گزینه‌های موجود دربازار دارد. اما این تمام حقیقت نیست.

ezgif-6cb386bc7bf7cc.jpg

برای شارژ ایمن و سریع، نیازی به استفاده از شارژر همان برند نیست. شارژرهای شخص ثالث معتبر از برندهایی چون انکر، بلکین، اسپایگن و یوگرین تمام استانداردهای ایمنی و شارژ لازم را رعایت می‌کنند (و هزینه‌ای کمتر از آنچه که برندهای گوشی از شما دریافت می‌کنند، دارند).

علاوه بر این، بیشتر شارژرهای این برندها از پروتکل‌های مختلف شارژ سریع مانند USB-PD، PPS و Quick Charge پشتیبانی می‌کنند. مگر اینکه دستگاه شما از تکنولوژی خاصی مانند SuperVOOC وان‌پلاس یا HyperCharge شیائومی استفاده کند، احتمالاً یک شارژر شخص ثالث خوب به راحتی جوابگوی نیاز شما خواهد بود.

شارژ بی‌سیم ایمن و کارآمد است

اکثر گوشی‌های پرچمدار اندروید اکنون از شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کنند و این ویژگی اگرچه راحت است، همیشه بهترین گزینه برای سلامت باتری نیست. شارژ بی‌سیم نسبت به شارژ با سیم گرمای بیشتری تولید می‌کند. این گرما به مرور زمان می‌تواند باعث فرسایش سریع‌تر باتری شود، به طوری که باتری ممکن است دیگر مانند روزهای اولیه قادر به نگهداری شارژ زیاد نباشد.

ezgif-6fffbb6bfd5ad3.jpg

بنابراین، اگر ممکن است، بهتر است از شارژ بی‌سیم به طور مکرر استفاده نشود. اگرچه استفاده گهگاهی از آن مشکلی ندارد، اگر ترجیح می‌دهید به طور مرتب از شارژرهای گواهی‌شده Qi استفاده کنید، شارژرهای بی‌سیمی که دارای فن‌های داخلی یا سیستم تنظیم دما هستند، انتخاب بهتری خواهند بود؛ زیرا این ویژگی‌ها به کاهش تولید گرما کمک می‌کنند. با این حال، شارژ با سیم همچنان یکی از بهترین گزینه‌هاست (و سرعت بالاتر آن نیز یک مزیت محسوب می‌شود).

home_header