GSM-logo
خانهاخبار
۵ مانع جدی برای تبدیل گوشی‌های تاشو سامسونگ به یک انتخاب اصلی

۵ مانع جدی برای تبدیل گوشی‌های تاشو سامسونگ به یک انتخاب اصلی

سامسونگ سال‌هاست که پیشتاز بازار گوشی‌های تاشو بوده، اما هنوز نتوانسته کاربران را برای کنار گذاشتن گوشی‌های معمولی قانع کند. در این مطلب با ۵ محدودیت مهم آشنا می‌شوید که مانع از همه‌گیر شدن گوشی‌های تاشو شده‌اند.

۱۶ تیر ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header

قبل از این که سامسونگ در شش سال گذشته، گوشی‌های تاشو را به بازار عرضه کند، این هیاهو در جریان بود. بسیاری از علاقه‌مندان به این صنعت در رابطه با گوشی‌های تاشو امید بسیاری داشتند و حتی برخی معتقد بودند که گوشی‌های تاشو حداکثر تا نیم دهه دیگر تکامل یافته و جایگزین گوشی‌های معمولی خواهند شد. با این حال، همان‌طور که همه می‌دانیم، فعلا این اتفاق نیفتاده است.

البته بیش از شش سال پیش، اکثر کاربران از جزئیات فنی و محدودیت‌هایی که گوشی‌های تاشو آینده با آن مواجه خواهند شد، آگاه نبودند، اما پس از شش نسل سری گلکسی زد، درک واضح‌تری از مزایا و محدودیت‌های این فناوری داریم. در واقع به نظر می‌رسد که این پنج مورد مانع از همه‌گیر شدن و جایگزینی گوشی‌های تاشو سامسونگ با دستگاه‌های معمولی می‌شود.

سیستم‌های دوربین ضعیف‌ با لنزهای کمتر

Galaxy Z Fold 6

گوشی‌های سری گلکسی اس، حتی پس از شش سال، همچنان انتخاب برتر برای علاقه‌مندان به عکاسی موبایلی هستند. سری گلکسی اس اولترا با قابلیت‌های زوم فوق‌العاده و دوربین‌هایی با وضوح بسیار بالاتر نسبت به سری گلکسی زد فولد دارد و حتی گوشی‌های سری گلکسی اس پلاس هم در مقایسه با سری گلکسی زد فلیپ، دوربین‌های بهتر با یک لنز اضافه‌تر ارائه می‌دهد.

گوشی‌های تاشو از این نظر ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند. قابلیتی مثل Flex Mode هرگز در گوشی‌های معمولی قابل‌اجرا نیست و گلکسی زد فولد تنها مدلی بوده که از فناوری تجربی دوربین زیر نمایشگر استفاده کرده  که البته ممکن است این فناوری امسال کنار گذاشته شود.

با این حال، با وجود مزایا و ترفندهای خاص گوشی‌های تاشو، در زمینه کیفیت خالص دوربین همچنان از سری گلکسی اس عقب‌تر هستند.

باتری‌های کوچک‌تر با سرعت شارژ پایین‌تر

Galaxy Z Fold 6

از آنجا که بخش قابل‌توجهی از فضای داخلی گوشی‌های تاشو را لولای آن‌ها تصاحب کرده و در عین حال تولیدکننده‌ها مجبور هستند آن‌ها باریک‌تر طراحی کنند، در نتیجه نمی‌توانند به باتری بزرگ‌تر مجهز شوند و این تاثیر مستقیمی روی تجربه کاربری آن‌ها می‌گذارد.

برای مثال، گلکسی اس 25 اولترا از یک باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ 25 واتی بهره می‌برد، در حالی که گلکسی زد فولد 6 دارای باتری دوگانه کوچک‌تر 4400 میلی‌آمپر ساعتی با شارژ سیمی 25 واتی است.

همچنین در حالی که گلکسی اس 25 پلاس دارای یک باتری 4900 میلی‌آمپر ساعتی با شارژ سیمی 45 واتی است، گلکسی زد فلیپ 6 از یک باتری دوگانه 4000 میلی‌آمپر ساعتی با حداکثر توان 25 وات بهره می‌برد.

مگر این‌که سامسونگ فناوری باتری جدیدی توسعه داده و آن را در گوشی‌های تاشو به‌کار بگیرد، در غیر این صورت ظرفیت باتری این گوشی‌ها همیشه یک قدم عقب‌تر از مدل‌های معمولی باقی خواهد ماند. حتی در صورت استفاده از فناوری جدید، گوشی‌های معمولی همچنان برتری خود را حفظ خواهند کرد، تا زمانی که از همان فناوری باتری بهره ببرند.

مقاومت کمتر در برابر ضربه و شکنندگی

Galaxy Z Flip 6

سامسونگ در شش سال گذشته، راهکارهای مختلفی را برای بهبود دوام گوشی‌های تاشو انجام داده است. دستگاه‌های گلکسی زد در حال حاضر از درجه قابل‌قبولی برای مقاومت در برابر گردوغبار و آب برخوردار هستند.

با این حال، فرآیندها و مواد تولید برای گوشی‌های سری گلکسی معمولی نیز بهبود یافته‌اند و دستگاه‌های گلکسی اس به طرز شگفت‌انگیزی بادوام‌تر از هر گوشی تاشو موجود در بازار هستند.

واقعیت این است که شکنندگی نسبی گوشی‌های تاشو هنوز هم باعث شده این دستگاه‌ها در یک دسته محدود و خاص باقی بمانند. کاربران هدف این محصولات معمولا به گروه‌هایی مثل کارمندان اداری یا علاقه‌مندان به فناوری‌های نو محدود می‌شوند؛ نه عموم کاربران روزمره.

با وجود بهبودهای سالانه، میانگین دوام گوشی‌های تاشو همچنان کمتر از مدل‌های معمولی سری گلکسی است. علاوه بر آن، این دستگاه‌ها برای برخی محیط‌ها مناسب نیستند. هرچند گوشی‌های تاشو سامسونگ به استانداردهای مقاومتی قابل قبولی دست یافته‌اند، اما استفاده مداوم از آن‌ها در محیط‌های پر گردوغبار یا شرایط سخت، می‌تواند به‌راحتی منجر به آسیب‌های جدی و هزینه‌های سنگین تعمیرات شود.

نکته اینجاست که دستگاه‌هایی با طراحی خاص ذاتا معیوب نیستند، اما همین ویژگی باعث شده گوشی‌های تاشوی سامسونگ نتوانند جایگزین واقعی برای گوشی‌های کلاسیک و معمولی گلکسی شوند. با اینکه امروز این گوشی‌ها مقاوم‌تر و پیشرفته‌تر از همیشه‌اند، اما شکنندگی یکی از موانع اصلی در مسیر فراگیر شدن آن‌ها باقی مانده است.

قابلیت‌های نه‌چندان متنوع

Galaxy Z Fold and Z Flip

این موضوع کمی پیچیده است. از یک طرف، گوشی‌های تاشو سامسونگ ویژگی‌هایی دارند که پرچمداران فوق‌العاده سری گلکسی اس هرگز به آن‌ها دست نخواهند یافت و از طرف دیگر، گوشی‌های تاشو سامسونگ به ویژه گلکسی زد فلیپ، هنوز هم قابلیت‌های کاربردی چندان متنوعی ندارد و این در حالی است که همان قابلیت‌های مورد انتظار را به راحتی می‌توانید در گوشی‏‌های میان‌رده سامسونگ هم پیدا کنید.

دو مثال بارز، قابلیت‌های سامسونگ دکس و سنسور اولتراوایدبند است. در حالی که گلکسی اس 25 پلاس هر دو ویژگی را دارد، در گلکسی زد فلیپ 6 به این قابلیت‌ها دسترسی نخواهید داشت.

قیمت بالاتر گوشی‌های تاشو

Galaxy Z Flip 7 FE

آخرین قطعه از پازل، اختلاف قیمت چشم‌گیر گوشی‌های تاشو سامسونگ در مقایسه با مدل‌های معمولی است.

گلکسی زد فولد ۶ گران‌ترین گوشی سامسونگ در بازار جهانی محسوب می‌شود و قیمت آن به‌مراتب از قدرتمندترین گوشی معمولی سامسونگ یعنی گلکسی اس 25 اولترا بیشتر است. در حالی که گلکسی اس 25 اولترا با قیمت 1299 دلار عرضه می‌شود، برای خرید زد فولد ۶ باید حدود 1899 دلار هزینه کرد؛ یعنی ۶۰۰ دلار اختلاف برای مدلی با طراحی متفاوت اما دور از دسترس عموم کاربران.

در سمت دیگر، گلکسی اس 25 پلاس با نمایشگر ۶.۷ اینچی 999 دلار قیمت دارد؛ ولی اگر بخواهید همین اندازه نمایشگر را در یک گوشی تاشو مثل گلکسی زد فلیپ تجربه کنید، باید حداقل ۱۰۰ دلار بیشتر بپردازید.

سامسونگ احتمالا قصد دارد در نسل بعدی گوشی‌های تاشو، یعنی گلکسی زد فولد 7 و گلکسی زد فلیپ 7 تا حدودی به این اختلاف قیمت رسیدگی کند. همچنین شایعه شده اولین نسخه Fan Edition از سری Z Flip با قیمت پایین‌تر عرضه می‌شود، اما این کاهش قیمت احتمالا با فدا کردن برخی مشخصات کلیدی همراه خواهد بود و همین موضوع می‌تواند باعث شود مدل‌هایی مثل گلکسی اس 25 پلاس انتخاب منطقی‌تری به نظر برسند.

جمع‌بندی؛ آینده گوشی‌های تاشو در گرو تغییر طراحی و قیمت

با تمام این اوصاف، گوشی‌های تاشو فعلا در دسته محصولات خاص باقی مانده‌اند، نه جایگزینی کامل برای مدل‌های معمولی گلکسی. هرچند نسل آینده یعنی گلکسی زد فولد 7 و گلکسی زد فلیپ 7 ممکن است برخی از ایرادهای فعلی را بهبود دهند، اما ماهیت طراحی این دستگاه‌ها هنوز با محدودیت‌هایی همراه است که شاید هرگز به‌طور کامل قابل حل نباشند.

برچسب‌ها:

home_header