GSM-logo
خانهاخبار
۶ نکته کلیدی که باید درباره ابزارهای سلامت باتری در اندروید بدانید

۶ نکته کلیدی که باید درباره ابزارهای سلامت باتری در اندروید بدانید

برخی از ابزارهای سلامت باتری در گوشی‌های اندرویدی فقط روند فرسایش باتری را کند می‌کنند. با شناخت عملکرد ویژگی‌هایی مثل شارژ تطبیقی و محدودیت ۸۰ درصد، می‌توان عمر مفید باتری را افزایش داد و از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کرد.

۲۱ تیر ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header

هنگامی که یک گوشی اندرویدی جدید خریداری می‌کنید، احتمالاً در منوی تنظیمات آن مجموعه‌ای از ابزارهای مربوط به سلامت باتری مشاهده خواهید کرد. ابزارهایی مانند مترهای سلامت باتری، شمارش‌گرهای چرخه باتری و حالت‌های مختلف شارژ که هدفشان افزایش طول عمر باتری هستند، در گوشی‌های پرچم‌دار و بهترین گوشی‌های میان‌رده اندروید رایج‌اند. این ابزارها اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند چرا که کاربران نگرانی بیشتری در رابطه با کاهش ظرفیت باتری دارند.

با این حال، سلامت باتری مفهومی نسبتاً جدید است که هنوز همه افراد آن را به‌طور کامل درک نمی‌کنند. این موضوع پیچیدگی‌های فنی خاص خود را دارد و ابزارهای مربوطه همواره به‌طور واضح مزایای خود را به کاربر منتقل نمی‌کنند.

سلامت باتری چیست و چگونه با عمر باتری تفاوت دارد؟

سلامت باتری نشان‌دهنده میزان شارژی است که باتری قادر به نگهداری آن است، در مقایسه با زمانی که گوشی تازه خریداری شده است. وقتی گوشی از کارخانه خارج می‌شود، باتری آن ۱۰۰٪ سلامت دارد. به عنوان مثال، اگر باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی فقط قادر به نگهداری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعت شارژ باشد، به این معنی است که سلامت آن ۸۰٪ است زیرا ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعت معادل ۸۰٪ از ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت است.

ezgif-284384b6d43956.jpg

گرچه گاهی اوقات سلامت باتری و عمر باتری به‌طور اشتباه به جای یکدیگر استفاده می‌شوند، اما این دو مفاهیم کاملاً متفاوتی دارند. عمر باتری به مدت زمانی اشاره دارد که گوشی می‌تواند پس از هر شارژ دوام بیاورد (که معمولاً یک یا دو روز است)، در حالی که سلامت باتری مربوط به توانایی بلندمدت آن در نگه‌داشتن شارژ می‌باشد. به‌طور کلی، عمر مفید باتری‌های گوشی حدود دو تا سه سال استفاده فعال است، اما عوامل مختلفی بر دوام آن‌ها تأثیرگذارند.

چه درصد سلامت باتری مطلوب است؟

پاسخ ساده این است که هرچه سلامت باتری به ۱۰۰٪ نزدیک‌تر باشد، بهتر است. کاهش سلامت باتری فرآیندی تدریجی است که ممکن است چندین سال طول بکشد تا به یک مشکل تبدیل شود. با این حال، زمانی که سلامت باتری به ۸۰٪ برسد، توصیه می‌شود آن را تعویض کنید. اگر این اتفاق در دوره گارانتی گوشی رخ دهد، ممکن است واجد شرایط تعویض رایگان باتری باشید.

ezgif-1319ada6b2178c.jpg

اعداد مربوط به سلامت باتری می‌تواند بسته به سازنده متفاوت باشد، اما به‌طور کلی، یک باتری لیتیوم-یونی زمانی به انتهای عمر مفید خود می‌رسد که سلامت آن به حدود ۷۰ تا ۸۰٪ کاهش یابد. در صورتی که سلامت باتری گوشی به زیر ۸۰٪ برسد، بهتر است آن را تعویض کنید. یک باتری ناسالم می‌تواند باعث خاموشی‌های غیرمنتظره شود و در موارد شدیدتر، به سخت‌افزار دستگاه آسیب وارد کند.

ممکن است برایتان سوال پیش آید که چرا سازندگان باتری‌ای که ۷۰٪ از ظرفیت اولیه خود را حفظ کرده است، قدیمی می‌دانند. از یک سو، گوشی با سلامت باتری ۷۰٪ هنوز قابل استفاده است. اگرچه مدت زمان دوام باتری بین دو شارژ کاهش می‌یابد، اما گوشی همچنان می‌تواند کار کند.

اما از سوی دیگر، یک باتری فرسوده توانایی خود را در تأمین انرژی از دست می‌دهد. باتری‌های قدیمی دارای مقاومت داخلی بالاتری هستند که مانع از پاسخ‌دهی صحیح به نیازهای انرژی ناگهانی می‌شود. زمانی که گوشی نیاز به انجام وظایف پرمصرف دارد، این افزایش ناگهانی مصرف انرژی می‌تواند باعث کاهش ولتاژ سریع در باتری ناسالم شود که در نتیجه، خاموشی ناگهانی دستگاه را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر این، باتری‌های قدیمی ممکن است متورم شده و به شکل فیزیکی آسیب برسانند. بنابراین، توصیه می‌شود قبل از بروز این مشکلات، باتری را تعویض کنید.

چرخه‌های شارژ باتری چیستند؟

برخی از گوشی‌ها شمارنده‌های چرخه شارژ باتری را به عنوان بخشی از ابزارهای سلامت باتری خود دارند. چرخه‌های شارژ یکی دیگر از معیارهای ارزیابی سلامت باتری هستند. بیشتر تولیدکنندگان، تعداد چرخه‌هایی که باتری‌های آن‌ها باید دوام بیاورند را مشخص می‌کنند، که معمولاً بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ چرخه برای گوشی‌ها است.

ezgif-1adc81aa99f73c.jpg

یک چرخه باتری زمانی رخ می‌دهد که باتری از ۱۰۰٪ به ۰٪ تخلیه شده و سپس دوباره به ۱۰۰٪ شارژ شود. نکته گیج‌کننده این است که این فرآیند لزوماً نیاز نیست در یک مرحله انجام شود. به‌عنوان مثال، اگر باتری را تا ۵۰٪ تخلیه کرده، آن را به ۱۰۰٪ شارژ کرده و سپس دوباره آن را تا ۵۰٪ تخلیه کنید و سپس مجدداً به طور کامل شارژ کنید، این به عنوان یک چرخه کامل محاسبه می‌شود، حتی اگر دو بار شارژر را وصل کرده باشید.

در حالی که شمارش چرخه‌های شارژ می‌تواند یک شاخص معتبر از سلامت باتری باشد، اگر گوشی شما درصد سلامت باتری را نشان می‌دهد، بهتر است به آن تکیه کنید.

آیا هیچ ابزاری می‌تواند سلامت باتری را بهبود بخشد؟

ابزارهای سلامت باتری که به طور پیش‌فرض در گوشی‌های شما تعبیه شده‌اند، نمی‌توانند سلامت باتری را بهبود بخشند. حتی اگر بهترین گوشی اندرویدی را داشته باشید، در نهایت نیاز به تعویض باتری خواهید داشت. عواملی مانند قرار گرفتن در معرض گرما و مدت زمانی که باتری به‌طور کامل شارژ یا تخلیه می‌شود، از جمله مواردی هستند که به شدت بر طول عمر باتری تأثیر می‌گذارند.

ezgif-153e56819b7693.jpg

ابزارهای سلامت باتری موجود در گوشی‌های اندرویدی مدرن تنها می‌توانند روند پیری باتری را کند کنند، که معمولاً به قیمت کاهش راحتی و عمر کوتاه‌تر باتری تمام می‌شود. یکی از ویژگی‌هایی که این کار را انجام می‌دهد، شارژ تطبیقی است که در اکثر (اگر نگوییم تمام) گوشی‌های اندرویدی جدید موجود است. هنگام شارژ گوشی در طول شب، این ویژگی فرآیند شارژ را در ۸۰٪ متوقف می‌کند و سپس ۲۰٪ باقی‌مانده را قبل از بیدار شدن شما شارژ می‌کند.

برای اینکه شارژ تطبیقی به‌درستی عمل کند، لازم است که عادات شارژ شما برای چند روز تحلیل شود. در صورتی که گوشی را در طول استراحت ناهار شارژ کنید، ممکن است این ویژگی فعال نشود.

چه زمانی باید از محدودیت شارژ ۸۰٪ استفاده کرد؟

برخی از گوشی‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که شارژ باتری به ۸۰٪ محدود شود که این ویژگی می‌تواند برای حفظ سلامت باتری مؤثرتر باشد. با این حال، به اکثر افراد توصیه نمی‌کنیم که از این گزینه به جای شارژ تطبیقی استفاده کنند. اولاً، این محدودیت باعث می‌شود که ۲۰٪ از ظرفیت باتری مسدود شود که ممکن است کمی ناخوشایند باشد. ثانیاً، تأثیر آن نسبت به شارژ تطبیقی چندان مشخص نیست.

ezgif-1a26a20c1dafc1.jpg

با این حال، در برخی شرایط، فعال کردن محدودیت ۸۰٪ منطقی به نظر می‌رسد. به‌ویژه اگر گوشی شما زمان زیادی را به شارژر متصل است، این ویژگی مفید خواهد بود. برای مثال، اگر در حین بازی کردن گوشی را شارژ می‌کنید، فعال کردن این محدودیت می‌تواند تصمیم مناسبی باشد.

چرا برخی از گوشی‌ها محدودیت ۸۰٪ را نادیده می‌گیرند؟

گاهی اوقات گوشی ممکن است محدودیت ۸۰٪ را نادیده گرفته و به ۱۰۰٪ شارژ برسد. این امر به‌هیچ‌وجه یک ایراد یا باگ نیست. گوشی‌ها این کار را برای کالیبراسیون مجدد مترهای سطح باتری خود انجام می‌دهند.

گوشی‌ها به‌طور مستقیم نمی‌توانند میزان انرژی باقی‌مانده در باتری را اندازه‌گیری کنند. در عوض، آن‌ها میزان شارژی که وارد و خارج از سلول باتری می‌شود را محاسبه می‌کنند. این روش امکان اندازه‌گیری دقیق سطح باتری را فراهم می‌آورد. با این حال، این مقادیر به مرور زمان ممکن است تغییر کنند، به‌ویژه اگر باتری به مدت طولانی به ۱۰۰٪ شارژ نرسیده باشد.

اگر گوشی شما سلامت باتری را نشان نمی‌دهد، چه باید کرد؟

تمام گوشی‌ها ابزارهای کاملی برای بررسی سلامت باتری ارائه نمی‌دهند. در این شرایط، اپلیکیشن AccuBattery را از پلی استور امتحان کنید. این اپلیکیشن رایگان و پرطرفدار، برای ارائه اطلاعات دقیق و اندازه‌گیری سلامت باتری طراحی شده است.

ezgif-1297a9f584e0eb.jpg

در بخش Health اپلیکیشن AccuBattery، می‌توانید تخمینی از سلامت باتری گوشی خود بر اساس داده‌های اخیر شارژ مشاهده کنید. برای داشتن تخمین دقیق‌تر، بهتر است اپلیکیشن را برای چند روز به‌طور مداوم اجرا کنید تا گوشی شما چندین چرخه شارژ را تجربه کند. اگر اپلیکیشن نتواند ظرفیت باتری گوشی شما را به‌طور خودکار تشخیص دهد، ممکن است نیاز باشد که این اطلاعات را به‌صورت دستی وارد کنید.

علاوه بر این، AccuBattery به شما امکان دسترسی به داده‌های زمان واقعی مانند مصرف انرژی، جریان شارژ، توان و دمای باتری را می‌دهد. این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید آیا گوشی شما قادر است به نرخ شارژ اعلام‌شده خود دست یابد یا خیر، یا آیا شارژر توانایی تأمین انرژی کامل برای دستگاه شما را دارد. به‌عنوان یک جایگزین برای محدودیت شارژ ۸۰٪ در اندروید، این اپلیکیشن دارای آلارم داخلی است که زمانی که سطح باتری گوشی شما به حد مشخصی برسد، شما را مطلع می‌کند.

قدرت در دستان شماست

گوشی‌های امروزی به دلیل پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌مدت و سخت‌افزار پیشرفته‌تر، مدت زمان بیشتری دوام می‌آورند. باتری همچنان یکی از اصلی‌ترین اجزای مصرفی است که طول عمر گوشی را محدود می‌کند، بنابراین آگاهی از نحوه استفاده مؤثر از ابزارهای سلامت باتری در اختیار شما امری ضروری است.

با پیشرفت‌های مداوم در تکنولوژی باتری، نگرانی‌ها در مورد طول عمر باتری باید کاهش یابد، در حالی که ظرفیت باتری به سطوح جدیدی خواهد رسید. جالب خواهد بود که ببینیم آیا به‌واسطه قوانین جدید اتحادیه اروپا، باتری‌های قابل تعویض دوباره وارد بازار خواهند شد یا خیر. حتی اگر چنین نشود، احتمالاً در آینده گوشی‌هایی خواهیم داشت که باتری‌های آن‌ها راحت‌تر قابل خرید و تعویض با ابزارهای معمولی باشند.

برچسب‌ها:

home_header