۵ ترفند مخفی اندروید ۱۶ که گوشی پیکسل شما را متحول میکنند
کاربران گوشیهای پیکسل اکنون میتوانند با استفاده از این ۵ ترفند کاربردی در اندروید ۱۶، تجربهای کاملتر و حرفهایتر از این سیستمعامل داشته باشند. این نکات کمتر شناختهشده، قابلیتهای پنهان اما تاثیرگذاری را فعال میکنند که ارزش امتحان دارند.
گوگل امسال با انتشار اندروید 16 در فاصله زمانی چند ماه زودتر از برنامههای همیشگی، غافلگیری بزرگی را رقم زد. نسخه پایدار اندروید 16 برای گوشیهای هوشمند پیکسل در هفته دوم ژوئن منتشر شد و در حال حاضر، نسخههای آزمایشی QPR در حال تست شدن هستند.
این انتشار، فراتر از جنجالی تبلیغاتی، تا حدودی هم تلخ و هم شیرین بوده است. از یک سو، نگاهی اولیه به مجموعهای از تغییرات جذاب اندروید جدید فراهم شد؛ اما از سوی دیگر، برخی از قابلیتهای برجستهتر هنوز در دسترس قرار نگرفتهاند.
با این حال، هنوز هم ویژگیهایی در اندروید ۱۶ وجود دارد که واقعا ارزش توجه دارند. نسخه پایدار این سیستمعامل در روز انتشار برای کاربران ارائه شد و اکنون نیز در دسترس توسعهدهندگان قرار گرفته است. در حال حاضر، پنج قابلیت کاربردی وجود دارد که برای تمام کاربرانی که اندروید ۱۶ را روی گوشی خود نصب کردهاند یا منتظر دریافت آن هستند، پیشنهاد میشود.
سیستم احراز هویت پیشرفته

در چند سال گذشته گوگل واقعا سطح ایمنی و امنیت را در اندروید ارتقا داده است. با آخرین نسخه، این شرکت یک ابزار ایمنی جدید مرتبط با تایید هویت مالک قانونی اضافه کرده است. این ابزار در ابتدا برای گوشیهای هوشمند پیکسل معرفی شد، اما حالا برای تمام دستگاههایی که اندروید 16 را اجرا میکنند، در دسترس قرار گرفته است.
این سیستم احراز هویت، مکان شما را ردیابی کرده و اگر تشخیص دهد که در مکانی ناآشنا قرار دارید، به طور خودکار تنظیمات و اطلاعات حساس را پشت یک قفل بیومتریک قرار میدهد. بنابراین حتی اگر یک عامل خارجی به روز عبور صفحه قفل شما نگاه کرده باشد، باز هم نمیتواند آسیب زیادی وارد کند.
زمانی که برای اولین بار سیستم احراز هویت را تنظیم میکنید، از شما خواسته میشود چند مکان مورد اعتماد یا ایمن را تعیین کنید. پس از فعال شدن، دستگاه برای کارهای حساسی مانند تغییر رمز عبور، دسترسی به کلیدهای عبور یا غیرفعال کردن محافظت در برابر سرقت و موارد دیگر، به باز کردن با قفل بیومتریک (مانند اثرانگشت یا باز کردن قفل با چهره) نیاز خواهید داشت.
این قابلیت با ابزارهای داخلی ضدسرقت هم مرتبط است که برای تشخیص حوادثی مانند سرقت، از الگوریتمهای حرکتی در کنار سایر شناسههای استفاده میکند. با فعال بودن قابلیت تشخیص سرقت، صفحهنمایش به طور خودکار قفل میشود. علاوهبر این، اگر دستگاه افلاین شود، قفل صفحهنمایش هم در موقعیت کنونی فعال خواهد شد.
قابلیت محافظت پیشرفته

تمرکز اصلی اندروید 16، روی بهبود امنیت بوده و امسال، گوگل جامعترین راهکارهایی که تاکنون ارائه داده را منتشر کرده است. این سیستم امنیتی جدید، حفاظت پیشرفته (Advanced Protection) نام دارد که بیشتر شبیه یک فروشگاه یکپارچه برای ایمنسازی گوشی در برابر انواع خطرات و تهدیدها عمل میکند. زمانی که آن را فعال کنید، برنامهها، وبگردیها، تماسها و پیامهای شما را به طور خودکار در یک محیط ایمن قرار میدهد.
همچنین در سطح دستگاه، گوشی شما پس از 72 ساعت عدم فعالیت، به طور خودکار قفل میشود تا از دادههای داخلی آن محافظت شود. علاوهبر این، قفل تشخیص سرقت هم فعال میشود و با مسدود کردن دسترسی USB، فقط امکان شارژ و عدم امکان انتقال داده از هر نوع فراهم خواهد شد. همچنین در ادامه، قابلیت تشخیص بدافزار گوگل پلیاستور برای اسکن برنامهها و مسدود کردن برنامههای خطرناک از منابع دیگر شروع به کار میکند.
حفاظت پیشرفته همچنین وبگردی ایمن را در کروم فعال میکند تا به کاربران در مورد وبسایتهای خطرناک و بستههای دانلود ناامن هشدار دهد. برنامه مسیج همچنین هشدارهایی در مورد لینکهای خطرناک نشان داده و در نتیجه تشخیص کلاهبرداری و پیامهای هرزنامه را به صورت سریع انجام میدهد. قابلیتهای محافظتی مشابهی نیز برای برنامه تلفن در نظر گرفته شده که درنهایت، دسترسی به شبکههای وایفای و دیتا ناایمن را غیرفعال میکند.
قابلیت کاهش اعلانها (Notification Cooldown)

قابلیت Notification Cooldown یکی از ویژگیهایی بوده که پس از چند بار حذف و بازگشت در نهایت وارد نسخه پایدار اندروید ۱۶ شده است. همانطور که از نام آن پیداست، این قابلیت برای کاهش آزار ناشی از دریافت پشتسرهم اعلانها، بهویژه از یک برنامه خاص، طراحی شده است؛ مانند گروههای خانوادگی پر سر و صدا در واتساپ یا کانالهای فعال دیسکورد.
با فعالسازی این قابلیت، صدای هشدار اعلانهایی که بهطور متوالی از یک برنامه دریافت میشوند، بهصورت تدریجی کاهش مییابد. یعنی تنها هشدار اول با صدای کامل پخش میشود و صداهای بعدی بهمرور ملایمتر یا بیصدا میشوند. این ویژگی، راهحلی ساده و کاربردی برای آرامتر کردن جریان اعلانهای زنجیرهای است.
برای فعالسازی آن کافی است به مسیر Settings > Notifications بروید، صفحه را به پایین اسکرول کرده و گزینه Notification Cooldown را فعال کنید. این قابلیت بهویژه برای برنامههایی مثل استیم که اعلانهای متعدد کاری تولید میکنند، بسیار مفید است؛ زیرا بدون حذف اعلانها، از شدت صدای آزاردهنده آنها میکاهد.
بررسی وضعیت سلامت باتری

اندروید 16، یک داشبورد اختصاصی شبیه به آیفونها اضافه کرده که در آن میتوانید وضعیت سلامت شارژ باتری گوشی را بررسی کنید. در این قسمت میتوانید میزان بازدهی نگهداری شارژ را که با عنوان «ظرفیت باتری» گوشی مشخص شده است، به صورت درصد بررسی کنید. در زیر این قسمت، نکاتی را هم برای کمک به افزایش عمر باتری مشاهده خواهید کرد که رعایت کردن آنها میتواند تاثیرات قابلتوجهی را ایجاد کند.
همچنین در این قسمت میتوانید سیستم بهینهسازی شارژ را فعال کرده، حداکثر ظرفیت شارژ را به 80 درصد محدود کرده و یا شارژ تطبیقی را فعال کنید. درنهایت هدف این است که فشار الکتروشیمیایی روی باتری را کاهش داده و تعداد چرخههای کامل شارژ را کم کنید تا باتری بتواند عمر بیشتری داشته باشد.
زمانی که این ویژگیها فعال میشوند، گوشی در پسزمینه به تنظیم ولتاژ ورودی میپردازد تا بدون تاثیر بر عملکرد روزانه گوشی، بین فرسودگی باتری و توان مصرف آن تعادل برقرار کند. از طرف دیگر، اگر وضعیت سلامت باتری به زیر 80 درصد برسد، تعویض آن تنها راه قابل اعتماد پیش رو است.
حالت دسکتاپ

اندروید 16 یک حالت دسکتاپ مخفی را فعال کرده است که محیطی شبیه به سامسونگ دکس (Samsung DeX) را روی مانیتور باز میکند. در نگاه اول این حالت شبیه ChromeOS به نظر میرسد، اما در حال حاضر فاقد بسیاری از ویژگیهایی است که میتواند آن را برای کارهای جدی به اندازه سامسونگ دکس مناسب کند. با این حال وجود، شروع واقعا امیدوارکنندهای داشته است.
تنها چیزی که نیاز دارید، یک کابل USB-C برای اتصال گوشی به مانیتور است. حالت دسکتاپ اندروید 16، پنجرهبندی برنامهها را به خوبی انجام داده و تغییر اندازه کشیدن مکاننما نیز به خوبی انجام میشود. همچنین طرح سهدکمهای آشنا در گوشه بالا برای کنترل فعالیتهای صفحه اصلی قرار داده شده است.
البته در نسخه فعلی، مشکلاتی در خروجی وضوح صفحه و شورتکاتهای کیبورد وجود دارد و همچنین گزارشهایی از لگهای ناگهانی نیز منتشر شده است. با این حال منطقی است که چرا گوگل این حالت دسکتاپ را در بخش توسعهدهندگان برنامه تنظیمات پنهان کرده و انتظار میرود با ادامه آزمایش نسخه QPR و شروع بهروزرسانیهای پایدار اندروید 16 توسط برندهای بیشتر، حالت دسکتاپ نیز به همان نسبت کاملتر شود.
برچسبها: