GSM-logo
خانهاخبار
۶ دلیل که ارزش خرید گوشی‌های تاشو را کم می‌کند

۶ دلیل که ارزش خرید گوشی‌های تاشو را کم می‌کند

با وجود تمام نوآوری‌ها، گوشی‌های تاشو همچنان با مشکلاتی همراه هستند که تجربه کاربری را تحت تأثیر قرار می‌دهند. از دوام پایین‌تر تا طراحی نه‌چندان کاربردی، این دلایل باعث می‌شوند انتخاب یک گوشی تاشو چندان منطقی نباشد.

۱۴ اسفند ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

در طول سال‌های اخیر، بازار گوشی‌های تاشو به بخش مهمی از مارکتینگ گوشی‌های هوشمند تبدیل شده و با حضور برندها و محصولات مختلفی، این حوزه در حال توسعه است. با این حال، برخی نقص‌ها و کمبودها در گوشی‌های تاشو مختلف، باعث کاهش ارزش آن‌ها شده و به نظر می‌رسد حتی با چنین پیشرفت‌های تکنولوژی، باز هم برای انتخاب یک گوشی هوشمند بسیار زود است.

از طرفی هم پیروی اغلب برندها از یک طرح ثابت، باعث شده تا مدل‌های فعلی و جدید، جذابیت چندانی از لحاظ طراحی برای کاربر نداشته و حتی به دلیل برخورداری از همان طراحی ثابت، خسته‌کننده به نظر برسند.

با این حال به نظر می‌رسد که زمان انتخاب گوشی‌های تاشو حداقل تا زمانی که شرکت‌های تولیدکننده، اصلاحات لازم را انجام دهند، به پایان رسیده و فعلا پرداخت هزینه‌های گزاف برای چنین گوشی‌هایی، اصلا مقرون به‌صرفه نیست. البته لازم به ذکر است که گوشی‌های تاشو توانستند در دنیای گوشی‌های هوشمند خسته‌کننده، جذابیت جدیدی به وجود بیاورند، اما به خاطر این که نمی‌توانند از لحاظ کاربردی هم برای کاربران جذاب باشند، باعث شده تا بسیاری از خرید این گوشی‌ها منصرف شوند.

در ادامه دلایلی را بررسی می‌کنیم که براساس آن‌ها می‌توانیم به این نتیجه برسیم که گوشی‌های تاشو، فعلا امروزه انتخاب چندان منطقی نبوده و بهتر است در انتخاب‌های خود، حساسیت بیشتری داشته باشید.

نسبت تصاویر نمایشی عجیب

فرقی نمی‌کند که یک گوشی تاشو به سبک فلیپ یا یک گوشی تاشو به سبک کتابی یا همان فولد داشته باشید، احتمالا شما هم متوجه نسبت تصاویر نمایشی عجیب آن‌ها شده‌اید. به عنوان مثال، صفحه‌نمایش اصلی گلکسی زد فلیپ 6 و صفحه‌نمایش خارجی زد فولد 6 دارای نسبت تصویر 22:9 هستند. این در حالی است که گوشی‌های هوشمند معمولی نسبت تصویر 19.5:9 دارند و این اختلاف به خاطر این است که گوشی‌های تاشو، صفحه‌نمایش بلندتر اما باریک‌تری دارند.

Folding phones

برای کسانی که بیشتر پست‌های ریلز اینستاگرام و یوتیوب را تماشا می‌کنند، ممکن است مشکل چندانی با نمایشگر باریک و بلند گوشی‌های تاشو نداشته باشند، اما واقعا فیلم‌ دیدن در آن‌ها حس چندان لذت‌بخشی ندارد. البته گوشی‌های تاشو فولد یا همان سبک کتابی، به دلیل داشتن صفحه‌نمایش داخلی بزرگ برای تماشای محتوا رسانه‌ای می‌توانند مناسب باشند، اما در این گوشی‌ها هم نوارهای سیاه بزرگ روی صفحه‌نمایش مربعی آن‌ها هم می‌تواند باعث آزار کاربران شوند.

بنابراین، یکی از اصلی‌ترین مشکلات گوشی‌های تاشو که تا حال حاضر حل نشده، همین مسئله ابعاد نمایشگر و نسبت تصاویر نمایشی آن‌ها است که تصاویر را بیشتر به صورت بلند و باریک نمایش می‌دهند.

مشکل جدا شدن محافظ صفحه‌نمایش

گوشی‌های تاشو دارای محافظ پلاستیکی برای صفحه‌نمایش هستند که از قبل برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی نصب شده‌اند و برخلاف شیشه‌های معمولی، مستعد خراش هستند. مهم‌تر از همه، به دلیل این که محافظ‌های نمایشگر گوشی‌های تاشو، از مواد ارزان‌قیمت ساخته شده‌اند، در نتیجه پس از ماه‌ها به دلیل فرسودگی سریع بسیار زشت به نظر می‌رسند.

Folding phones

در واقع، پس از ماه‌ها به دلیل باز و بسته شدن‌های مداوم، بخش قرار گرفته این محافظ در وسط تاخوردگی دستگاه، شروع به جدا شدن از گوشی کرده و به مرور زمان این اوضاع بدتر می‌شود. پس از این افتضاح، کاربران مجبور هستند که سالانه به سراغ محافظ‌های اورجینال شرکت سازنده بروند که قطعا هزینه بالایی دارد یا از گزینه‌های شخص ثالث استفاده کنند که تضمین چندانی برای محافظت از گوشی در برابر خراش و ضربه ندارند.

در همین حال، راحتی تعویض گلس محافظ گوشی‌های هوشمند معمولی را می‌توان یکی از جذاب‌ترین مزایا گوشی‌های هوشمند معمولی نسبت به گوشی‌های تاشو دانست. بنابراین، بهتر است این را در نظر داشته باشید که حتی در بهترین گوشی‌های تاشو هم چنین مشکلی اغلب گزارش می‌شود و حتی با پرداخت هزینه بالاتر برای مدل‌های پرچمدار، باز هم از چنین هزینه‌های اضافی در امان نیستید.

دوربین‌های نه‌چندان باکیفیت

گوشی‌های تاشو، تنها چند سالی است که به صورت رسمی رایج شده و در مدل‌های مختلف عرضه می‌شوند. با این حال، احتمالا فکر می‌کنید که سیستم دوربین آن‌ها با توجه به قیمت بالایی که دارند، مطمئنا به اندازه‌ای بهبود یافته‌اند که با گوشی‌های پرچمدار قابل مقایسه باشند. با این حال، چنین چیزی درست نیست.

Folding phones

برای درک بهتر، به سراغ گوشی‌های گلکسی زد فولد 6 می‌رویم که از لحاظ قیمتی تقریبا با گلکسی اس 25 اولترا برابر بوده و هر دو از گران‌ترین گوشی‌های سامسونگ در حال حاضر به شمار می‌روند. با این حال، سیستم دوربین گلکسی اس 25 اولترا بسیار باکیفیت و قدرتمند بوده و هیچ‌وقت سخت‌افزار دوربین گلکسی زد فولد 6 نمی‌تواند به چنین حدی از کیفیت برسد. این در حالی است که کاربران گلکسی زد فولد 6، هزینه‌ای به اندازه کاربران گلکسی اس 25 اولترا پرداخت کرده‌اند، اما حتی از یک سیستم دوربین با کیفیت هم برخوردار نیستند.

دلیل این موضوع در طراحی باریک گوشی‌های تاشو بوده و در نتیجه قرار دادن سنسورهای متنوع و لنزهای پیشرفته بزرگ‌تر در چنین بدنه نازکی بسیار چالش‌برانگیز است. البته بدترین دوربین در اکثر گوشی‌های تاشو معمولا دوربین سلفی است، اما امکان تا شدن و استفاده از دوربین‌های اصلی برای عکاسی سلفی تا حدی این مشکل را حل می‌کند.

در واقع، می‌توان به‌طور خلاصه اشاره کرد که سیستم و سخت‌افزار دوربین گوشی‌های تاشو در حد گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی بوده و تنها با توجه به فرم فاکتور خاص، نسبت به آن‌ها برتری خود را حفظ می‌کنند. بنابراین، گوشی‌های تاشو مسیر طولانی برای بهبود سیستم دوربین و ارتقا کیفیت عکاسی قابل مقایسه با مدل‌های پرچمدار دارند و در نتیجه، خرید گوشی‌های تاشو تا زمان بهبود این مشکلات، تصمیم چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

چین و چروک‌های همچنان پابرجا

اگر از گوشی‌های تاشو استفاده کرده باشید، البته بیشتر در مدل‌های قدیمی، احتمالا می‌دانید که چین و چروک‌های وسط نمایشگر آن چه‌قدر واقعا آزاردهنده هستند. البته وقتی که دستگاه را از جعبه خارج می‌کنید، هیچ چیزی روی نمایشگر آن وجود ندارد، اما پس از چند روز استفاده و باز و بسته کردن‌های مکرر، چین و چروک‌ها به‌صورت تدریجی روی آن ظاهر می‌شوند.

Folding phones

حتی گزارش‌های کاربران هم نشان می‌دهد که در مدل‌های جدید مانند گلکسی زد فولد 6، این مشکل همچنان پابرجا بوده و احتمالا در سال‌های آتی هم این مشکل همچنان وجود خواهد داشت. به هر حال، بهتر است در نظر داشته باشید که با پرداخت چنین هزینه‌های بالایی، دستگاهی با کلی چین و چروک در وسط نمایشگر آن نصیبتان خواهد شد.

دوام لولا گوشی

گوشی‌های تاشو در استفاده‌های اول، واقعا کامل و بدون عیب به نظر می‌رسند، اما پس از چندین بار استفاده، علاوه‌بر چین و چروک نمایشگر، احتمالا متوجه دوام پایین لولای آن‌ها و شل شدن آن‌ها خواهید شد. در واقع، در استفاده‌های اول می‌توانید به راحتی نمایشگر گوشی را در حالت 45 درجه باز نگه دارید، اما پس از مدت‌ها استفاده به دلیل شل شدن لولای گوشی، دیگر نمی‌تواند به همان صورت راحت استفاده کنید.

Folding phones

این مشکل به جایی می‌رسد که گوشی حتی نمی‌تواند نمایشگر را در زاویه 90 درجه هم نگه دارد و تنها با ضربه جزئی، سریع بسته می‌شوند. طبق ادعا سامسونگ، لولای گلکسی زد فولد 5 می‌توانست تا 200 هزار بار چرخه باز و بسته شدن را بدون مشکل بگذراند و این یعنی اگر گوشی را 100 بار در روز باز و بسته کنید، می‌تواند تا 5 سال بدون مشکل کار کند. 

با این حال، گزارش اکثر کاربران حاکی از خراب شدن این لولا تنها یک سال پس از استفاده عادی روزمره است. بنابراین، گوشی‌های تاشو فعلی در حال حاضر مشکل کیفیت و مقاومت لولا را دارند و با توجه به این که لولا هم یکی از اصلی‌ترین بخش‌های دستگاه‌های تاشو به شمار می‌رود، خراب شدن آن با از بین رفتن کامل دستگاه مساوی است.

عمر باتری نه‌چندان رضایت‌بخش

عمر باتری، همواره یکی از موضوعات اساسی در گوشی‌های هوشمند بوده و با توجه به این که گوشی‌های تاشو هم از عمر باتری چندان رضایت‌بخشی برخوردار نیستند، در نتیجه اگر عمر باتری تمام روز اولویت اصلی شماست، بهتر است به سراغ گوشی‌های بزرگ‌تر مانند گلکسی اس 25 اولترا یا پیکسل 9 پرو ایکس‌ال بروید.

حتی اگر یک گوشی تاشو سبک فولد با نمایشگر بزرگ‌تر مانند گلکسی زد فولد 6 را در نظر بگیرید، باز هم این گوشی به دلیل داشتن بدنه نازک‌تر، باتری کوچک‌تری نسبت به گلکسی اس 25 اولترا دارد. در واقع، یکی از جنبه‌های منفی این موضوع که گوشی‌های تاشو نمی‌توانند از تمام فضای داخلی بدنه مانند گوشی‌های هوشمند معمولی استفاده کنند، چنین مشکلاتی پیش می‌آید.

Folding phones

البته علاوه‌بر این، به دلیل محدودیت فضایی در استفاده از سخت‌افزارهای پیشرفته در گوشی‌های تاشو، این گوشی به خاطر عدم بهره‌مندی از سیستم خنک‌کننده مناسب، در عملکردهای گیمینگ و البته پردازش‌های سنگین قدرت چندانی نداشته و در مقایسه با مدل‌های پرچمدار، قطعا ناامیدتان می‌کنند.

این مشکلات عمدتا به دلیل مکانیزم عملکرد لولا است که تولیدکنندگان را ملزم به اتخاذ طراحی باتری تقسیم شده می‌کند و این باعث شده تا چنین گوشی‌هایی با فرم فکتور متنوع، به دلیل نداشتن عمر باتری بالا، کاربری چندانی نداشته باشند.

همچنین عمر باتری در گوشی‌های تاشو فلیپ بدتر است، چرا این گوشی‌ها طراحی جمع‌وجورتری دارند و ضخامت این دستگاه در اولویت بالاتری نسبت به همه پارامترها دارد. علاوه‌بر  این، داشتن نمایشگرهای متعدد، فضای زیادی را برای داشتن باتری بزرگ‌تر از این گوشی‌ها محروم می‌کند. از طرفی هم مشکل راندمان حرارتی باتری هم از دیگر مواردی است که گوشی‌ها تاشو در آن ضعف قابل‌توجهی دارند.

گوشی‌های تاشو هنوز راه زیادی را در پیش دارند

در سال 2025 قرار داریم و در گوشی‌های تاشو همچنان به حد مورد انتظار از پیشرفت نرسیده‌اند. علیرغم افزایش محبوبیت این فرم فاکتور و مشکلاتی که برطرف شده، تکنولوژی گوشی‌های تاشو هنوز به حدی تکامل نیافته که کاربران بتواند از گوشی‌های هوشمند معمولی به سمت این دستگاه‌های تاشو بکشاند.

همچنین یکی از موضوعاتی که واقعا عجیب است، این است که چرا گوشی‌های تاشو سبک فلیپ بیش از 1500 دلار قیمت دارند، در حالی که در زمینه‌های کلیدی مانند کیفیت دوربین، عمر باتری و دوام تقریبا به اندازه گوشی‌های اقتصادی هستند. در واقع، اغلب شرکت‌ها با استفاده از همین جو مورد توجه گوشی‌های تاشو، دستگاه‌هایی با نمایشگر تاشو اما مشخصات سخت‌افزاری بسیار پایین را با قیمت بالایی ارائه می‌کنند.

به همین دلیل، گوشی‌های تاشو علیرغم عدم همراه داشتن تکنولوژی‌های پیشرفته و قابلیت‌های واقعا کاربردی، مورد توجه اغلب برندها بوده و رقابت سنگینی نیز در این زمینه وجود دارد.

home_header