GSM-logo
خانهاخبار
اینترنت آزاد، رویایی دست نیافتنی برای کاربران؟!

اینترنت آزاد، رویایی دست نیافتنی برای کاربران؟!

غلامرضا نوری‌قزلجه، عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت مجلس می‌گوید علاوه بر وزارت ارتباطات بخش‌هایی ازهمین مجلس، دولت و شورای عالی فضای مجازی، نمی‌خواهند مردم به اینترنت آزاد، سریع و کم‌هزینه دسترسی داشته باشند.
۲۱ مرداد ۱۴۰۲

تبلیغات

home_header

اینترنت ایران از نیمه دوم سال گذشته با اختلالات و محدودیت‌های بسیاری روبه‌رو شد. در این میان کاربران به خصوص صاحبان مشاغل مجازی از شدت گرفتن محدودیت‌ها گله‌مند بودند و اعتراض‌های خود را گاهی در قالب طنز و گاهی هم با عصبانیت در صفحات مجازی‌شان نشان می‌دادند.

این در حالی بود که ادامه یافتن محدودیت‌ها اعتراض برخی از نمایندگان مجلس را نیز در پی داشت. آنطور که گفته می‌شود این نمایندگان با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور از او خواستند تا حداقل شرایط اینترنت کشور را به قبل از تابستان سال ۱۴۰۱ بازگرداند اما این راه‌حل تا کنون نتیجه‌ای به همراه نداشته است و همچنان شاهد اوضاع بحرانی اینترنت هستیم. در این راستا غلامرضا نوری‌قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس و عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت مجلس در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد می‌گوید اینکه شکایت برخی نمایندگان مجلس تاکنون باعث نشده کیفیت اینترنت کشور بهتر شود، به این موضوع باز می‌گردد که علاوه بر وزارت ارتباطات بخش‌هایی از همین مجلس، دولت و شورای عالی فضای مجازی، نمی‌خواهند مردم به اینترنت آزاد، سریع و کم‌هزینه دسترسی داشته باشند.

image

نوری همچنین در واکنش به این موضوع که چرا بخشی از نمایندگان که خواهان رفع محدودیت‌ها هستند، تاکنون وزیر ارتباطات را به‌خاطر وضعیت نامطلوب اینترنت کشور مورد سوال قرار نداده‌اند، اعلام می‌کند که نوعی انسجام و نگاه یکسان در مجموعه‌هایی که به آنها اشاره کرده وجود دارد که باعث می‌شوند در این فضا امیدها برای این‌گونه اصلاحات بسیار کم شود.

به باور او تفکری که درحال‌حاضر حاکم است، عطش این را دارد که مانع گردش آزاد اطلاعات شود؛ یعنی به حقوق اساسی مردم متعرض می‌شود. به همین خاطر او ابراز امیدواری می‌کند که تغییراتی در انتخابات اسفند مجلس و بعد هم در انتخابات ریاست‌جمهوری دو سال آینده صورت بگیرد تا این نگاه‌ها تغییر پیدا کند.

رشد اقتصاد دیجیتال در گرو بهبود وضعیت اینترنت

در چند ماه اخیر سرعت اینترنت یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مردم بوده و هیچ چشم‌اندازی هم برای بهبود وضعیت آن دیده نمی‌شود. اما نکته مهم که باید به آن اشاره شود ضرباتی است که محدودیت‌ و قطعی‌های پی‌درپی اینترنت به اقتصاد دیجیتال وارد می‌کند. بنابراین به نظر می‌رسد مسئولان در این حوزه باید به دنبال راهی برای بهبود وضعیت اینترنتی کاربران باشند و برنامه‌ای برای حمایت از بخش‌های آسیب‌دیده ناشی از تشدید محدودیت‌ها برای اینترنت تعریف کنند تا در ماه‌های آتی آسیب‌های ناشی از قطعی و کندی سرعت اینترنت را به حداقل برسانند.

home_header