home_header
GSM-logo
خانهاخبار
راه طولانی پست برای رسیدن به پست هوشمند

راه طولانی پست برای رسیدن به پست هوشمند

وزیر ارتباطات معتقد است با وجود تمام تلاش‌ها در حوزه پست تا رسیدن به پست هوشمند فاصله داریم. حداکثر استفاده از فناوری‌های نوین مهم‌ترین عامل ایجاد زیرساخت در این صنعت است.
۰۸ خرداد ۱۴۰۲

تبلیغات

home_header

نخستین همایش و نمایشگاه صنعت پست، تجارت الکترونیک، لجستیک هوشمند و صنایع وابسته از امروز در مصلای تهران آغاز شده و تا یازدهم خرداد ماه ادامه دارد. در این نمایشگاه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون وزیر صمت، مدیرعامل شرکت‌ملی‌پست و جمعی از مسئولان وزارت ارتباطات و سایر سازمان‌ها حضور داشتند.

وزیر ارتباطات در آیین افتتاحیه این نمایشگاه تاکید کرده است که با وجود تمام تلاش‌ها در حوزه پست تا رسیدن به پست هوشمند فاصله داریم. وی گفته است: «ما باید حداکثر استفاده را از فناوری‌های نوین، اعم از هوش مصنوعی، تحلیل داده‌های کلان، اینترنت اشیا و... بکنیم که در نهایت بتوانیم خدمت تضمین شده ی قابل اتکا به مردم عزیزمان ارائه بکنیم که مردم بتوانند با توجه به تحویل محصولات، برنامه‌ریزی زمانی داشته باشند و این خواسته ما از پست و لُجستیک هوشمند است که فقط بازیگر آن پست نیست، روی سخن من با همه عزیزانی هست که در بخش خصوصی دارند خدمات جابه جایی کالا و لُجستیک به مردم عزیمان می‌دهند.  ما باید به این نقطه برسیم که مردم عزیزمان بتوانند هر محصولی که خریداری می‌کنند یا هر محصولی که جا به جا می‌کنند با دقت چند دقیقه در افق پایان دولت حساب باز بکنند، باید از بازه‌های زمانی چند ساعته شروع بکنیم تا در این مدت دو ساله به دقت چند دقیقه ‌ برسیم. چنانچه به این جایگاه رسیدیم یعنی سیستم پست و لُجستیک ما هوشمند شده است؛ از همه ابزارها استفاده کردیم که خدمت با کیفیت و تضمین شده به مردم عزیزمان ارائه بکنیم که موجبات رضایتمندی آنها را فراهم کنیم.»

image

 

زارع‌پور در بخش دیگری از صحبت‌هایش به حوزه اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک اشاره کرد و گفت: «برای اینکه ما واقعا به جایگاه خوبی در حوزه اقتصاد دیجیتال و مخصوصا موضوع این نمایشگاه که تجارت الکترونیک هست برسیم یک سری مقدمات و زیر ساخت‌ها احتیاج دارد که بخش زیادی از آن به حوزه کاری ما مربوط می‌شود و بخشی مربوط به حوزه کاری بقیه دستگاه‌ها است که وضعیت ما در این زمینه خیلی بد نیست و در بعضی شاخص‌ها  جزو کشورهای برتر هستیم. یکی از اولین نیازمندی‌های اقتصاد دیجیتال زیر ساخت است و مایه خوشحالی است که اعلام بکنیم جمهوری اسلامی ایران نه تنها در شهرها بلکه در روستا در دسترسی به اینترنت جزو چند کشور اول دنیاست.»

وعده اتصال تمام روستاها به اینترنت تا پایان سال

اتصال روستاهای مناطق دورافتاده و صعب‌العبور به اینترنت پرسرعت از جمله خبرهایی است که هر چند روز یکبار توجه رسانه‌ها را به خود جلب می‌کند. در افتتاحیه این نمایشگاه وزیر ارتباطات بار دیگر به این مسئله پرداخت و در این باره گفت: «درحال حاضر با حرکتی جهادی که در حدود ۲۰ ماه گذشته انجام شده است حدود ۴۰۰۰ روستای جدید به شبکه متصل شدند و هم‌اکنون نزدیک به ٩٢ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت پر سرعت و شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند که اتفاق بسیار بزرگی است و شاید کشورهایی که این حجم از روستاهای آنها متصل هستند به تعداد انگشتان دست نباشند و به فضل الهی تا آخر امسال ما هیچ روستای بالای ۲۰ خانواری نخواهیم داشت که به شبکه پرسرعت دسترسی نداشته باشند.»

اتصال تمام روستا به اینترنت از آن دست برنامه‌هایی است که به نظر می‌رسد نیاز به پشتکار، هزینه بالا و زمان کافی دارد. البته باید اشاره کرد که اعداد و ارقام‌های اعلام شده در این پروژه حاکی از پیشرفت این طرح طی ماه‌های اخیر است و می‌توان انتظار داشت که این برنامه در زمان اعلام شده به وعده‌ها نزدیک شده باشد.

در ادامه بر اساس گزارش رسانه‌ها وزیر ارتباطات همچنین بیان کرد که تا شبکه وجود نداشته باشد حرف از اقتصاد دیجیتال معنی ندارد، این پروژه بزرگ فیبر نوری حدود سه میلیون و دویست هزار خانوار را تحت پوشش قرار داده و امیدواریم که بتوانیم تا پایان سال، ٨ تا ۱۰ میلیون و تا پایان سال ۱۴۰۴، بیست میلیون خانواده را تحت پوشش قرار دهیم که این کار نیازمند زیر ساخت امن و پرسرعت برای انواع فعالیت‌ها در بستر شبکه است که قطعا یکی از بهره‌برداران اصلی آن حوزه تجارت الکترونیک است.

وزیر ارتباطات پس از بررسی مسائل مختلف در پایان سخنان خود عنوان کرد: «همه ما می‌خواهیم تلاش بکنیم که سطح رفاه و آسایش مردم عزیزمان را بالا ببریم، در این مقوله خاص خواهش من این است که دوستان دنبال کنند، کارگروه‌هایی برای اینکار تشکیل شود با دوستانمان در شرکت ملی پست و سازمان تنظیم مقررات که این بحث پست هوشمند را چه در شرکت ملی پست چه در اپراتورهای بخش خصوصی را به عنوان یک زیرساخت بسیار مهم در توسعه اقتصاد دیجیتال کشور دنبال بکنیم.»