GSM-logo
خانهاخبار
نقش تلفن همراه در افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های غدد

نقش تلفن همراه در افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های غدد

گروه خبری GSM : تا اعلام نتایج بررسی اثرات زیانبار احتمالی گوشی‌های تلفن همراه، هشدارها را جدی بگیرید...
۱۰ آبان ۱۳۸۸

تبلیغات

home_header

گروه خبری GSM : یکی از موسسات تابع سازمان سازمان جهانی بهداشت، با نام آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان(IARC) تحقیق و مطالعه‌ای را با نام Interphone  آغاز کرده است که بخشی از هزینه‌های آن را گروه‌Mobile Manufacturers Forum(MMF) برعهده گرفته است. این بررسی اولین تحقیق در زمینه اثرات گوشی‌های تلفن همراه نیست و نخواهد بود، اما دست‌اندرکاران و سازمان‌های فعال در پشت پرده آن از اعتبار ویژه‌ای برخوردارند.

 این بررسی که به مدت 10 سال به طول می‌انجامد، 30 میلیون دلار هزینه دربردارد و شامل مجموعه‌ای کامل از مطالعات چند ملیتی است که در 13 کشور سراسر جهان و بین بیش از 10000 کاربر تحت آزمایش، صورت گرفته است. هدف از انجام این بررسی کشف این مسئله است که آیا تشعشعات گوشی‌های تلفن همراه در افزایش خطر ابتلا به چهار نوع رایج از سرطان که بافت‌های مجاورتی گوش و دهان را درگیر می‌کنند، موثرند یا خیر. این چهار سرطان عبارتند از: تومور آکوستیک، تومور مغزی، سرطان دستگاه عصبی(مننژیوم) و تومور غدد بناگوشی یا بزاقی. 

                  

image

    

تصویر سمت راست با استفاده از دمانگاری از سر یک کاربر پس از 15 دقیقه مکالمه با تلفن همراه گرفته شده است- نواحی زرد و قرمز رنگ، نشان دهنده اثرات گرمایی است که می‌توانند منجر به ایجاد آثاری سوء در سلامت این کاربر گردند. تصویر سمت چپ با استفاده از دمانگاری از سر کاربری گرفته شده که در معرض تشعشعات زیانبار تلفن همراه قرار ندارد.

مادامیکه نتایج نهایی بررسی Interphone مشخص و اعلام شود( حدودا تا کریسمس امسال)، تمامی مقالات در این زمینه به صورت فرضیه باقی خواهند ماند. تا آن زمان، وب سایت مربوط به این بررسی توصیه‌هایی را به کاربران ارائه می‌کند که بواسطه آنها می‌توانند میزان تماس مستقیم با تشعشعات این ابزارهای ارتباطی را به کمترین حد برسانند:

حتی الامکان سعی کنید با گوشی کمتر صحبت کنید و بیشتر از سیستم پیام کوتاه استفاده کنید.

از هندزفری و ترجیحا هدست‌های بلوتوث‌دار استفاده کنید- این هدست‌ها میزان مجاورت با تشعشعات موبایل را تا حدود 90 درصد کاهش می‌دهند.

در عین حال بهتر است شب‌ها هنگام خواب گوشی تلفن همراه خود را دور از بالش قرار داده و دست کم آن را خاموش کنید.

 طبق یکی از تحقیقات صورت گرفته، تشعشعات گوشی‌های تلفن همراه ممکن است باعث عقیم شدن کاربران مذکر گوشی‌های تلفن همراه شود، بنابراین هنگام عدم استفاده از تلفن همراه حتی‌الامکان سعی کنید گوشی خود را دست کم 1 متر از بدن دور نگه دارید.

تا جاییکه به کودکان مربوط می‌شود، لازم است بدانید استخوان جمجمه کودکان بسیار نازک‌تر و مغز آنها کوچکتر است، بنابراین میزان جذب تشعشعات ساطع شده از تلفن‌های همراه بسیار بیشتر است. در نتیجه بهترین کار این است که حتی الامکان کودکان را از استفاده از تلفن همراه منع کرده و دست کم آنها را تشویق کنید که به جای صحبت کردن با گوشی از قابلیت پیام‌رسانی آن استفاده کنند.  
home_header