افزایش 346 درصدی سود سونی علیرغم کاهش فروش گوشی
شرکت سونی در سهماههای که عمرش با فرا رسیدن سی ویکمین روز از ماه سپتامبر به پایان رسید، غوغایی به پا کرد و موفق شد تا سود حاصل از درآمدهایش را تا 346 درصد افزایش دهد. این خبر بعد از آن مسجل شد که غول فناوری ژاپنی گزارشهای مالی شرکت برای سه ماههی سوم سال مالی 2017 میلادی را در اختیار اصحاب رسانه قرار داد. بر مبنای این گزارش در سه ماهه مورد بحث، میزان سود شرکت سونی به رقم 204 میلیارد ین یا 1.8 میلیارد دلار رسیده است، سودی که با عبور از عدد 18.2 میلیارد دلار در فروش محصولات و خدمات بدست آمده است. با این وجود و اگر چه شرکت سونی با این آمار و ارقام درخشان موفق شده تا نسبت به سال گذشته 22.1 درصد سود بیشتری از فروش محصولاتش به جیب زند، متاسفانه گوشیهای هوشمند سونی نقش چندانی در سوددهی شرکت نداشتهاند و علیرغم اینکه سونی توانسته است شبکه فروش با ثباتی برای فروش گوشیهایش به شرکتهای مختلف دست و پا کند و حتی در برخی از معاملات از نوسانات ارزی نیز به نفع خودش بهرهمند شود، باز هم این غول ژاپنی به رقمی بهتر از 3.5 میلیون دستگاه در فروش گوشی هوشمند بین ماههای ژوئیه تا سپتامبر دست پیدا نکرده است که در مقایسه با همین بازه زمانی در سال گذشته حدود 100هزارتایی کاهش نشان میدهد.

البته افزایش قیمت در مواد اولیه برای ساخت گوشی هوشمند نیز در این بداقبالی سونی بیتاثیر نبوده است و این عامل نیز مزید بر علت شده تا سود کمتری از بازار نصیب این شرکت ژاپنی شود. بازاری که حضور سونی در آن در مقیاسه با رقبایش مدام در حال کاهش است تا حدی که این شرکت مجبور شده رقم در نظر گرفته شده برای فروش سالیانهاش را نسبت به انتظارات موجود در ماه اوت یک میلیونی کاهش دهد و به عدد 15.5 میلیون دستگاه برساند. البته واحد گوشیسازی در شرکت سونی در برابر این اتفاقات بیتفات نبوده و سعی کرده است با کاهش هزینههای تولید و عرضه محصولات با قیمت مقرون به صرفه، از ریزش شدید مشتریانش جلوگیری کند. این مسأله همچنین دست واحد سونی را برای ولخرجی در بخش بازاریابی و برندسازی برای گوشیهایش بازتر گذاشته است. مدیران شرکت سونی انتظار دارند تا در پایان سال مالی 2017 میلادی و در ماه مارس موفق شوند تا مبلغی در حدود 6.8 میلیارد دلار از فروش گوشیهای خود درآمد داشته باشند. مبلغی که باز هم از پیشبینیهای صورت گرفته در ماه اوت برای سال 2017، حدود 352 میلیون دلاری کمتر خواهد بود. تجارت تولید سنسورهای گوشی نیز با درآمد 435 میلیون دلاری که از فروشی به ارزش 2 میلیارد دلار حاصل شده است، کسبوکار پر رونقی برای شرکت سونی از کار درآمده است. در کنار این خبرهای امیدوارکننده، گزارش شده بخش تولید قطعات یدکی الکتریکی این شرکت نیز که در سال گذشته و با تجربه ضرری 37 میلیون دلاری در سه ماههی سوم سال، حال و روز خوشی نداشت، دوباره در حسابهای مالی سال جدید، جان تازهای گرفته و مدیران را به سوددهی و درآمدزایی امیدوار کرده است.
اکنون سهام شرکت سونی در بازار سهام وضعیت مناسبی دارد و بعد از آنکه سرمایهگذاران به سیاستهای تازهی مدیران سونی برای اصلاح مشکلات موجود، روی خوش نشان دادند، ارزش سهام این شرکت به بالاترین مقدار خود ظرف چند دههی گذشته رسید. مطابق این سیاستهای جدید، مدیران سونی تلاش میکنند تا هم و غمشان را صرف تولید محصولاتی کنند که از بقیه سودآورتر و محبوبتر هستند و کمکم با محصولاتی که در بازار طرفداری ندارند، خداحافظی کنند. همین مسئله نیز سبب شده تا شرکت سونی تمرکز کمتری بر روی تولید گوشیهای هوشمندش داشته باشد و با توجه به اینکه فروش گوشی، سود قابل توجهی نصیب شرکت نمیکند، وقت پر ارزشش را با پرداختن بیش از حد به گوشیهای هوشمند هدر ندهد.
برچسبها: