GSM-logo
خانهمقاله‌ها
تنظیماتی که سرعت گوشی اندرویدی شما را به‌شدت کاهش می‌دهند

تنظیماتی که سرعت گوشی اندرویدی شما را به‌شدت کاهش می‌دهند

برخی تنظیمات پیش‌فرض در اندروید می‌توانند عملکرد دستگاه را به‌طور چشم‌گیری کند کنند. اگر احساس می‌کنید گوشی شما نسبت به گذشته کندتر شده، ممکن است همین گزینه‌ها عامل اصلی باشند.

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header

مشکل کند شدن عملکرد گوشی‌های اندرویدی، یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی است که هر کاربری احتمالا آن را تجربه خواهد کرد. در واقع حتی اگر گوشی اندرویدی شما از مشخصات فنی قابل‌توجهی برخوردار باشد، باز هم ممکن است همیشه بهترین عملکرد خود را ارائه ندهد.

در چنین موقعیت‌هایی، اغلب مقصر خود سخت‌افزار نیست، بلکه نحوه پیکربندی اشتباه و برخی تنظیمات نادرست در عملکرد گوشی است که آن را با چنین وضعیتی روبرو می‌کند. اگر شما احساس می‌کنید که گوشی اندرویدی‌تان، اخیرا عملکرد چندان خوبی ندارد، به احتمال زیاد یکی از این روش‌ها، راه‌حل نهایی شما خواهد بود.

قابلیت باتری تطبیقی (Adaptive Battery)

ویژگی باتری تطبیقی اندروید، به‌گونه‌ای طراحی شده که با یادگیری برنامه‌هایی که بیشتر استفاده می‌کنید و محدود کردن فعالیت پس‌زمینه برای برنامه‌هایی که به ندرت استفاده می‌شوند، به افزایش عمر باتری گوشی کمک کند. در نگاه اولیه، این ویژگی یک راه عالی برای حفظ عمر باتری و در عین حال بهینه‌سازی عملکرد کلی گوشی به‌نظر می‌رسد.

galaxy setting

با این حال، قابلیت باتری تطبیقی همچنین می‌تواند گاهی اوقات، سرعت پردازش گوشی را کاهش دهد. از آن‌جایی که پردازش‌های پس‌زمینه را محدود می‌کند، در نتیجه ممکن است برخی از برنامه‌ها، سرعت پردازش کافی را در اختیار نداشته باشند و حتی ممکن است در دریافت اعلان‌ها از آن‌ها با تاخیر نیز مواجه شوید.

در کل باید اشاره کرد که اگر گوشی اندرویدی شما ظرفیت باتری زیادی دارد و از شارژ سریع پشتیبانی می‌کند، معایب باتری تطبیقی ممکن است از مزایا آن بیشتر باشد. در این صورت بهتر است ویژگی باتری تطبیقی را غیرفعال کنید.

برای انجام این کار می‌توانید از برنامه تنظیمات، به بخش باتری رفته و در آن‌جا گزینه "Adaptive Battery" را غیرفعال کنید. این قابلیت، در کل سعی می‌کند که با محدود کردن بار پردازشی گوشی، عمر باتری بیشتری را برایتان فراهم کند، اما از طرفی هم با همین کاهش سرعت پردازش می‌تواند عملکرد کلی دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد.

قابلیت RAM Plus یا RAM Boost

ویژگی رم پلاس (RAM Plus)، قابلیتی است که با استفاده از بخشی از حافظه داخلی گوشی به‌عنوان رم مجازی، نوید افزایش عملکرد را می‌دهد. در ظاهر، این روش به‌عنوان راهکاری موثر برای بهبود عملکرد، به‌خصوص در گوشی‌‌هایی با حافظه رم پایین به‌نظر می‌رسد. با این حال، واقعیت کمی پیچیده‌تر است.

galaxy setting

در واقع، برخلاف رم، حافظه داخلی گوشی بسیار کندتر است و در نتیجه، وقتی دستگاه شما به شدت به این حافظه مجازی متکی باشد، عملکرد کلی می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد. در چنین حالتی، انتقال بین برنامه‌ها، بسیار کندتر شده و زمان بارگیری آن‌ها هم می‌تواند افزایش یابد. همچنین برنامه‌های فعال در پس‌زمینه هم ممکن است با مشکلاتی مواجه شده و در نتیجه نتوانید آن‌ها را به سرعتی که مد نظرتان است، فورا باز کنید.

برای مثال اگر گوشی شما 8 گیگابایت رم داشته باشد، فعال بودن قابلیت رم پلاس یا تقویت‌کننده رم، می‌تواند ضرر بیشتری نسبت به فایده داشته باشد. برای خاموش کردن آن در گوشی‌های سامسونگ، می‌توانید از برنامه تنظیمات به بخش باتری و مراقبت از دستگاه (Battery & Device care) رفته و در آن‌جا با ورود به بخش "Memory" گزینه "RAM Plus" را غیرفعال کنید. در سایر گوشی‌های اندرویدی هم می‌توانید با یک جست‌وجوی ساده عبارت "RAM Plus" یا "RAM Booster" در منوی تنظیمات، آن را غیرفعال کنید.

تغییر سرعت پردازش گوشی

اکثر گوشی‌های اندرویدی، گزینه‌ای برای تغییر بین حالت‌های مختلف عملکرد دارند. به‌عنوان مثال، گوشی‌های سامسونگ معمولا سرعت پردازش را روی «بهینه شده» تنظیم می‌کنند. این حالت تعادلی بین عملکرد، راندمان باتری و مدیریت گرما را در حد مناسبی ایجاد می‌کند؛ به‌طوری که گوشی بدون تخلیه سریع باتری یا گرم شدن بیش از حد، به راحتی می‌تواند کار کند.

در حالی که تنظیمات بهینه شده معمولا خوب کار می‌کنند، اما هنگام اجرای برنامه‌های سنگین یا بازی‌ها چندان ایده‌آل نیستند. در واقع، این برنامه‌ها مستقیما به بالاترین حد قدرت پردازشی دستگاه نیاز دارند و محدود کردن این میزان دسترسی به قدرت پردازشی، می‌تواند تجربه کاربری آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین اگر گوشی اندرویدی شما کند کار می‌کند یا دارای تاخیر در اجرای آن‌ها است، باید به حالت عملکرد بالاتر بروید.

galaxy setting

در گوشی‌های سامسونگ می‌توانید سرعت پردازش را از برنامه تنظیمات، در بخش مراقبت از دستگاه (Device care) با رفتن به گزینه سرعت پردازش (Processing speed) و انتخاب حالت "High" یا "Maximum" برای عملکرد بهتر تغییر دهید.

سایر گوشی‌های اندرویدی هم حالت‌های عملکردی مشابهی را ارائه می‌دهند، اگرچه گزینه دقیق این تنظیم ممکن است در آن‌ها متفاوت باشند. با این حال معمولا آن‌ها را می‌توانید با جست‌وجوی «حالت عملکرد» یا «سرعت پردازش» در منوی تنظیمات پیدا کنید.

فعالیت برنامه‌های پس‌زمینه

گوشی اندرویدی شما احتمالا ده‌ها برنامه نصب کرده که بسیاری از آن‌ها ممکن است برای همگام‌سازی داده‌ها در پس‌زمینه اجرا شوند. در حالی که برخی از برنامه‌ها به دلایل قانع‌کننده‌ای مانند همگام‌سازی اطلاعات یا دریافت اعلان‌ها باید در پس‌زمینه اجرا شوند، اما فعال بودن همزمان تعداد زیادی برنامه‌ می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

galaxy setting

به هر حال، هیچ کاربری نمی‌خواهد برنامه‌هایی که به ندرت از آن‌ها استفاده می‌کند، منابع انرژی گوشی را مصرف کنند. از طرفی هم دقیقا همین برنامه‌های اضافی با در اختیار گرفتن قدرت پردازشی گوشی، می‌تواند عملکرد آن را مختل کنند.

در همین حال، به راحتی می‌توانید برنامه‌هایی که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند را با بررسی میزان مصرف باتری گوشی شناسایی کنید. پس از شناسایی، می‌توانید با محدود کردن مصرف باتری آن‌ها، از اجرای این برنامه‌ها در پس‌زمینه جلوگیری کنید. محدود کردن یا غیرفعال کردن فعالیت برنامه‌های پس‌زمینه نه تنها عملکرد را بهبود می‌بخشد، بلکه به بهبود عمر باتری گوشی نیز کمک می‌کند.

همگام‌سازی‌های خودکار برای اکانت‌های آنلاین

به‌طور پیش‌فرض، وقتی اکانتی را به گوشی اندرویدی خود اضافه می‌کنید، دستگاه شما به‌طور خودکار همگام‌سازی پس‌زمینه را برای آن‌ها فعال می‌کند. این ویژگی تضمین می‌کند که مخاطبین، ایمیل‌ها، رویدادهای تقویم و سایر اطلاعات ضروری شما در تمام دستگاه‌هایتان به‌روز بمانند.

galaxy setting

اگرچه این کار مزایای فوق‌العاده‌ای دارد، اما می‌تواند فشار غیرضروری به منابع گوشی نیز وارد کند؛ به‌خصوص اگر چندین حساب کاربری داشته باشید که دائما همگام‌سازی می‌شوند. گوشی شما برای این کار از قدرت پردازشی و پهنای باند شبکه برای به‌روزرسانی داده‌ها استفاده می‌کند و هرچه حساب‌های بیشتری داشته باشید، دستگاه شما مجبور است فعالیت بیشتری در پس‌زمینه داشته باشد.

اگر گوشی شما کند شده است، بررسی این که آیا همه حساب‌ها نیاز به همگام‌سازی مکرر دارند یا خیر، می‌تواند موثر باشد. برای مدیریت این مورد، می‌توانید از برنامه تنظیمات به بخش حساب‌ها و پشتیبان‌گیری (Accounts and backup) رفته و در آن‌جا با ورود به گزینه مدیریت حساب‌‌ها، هر اکانت را بررسی کرده و همگام‌سازی را برای حساب‌هایی که مرتبا از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، غیرفعال کنید.

مقیاس انیمیشن 1x؛ قاتل خاموش سرعت گوشی‌های اندرویدی

گوشی‌های اندرویدی پر از انیمیشن‌های ظریف و گرافیکی هستند که هنگام باز کردن اپلیکیشن‌ها، جابه‌جایی در منوها یا سوئیچ بین صفحات به نمایش درمی‌آیند. این انیمیشن‌ها گرچه ظاهر سیستم را زیباتر می‌کنند، اما به‌ویژه در گوشی‌های قدیمی‌تر می‌توانند باعث کندی و کاهش سرعت عملکرد شوند.

به‌صورت پیش‌فرض، تمام این انیمیشن‌ها با مقیاس 1x اجرا می‌شوند. با این حال کاهش مقیاس یا حتی غیرفعال‌کردن کامل آن‌ها می‌تواند باعث افزایش چشمگیر سرعت گوشی شود؛ چرا که زمان لازم برای باز شدن برنامه‌ها و جابه‌جایی بین صفحات کاهش پیدا می‌کند. این یکی از موثرترین روش‌ها برای بازگرداندن عملکرد روان به گوشی‌های اندرویدی قدیمی محسوب می‌شود.

galaxy setting

برای این کار، ابتدا باید منوی Developer Options را فعال کنید. وارد بخش تنظیمات شده و به مسیر Settings > About > Software information بروید. سپس روی گزینه Build number هفت بار پشت سر هم ضربه بزنید. پس از وارد کردن رمز عبور، منوی توسعه‌دهنده فعال خواهد شد.

اکنون به مسیر Settings > Developer options مراجعه کرده و گزینه‌های زیر را تنظیم کنید:

  • Window animation scale
  • Transition animation scale
  • Animator duration scale

هر یک از این گزینه‌ها را می‌توان روی مقدار 0.5x (برای اجرای سریع‌تر) یا off (برای غیرفعال‌سازی کامل) قرار داد. با این تغییرات ساده، تفاوت محسوسی در سرعت دستگاه احساس خواهد شد.

محدودیت پردازش‌های پس‌زمینه

گوشی‌های اندرویدی به‌طور کلی برای مالتی تسکینگ طراحی شده‌اند و به کاربران امکان می‌دهند چندین برنامه را همزمان در پس‌زمینه اجرا کنند. «محدودیت‌ پردازش‌های پس‌زمینه» در اندروید، نقش مهمی در میزان عملکرد گوشی در اجرای حالت‌های مالتی تسکینگ ایفا می‌کند.

به‌طور پیش‌فرض، اندروید به چندین برنامه اجازه می‌دهد با اجرا در پس‌زمینه، منابع ارزشمند سیستم مانند رم و قدرت پردازشی را در اختیار داشته باشند. اگرچه این ممکن است در دستگاه‌های رده‌بالا با قدرت پردازشی بالا مشکلی ایجاد نکند، اما می‌تواند منجر به عملکرد پایین در مدل‌های قدیمی‌تر یا گوشی‌های میان‌رده شود.

اگر تعداد زیادی برنامه به‌طور هم‌زمان در پس‌زمینه در حال اجرا باشند، ممکن است گوشی شما هنگام باز کردن برنامه‌های جدید با کندی، تاخیر یا حتی فریز شدن مواجه شود. تنظیمات مربوط به «محدودسازی پردازش‌های پس‌زمینه» می‌تواند کنترل بیشتری بر عملکرد دستگاه به شما داده و مانع از اجرای هم‌زمان تعداد زیاد فرآیندهای غیرضروری شود.

galaxy setting

این گزینه نیز در منوی مخفی Developer Options قرار دارد؛ بنابراین ابتدا اطمینان حاصل کنید که این منو فعال است. سپس به مسیر Settings > Developer options > Background process limit رفته و یکی از گزینه‌های 1، 2، 3، 4 یا بدون پردازش پس‌زمینه را انتخاب کنید.

اگرچه اعمال فقط یکی از این تنظیمات ممکن است تاثیر چشمگیری نداشته باشد، اما ترکیب آن‌ها با یکدیگر می‌تواند باعث بهبود محسوس عملکرد دستگاه شود. در کل هدف اصلی، بهینه‌سازی سیستم برای اجرای روان‌تر و بدون لگ است.

علاوه‌بر این نباید نکات پایه‌ای را فراموش کرد؛ پاک‌سازی منظم حافظه، نصب به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری و بررسی دوره‌ای بدافزارها همچنان نقش حیاتی در حفظ سرعت و کارایی طولانی‌مدت گوشی دارند.

همچنین لازم به ذکر است که محدود کردن بیش از حد پردازش‌های پس‌زمینه ممکن است با اعلان‌ها یا برنامه‌هایی به فعالیت مداوم در پس‌زمینه نیاز دارند، مانند پخش موسیقی یا برنامه‌های چت، تداخل داشته باشد. بنابراین اگر با مشکلی مواجه شدید، بهتر است این تنظیم را به همان محدودیت‌های استاندارد تغییر دهید.