Nokia 5800

بازهم نوکیا یک گوشی لمسی دیگر به نام 5800 در سری گوشی­های مخصوص موزیک را وارد بازار کرد...

بیشتر

به روز رسانی در ۱۳۸۷/۱۲/۲۴
مروری بر  گوشی Nokia 5800 Xpress Music

 

image
 
image

 

image
 
image

 

بازهم نوکیا یک گوشی لمسی دیگر به نام 5800 در سری گوشی­های مخصوص موزیک را وارد بازار کرد. البته این تنها نکته جالب درمورد این گوشی نیست بلکه 5800 اولین گوشی سری 60 نسخه پنجم است.

 

ویژگی­های کلیدی

 

 

-          صفحه نمایش 3.2 اینچی لمسی از نوع TFT با رزولوشن 640 × 360 پیکسل و نمایش 16 میلیون رنگ

-          سیستم­عامل سیمبین و پلات­فورم سری 60 نسخه پنجم

-          پردازنده 369 مگاهرتزی ARM 11 و 128 مگابایت حافظه SD RAM

-          دوربین 3.2 مگاپیکسل با فوکوس اتوماتیک و فلاش LED

-          ضبط فیلم VGA با سرعت 30 فریم در ثانیه

-          چهار باند GSM

-          پشتیبانی از  3G و HSDPA

-          Wi-Fi

-          گیرنده داخلی GPS و برنامه Nokia Maps لمسی

-          اسلات کارت حافظه Micro SD به همراه کارت 8 گیگابایتی

-          خروجی TV

-          رادیو FM با RDS

-          بلوتوث و USB نسخه 2

-          جک صوتی استاندارد 3.5 میلی­متری

-          کیفیت پخش صدای بسیار خوب

-          صفحه­کلید مجازی(نرم­افزاری) QWERTY

-          سنسور نوری

-          سنسور شتاب­سنج داخلی

-          بسته­بندی کامل

-          قیمت مناسب

-          نمایش فایل­های آفیس

-          مجموعه ovi و My Space

 

معایب اصلی

 

-          دسترسی محدود به برنامه­های جانبی

-          کارایی متوسط صفحه­نمایش لمسی

-          عدم وجود شماره­گیری هوشمند

-          کیفیت ضعیف تصویر

-          عدم وجود Geotagging

-          عدم وجود امکان راهیابی صوتی

-          عدم امکان ویرایش فایل­های آفیس

 

5800 نوکیا اولین گوشی سری 60 لمسی است. از این لحاظ می­توان iPhone 3G را یکی از رقبای این گوشی درنظر گرفت. اما آیفون هم قیمت بالاتری دارد و هم در برخی زمینه­ها قابلیت­های ضعیف­تری دارد. درمیان گوشی­های ال­جی و سامسونگ هم می­توان رقبایی برای این گوشی یافت که البته اکثراً ویندوز موبایل هستند.

 

image
 
image

 

محتویات بسته خریداری شده

 

خوشبختانه 5800 دارای یک بسته­بندی بسیار کامل با انواع لوازم جانبی موردنیاز است. ازجمله این لوازم، کارت حافظه 8 گیگابایتی، کابل اتصال دیتای Micro USB، کابل خروجی TV، هندزفری، پایه رومیزی برای گوشی، قلم Stylus مخصوص، شارژر DC، راهنمای کاربر و یک Mini DVD مخصوص نرم­افزارهای موردنیاز می­باشد.

 

image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

طراحی و ساختار

 

ابعاد این گوشی 15.5 × 51.7 × 111 میلی­متر و وزن آن 109 گرم است.

در پانل جلویی، صفحه­نمایش کمی در سطح پایین­تری در فریم قاب خود فرو رفته است. در بالای صفحه­نمایش بزرگ لمسی گوشی، دوربین دوم جهت مکالمات ویدئویی، دکمه لمسی Media و دو سنسور قرار دارند.

 

image

 

دکمه Media منویی شامل آیکن­های میانبر برای کار با مدیا و وب را باز می­کند. در زیر صفحه­نمایش نیز 3 دکمه Call، End و دکمه مربوط به منو قرار دارد.

 

image
 
image

 

در کناره بالایی گوشی، دکمه Power و پورت Micro USB، پورت شارژر و پورت مربوط به جک 3.5 میلی‏متری استاندارد صوتی است. متأسفانه امکان شارژ گوشی از طریق اتصال اسلات Micro USB وجود ندارد.

 

image

 

 کناره سمت راست محل قرار گرفتن دکمه­های تنظیم ولوم، سوئیچ قفل صفحه و دکمه مربوط به دوربین است. از دکمه­های ولوم برای زوم روی تصاویر هم استفاده می­شود.

 

image

 

در کناره سمت چپ، اسلات کارت حافظه Micro SD و اسلات محل قرارگیری سیم­کارت است. البته برای بیرون آوردن سیم­کارت، باید ابتدا باتری برداشته شده و سپس توسط قلم Stylus سیم­کارت از طریق یک سوراخ به بیرون هل داده شود.

 

image
 
image

 

image
 
image

 

در پشت گوشی، لنزی دوربین 3 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک به همراه فلاش LED و نیز قلم Stylus قرار دارد.

 

image

 

image
 
image

 

باتری گوشی از نوع لیتیومی مدل BL-5J و ظرفیت 1320 mAh است که تا 406 ساعت در حالت آماده به کار و حدود 9 ساعت مکالمه مداوم ماندگار است. بدنه گوشی از پلاستیک مرغوب است.

 

image
 
image
 

 

صفحه­نمایش

 

اگر سری Communicatorها و 77xx نوکیا را در نظر بگیریم، می­توان گفت 5800 دارای بزرگترین صفحه­نمایش با سایز 3.2 اینچ در میان دیگر گوشی­های نوکیاست. رزولوشن این صفحه 640 × 360 است که در این میان هم رقیبی درمیان گوشی­های هوشمند ندارد. متأسفانه خوانایی صفحه در زیر نور مستقیم خورشید تا حدی ضعیف است. از لحاظ پاسخگویی صفحه لمسی می­توان آن را با صفحه­نمایش­های iPhone 3G و LG Prada مقایسه کرد که کمی تأخیر در پاسخگویی به ضربات صفحه دارند. در هنگام استفاده از صفحه لمسی فیدبک لرزشی از سمت صفحه دریافت می­گردد.

 

image

 

Symbian S60

 

مهمترین بخش این گوشی بررسی سیستم­عامل سیمبین آن است که میزان کارایی گوشی را تعیین کرده و نیز چگونگی کار سری 60 که برای کار با صفحه­نمایش لمسی ارتقا یافته است. شاید بتوان از لحاظ کارایی، اینترفیس S60 معمولی را یکی از بهترین اینترفیس­ها دانست اما S60 لمسی از اینترفیس‏ های جدیدی است که نوکیا آن را روی این گوشی به کار گرفته است و نیاز به بررسی بیشتری دارد. صفحه­نمایش اولیه این اینترفیس شبیه به S60های قبلی است. آیکن­های مربوط به وضعیت گوشی در نوار بالای گوشی قرار دارد. با یک ضربه به ساعت، برنامه Clock باز می­شود.

 

image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

برای صفحه اصلی و اولیه سه نوع نمای مختلف فعال، فقط مخاطبان و یا خالی را می­توان انتخاب کرد. جهت مرور برنامه­ها و منوها می‏توانیم از آیکن­ها یا دکمه­های روی صفحه و یا با استفاده از کشیدن انگشت استفاده کرد. از جمله میانبرهای برنامه­ای که در این گوشی حذف شده میانبر WLAN و Search است. بیشتر منوها را می­توان به صورت شبکه­ای 3×4 و یا به صورت لیستی از آیتم­ها نمایش داد.

 

image
 

image
 
image

 

برای باز کردن هر آیتم باید دو ضربه زده شود که یکی برای انتخاب و دیگری برای باز کردن آن است. اسکرول کردن آیتم­های منوهای لیستی با تأخیر انجام می­شود اما در منوهای شبکه­ای، چنین مشکلی وجود ندارد. تنها بخش­هایی که با چرخش گوشی به­طور اتوماتیک نمی­چرخند و به حالت افقی قرار نمی­گیرند، صفحه اولیه در حالت استندبای و اینترفیس دوربین است. این گوشی دارای یک Task Manager است که از طریق نگه­داشتن دکمه منو فعال می­شود.

 

image
 
image

 

image

 

5800 دارای پردازنده 369 مگاهرتزی از نوع ARM و نیز 128 مگابایت RAM است که در نتیجه می­توان گفت کارایی و پاسخگویی خوبی در برنامه­های مختلف دارد. همچنین 86 مگابایت حافظه داخلی برای کاربر به همراه کارت حافظه 8 گیگابایتی جهت ذخیره اطلاعات است.

برای تغییر طرح و نما و شخصی سازی گوشی می­توان شکل منوها را تغییر داده یا از تم­ها و قالب­های گرافیکی نصب شده روی گوشی یا از اینترنت استفاده کرد که البته روی سرعت کار با گوشی تأثیرگذار است.

 

دفترچه تلفن

 

دفترچه تلفن این گوشی همانند بسیاری دیگر از سیمبین­های سری 60 ظرفیت مجازی نامحدودی داشته و می­توان از کل حافظه برای آن استفاده نمود. امکاناتی نظیر مرتب کردن نام­ها، جستجو از طریق تایپ تدریجی، تخصیص زنگ یا فیلم دلخواه به هر نام، نمایش شماره­های روی سیم­کارت یا حافظه گوشی و ... وجود دارد.

برای مشاهده تاریخچه تماس­ها می­توان از دکمه Call استفاده کرده و 20 تماس اخیر از هر نوع را دید. با استفاده از برنامه Call log در منوی اصلی برنامه­ها می­توان کلیه ارتباطات تلفنی یا دیتا را در 30 روز اخیر مشاهده نمود.

 

image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

امکانات تلفنی

هیچ­گونه مشکل خاصی از لحاظ دریافت صدا و سیگنال در هنگام مکالمه در هر دو طرف مکالمه با این گوشی دیده نشده است. البته بر اساس گزارشی که از یکی از سایت­های آمارگیری گرفته شده است، 50 درصد از کاربران این گوشی مشکلات زیادی در هنگام مکالمه دارند و آن هم به دلیل اتصال ناقص بخش ear piece گوشی است که البته با مراجعه به تعمیرگاههای معمول نوکیا، این نقص به راحتی برطرف خواهد شد. متأسفانه این گوشی مجهز به شماره­گیری هوشمند نیست اما امکان شماره­گیری صوتی وجود دارد که نیاز به ضبط صدا از قبل ندارد. به دلیل وجود شتاب­سنج داخلی، امکان Silent کردن گوشی در هنگامی که تماسی برقرار می­شود توسط برگرداندن آن به سمت پایین برقرار می­شود.

 

image

ارسال پیام

بخش ارسال پیام­های این گوشی نیز مثل دیگر سیمبین­های سری 60 نوکیاست و فقط تغییراتی جزئی جهت ارتقای آن برای کار به صورت لمسی دارد. از انواع پیام­های SMS، MMS و ایمیل پشتیبانی می­شود که همگی از یک ویرایشگر یکسان استفاده می‏کنند. فقط کافیست برای MMS، یک فایل مولتی­مدیا و برای ایمیل یک آدرس ایمیل در بخش آدرس درج شود تا تنظیمات لازم برای هرکدام اعمال گردد. جهت ورود متن می­توان از صفحه­کلید استاندارد و یا صفحه­کلید QWERTY نرم­افزاری استفاده کرد. امکان تایپ پیشگویانه در اینجا وجود ندارد. برای تغییر صفحه کلید به حالت Land Scape باید از منوی مربوطه انتخاب شود و به صورت اتوماتیک با چرخش گوشی این امکان فراهم نمی­شود. امکان تشخیص دست­خط هم برای ورود اطلاعات وجود دارد. از پروتکل­های pop و IMAP برای ارسال ایمیل پشتیبانی می­شود.

 

image
 
image

image
 
image

image
 
image

پخش موزیک

موزیک­پلیر این گوشی کاملاً شبیه به موزیک­پلیر دیگر گوشی­های نسخه سوم سری 60 نوکیاست و فقط تغییراتی جهت بهینه سازی آن برای کار لمسی دارد. به هر حال با توجه به اینکه این گوشی یک Xpress Music است، انتظار می­رفت تغییرات و نوآوری‏هایی در این بخش صورت گرفته باشد. البته این به این معنی نیست که کمبودی در کارایی آن وجود دارد و حتی می­توان گفت کارایی و قابلیت­های بسیار خوبی دارد. کلیه امکانات لازم مثل مرتب­سازی و یا دسته­بندی فایل­های موزیک وجود دارد. همچنین از کلیه فرمت­های صوتی در این گوشی پشتیبانی شده و نیز مجهز به اکولایزر می­باشد.

 

image
 
image

 

image
 
image

کیفیت پخش صوتی

درمورد کیفیت پخش صوتی می­توان گفت این گوشی بهترین کیفیت را درمیان گوشی­های نوکیا تا به امروز دارد. وضوح، بلندی و کیفیت صدا فوق‏العاده است.

 

image

پخش فیلم

 

پخش­کننده فیلم داخلی گوشی، کارایی و قابلیت­های بسیار خوبی دارد اما فرمت­های محدودی را می­تواند پخش کند و بخصوص برای پخش DivX و XVid مشکل دارد. علانه بر این هنوز برنامه جانبی­ای توسط تولید­کنندگان نرم­افزارهای جانبی برای پخش دیگر فرمت­های فیلم توسط این گوشی طراحی نشده است. به هر حال در حال حاضر فقط فرمت MP4 توسط گوشی قابل پخش است. البته در مجموعه برنامه­های Nokia PC Suit این گوشی یک برنامه تبدیل­کنند فرمت فیلم وجود دارد که پس از نصب آن روی گوشی می­توان کلیه فرمت­های فیلم را به MP4 تبدیل کرده و حجمشان را نیز کم می­کند.

 

image
 
image

 

رادیو

 

5800 دارای رادیو FM با اینترفیس ساده و زیبا می­باشد. این رادیو قادر است کلیه ایستگاه­های رادیویی را به طور اتوماتیک جستجو و ذخیره کند. همچنین قابلیت RDS هم وجود دارد که توسط آن نام ایستگاههای رادیویی نیز روی صفحه نمایش داده می­شود.

 

image
 
image
 

 

گالری تصاویر

 

گالری تصاویر هم از آن بخش­هایی است که تغییر زیادی نسبت به دیگر سیمبین­ها نداشته و فقط جهت کار به صورت لمسی بهینه شده است. در اینجا نمای سه­بعدی تصاویر و نیز امکان نمایش اسلایدی قابل تغییر که در سری N نوکیا شاهد آن بودیم وجود ندارد. می­توان عکس­ها را به صورت افقی یا عمودی دید. همچنین برای حرکت بین عکس­ها می­توان از کشیدن انگشت استفاده کرد. زوم روی عکس­ها از طریق دکمه­های ولوم و یا به صورت لمسی صورت می­گیرد.

 

image
 
image

image
 
image

image

 

مرورگر فایل­ها

 

یکی از بخش­های قدرتمند گوشی­های سیمبین مدیریت و مرور فایل­های آنهاست که در اینجا امکانات زیادی برای کار روی فایل­ها وجود دارد که از جمله آنها Copy / paste، تغییر مکان، تغییر نام، مرتب سازی، ارسال و ایجاد کلمه رمز روی فایل­های کارت حافظه وجود دارد. جستجو برای یک فایل یا فولدر بخصوص امکان­پذیر است.

 

image
 
image

 

image
 
image

 

دوربین

 

5800 دارای یک دوربین 3.2 مگاپیکسلی با ماکزیمم رزولوشن 1536 × 2048 پیکسل است. همچنین برخورداری از لنز کارل زایس و نیز فلاش Dual-LED ازجمله قابلیت­های این دوربین است. اینترفیس دوربین نسبت به دیگر سیمبین­های نوکیا تغییر کرده اما نمی­توان گفت بهتر شده است. کلیه تنظیمات از یک منوی معمولی انجام می­گیرد و فقط برای بخش فلاش تنظیمات به طور جداگانه صورت می­گیرد. کلیه تنظیمات معمول در دیگر گوشی­ها در اینجا نیز امکان­پذیر است. متأسفانه این گوشی از امکان Geotagging برخوردار نیست. آنچه هنگام عکسبرداری روی صفحه دیده می­شود یک دکمه مخصوص تنظیمات، یک دکمه مخصوص فلاش و یک دکمه مخصوص گرفتن عکس است.

متأسفانه کیفیت تصاویر گوشی نسبت به دیگر 3.2 مگاپیکسلی­های بازار در سطح پایین­تری قرار دارد.

 

image
 
image

 

image
 
image
 

 

فیلمبرداری

 

فیلمبرداری توسط این دوربین با رزولوشن VGA و سرعت 30 فریم در ثانیه صورت می­گیرد که می­توان گفت از این لحاظ بسیار خوب بوده و کیفیت خروجی خوبی هم دارد. فرمت فیلم­های گرفته شده MPEG4 است.

 

امکانات ارتباطی

 

5800 یکی از گوشی­های هوشمند است که از لحاظ امکانات ارتباطی نقصی ندارد. از جمله امکانات بلوتوث و USB نسخه 2، Wi-Fi، چهار باند GSM، GPRS، EDGE، 3G و HSDPA می­باشند.

 

مرورگر وب

 

مرورگر وب این گوشی شبیه به آخرین نسخه­های سری 60 است که البته تغییراتی جهت بهینه شدن برای کار به صورت لمسی در آن صورت گرفته است. جهت زوم روی صفحات می­توان از کشیدن انگشت یا ضربه روی صفحه استفاده نمود. همچنین مشاهده صفحه به صورت افقی و بزرگ کردن آن به طوری­که کل صفحه را اشغال کند چه در حالت افقی و یا عمودی وجود دارد. پردازش صفحات و سرعت نمایش بسیار خوب است. همچنین از نمایش فایل­های جاوا و فلش، به طور کامل پشتیبانی می­شود.

 

Organizer

 

بخش Organizer این گوشی کمی از نظر کار لمسی نقص دارد و برخی بخش­ها را نمی­توان به راحتی از طریق لمسی انجام داد. البته این بخش پیشرفت­هایی هم نسبت به قبل داشته که می­توان به ماشین­حساب جدید و نیز امکان Copy / Paste در رویدادهای تقویم اشاره کرد. برای تقویم گوشی، چهار حالت نمایشی روزانه، هفتگی، ماهیانه و لیست کارهای To-do وجود دارد. همچنین امکان مشاهده فایل­های آفیس Word، Excel و Power Point و همچنین PDF وجود دارد اما نمی­توان آنها را ویرایش کرد. از دیگر برنامه­های این بخش تبدیل واحد، ضبط صوت، ماشین­حساب و Note می­باشد.

 

image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

بازی

 

5800 فقط 2 بازی نصب شده دارد که قابلیت کار به صورت لمسی را نیز دارند اما به راحتی می­توان بازی­های مختلفی را از اینترنت دانلود کرده و یا از بازی­های جاوا استفاده کرد. اما باید بازی­هایی را انتخاب کرد که قابلیت اجرای تمام صفحه را داشته باشند. این گوشی از مجموعه بازی­های N-gage پشتیبانی نمی­کند.

 

image
 
image

 

نرم­افزار

 

در حال حاضر از آنجا که این گوشی دارای نسخه پنجم سری 60 است وبسیار جدید است هنوز نرم­افزارهای خاصی برای آن طراحی نشده است. البته از برخی برنامه­های نسخه سوم سری 60 نیز می­توان روی این گوشی استفاده نمود. مثلاً برنامه Google Maps و یا Opera Mini و یا Gmail از جمله این برنامه­ها هستند.

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image

 

image
 
image

 

GPS

 

5800 دارای یک گیرنده GPS داخلی برای دریافت اطلاعات ماهواره­ای جهت نقشه­یابی می­باشد. با کمک A-GPS می­توان این اطلاعات را روی گوشی دانلود و ذخیره کرد. وجود صفحه­نمایش بزرگ گوشی در این بخش نیز یک امتیاز مثبت است. متأسفانه این گوشی دارای کمک راهیابی صوتی مجانی نمی­باشد. برنامه Nokia Maps نسخه 2 که قابلیت کار به صورت لمسی را نیز دارد، روی گوشی نصب شده است که اطلاعات زیادی ازجمله اطلاعات ترافیکی راهها را نیز ارائه می­دهد. مسیریابی و الگوریتم مربوطه به راحتی صورت گرفته و نکته خاصی ندارد.

 

image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image
 

 

کلام آخر

 

5800 از جمله اسمارت­فون­های پرفروش نوکیا خواهد بود. چرا که فاکتورهای بسیار خوبی مثل صفحه­نمایش بزرگ لمسی، سیستم­عامل پرقدرت و نیز امکانات پخش موزیک قوی دارد. درواقع 5800 یک اسمارت­فون در سری Xpress Musicهاست. با توجه به اینکه نسخه جدید از اینترفیس سری 60 برخوردار است کمی درمورد نرم­افزارها و برنامه­های جانبی آن کمبودهایی وجود دارد اما به زودی شاهد پیشرفت فوق­العاده آن خواهیم بود.

 

 

برچسب‌ها:

بررسی‌های مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (15 نظر)

نرگس

۱۳۹۴/۷/۶
من هم 4 ساله دارمش ازش راضیم عالیه دلم نمیاد عوضش کنم فقط حافظه داخلیش کمه و تو صفحات سنگین وب کم میاره و اینکه با تکنولوژی جدید جور نیست.بقول بچه ها تو زمان خودش قولی بود، اگه سیستم عاملس اندروید بود تا همیشه نگهش میداشتم.خیلی دوستش دارم خیلی هم سگ جونه در مقابل لگد کردن و ضربه، من رو یاد گوشیهای گوشتکوبی اولیه نوکیا میندازه :) آخی دلم براش تنگ میشه...

مهمان

۱۳۹۳/۶/۲۹
من این گوشی رودارم و به همه توسیه میکنم بخرن نکه برن ازون موبایل های اشغال سامسونگ بگیرن خیلی خوبه من ومامانم وداداشم توی این 8 سالی که داریمش به دست هممون رسیده اول داداشم بعد مامانم بعد من که الان با موبایل خوبم برای سایت خوبتون پست میگذارم.ممنون از سایتتون

مهمان

۱۳۹۳/۱/۱۱
ممنون خوب بود

مهمان

۱۳۹۲/۱۱/۵
سلام اقا خسته نباشید اقا خیلی عالی است توپ توپ ممنونم من اقای عرفان هستم از تهران 12 ساله میخواستم ببینم قیمت این گوشی در بازار چقدراست منتظر پاسخ شما هستیم 1392/11/5-22:15:5

مهمان

۱۳۹۲/۱۱/۵
سلام اقا خیلی عالی است توپ توپ است راستی اسم من عرفان است 12 ساله از تهران میخواستم ببینم قیمت بازار چقدر میفروشند سریع به من خبر بدهید