اپل در سال ۲۰۱۵ اولین نسل از ساعتهای هوشمند خود موسوم به اپل واچ را رونمایی کرد که با استقبال چشمگیر کاربران مواجه شد و در عرض مدت کوتاهی به فروش قابل توجهی دست یافت. آخرین نسخه اپل واچ که شامل دو مدل اپل واچ سری ۸ و اپل واچ اولترا میشود نیز سال گذشته معرفی شد تا عمر محصول پوشیدنی اپل به بیش از هفت سال برسد.
کوپرتینونشینها سری اپل واچ را اغلب با شعار «برای همه یک اپل واچ وجود دارد» تبلیغ کرده است تا نشان دهد استفاده از این ساعت هوشمند محدود به سن و سال نیست و همه کاربران میتوانند از قابلیتهای متنوع آن بهره ببرند. در واقع، دلایل زیادی وجود دارد مبنی بر این که کاربران مسن نیز میتوانند از اپل واچ استفاده کنند.
در این راستا، ما در این مطلب قصد داریم به ۶ قابل کاربردی اپل واچ اشاره کنیم که کاربران مسن به کمک آنها زندگی راحتتری خواهند داشت.
ساعت هوشمند اپل از قابلیتهای سلامتی متنوعی مانند پایشگر ضربان قلب، کنترل میزان اکسیژن خون، سنسور سنجش دمای پوست و سلامت خواب پشتیبانی میکند که به طور کامل سلامت کاربر را زیر نظر میگیرد. برای کسانی که بیماری و یا مشکل سلامتی دارند، انتخاب اپل واچ یک انتخاب هوشمندانه است.
علاوه بر کنترل معیارهای سلامتی، اپل واچ قادر است در صورت وجود اختلال در خوانشهای سلامتی سریعا کاربر را مطلع سازد تا مراقبتهای پزشکی لازم فراهم شود. در گذشته نیز گزارشهای بیشماری از نجات جان کاربران به کمک همین قابلیتهای سلامتی منتشر شده که نشان میدهد اپل واچ در مواقع ضروری میتواند بسیار کمککننده باشد.
برای نظارت کامل روی سلامت همه اعضای خانواده، اپل واچ از قابلیت بسیار کاربردی به اشتراکگذاری اطلاعات سلامتی پشتیبانی میکند. به لطف این قابلیت، کاربر میتواند جزئیات مرتبط به خوانشهای سلامتی خود را با ۵ نفر از افراد خانواده خود به اشتراک بگذارد. این فرآیند به سادگی و در امنیت کامل در برنامه Health app سیستم عامل iOS انجام میشود.
کاربر میتواند کسی که اطلاعات سلامتی خود را با او به اشتراک میگذارد را نیز انتخاب کند تا در صورت وجود هشدارهای سلامتی مهم، برای آن شخص نیز نوتیفیکیشن اضطراری ارسال شود. این قابلیت برای افراد مسن و بیمار بسیار کاربردی است چرا که کاربر میتواند در صورت بروز مشکل سریعا برای دریافت خدمات پزشکی اقدام کند تا زمان از دست نرود.
اپل واچ قادر است در مواقعی که کاربر به کمک فوری نیاز دارد و نمیتواند درخواست کمک کند به صورت خودکار سرویسهای اضطراری را مطلع سازد. یکی از قابلیتهای مهمی که در اپل واچ سری ۴ به بعد وجود دارد ویژگی تشخیص سقوط است که برای افراد مسن بیماری که در خطر افتادن هستند بسیار کاربری است. البته اگر در هنگام تنظیم اپل واچ سن خود را ۵۵ سال و یا بالاتر وارد کنید، قابلیت تشخیص سقوط به طور خودکار فعال میشود.
اگر اپل واچ افتادن و یا سقوط شما را تشخیص دهد، در ابتدا به مچ شما ضربه میزند و یک صدای هشدار برای جلب توجه ایجاد میکند.سپس ساعت اپل سعی میکند با سیستمهای خدمات درمانی ارتباط برقرار کند و در صورت متصل شدن مکان دقیق وقوع حادثه را ارسال میکند.
البته نکته مهمی که درباره این ویژگی باید بدانید این است که به طور معمول، پس از افتادن فرد، اپل واچ سعی میکند با کمک اتصال eSIM با شمارههای اورژانس تماس بگیرد تا افتادن فرد را اطلاع دهد. طبیعتا در ایران استفاده از چنین قابلیتی به دو دلیل امکان نیست؛ اول اینکه اپل واچ شمارههای اورژانسی ایران را بلد نیست که با آنها تماس بگیرد و مورد بعد اینکه ما نمیتوانیم روی اپل واچ eSIM را فعال کنیم.
اما خوشبختانه بعد از این مرحله، اپل واچ به کانتکتهای اورژانسی فرد هم اطلاع میدهد تا آنها هم از این اتفاق مطلع شوند. بنابراین فراموش نکنید که خودتان را به عنوان کانتکت اورژانسی برای فرد مسن انتخاب کنید تا اگر خدایی نکرده اتفاقی افتاد، از حادثه سریعا مطلع شوید و بتوانید رسیدگی کنید.
برای بیمارانی که از بیماریهایی مانند آلزایمر یا زوال عقل رنج میبرند، قابلیت ردیابی موقعیت مکانی کاربر بسیار مهم است چرا کمک میکند اعضای خانواده این بیماران از موقعیت مکانی لحظهای آنها آگاه باشند. در واقع، بیماران مبتلا به زوال عقل ممکن است در صورت خروج از خانه نتوانند مسیر برگشت را پیدا کنند و در خیابانها سرگردان شوند. به لطف این ویژگی اما این بیماران هرگز گم نمیشوند چرا که اعضای خانواده آنها به طور منظم اطلاعات موقعیت مکانی آنها را دریافت میکنند.
با انتشار iOS 16، اپل قابلیتی به نام Medications را در برنامه Health قرار داد که داروهای موردمصرف کاربر را زیر نظر میگیرد و همچنین قادر است زمان استفاده از دارو را یادآوری کند. با وارد کردن اطلاعات مربوط به دارو مانند دوز و برنامه زمانی مصرف آن در اپل واچ، ساعت اپل میتواند در زمان مصرف دارو یک یادآور برای کاربر ارسال کند.
قابلیت یادآور مصرف دارو برای افراد مسنی که از داروهای زیادی استفاده میکنند بسیار کاربردی است چرا که تشخیص داروها را از هم آسان میکند و زمان مصرف هرکدام از آنها را نیز مشخص کرده است.
همه قابلیتهای اپل واچ به بیماری و سلامتی مربوط نمیشود و این ساعت برای انجام فعالیتهای ورزشی نیز دستگاهی کاربردی به شمار میرود. فارغ از موضوع سن، همه کاربران باید فعالیتهای بدنی متناسب با شرایط خود را انجام دهند. در این رابطه، کاربران به کمک اپل واچ میتوانند هدفهای خاصی را برای خود تعیین کنند تا در طی روز فعالیتهای ورزشی مختلفی انجام دهند. کاربران حتی قادرند دوستان و اعضای خانواده خود را به این چالشها دعوت کنند تا یک رقابت سالم و مفرح داشته باشند.
اپل یک قابلیت به نام Family Setup در نظر گرفته که به کمک آن، افرادی مثل کودکان یا افراد مسن خانواده، میتوانند بدون داشتن آیفون، اپل واچ داشته باشند. این قابلیت امکان نظارت افراد خانواده روی اپل واچ کودکان یا سالمندان را هم میدهد که بتوان همیشه موقعیت مکانی آنها را دنبال کرد یا دادههای مربوط به سلامتی آنها را پایش کرد.
اما این ویژگی در ایران نیز چندان کاربردی نخواهد بود و بهترین حالت این است که حتما برای فرد سالمند نزدیکتان، آیفون را هم در نظر بگیرید که همیشه اینترنت خط آن روشن باشد تا بتوانید به کمک آن، هم موقعیت مکانی وی را همیشه دنبال کنید و هم اینکه ویژگیهای مهم پایش سلامتی را با شما مشترک شود. احتمالا منطقیترین و بهترین گزینه برای سالمندان میتواند اپل واچ سری ۸ یا سری ۷ باشد به همراه آیفون SE نسل دوم یا سوم.