خانهاخبار
آیفون 11 می‌تواند قوی‌ترین پردازنده بازار را داشته باشد

آیفون 11 می‌تواند قوی‌ترین پردازنده بازار را داشته باشد

با توجه به تولید تراشه A13 با فناوری فوق فرابنفش 7 نانومتری، آیفون 11 می‌تواند به اولین دستگاهی تبدیل شود که با این فناوری به بازار می‌آید و به این ترتیب قوی‌ترین پردازنده بازار باشد.
۱۳۹۸/۳/۷

اپل در کنار سامسونگ یکی از اصلی‌ترین بازیگران بازار تولید تراشه‌های ۷ نانومتری است. سامسونگ پاییز سال گذشته اعلام کرد که دست به تولید چیپست‌های جدیدی زده که ما با صرف‌نظر از جزئیات فنی آن مستقیما به سراغ ذکر مزایایی می‌رویم که نهایتا برای کاربران به ارمغان می‌آید.

نسل دوم تراشه‌هایی که با سیستم لیتوگرافی فوق فرابنفش ۷ نانومتری ساخته می‌شوند راحت‌تر تولید شده و پروسه تولیدشان به گونه‌ای است که متوسط هزینه را پایین می‌آورد. علاوه بر این، این تراشه‌ها در مقایسه با تراشه‌های ۱۰ نانومتری گلکسی نوت ۹ یا آیفون ۱۰ حدود ۴۰ درصد کوچک‌تر و ۲۰ درصد سریع‌تر هستند و مصرف انرژی‌شان ۵۰ درصد کمتر است.

رئیس بخش نیمه‌رساناهای سامسونگ قبلا این فناوری را یک فناوری «چالش‌برانگیز» خوانده بود اما انتظار داشت که سامسونگ پیشتاز این بازار باشد. چون به باور او سامسونگ تنها تولیدکننده انحصاری نسل دوم چیپست‌های ۷ نانومتری بود.

اما خیلی زود مشخص شد که اپل در این اثنا بیکار ننشسته و پس از چیپست A12 خود که چیپستی از نسل اول تراشه‌های ۷ نانومتری بود، حالا دست به تولید تراشه A13 با فناوری فوق فرابنفش ۷ نانومتری زده است. با این حساب، اگر سامسونگ نوت ۱۰ را با تراشه‌ای متفاوت از تراشه گلکسی اس ۱۰ معرفی نکند، آیفون ۲۰۱۹ احتمالا اولین دستگاهی خواهد بود که از نسل جدید چیپست‌های ۷ نانومتری استفاده خواهد کرد.

این اتفاق موجب تفوق قابل توجه آیفون بعدی از سایر دستگاه‌های موجود در بازار می‌شود. در نمودار زیر می‌توانید تفاوت میان جدیدترین تراشه‌های موجود در بازار را ببینید.

image

با توجه به این که توان عملکردی پردازنده‌های موجود به اندازه کافی خوب است، به نظر می‌رسد که طراحان نسل‌های بعدی تراشه‌های سری A بایونیک، اسنپدراگون و اگزینوس به سمت کاهش مصرف باتری و استفاده از فضایی بروند که بر اثر کاهش اندازه این تراشه در داخل قاب دستگاه در اختیارشان قرار می‌گیرد.

TSMC، شرکت تولیدکننده تراشه‌های سفارشی کمپانی‌های بزرگ، می‌گوید در حال حاضر مشغول آزمایش فرآیند تولید چیپست‌های ۵ نانومتری فوق فرابنفش است که احتمالا تا سه‌ماهه نخست ۲۰۲۰ برای تولید آماده خواهد شد. با این حساب، آیا ممکن است اسنپدراگون ۸۶۵ از معماری ۵ نانومتری استفاده کند؟ برای پاسخ دادن به این سوال هنوز باید صبر کنیم، اما از آن‌جایی که ARM به‌تازگی معماری Cortex-A77 خود را معرفی کرده و این معماری می‌تواند با همین طراحی ۷ نانومتری ضمن کاهش مصرف باتری عملکرد CPU و GPU را به ترتیب ۲۰ و ۴۰ درصد افزایش دهد، به نظر نمی‌رسد که به این زودی شاهد نسل بعدی طراحی تراشه‌ها باشیم.

اخبار مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (0 نظر)