نقد و بررسی گوشی شیائومی ۱۵؛ خوش دست و هیجان انگیز
تعداد دستگاههای پرچمدار کوچک به مرور زمان کاهش پیدا کرده اما در این میان، شیائومی در تلاش است تا گزینه خوبی را پیش روی طرفداران این دستگاهها قرار دهد. شیائومی ۱۵ جدیدترین عضو خانواده پرچمداران کوچک است که ویژگیهای آن حتی دستگاههای بزرگتر را نیز به چالش میکشد.
بیشتر
گوشی شیائومی ۱۵ جدیدترین پرچمدار این شرکت است که رقیب مستقیم آیفون ۱۶ پرو و گلکسی اس ۲۵ به حساب میآید. هدف اصلی تولید این دسته از پرچمداران، ارائه بهترین مشخصات ممکن در یک بدنه سبک و خوش دست است که آنها را به گزینهای مناسب برای عموم افراد تبدیل میکند. حالا در این مقاله قصد داریم به بررسی شیائومی 15 که یکی از بهترین گزینههای موجود در این دسته به حساب میآید بپردازیم.
طراحی شیائومی ۱۵؛ آیفون در دنیای اندروید
طراحی گوشی شیائومی 15 نسبت به نسل گذشته خود تغییرات کوچکی داشته و همچنان میتوان آن را در حد یک دستگاه پرچمدار دانست. فریم گوشی از آلومینیوم ساخته شده و پوشش مات آن، مانع جذب اثرانگشت میشود. اسپیکر اول، پورت یواسبی سی، میکروفون اول و شیار سیمکارت در بخش پایین فریم قرار گرفته و دکمه پاور به همراه دکمههای ولوم در سمت راست آن قرار گرفتهاند.

قاب پشتی هم از پوشش مات برخوردار است که لوگو شیائومی به صورت براق در بخش پایین آن به چشم میخورد. در بخش بالای این قاب هم یک ماژول مربعی برای دوربینها در نظر گرفته شده که ۳ دوربین را در خود جای داده و فلش هم در کنار آن قرار گرفته است. این ماژول برآمدگی نسبتا زیادی دارد و موجب ناپایداری دستگاه روی سطوح صاف میشود.

شیائومی 15 حدود ۸.۴ میلیمتر ضخامت و ۱۸۹ گرم وزن دارد که آن را در دسته دستگاههای سبکتر بازار قرار میدهد. گواهی IP68 مقاومت دستگاه در برابر نفوذ آب تا عمق ۱.۵ متر به مدت ۳۰ دقیقه و گرد و خاک را نشان میدهد. در پایان هم باید گفت که این گوشی به خوبی حس یک پرچمدار را به کاربر منتقل کرده و ایرادی در طراحی آن به چشم نمیخورد.
صفحه نمایش گوشی شیائومی 15؛ کوچک اما پرتوان
حدود ۹۰ درصد فضای جلوی دستگاه توسط یک پنل ۶.۳۶ اینچی التیپیاو امولد پر شده که نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتزی و سقف روشنایی ۳۲۰۰ نیتی دارد. این پنل از گواهی دالبی ویژن و HDR10+ نیز برخوردار است و میتواند ۶۸ میلیارد رنگ را نمایش دهد.

همه این موضوعات به معنای آن است که این صفحه نمایش میتواند تجربه بصری بسیار خوبی را به کاربر ارائه دهد. به لطف روشنایی بالای پنل، استفاده از شیائومی 15 در فضاهای پرنور آسان بوده و رنگهای آن از کیفیت بالایی برخوردارند. قرارگیری حدود ۴۶۰ پیکسل در هر اینچ دستگاه نیز موجب بالاتر رفتن سطح جزئيات آن شده است.
حاشیههای این پنل اندازه کوچکی دارند و اندازه آنها در اطراف پنل یکسان است. یکی دیگر از مواردی که استفاده از دستگاه با یک دست را آسانتر میکند، نسبت تصویر ۲۰ به ۹ صفحه نمایش است که آن را کشیدهتر از حالت عادی کرده است.
نرمافزار و رابط کاربری Xiaomi 15؛ روانتر از همیشه
شیائومی ۱۵ به صورت پیشفرض با اندروید ۱۵ و رابط کاربری هایپر او اس ۲ به بازار عرضه میشود و طبق اعلام شرکت، تا ۴ نسل بروزرسانیهای اساسی اندروید برای آن ارائه خواهد شد. انیمیشنها و ظاهر این رابط کاربری در آخرین بروزرسانی بهبود یافته و ویژگیهای هوش مصنوعی به آن اضافه شده است.

برای باز کردن دستگاه میتوانید از سنسور اثرانگشت یا تشخیص چهره با دوربین سلفی استفاده کنید. سنسور اثرانگشت حالا از اپتیکال به اولتراسونیک ارتقا یافته و محل قرارگیری آن در راستای بهبود دسترسی کمی بالاتر آمده است. سرعت این حسگر بسیار بالاست و به لطف تکنولوژی جدید، امنیت آن نیز بهبود یافته است.
سختافزار گوشی شیائومی ۱۵؛ پرچمدار واقعی
درست مثل سایر پرچمداران بازار، در این دستگاه از تراشه اسنپدراگون ۸ الیت استفاده شده که بهترین تراشه کوالکام به حساب میآید. این پردازنده در کنار حداکثر ۱۶ گیگابایت رم و ۱ ترابایت حافظه UFS 4 عرضه میشود که سرعت بالایی را ارائه میدهد. این حافظه همانند سایر پرچمداران بازار قابل افزایش نیست.

یکی از نکاتی که حین بررسی گوشی شیائومی 15 متوجه آن شدیم، مصرف بسیار پایین پردازنده در استفادههای روزمره و سبک است. از طرف دیگر، این تراشه در حین استفادههای سنگین میتواند قدرت بسیار بالایی را ارائه دهد و عموم کارها نمیتوانند آن را به چالش بکشند.
تجربه گیمینگ و بنچمارکها؛ عالی اما نیازمند دقت
همانطور که میدانید تراشه اسنپدراگون ۸ الیت از قدرت بسیار بالایی برخوردار است و این موضوع به وضوح در حین بازی دیده میشود. حین اجرای بازی کال آف دیوتی موبایل در بالاترین تنظیمات ممکن، دستگاه تنها کمی گرم شد و تنها بخشی از توان پردازشی آن مورد استفاده قرار گرفت. این موضوع نشان میدهد که امکان اجرای بازیهای سنگین برای مدتهای طولانی در شیائومی 15 وجود دارد.

از طرف دیگر، نتایج بنچمارکها کمی عمق این موضوع را نشان داد. در بنچمارک آنتوتو، گوشی شیائومی ۱۵ توانست امتیاز ۲۴۱۶۰۰۰ را به دست آورد که در دنیای موبایل جزو برترینها محسوب میشود. مشکل اصلی در استرس تستها مشخص شد زیرا این نوع بنچمارکها تمام توان پردازشی دستگاه را برای مدتهای طولانی به کار میگیرند و عملکرد سیستم خنک کننده آنها را نیز نشان میدهند.

شیائومی ۱۵ در دورهای اول این تست به خوبی عمل کرد و رندرهای با کیفیت را ثبت کرد اما در میانه تست، دستگاه از شدت بالا رفتن دمای پردازنده به صورت خودکار از برنامه بنچمارک خارج شد. دمای دستگاه در این حین به حدود ۴۷ درجه نیز رسید که نشان میدهد سیستم خنک کننده در حین به کارگیری توان کامل پردازنده، نمیتواند دمای آن را مدیریت کند. البته باید گفت که این موضوع تنها در بنچمارکها دیده شد و در استفادههای سنگین دیگر دستگاه حتی داغ هم نشد.
دوربین گوشی شیائومی 15؛ هنر لایکا
در ماژول دوربین شیائومی 15 از سه سنسور ۵۰ مگاپیکسلی برای دوربینهای واید، اولتراواید و تلهفوتو استفاده شده که تنظیم آنها توسط لایکا انجام شده است.

در این میان دوربینهای واید و تلهفوتو از لرزشگیر اپتیکال برخوردارند و باید گفت که تمامی این سنسورها نسبت به نسل پیشین، تغییر خاصی نداشتهاند.

دوربین واید به دلیل استفاده از سنسور بزرگ و پردازش سختافزاری تصاویر میتواند در انواع سناریوهای نوری تصاویر خوبی را ثبت کند.

عکسهای ثبت شده با این دوربین در نور روز از کیفیت خیلی خوبی برخوردارند و سطح جزئیات بالایی در آنها به چشم میخورد.

رنگها در تصاویر این دوربین عموما به واقعیت نزدیک هستند اما گاهی اوقات، ممکن است کمی اشباعتر از حالت عادی باشند.

این دوربین میتواند زوم دو برابری را تقریبا بدون افت کیفیت ارائه دهد که به کمک آن میتوانید تصاویر پرتره با کیفیتی را ثبت کنید.

زمانی که نور به صورت محسوس کاهش پیدا کند، نایت مود به صورت خودکار فعال شده و عموما زمان کمی را برای ثبت تصویر انتخاب میکند. در این حالت تصاویر جزئیات بالایی را ثبت میکنند و غلظت رنگها در آنها حفظ میشود.

دوربین اولتراواید و دوربین تلهفوتو از سنسورهای یکسانی استفاده میکنند و این موضوع، عملکرد آنها را به یکدیگر شبیه میکند.

این دوربینها میتوانند در نور روز تصاویر خوب و با کیفیتی را ثبت کنند که از نظر رنگ، شباهت زیادی به تصاویر دوربین اصلی دارد. اما با کاهش نور محیط، عملکرد آنها کمی سریعتر از دوربین اصلی افت میکند.

همه دوربینهای این دستگاه میتوانند با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری کنند ولی تنها دوربین اصلی میتواند با رزولوشن 8K و نرخ ۳۰ فریم ویدیو ضبط کند.

ویدیوهای ثبت شده با دوربینهای شیائومی 15 از کیفیت بالایی برخوردارند و رنگها در آنها به خوبی ثبت میشود. البته باید گفت در محیطهایی که از نور کمی برخوردارند، بهتر است از دوربین اصلی برای فیلمبرداری استفاده کنید.
دوربین سلفی
در پانچ هول بالای صفحه نمایش از یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر و ویدیوهای سلفی استفاده شده که نتایج خوبی را به همراه دارد.

این دوربین در عموم سناریوهای نوری میتواند تصاویر خوبی را ثبت کند و همچنین توانایی ثبت ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم هم در آن وجود دارد.

البته باید گفت که متاسفانه این دوربین پیکسلهای سنسور را با یکدیگر ترکیب نمیکند و همه تصاویر را با رزولوشن ۳۲ مگاپیکسل ذخیره میکند.
باتری Xiaomi 15؛ گول ظاهر را نخورید
دستگاههای کوچک بازار عموما از باتریهای کوچکی برخوردارند و به سرعت نیازمند شارژ دوباره میشوند اما شیائومی 15 این نقطه ضعف را به یک نقطه قوت تبدیل کرده است. در این دستگاه از یک باتری ۵۲۴۰ میلیآمپری سیلیکون کربنی استفاده شده که میتواند به راحتی انرژی مورد نیاز برای یک تا یک و نیم روز استفاده عادی را تامین کند.

این باتری به کمک آداپتور ارائه شده در جعبه میتواند با توان ۹۰ وات شارژ شود که زمان شارژ آن را به شکل چشمگیری کاهش میدهد. همچنین در این دستگاه امکان شارژ بیسیم با توان ۵۰ وات و شارژ بیسیم معکوس با توان ۱۰ وات نیز وجود دارد.
آیا گوشی شیائومی ۱۵ ارزش خرید دارد؟
حالا این سوال پیش میآید که آیا شیائومی ۱۵ ارزش خرید دارد؟ پاسخ به این سوال با در نظر گرفتن رقبای این دستگاه کمی آسانتر میشود. گلکسی اس ۲۵ سامسونگ از نظر قیمتی تقریبا با شیائومی ۱۵ در یک بازه قرار میگیرد اما عموم مشخصات آن از شیائومی ضعیفتر است. از طرف دیگر نیز آیفون ۱۶ پرو رقابت نزدیکی با شیائومی ۱۵ دارد و در برخی بخشها نیز عملکرد بهتری را ارائه میدهد اما قیمت آیفون با اختلاف از شیائومی بیشتر است که پیشنهاد دادن آن را سخت میکند.

به همین دلیل میتوان گفت که اگر به دنبال یک دستگاه پرچمدار خوش دست هستید که تمامی مشخصات بهروز را ارائه کند اما اندازه و وزن آن نسبت به سایر پرچمدران کمتر باشد، میتوانیم شیائومی ۱۵ را به شما پیشنهاد کنیم. نظر شما در مورد این دستگاه چیست؟ به نظرتان بین شیائومی ۱۵ و گلکسی اس ۲۵ کدامیک ارزش خرید بیشتری دارد؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
برچسبها: