بررسی اچ ام دی پالس پلاس؛ اقتصادی، بادوام و تعمیرپذیر
شرکت اچ ام دی که در سال اخیر جایگزین نوکیا شده، دستگاه جدیدی را با نام پالس پلاس به بازار عرضه کرده که در دسته دستگاههای اقتصادی قرار میگیرد. در این مقاله قصد داریم این دستگاه را بررسی کرده و ارزش خرید آن را نسبت به رقبا بسنجیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
بیشتر
شاید نام شرکت اچ ام دی آشنا به نظر برسد، اما باید بدانید که این شرکت در سالهای اخیر شرکت نوکیا را خریداری کرده است. نکته مهم این است که اچ ام دی از سال گذشته، دستگاههای نوکیا را با نام خود به بازار عرضه کرده و به صورت کامل، جایگزین این شرکت شده است. تعداد دستگاههای معرفی شده توسط این شرکت چندان بالا نیست، اما حالا قصد داریم یکی از دستگاههای اقتصادی آن، یعنی HMD پالس پلاس را بررسی کنیم.
محتویات جعبه
گوشی اچ ام دی پالس پلاس با یک جعبه کامل به بازار عرضه میشود که در اولین بخش آن دستگاه به چشم میخورد. در بخش پایین آن یک قاب سیلیکونی شفاف قرار گرفته و در بخش آخر هم شاهد قرارگیری آداپتور و کابل شارژر هستیم. عرضه قاب به همراه دستگاه میتواند حداقل برای مدتی کاربر را از خرید قاب به صورت جداگانه بینیاز کند، اما باید گفت که برخلاف برخی رقبا، روی صفحه نمایش پالس پلاس از گلس ضد خش استفاده نشده است.
طراحی
همانطور که از یک دستگاه اقتصادی انتظار میرود، در عموم بخشهای این دستگاه از پلاستیک استفاده شده است. قاب پشتی و فریم دستگاه به صورت کامل از پلاستیک ساخته شده و پوشش مات آنها تا حد زیادی مانع جذب اثرانگشت میشود. این موضوع توانسته وزن دستگاه را به ۱۸۷ گرم کاهش دهد که به معنای راحتتر شدن استفاده از دستگاه در طولانی مدت است.

در قاب پشتی دستگاه، لوگو اچامدی به همراه یک ماژول دوربین نسبتا کوچک به چشم میخورد. این ماژول برآمدگی کمی دارد و دو لنز به همراه فلش را در خود جای داده است.
اسپیکر، میکروفون، پورت یواسبی سی و جک هدفون در بخش پایین فریم قرار گرفتهاند و شیار سیمکارت نیز در سمت چپ فریم قرار دارد. دکمههای ولوم و حسگر اثرانگشت به صورت یکپارچه با دکمه پاور در سمت راست فریم قرار گرفتهاند و بالای فریم خالیست.
شرکت برای این دستگاه گواهی IP52 را در نظر گرفته که به معنای مقاومت آن در برابر پاشش آب و گرد و غبار است. در کل باید گفت که بدنه این دستگاه ویژگی خاصی نداشته و تفاوتی با سایر دستگاههای اقتصادی ندارد.
لازم به ذکر است که این دستگاه در ایران تحت لیسانس فنلاند مونتاژ شده و با گارانتی تعویض ۳۰ روزه، خدمات پس از فروش ۱۸ ماهه و تامین قطعات ۳۶ ماهه ارائه میشود تا خیال کاربران راحتتر شود.
صفحه نمایش
در بخش جلوی HMD Pulse Plus از یک صفحه نمایش ۶.۵۶ اینچی ایپیاس السیدی استفاده شده که تفاوت خاصی با سایر دستگاههای موجود در این بازه قیمتی ندارد. این پنل نرخ بروزرسانی ۹۰ هرتزی دارد و میتواند سقف روشنایی ۶۰۰ نیتی را به کاربر ارائه دهد. باید اضافه کرد که این پنل رزولوشن ۱۶۱۲ در ۷۲۰ پیکسلی دارد و نمیتواند وضوح بالایی را به کاربر ارائه دهد.

روشنایی صفحه نمایش این دستگاه در عموم موارد مناسب است، اما امکان دارد در محیطهای پرنور، کمی استفاده از آن سخت باشد. مانند سایر پنلهای اقتصادی، صفحه نمایش این دستگاه حاشیههای نسبتا بزرگی دارد که مشکل خاصی را به وجود نمیآورد. در پایان میتوان گفت که این صفحه نمایش یک گزینه خوب اقتصادی به شمار میرود و نمیتوان ایراد زیادی به آن گرفت.
نرمافزار و رابط کاربری
اچامدی پالس پلاس به صورت پیشفرض با اندروید ۱۴ خام عرضه میشود و بلافاصله امکان بهروزرسانی آن به اندروید ۱۵ وجود دارد. طبق اعلام شرکت، این دستگاه قرار است تا اندروید ۱۶ بهروزرسانی شود که خیال کاربران را از بابت بهروز ماندن دستگاه راحت میکند. در این دستگاه از رابط کاربری خاصی استفاده نشده که ظاهر آن را شبیه به دستگاههای پیکسل کرده است.

ظاهر رابط کاربری این دستگاه روی سادگی تمرکز داشته و ویژگی خاصی ندارد. همین موضوع سبب شده تا سرعت این رابط در عموم موارد خوب باشد. انیمیشنها در این رابط روان هستند و مشکل خاصی در آنها دیده نمیشود اما باید گفت که برخی رقبا به لطف رابطهای کاربری شخصی، ویژگیهای بیشتری را ارائه میدهند.
سختافزار و تجربه گیمینگ
برای انجام پردازشهای این دستگاه از تراشه Unisoc T606 استفاده شده که یه تراشه کاملا اقتصادی به شمار میرود و نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت.
این تراشه در بالاترین حالت با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی ارائه میشود و امکان افزایش آن تا سقف ۲۵۶ گیگابایت به کمک کارت حافظه وجود دارد.
همچنین باید گفت که در این دستگاه میتوان تا سقف ۶ گیگابایت از حافظه داخلی را به رم اختصاص داد. سختافزار این دستگاه در عملیاتهای روزمره به خوبی عمل میکند و میتواند برنامههای عادی را با سرعت خوبی باز کند. البته باید گفت که برنامهها در پس زمینه به خوبی باز نمیمانند و امکان اجرای دوباره آنها وجود دارد.

در حین اجرای بازیهای مختلف مشخص شد که بهتر است روی این تراشه برای انجام عملیاتهای سنگین حساب باز نکنید.
مشکلی برای اجرای بازیهای عادی و سبک وجود ندارد اما اگر بازی مورد نظرتان نیاز به توان گرافیکی بالایی دارد، تراشه T606 پاسخگو نیازهای شما نخواهد بود.
ما برای تست بازی کال آف دیوتی موبایل را روی این دستگاه اجرا کردیم و با لگهایی که ناشی از توانایی کم پردازنده بود مواجه شدیم که ادامه بازی را کمی سخت میکرد.
دوربین
در قاب پشتی پالس پلاس دو دوربین به چشم میخورد که در حقیقت تنها یکی از آن ها قابل استفاده است. دوربین اصلی این دستگاه رزولوشن ۵۰ مگاپیکسلی دارد و در حالت عادی میتواند تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی را ثبت کند.
این دوربین میتواند در نور روز تصاویر قابل قبولی را ثبت کند. از آنجایی که این دستگاه از دوربین تلهفوتو برخوردار نیست، با زوم کردن به صورت دیجیتال از کیفیت عکسهای آن کاسته میشود.

این موضوع حتی برای تصاویر که با زوم ۲ برابری هم ثبت شدهاند صدق میکند و پیشنهاد میکنیم تصاویر را در حالت عادی ثبت کنید. تصاویر ثبت شده در نور روز جزئیات قابل قبولی دارند اما ممکن است در برخی موارد، رنگهای آنها از حالت عادی غلظت کمتری داشته باشد.

در برنامه دوربین امکان استفاده از حالت ۵۰ مگاپیکسلی هم وجود دارد اما استفاده از این حالت، توانایی دوربین را برای تنظیم تصاویر ثبت شده محدود میکند.

این دوربین از لرزشگیر اپتیکال برخوردار نیست و از همین رو، نمیتوان حساب زیادی روی تصاویر آن در شب باز کرد. امکان استفاده از نایت مود در برنامه دوربین وجود دارد و این حالت میتواند غلظت رنگها را کمی بیشتر کرده و نویز تصاویر را کاهش دهد اما تغییرات آن چندان چشمگیر نیست.

یکی از نکات جالبی که در این بخش به چشم میخورد، حالت استفاده از سهپایه است که به کاربر اجازه میدهد تا در صورت استفاده از پایه، مدت بیشتری را برای ثبت تصاویر در شب صرف کند. تصاویر ثبت شده در این حالت کیفیت بسیار بالاتری دارند و رنگ و نور را به خوبی مدیریت میکنند.

در این دستگاه امکان ضبط ویدیو با رزولوشن ۷۲۰ و ۱۰۸۰ با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه وجود دارد. ویدیوهای ثبت شده توسط اچامدی پالس پلاس به دلیل برخوردار نبودن از لرزشگیر دیجیتال و اپتیکال، لرزش زیادی دارند و بهتر است حین حرکت با این دستگاه فیلمبرداری نکنید. سطح جزئيات در ویدیوها قابل قبول است و رنگها نیز در این حالت غلظت خود را حفظ میکنند.

در پانچ هول بالای صفحه نمایش این دستگاه از یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی استفاده شده که نسبت به یک دستگاه اقتصادی، کیفیت قابل قبولی دارد. این دستگاه میتواند در نور روز تصاویر و ویدیوهای نسبتا خوبی را ثبت کند.

همچنین در شب به لطف نرمافزار دستگاه، برنامه دوربین به عنوان یک فلش عمل کرده و نوردهی تصاویر را بهبود میبخشد.
باتری
برای تامین انرژی این دستگاه از یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری استفاده شده که به نسبت میزان مصرف انرژی سختافزار، اندازه مناسبی دارد. این باتری به راحتی میتواند انرژی مورد نیاز دستگاه را برای دو روز تامین کند و حتی در صورت استفاده سنگین از دستگاه، انرژی آن برای یک روز کامل کافی خواهد بود.

نکته منفی در مورد این سلول، توان شارژ آن است. متاسفانه توان شارژ اچ ام دی پالس پلاس به ۱۰ وات محدود شده که زمان شارژ کامل دستگاه را به حدود ۲ ساعت میرساند. این توان از برخی رقبا کمتر است و یکی از نقاط ضعف پالس پلاس به شمار میرود. با این وجود، عمر باتری دستگاه میتواند کمی از قابل توجه بودن این موضوع کم کند.
جمعبندی
اچ ام دی پالس پلاس یکی از دستگاههای اقتصادی تازه وارد به بازار به شمار میرود که نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد. این دستگاه افرادی را هدف قرار داده که از دستگاه خود انتظارات زیادی ندارند یا به کمک آن تنها از برنامههای روزمره و شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. نسبت به رقبا، پالس پلاس ویژگیهای جذابی را ارائه میدهد و میتواند یک گزینه خوب باشد.

اگر به دنبال یک دستگاه با صفحه نمایش بزرگ، باتری بزرگ و نرمافزار ساده و بی حاشیه هستید، HMD Pulse Plus میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. اضافه کردن بروزرسانی نرمافزاری، برخورداری از جک هدفون و عرضه به همراه قاب و آداپتور شارژ نیز ارزش خرید این دستگاه را بالاتر میبرد.
نظر شما در مورد اچ ام دی پالس پلاس چیست؟ آیا این دستگاه میتواند گزینه خوبی در این بازه قیمتی باشد؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
برچسبها: