GSM-logo
خانهبررسی‌ها
نقد و بررسی گوشی شیائومی ردمی 14C به همراه بررسی ویدیویی

نقد و بررسی گوشی شیائومی ردمی 14C به همراه بررسی ویدیویی

شیائومی ردمی ۱۳ سی آخرین نسل از دستگاه‌های اقتصادی این شرکت چینی به شمار می‌رود که با تغییرات کوچک و بزرگی وارد بازار شده است. در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی کامل این دستگاه بپردازیم.

بیشتر

به روز رسانی در ۲۷ آبان ۱۴۰۳
product-image

شیائومی ردمی 14C ظرفیت 256GB رم 8GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

بررسی ویدیویی گوشی Xiaomi Redmi 14C

 

رقابت در بازار دستگاه‌های میان‌رده به تازگی بسیار بالا گرفته و همه شرکت‌های بزرگ و کوچک در تلاشند تا سهم بیشتری از این بازار بزرگ را به خود اختصاص دهند. سری C دستگاه‌های شیائومی مدتی نسبتا طولانی است که در بازار حضور دارند و به دنبال کاربران خاص خود هستند.

کاربران استفاده‌کننده از این سری دستگاه‌ها، عموما از تلفن همراهشان به عنوان گوشی دوم استفاده کرده یا انتظار خاصی از دستگاه خود ندارند و شیائومی کاملا به این موضوع آگاه است. حالا امسال با عرضه شیائومی ردمی 14C، این شرکت چینی در تلاش است تا کم و کاستی‌های نسل قبلی را کمتر کرده و بیشتر مورد توجه کاربران قرار بگیرد.

البته باید گفت که تمام تلاش‌های این شرکت چینی هم موفق نبوده و برخی بخش‌های این دستگاه همچنان نیازمند پیشرفت و تغییر هستند. برای آشنایی بیشتر با این دستگاه و آگاه شدن به نقاط قوت و ضعف آن، در ادامه با ما همراه باشید.

اقلام همراه شیائومی ردمی ۱۴ سی

تجربه جعبه‌گشایی ردمی ۱۴C شیائومی نسبت به گذشته تقریبا شاهد هیچ تغییری نبوده؛ این دستگاه همچنان در یک جعبه سفید و قرمز ارائه می‌شود که در بخش بالایی آن، شاهد قرارگیری دستگاه هستیم. در بخش پایینی یک جعبه کوچک قرار گرفته که در آن دفترچه‌های راهنما، سوزن سیم‌کارت و برخلاف گذشته، یک محافظ ژله‌ای وجود دارد.

این موضوع بسیار قابل تحسین به شمار می‌رود؛ زیرا شیائومی با وجود ثابت نگه داشتن قیمت دستگاه، یک گزینه دیگر را نیز به صورت رایگان به کاربران ارائه کرده است. در آخرین بخش هم شاهد قرارگیری کابل شارژر و یک آداپتور 33 واتی هستیم.

Sequence 01.00_02_14_09.Still002.jpg

نکته جالب اینجاست که ردمی 14C تنها می‌تواند با توان 18 وات شارژ شود و حضور یک آداپتور با این توان در جعبه دستگاه کمی غیر‌منطقی به نظر می‌رسد. البته باید گفت که در هر صورت، این موضوع برای شیائومی یک امتیاز به حساب می‌آید، زیرا حتی در دستگاه‌های اقتصادی‌تر این شرکت نیز شارژر در جعبه دستگاه قرار دارد.

طراحی ردمی 14C

طراحی ردمی ۱۴ سی نسبت به قبل تفاوت‌های نسبتا عمده‌ای داشته و در عین حال می‌توان گفت که بخش‌های زیادی از آن دست نخورده باقی مانده است. بزرگ‌ترین تغییرات در بخش قاب پشتی و ماژول دوربین صورت گرفته؛ حالا ماژول دوربین از یک دایره برآمده تشکیل شده که ۴ حلقه را در خود جای داده است.

البته باید گفت که از این ۴ حلقه، تنها دوربین اصلی و فلش قابل استفاده هستند و سایر قسمت‌ها عمدتا جنبه نمایشی دارند. این موضوع کمی عجیب به نظر می‌رسد؛ زیرا ماژول دوربین برآمدگی از سطح قاب پشتی دارد که با در نظر گرفتن سخت‌افزار به کار رفته در آن چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

Sequence 01.00_03_08_11.Still005.jpg

ردمی 14C با چهار رنگ، آبی، یاسی، سبز و مشکی وارد بازار شده که در این میان، رنگ سبز از پوشش چرم مصنوعی در قاب پشتی برخوردار است و سه مدل دیگر با پنل پلاستیکی و پوشش براق ارائه می‌شوند. ساخته شدن قاب پشتی از پلاستیک موضوعی است که آن را در برابر اشیا تیز بسیار آسیب‌پذیر می‌کند.

این قاب کیفیت ساخت خوبی دارد و نمی‌توان انتظار بیشتری از دستگاه در این بازه قیمتی داشت؛ اما مشکلی که در این بخش وجود دارد، جذب اثر‌انگشت توسط قاب پشتی است که در مدل مشکی بیشتر به چشم می‌خورد. در کل می‌توان گفت که قاب پشتی دستگاه طراحی مشابه شیائومی ۱۴ اولترا دارد، با این تفاوت که کیفیت ساخت آن‌ها بسیار متفاوت است.

فریم دستگاه هم از پلاستیک ساخته شده و استفاده از قاب می‌تواند تا حد زیادی از آن محافظت کند. اسپیکر، درگاه USB-C و میکروفون در بخش پایین دستگاه قرار گرفته‌اند و شیار سیم‌کارت در سمت چپ فریم تعبیه شده است. دکمه پاور و دکمه‌های ولوم در سمت راست فریم قرار گرفته و جک 3.5 میلی‌متری هدفون در بخش بالای فریم حضور دارد.

در کل می‌توان گفت که قاب پشتی و فریم پلاستیکی Redmi 14C هیچ برتری خاصی نسبت به سایر رقبا ندارند و استفاده از قاب می‌تواند مانع ایجاد خط‌وخش روی آن‌ها شود. همچنین لازم به ذکر است که تمامی ابعاد دستگاه به صورت تخت طراحی شده‌اند و خمیدگی خاصی در آن وجود ندارد که می‌تواند باعث آزار دست در حین استفاده‌های طولانی شود.

در بخش جلوی دستگاه هم شاهد قرارگیری یک پنل تخت هستیم که در بخش بالای آن یک شیار کوچک برای اسپیکر مکالمه و یک ناچ قطره‌ای برای دوربین سلفی وجود دارد. این دستگاه 8.2 میلی‌متر ضخامت و حدود 207 گرم وزن دارد که آن را نسبت به نسل قبلی خود، تبدیل به دستگاه بزرگ‌تر و سنگین‌تری می‌کند.

صفحه نمایش Redmi 14C

در بخش جلوی این دستگاه از یک صفحه نمایش 6.88 اینچی IPS LCD استفاده شده که نسبت به نسل قبلی، کمی بزرگ‌تر شده است. این پنل از همان سقف روشنایی 600 نیتی بهره می‌برد، اما حالا نرخ بروزرسانی آن به 120 هرتز ارتقا یافته است. البته باید گفت که این صفحه نمایش همچنان از رزولوشن ۷۲۰ در ۱۶۴۰ پیکسل برخوردار شده و در هر اینچ آن حدود 260 پیکسل وجود دارد که می‌توان آن را حتی برای یک دستگاه اقتصادی هم کم دانست.

Sequence 01.00_03_14_01.Still006.jpg

این پنل از استاندارد خاصی برخوردار نیست و همانطور که از مشخصات آن دیده می‌شود، رزولوشن بالایی ندارد؛ به همین دلیل نمی‌توان این دستگاه را برای استفاده از محتوای ویدیویی با کیفیت یا انجام کار‌های گرافیکی مناسب دانست. روشنایی صفحه نمایش هم قابل قبول است، اما امکان دارد استفاده از دستگاه در برخی محیط‌های پرنور کمی سخت باشد.

نرم‌افزار و رابط کاربری ردمی ۱۴ سی

شیائومی ردمی ۱۴C با رابط کاربری هایپراواس بر‌پایه اندروید 14 به بازار ارائه شده که برای یک دستگاه میان‌رده بسیار خوب به حساب می‌آید. البته باید گفت که شیائومی به صورت رسمی اعلام نکرده که قرار است تا چند نسل برای این دستگاه به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را ارائه کند و این موضوع کمی نگران کننده به نظر می‌رسد.

همچنین باید گفت که هایپر او اس در این دستگاه نسبت با مدل‌های دیگر کمی تفاوت دارد. به دلیل استفاده از یک تراشه نسبتا ضعیف در این دستگاه، شیائومی نتوانسته بخش عمده‌ای از قابلیت‌های هایپر او اس را به ردمی ۱۴ سی اضافه کند که نرم‌افزار آن را شبیه به MIUI های نسل قبلی کرده است.

Sequence 01.00_05_01_22.Still008.jpg

از همین رو نمی‌توان حساب زیادی روی بخش نرم‌افزاری این دستگاه باز کرد؛ زیرا احتمالا قرار نیست آپدیتی برای آن ارائه شود و در همین حالت هم ویژگی‌های آن از سایر دستگاه‌های این شرکت کمتر است.

برای باز کردن دستگاه می‌توان از قابلیت تشخیص چهره دو بعدی و حسگر اثر‌انگشت استفاده کرد. حسگر اثر‌انگشت  در این دستگاه به صورت یکپارچه با دکمه پاور طراحی شده و سرعت قابل قبولی دارد.

سخت‌افزار ردمی 14C

همانطور که انتظار می‌رفت، درست مثل نسل قبلی در این دستگاه هم از یک تراشه نسبتا ضعیف استفاده شده که برای انجام کار‌های روزمره مناسب است. پردازش‌ها در این دستگاه بر‌عهده تراشه مدیاتک هیلو جی ۸۱ اولترا استفاده شده که در حقیقت یک نسخه ارتقا یافته از تراشه هلیو جی ۸۵ محسوب می‌شود.

تنها تفاوت میان این دو تراشه، پشتیبانی از صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی در نسل جدید است و از همین رو می‌توان گفت که توان پردازشی Redmi 14C با نسل قبلی خود تفاوت چندانی ندارد. این دستگاه در سه نسخه با حافظه رم ۴، ۶ و ۸ گیگابایتی به همراه ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی وارد بازار شده و تنها در صورتی که از دستگاه‌تان فقط به صورت سبک استفاده می‌کنید، خرید نسخه ۴ گیگابایتی را پیشنهاد می‌کنیم. همچنین در این دستگاه امکان افزایش حافظه داخلی به کمک کارت حافظه هم وجود دارد.

Sequence 01.00_06_01_13.Still009.jpg

تجربه گیمینگ و بنچ‌مارک‌های Redmi 14C

همانطور که گفته شد، ردمی ۱۴ سی یک دستگاه میان‌رده اقتصادی به شمار می‌رود که نمی‌توان انتظار زیادی از آن در بخش عملکرد سخت‌افزاری داشت.

این موضوع به وضوح در نتایج بنچ‌مارک‌ها و تست‌های گیم مشخص می‌شود. ردمی 14C در بنچ‌مارک آن‌تو‌تو توانست به امتیاز 255000 دست پیدا کند که آن را دقیقا در سطح دستگاه‌های اقتصادی دیگر، و حتی کمی پایین‌تر از برخی رقبا قرار می‌دهد.

این موضوع در بنچ‌مارک‌های 3DMark و گیک بنچ هم قابل مشاهده بود. از همین رو می‌توان تایید کرد که نباید از این دستگاه انتظار عملکرد‌های سنگین گرافیکی داشته باشید. اما با این وجود، Redmi 14C توانست در بازی‌هایی مثل کال آو دیوتی عملکرد قابل قبولی را ارائه کند. باید اضافه کرد که تنظیمات گرافیکی و نرخ فریم چندان بالا نمی‌رود، اما دستگاه می‌تواند با همین تنظیمات، بازی را به صورت تقریبا روان و بدون لگ اجرا کند.

Sequence 01.00_03_46_21.Still007.jpg

دوربین ردمی ۱۴ سی

با وجود تغییر شکل ماژول دوربین نسبت به نسل قبلی، سخت‌افزار دوربین هیچ‌ تغییری نداشته‌اند و این موضوع کمی ناامید کننده است. بدون در نظر گرفتن این موضوع هم باید گفت که ردمی ۱۴ سی در دسته گوشی‌های اقتصادی قرار می‌گیرد و نمی‌توان انتظار زیادی از سیستم دوربین آن داشت.

زوم یک برابر یوتوب.jpg

در ماژول دوربین از یک سنسور 50 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی و یک سنسور 2 مگاپیکسلی برای دوربین تشخیص عمق استفاده شده که کاربرد خاصی ندارد. دوربین اصلی در حالت عادی تصاویر 12.5 مگاپیکسلی را ثبت می‌کند که حاصل ترکیب ۴ به ۱ پیکسل‌های دوربین است.

زوم دو برابر یوتوب.jpg

تصاویر ثبت شده در این حالت کیفیت قابل قبولی دارند. جزئیات تصاویر در این حالت چندان بالا نیست اما غلظت رنگ‌های آن به واقعیت نزدیک است. امکان استفاده از حالت ۵۰ مگاپیکسلی هم در منو دوربین وجود دارد اما تاثیر آن روی کیفیت عکس قابل مشاهده نیست. باید اضافه کرد که استفاده از این حالت در نور کم می‌تواند باعث افزایش نویز و کاهش جزئیات تصویر شود.

زوم ده برابر یوتوب.jpg

با کاهش نور محیط، کیفیت تصاویر و غلظت رنگ‌ها به سرعت افت کرده و نویز آن‌ها افزایش می‌یابد. محدوده دینامیکی ضعیف دوربین هم در نور کم، ضعیف‌تر شده و باعث از بین رفتن جزئیات منابع نور و بخش‌های دارای سایه می‌شود. در نتیجه، بهتر است که در نور کم اصلا روی دوربین این دستگاه حساب باز نکنید.

ثبت ویدیو در این دستگاه با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه انجام می‌شود که تعریفی ندارد. این دوربین از لرزشگیر اپتیکال برخوردار نیست و در نتیجه، ویدیو‌ها لرزش بسیار زیادی دارند. در حالت عادی، سطح جزئیات ویدیو‌ها قابل قبول است ولی نباید انتظار زیادی از آن‌ها داشت. 

یک برابر شب یوتوب.jpg

در فضا‌هایی که از نور کمتری برخوردارند، نویز زیادی در ویدیو‌ها به چشم می‌خورد و بخش‌های تاریک تصویر هیچ جزئیاتی ندارند. در کل باید گفت که سیستم دوربین این دستگاه تنها برای ثبت تصاویر معمولی در نور روز مناسب است و در غیر این صورت، بهتر است حسابی روی آن باز نکنید.

دوربین سلفی

در ناچ قطره‌ای بالای صفحه نمایش از یک دوربین 13 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی استفاده شده که وضعیتی مشابه دوربین‌های اصلی دارد. این دوربین تصاویر معمولی را ثبت می‌کند و تعریفی ندارد. البته باید گفت که توانایی این دوربین در جدا کردن سوژه از پس زمینه در حالت پرتره تحسین‌ بر‌انگیز است اما کیفیت و غلظت رنگ این تصاویر تعریف چندانی ندارد.

 

redmi 14c sample 7

ثبت ویدیو در این دوربین هم با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه انجام می‌شود که نتایج قابل قبولی را به همراه دارد. دوربین سلفی این دستگاه را صرفا می‌توان مناسب برای ثبت وقایع دانست و نمی‌توان انتظار زیادی از آن داشت.

باتری ردمی 14C

در این میان رده خوش قیمت از یک باتری 5160 میلی‌آمپری استفاده شده که نسبت به نسل قبلی کمی بزرگ‌تر شده است. این باتری برای یک الی دو روز استفاده عادی کافیست و می‌تواند شارژدهی خوبی را به کاربر ارائه کند. البته باید گفت که شارژدهی این دستگاه تفاوت چندانی با نسل قبلی خود ندارد.

توان شارژ هم تغییری نداشته و در بهترین حالت، Redmi 14C می‌تواند با توان 18 وات شارژ شود که زمان شارژ کامل آن را به بیش از 2 ساعت می‌رساند. نکته جالب اینجاست که این دستگاه با یک شارژر 33 واتی در جعبه عرضه می‌شود که کمی عجیب به نظر می‌رسد.

اسپیکر Redmi 14C

مثل بخش عمده‌ای از دستگاه‌های اقتصادی، در این دستگاه هم از یک اسپیکر مونو استفاده شده که خروجی آن در بخش پایین فریم قرار گرفته است. حجم صدای این اسپیکر قابل قبول است اما نباید انتظار کیفیت بالایی از آن داشت. همچنین به دلیل قرارگیری این اسپیکر در بخش پایین فریم، پوشاندن آن در حین بازی یا تماشای فیلم بسیار آسان است.

از طرف دیگر، به دلیل استفاده از جک 3.5 میلی‌متری هدفون، امکان استفاده از هندزفری‌های سیمی هم در این دستگاه وجود دارد که در دنیای امروزی یک مزیت به حساب می‌آید.

آیا گوشی شیائومی ردمی ۱۴ سی ارزش خرید دارد؟

ردمی 14C یک دستگاه اقتصادی نسبتا جدید در بازار محسوب می‌شود که بخش خاصی از بازار را هدف قرار داده است. این دستگاه را تنها می‌توان به افرادی پیشنهاد داد که به دنبال یک گوشی ساده به عنوان دستگاه دوم هستند یا کاربران ساده و افراد مسن‌تر که به دنبال ویژگی خاصی در دستگاه‌شان نیستند و فقط با آن به انجام کار‌های روزمره می‌پردازند.

باید اضافه کرد که صاحبان ردمی 13C هم نیازی نیست به ارتقا دستگاه‌شان فکر کنند زیرا نسل جدید قرار ویژگی خاصی را به آنان ارائه دهد. نظر شما در مورد این دستگاه چیست؟ آیا ردمی ۱۴ سی می‌تواند شانسی در برابر برخی دستگاه‌های دیگر شیائومی و سامسونگ داشته باشد؟ نظراتتان را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

گوشی موبایل شیائومی Redmi 14C را فروشگاه دیجی‌لند برای بررسی در اختیارمان قرار داده است.

برچسب‌ها: