بررسی اولیه شیائومی Mi 5
بیشتر
پنجمین عضو خانواده گوشیهای Mi شیائومی در نمایشگاه MWC 2016 معرفی شد. در این مطلب قصد داریم نگاهی به گوشی شیائومی بندازیم و ببینیم پرچمدار جدید این کمپانی چه امکاناتی دارد.
طراحی
شیائومی وقت زیادی صرف طراحی می 5 کرده است. طراحی این محصول از طراحی خانواده ردمی نوتها الهام گرفته و البته شیائومی سعی کرده است این محصول را تا حد امکان سبک و جمعوجور سازد.
جنس بدنه از فلز است و قاب پشتی محصول منحنی شده تا دست گرفتن آن راحتتر باشد. البته شیائومی نسخهای دیگر برای می 5 نیز تولید میکند که آن را می 5 پرو نامیده و بدنهاش از سرامیک ساخته شده که سختی آن دو برابر شیشه و فلز است.
شیائومی در می 5 از چهار دکمه استفاده کرده است: دکمه هوم، دکمه پاور و دو دکمه کنترل صدا!
دکمه هوم روی پنل جلویی دستگاه و زیر نمایشگر قرار دارد و سایر دکمه ها در سمت راست گوشی هستند.
وزن این گوشی 129 گرم است؛ یعنی می 5 تقریبا 14 گرم سبکتر از آیفون 6اس است و در زمره سبکترین گوشیهای هوشمند قرار میگیرد.
دوربین اصلی گوشی در سمت چپ بالا قرار گرفته و تلاشهای شیائومی برای ساخت محصولی صاف و یکدست جواب داده است . برخلاف سایر پرچمداران، می 5 لنز دوربین بیرونزدهای ندارد و قاب پشتی گوشی کاملا صاف و فلت است.
ضخامت محصول 6.95 میلیمتر است که می 5 را جزو گروه گوشیهای باریک قرار میدهد. حاشیههای کناره نمایشگر بسیار کم است، طوری که میتوان شیائومی می 5 را گوشی بدون حاشیه قلمداد کرد.
نمایشگر
نمایشگر محصول 5.15 اینچی است و رزولوشن 1920 در 1080 پیکسلی دارد. عملکرد شیائومی در جایگذاری نمایشگر بهحدی خوب بوده که این گوشی حال و هوای گوشی 5 اینچی را به کاربر القا میکند.
روشنایی (Nit) نمایشگر 600 است؛ یعنی شیائومی می 5 میتواند زیر نور بسیار خوب عمل کند. البته این قابلیت فقط بهدلیل نیت محصول نیست، بلکه تکنولوژی Sunlight Display نیز باعث میشود نور نمایشگر زیر نور آفتاب بسیار بیشتر از سایر گوشیها باشد و کاربر هنگام نگاه کردن به نمایشگر زیر نور خورشید با مشکل خاصی روبرو نمیشود.
73 درصد از پنل جلویی گوشی به نمایشگر اختصاص یافته که این عدد نشان میدهد کاربر هنگام استفاده از می 5 تجربهای بسیار خوب خواهد داشت و از زیبایی می 5 نیز لذت خواهد برد.
سختافزار
می 5 بهاحتمال زیاد اولین محصولی است که با اسنپدراگون 820 وارد بازار میشود. پردازنده این تراشه چهار هستهای است: دو هسته از این پردازنده فرکانسی حدود 1.8 گیگاهرتز دارند و دو هسته دیگرش فرکانسی حدود 1.6 گیگاهرتز. البته اگر نسخه پرو می 5 را تهیه کنید، فرکانسهای پردازنده اصلی به 2.15 تغییر میکند.
سایر اعضای تیم پردازشی پردازنده گرافیکی آدرنو 530 و حافظه رم 3 (یا 4 گیگابایتی) هستند. در کنار این تیم سختافزاری فوقالعاده حافظه داخلی قرار دارد. شیائومی از نظر حافظه داخلی می 5 را به سه دسته تقسیم کرده است: 32، 64 و 128 گیگابایتی. نسخههای 32 و 64 گیگابایتی با حافظه رم 3 گیگابایتی همراهاند و نسخه 128 گیگابایتی (می 5 پرو) به حافظه رم 4 گیگابایتی مجهز است.
البته می 5 جزو پرچمدارانی محسوب میشود که از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکنند. اگر حافظه گوشی جزو دغدغههای اصلی شما به حساب میآید، بهتر است به نسخههای 64 و 128 گیگابایتی این گوشی دل ببندید.
نرمافزار
سیستم عامل می 5، مانند سایر گوشیهای تولید شیائومی، اندروید گوگل است. البته شیائومی از رابط کاربری مخصوص خود با نام MIUI استفاده میکند. اندروید مارشمالو به صورت پیشفرض روی می 5 قرار دارد و نسخه 7 رابط کاربری MIUI نیز روی آن قرار گفته تا رابطه کاربر و اندروید را بهبود بخشد.
یکی از ویژگیهای خوب شیائومی می 5 اضافه شدن اپلیکیشنی برای مکالمه تصویری است. این اپلیکیشن امکانات بسیاری هنگام مکالمه تصویری در اختیار کاربران قرار میدهد و درواقع نسل جدیدی از مکالمه تصویری را بنیان نهاده است.
دوربین
می 5 به دوربین 16 مگاپیکسلی مجهز است و دوربین سلفی آن 4 مگاپیکسلی است. لنز دوربین IMX 298 تولید سونی است و امکان فیلمبرداری 4کی را نیز برای کاربران فراهم میکند.
شیائومی قابلیت OIS را در دوربین این گوشی قرار داده، اما این ویژگی در می 5 با تمام پرچمداران دیگر متفاوت است؛ درواقع شیائومی تثبیتکننده اپتیکال تصاویر را وارد مرحله جدیدی کرده. سایر پرچمداران که دوربینی با OIS دارند در دو جهت لرزش دست را میگیرند، اما می 5 در چهار جهت لرزش را میگیرد.
اگر دوربین سلفی را روی ویدئو قرار دهید و آن را جلو صورت خود تکان دهید، میتوانید حرکت لنز دوربین را در جایگاهش مشاهده کنید که در نوع خود بینظیر است. آپرچر دوربین f/2.0 است و تکنولوژی HDR نیز دارد. در محیطهای کمنور نیز دوربین می 5 بهخوبی لحظات را ثبت میکند، چون به فلاش الایدی دوگانه مجهز است.
باتری
یکی از ویژگیهای خوب می 5 باتری آن است. وزن و ضخامت کم این محصول باعث نشده شیائومی باتری را فدا کند و از باتری کوچک با ظرفیت کم استفاده کند. باتری این محصول 3000 میلیآمپری است و قابلیت شارژ سریع را در خود دارد. قابلیت شارژ سریع این محصول، مانند سایر پرچمداران مجهز به اسنپدراگون 820، نسخه سوم فناوری شارژ سریع کوالکام است که میتواند در مدت یک ساعت باتری گوشی را از صفر به حدود 80 تا 90 درصد برساند.
امنیت
می 5 به سنسور اثر انگشت مجهز است. این سنسور زیر دکمه هوم پنهان شده است که روی پنل جلو قرار دارد. شیائومی زمان زیادی صرف کرده تا بتواند این سنسور را طوری زیر دکمه هوم قرار دهد که مشکلاتی نظیر بیرون زدن دوربین یا کم شدن نسبت نمایشگر نسب به بدنه پیش نیاید.
برچسبها: