۵ ویژگی گوشیهای اندرویدی که آیفون 17 به آنها نیاز دارد
قابلیتهایی مثل زوم پیشرفته، عکاسی شب دقیق و ابزارهای هوشمند ویرایش تصویر باعث برتری اندروید در دنیای دوربین موبایل شدهاند. اگر اپل میخواهد آیفون ۱۷ را به رقیبی جدیتر تبدیل کند، باید این ویژگیها را جدی بگیرد.
آیفون 16 پرو در حال حاضر دارای یک سیستم دوربین عالی بوده که قادر به ثبت عکسهایی با چنان کیفیتی است که فکر میکنید با دوربینهای بدون آیندهای حرفهای گرفته شدهاند. هر سه لنز ماژول اصلی آیفون 16 پرو، کیفیت فوقالعادهای را ارائه میدهند و با طیف مختلفی از کاربریهایی که این لنزها دارد، به یک ابزار همهکاره عکاسی تبدیل شدهاند.
در حالی که ویژگیهای اخیر این شرکت مانند سبکهای عکاسی و فرمت تصویر ProRaw، بسیار جذاب هستند، به نظر میرسد کوپرتینوییها میتوانند کارهای بیشتری برای افزایش کارایی قدرت عکاسی گوشیهای آیفون و ارائه راهکارهای بسیار جذابتر به عکاسان حرفهای برای ثبت بهترین نتایج انجام دهند.
اگر به مجموعه دوربین گوشیهای پرچمدار اندرویدی نگاهی داشته باشیم، میتوان گفت که دقیقا ویژگیهای ناقص پرچمداران بعدی اپل، در همین دستگاههای اندرویدی وجود دارد و برای موفقیت، اپل کافیست به طور مشابه از آنها استفاده کند.
از فیلترهای عکاسی سامسونگ گرفته تا فناوری گوشیهای شیائومی، در ادامه به مواردی میپردازیم که اپل برای موفقیت عکاسی در مدلهای آیفون 17 میتواند از آنها الگوبرداری کند.
فیلتر رنگی My Filters سامسونگ

ویژگی My Filters، همانطور که سامسونگ گاهی اوقات به آن اشاره میکند، ابزاری است که در دوربین گوشیهای جدید گلکسی پنهان شده و در اصل به کاربر این امکان را میدهد تنهای رنگی را از یک تصویر الگوبرداری کرده و آنها را روی تصویر دیگری اعمال کند.
فرض کنید یک عکس زیبا به صورت آنلاین با تنهای رنگی پاستیلی و هایلایتهای گرم پیدا کردهاید. میتوانید آن تصویر را در گوشی خود ذخیره کرده ( و حتی یک اسکرینشات هم کافی است) و در ابزار ایجاد فیلتر در برنامه دوربین بارگذاری کنید. سپس یک فیلتر جدید ایجاد میشود که هدف آن تکرار تنهای رنگی تصویر است. در ادامه، فیلتر رنگی تصویر در گوشی ذخیره شده و بعدا میتوانید آن را روی همه تصاویر خود اعمال کنید.
در حالی که فیلترهای ایجاد شده همیشه به طور دقیق با تصویر منبع منطبق نیستند، اما کیفیت این ابزار حداقل در اندازهای است که اغلب کاربران، بازخوردهای مثبتی نسبت به آن دارند و نتایج، رضایتبخش هستند. حتی با اندکی شخصیسازی فیلتر ایجاد شده میتوانید کیفیت نتایج را به طرز جذابی ارتقا دهید. البته این ملزم به داشتن اطلاعات فنی در مورد دانش رنگ تصاویر است.
در مقابل، سبکهای عکاسی اپل، نزدیکترین چیزی است که آیفونها ارائه میدهند و در حالی که برخی از ظاهرها به اندازه کافی خوب هستند، فضای زیادی برای خلاقیت واقعی با رنگها، بخشبندی فیلم و سایر جلوهها وجود ندارد.
طرفداران اپل انتظار دارند که این شرکت در مدلهای آینده پرچمداران مخصوصا سری آیفون 17، ابزار سبکهای عکاسی خود را گسترش داده و امکانات شخصیسازی متنوعتری به آن اضافه کنند. در این میان، ابزار فیلترهای رنگی سامسونگ، در دسترسترین نمونهای است که اپل میتواند از آن الگوبرداری کند.
حالت ماکرو ناتینگ فون 3

اگر بررسیهای اخیر از ناتینگ فون 3 را مطالعه کرده باشید، احتمالا به این نتیجه رسیدهاید که حداقل در کیفیت کلی دوربین، عملکرد ناامیدکنندهای داشته است. با این حال یک نکته مثبت در حالت ماکرو عکاسی آن وجود دارد؛ در واقع به نظر میرسد در عکسهای کلوزآپ از چیزهای ریز مانند حشرات یا گلها، ناتینگ فون 3 استاندارد کیفیتی بالایی برای عکاسی از این موارد دارد و در کل میتوان گفت که این گوشی عکسهای کلوزآپ فوقالعادهای میگیرد.
آیفون 16 پرو همچنین دارای یک عملکرد ماکرو است که از لنز فوقعریض برای فوکوس کلوزآپ استفاده میکند. اگرچه مطمئنا این گوشی هم در نزدیک شدن و شخصیسازی عکاسی از هر حشره یا سوژه ریز موفق است، اما تصاویر آن همیشه عالی به نظر نمیرسند. همچنین با بررسی تصاویر آیفون 16 پرو میتوان به این نتیجه رسید که رنگها کمی کسلکننده به نظر میرسند و اگرچه میتوند نزدیک به لنز فوکوس کند، اما منجر به یک نمای زاویه باز میشود. این بدان معناست که گوشی را دقیقا به یک حشره نزدیک کنید تا بتواند فوکوس کاملتری داشته باشد.
کارشناسان تاکید میکنند که حالت ماکرو ناتینگ فون 3 در پردازش عکسها بسیار طبیعیتر و با رنگهای پر جنبوجوش به نظر میرسد. از آنجایی که به نظر نمیرسد به لنز فوقعریض متکی باشد، بدون پارازیتهای زاویه دید عریض، نمای نزدیکتری از سوژه ارائه میدهد.
البته برخی تاکید میکنند که عکاسی ماکرو در گوشیها کاربرد چندانی نداشته و به همین دلیل هم اپل نیازی به توسعه کیفیت عکاسی ماکرو ندارد. با این حال، باید اشاره کرد که عکاسی ماکرو هم جزو قابلیتهایی است که در گوشیهای هوشمند وجود دارد و تمرکز اپل روی عکاسیهای کلوزآپ درنهایت میتواند به بهبود بخشی از تجربه کاربری آیفونها منجر شود.
گیره دوربین شیائومی 15 اولترا

شیائومی 14 اولترا و شیائومی 15 اولترا، جزو محبوبترین گوشیهای اندرویدی هستند که در سالهای اخیر عرضه شدهاند. دلایل زیادی برای محبوبیت شیائومی 14 و 15 اولترا وجود دارد، اما یکی از ویژگیهای مورد علاقه عکاسان حرفهای، لوازم جانبی ساخت شیائومی، از جمله گیره دوربین و پایه فیلتر است.
این گیره به طور خاص بسیار مفید است، زیرا به کاربر این امکان را میدهد گوشی را درست مانند یک دوربین کامپکت معمولی در دست گرفته و به راحتی عکاسی کند. این در حالی است که دکمه شاتر داخلی هم فرآیند عکاسی را بدون نیاز به کلیک کردن روی صفحهنمایش آسانتر میکند. در عین حال، پایه فیلتر این امکان را میدهد که از همان فیلترهای پیچی حرفهای که با کیت دوربین حرفهای آن ارائه میشود، استفاده شوند.
اپل به طور اختصاصی تا به حال برای آیفونها گیره دوربینی طراحی نکرده، اما برندهای شخص ثالث زیادی هستند که این کار را انجام میدهند. یکی از جذابترین این موارد، دسته دوربین لایکا لوکس (Leica Lux) بوده و همانطور که از این برند معروف عکاسی انتظار میرود، از کیفیت بالایی برخوردار است. البته باید اشاره کرد که این دسته دوربین به مگسیف متکی بوده و در صورتی که گوشی فقط با آهنربا به آن متصل شود، فقط با برنامه لایکا کار میکند نه با دوربین پیشفرض آیفون.
کیت دوربین شیائومی که توسط خود شرکت و برای این گوشی خاص ساخته شده، به طور یکپارچه کار میکند، به طور ایمن به گوشی متصل میشود و همانطور که انتظار میرود با برنامه دوربین پیشفرض گوشی هم هماهنگ است. آیفونها به عنوان یک ابزار عکاسی قابل حمل، شگفتانگیز هستند، اما اگر اپل لوازم جانبی سختافزاری مخصوص عکاسان را ایجاد کند، میتواند ارتقا شگفتانگیزی را در میزان کاربری مدلهای آینده آیفون به همراه داشته باشد.
دیافراگم متغیر شیائومی 14 اولترا

یکی از قابلیتهای قابلتوجه دوربین شیائومی 14 اولترا، دیافراگم متغیر لنز اصلی آن بوده که از f/1.7 تا f/4 قابل تنظیم است. بیشتر گوشیها از دیافراگم ثابت استفاده میکنند و در اکثر شرایط این تفاوت چندان محسوس نیست، اما در عکاسی شبانه، عملکرد شیائومی 14 اولترا کاملا متفاوت بود.
با بستن دیافراگم، امکان ثبت افکتهای طبیعی ستارهای اطراف منابع نوری مانند چراغهای خیابان فراهم میشود؛ مشابه همان چیزی که با دوربینهای بدون آینه و لنزهای حرفهای روی سهپایه قابل دستیابی است. نتیجه نهایی، عکسهایی با ظاهری بسیار حرفهایتر نسبت به تصاویر معمول شبانه با هالههای نامنظم نور بود که در بسیاری از گوشیهای دیگر دیده میشود.
با این حال، حتی خود شیائومی هم این فناوری را ادامه نداد و در مدل 15 اولترا دیگر خبری از دیافراگم متغیر نبود. البته این احتمال وجود دارد که پیادهسازی این مکانیزم هزینه تولید گوشی را افزایش داده یا تقاضا و مزایای آن برای کاربران کافی نبوده باشد. در هر صورت، این فناوری یکی از ویژگیهای برجسته در حوزه عکاسی موبایل بود که میتواند در دوربین آیفون 17 جایگاه ویژهای پیدا کند.
لنزهای اختصاصی سونی و شیائومی

در نمایشگاه MWC امسال، شیائومی از یک کانسپت جذاب رونمایی کرد؛ ماژولی شامل دوربین و لنز با سنسوری بزرگ و اپتیک حرفهای که به گوشی وصل میشود. این سیستم از قدرت پردازشی، نمایشگر بزرگ و الگوریتمهای هوش مصنوعی گوشی استفاده میکند اما کیفیتی بسیار فراتر از دوربینهای معمول موبایل ارائه میدهد.
جالب اینکه سونی هم سال ۲۰۱۳ ایدهای مشابه داشت. دو ماژول QX100 و QX10 این شرکت از سنسور بزرگ و لنز زوم کامل بهره میبردند، اما نمایشگری نداشتند و برای کنترل به گوشی وصل میشدند. هرچند این پروژه به بازار هم رسید، اما استقبال گستردهای نداشت و سونی مسیر را ادامه نداد؛ در حالی که ماژول شیائومی فعلا در حد یک طرح مفهومی باقی مانده است.
ترکیب الگوریتمهای پردازش تصویر اپل با یک سنسور بزرگ و لنزهای حرفهای، میتواند آیفون را به ابزاری فوقالعاده برای عکاسی حرفهای تبدیل کند؛ هم برای کاربران عادی و هم برای عکاسان متخصص.
اپل احتمالا هرگز وارد ساخت دوربینهای مستقل نخواهد شد، اما اگر ماژولی مشابه شیائومی و سونی معرفی کند که با آیفون هماهنگ باشد، میتوان انتظار یک انقلاب در عکاسی موبایل را داشت؛ حتی اگر این اتفاق در آیفون ۱۷ رخ ندهد.
برچسبها: