GSM-logo
خانهاخبار
گوشی‌های باریک با باتری ۱۰ هزار میلی‌آمپر ساعتی؛ نوآوری یا اشتباه بزرگ؟

گوشی‌های باریک با باتری ۱۰ هزار میلی‌آمپر ساعتی؛ نوآوری یا اشتباه بزرگ؟

تولید گوشی‌هایی با طراحی باریک و باتری ۱۰,۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی از نظر فنی ممکن شده، اما این ترکیب می‌تواند تبعاتی مانند افزایش گرما، کاهش عملکرد و خطرات ایمنی را به‌همراه داشته باشد. آیا این پیشرفت، تصمیمی هوشمندانه است؟

۰۶ مرداد ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header

همان‌طور که احتمالا در خبرهای حوزه تکنولوژی خوانده‌اید، باتری‌های سیلیکون کربن امروزه به یکی از قابل‌توجه‌ترین فناوری‌ها مخصوصا در حوزه گوشی‌های هوشمند تبدیل شده است. با این حال، باید اشاره کرد که این فناوری بیشتر در بین برندهای چینی محبوبیت داشته و امروزه آن را بیشتر به عنوان یک جنبه تبلیغاتی استفاده می‌کنند.

در همین حال، برندهایی مانند سامسونگ و اپل نسبت به این فناوری فعلا سکوت اختیار کرده و ممکن است دلایل واقعا خوبی برای اجتناب از روند جدید باتری‌های سیلیکون کربن داشته باشند. فناوری باتری‌های سیلیکون کربن، امکان ارائه ظرفیت بیشتر در یک باتری را بدون نیاز به افزایش حجم آن فراهم می‌کند و به همین دلیل، آن را یکی از پیش‌نیازها برای گوشی‌های فوق‌باریک معرفی می‌کنند.

با این حال، یکی از گوشی‌های فوق‌باریک امسال که توجه‌های زیادی را به خود جلب کرد، گلکسی اس 25 اج بود که سامسونگ همچنان در آن از یک باتری لیتیوم یونی استفاده کرده است. بنابراین احتمالا دلیل خاصی وجود دارد که سامسونگ به طرف این فناوری در حال حاضر نرفته و حتی گفته می‌شود که اپل هم برای آیفون 17 ایر از این تکنولوژی استفاده نخواهد کرد.

اگر یک نارضایتی مشترک بین همه کاربران گوشی‌های هوشمند وجود داشته باشد، احتمالا مربوط به عمر باتری است. صرف نظر از برندی که استفاده می‌کنید، احتمال دوست دارید گوشی شما باتری بزرگ‌تر، بادوام‌تر و سریع‌تری را داشته باشد. با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده، این موضوع برای اکثر کاربران صادق بوده و اکثریت قریب به اتفاق، خواهان چنین دستگاه‌هایی هستند.

با توجه به همه این موارد، جای تعجب نیست که هر زمان یک گوشی هوشمند با باتری غول‌پیکر خبرساز می‌شود، مردم به شدت دنباله آن را می‌گیرند تا اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کنند. به همین دلیل است که شایعه اخیر در مورد گوشی به اندازه گلکسی اس 25 اولترا، اما با باتری 10/000 میلی‌آمپر ساعتی ممکن است برای بسیاری مانند یک رویا به نظر برسد.

phones with silicon carbon battery

البته یک نکته مهم وجود دارد و آن هم این است که در دنیای فناوری امروز، اگر چیزی در مرحله اول بیش از حد کامل به نظر برسد، معمولا دلیل غیرمنطقی و نادرستی دارد. در مورد باتری‌های سیلیکون کربنی هم قطعا نمی‌گوییم کارایی چندانی ندارند، اما قطعا یک نکته مبهم در مورد آن‌ها وجود دارد که برخی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند در جهان از آن اجتناب می‌کنند.

در ادامه این موضوع را کامل بررسی می‌کنیم.

باتری سیلیکون کربن چیست؟

همان‌طور که اشاره کردیم، اخیرا شاهد بوده‌ایم که چند تولیدکننده چینی، از باتری‌های سیلیکون کربن با ظرفیت‌های بسیار بالاتر از مدل‌های قدیمی استفاده می‌کنند. از جمله جدیدترین نمونه‌ها می‌توان به آنر ایکس 70 و اوپو K13 اشاره کرد که به ترتیب دارای باتری‌های 8300 و 7000 میلی‌آمپر ساعت هستند.

چنین اعدادی برای ظرفیت باتری، به لطف فناوری به روز شده باتری‌های لیتیوم یونی امکان‌پذیر شده است. در باتری‌های سیلیکون کربنی، آند گرافیتی با سیلیکون ترکیب شده و به آن اجازه می‌دهد انرژی بیشتری را در همان فضا ذخیره کند. از دیدگاه تئوری، این تفاوت می‌تواند حتی به ده برابر هم برسد که باعث می‌شود باتری‌های سیلیکونی چگالی انرژی بسیار بالاتری داشته باشند.

Honor X70

به بیان ساده، در یک باتری با اندازه یکسان، فناوری سیلیکون کربن ظرفیت بسیار بالاتری را فراهم می‌کند که به گوشی‌های باریک و تاشو اجازه می‌دهد باتری‌های بهتری داشته باشند. به همین دلیل است که آنر مجیک V و اوپو فایند N5 با وجود باریک‌تر بودن از گلکسی اس 25 اولترا، باتری‌های بزرگ‌تری دارند.

با این حال، این دستاورد جدید با مشکلاتی خاصی همراه است که احتمالا به همین دلیل، در آینده شاهد تعداد بیشتری از این باتری‌ها نخواهیم بود.

چالش‌های رگولاتوری برای فناوری‌های نوین

شاید شنیده باشید که محدودیت‌هایی برای پرواز با باتری‌های لیتیوم یونی وجود دارد. در حالی که کل باتری نباید از 100 وات رد شود، محدودیت 20 وات ساعت برای هر سلول جداگانه نیز وجود دارد. اگر باتری از این حد مشخص شده رد شود، باید به عنوان یک کالای خطرناک در نظر گرفت شده و به راحتی حمل آن‌ها در هواپیما مجاز نخواهد بود.

برخلاف نهادهای نظارتی در کشورهایی مانند آمریکا، کارشناسان فناوری معمولا ظرفیت باتری‌های گوشی‌های هوشمند را بر حسب میلی‌آمپر ساعت اندازه‌گیری می‌کنند. با این حال، رقم ظرفیت باتری را می‌توان به وات ساعت تبدیل کرد که در ادامه مشخصات برخی از محبوب‌ترین گوشی‌های پرچمدار را آورده‌ایم:

  • گلکسی اس 25 اولترا با باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی / 19.4 وات ساعت
  • آیفون 16 پرومکس با باتری 4702 میلی‌آمپر ساعت / 17.9 وات ساعت
  • پیکسل 9 پرو ایکس‌ال با باتری 5060 میلی‌آمپر ساعتی / 19.7 وات ساعت

شاید برای شما هم جای سوال باشد که چگونه گوشی مانند وان‌پلاس 13 موفق به داشتن یک باتری 6000 میلی‌آمپر ساعتی شده و همچنان از بررسی‌های نظارتی هم سربلند بیرون آمده است. گذشته از همه این‌ها، ظرفیت بالای آن باعث می‌شود تا بالاتر از حد مجاز 20 وات ساعت قرار بگیرد. پاسخ ساده و واضح در صفحه مشخصات رسمی وان‌پلاس 13 نهفته است؛ این گوشی از باتری با طراحی دو سلولی استفاده می‌کند، بنابراین هر سلول آن ظرفیت جداگانه معادل 3000 میلی‌آمپر ساعت دارد.

android phone battery

طراحی چند سلولی همچنین دلیلی است که می‌توانید تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌های خود را بدون این که جزو کالاهای خطرناک محسوب شوند، به راحتی در هواپیما حمل کنید، اما این تنها چالش باتری‌های سیلیکون کربن نیست.

حتی اگر تولیدکننده‌های بزرگ هم از الگوی وان‌پلاس بهره گرفته و تصمیم بگیرند باتری‌ها را با طراحی چند سلولی تولید کنند، باز هم همه مشکلات حل نخواهد شد. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که باتری‌های سیلیکونی خالص با آن مواجه هستند، مسئله انبساط شدید است. هنگامی که این باتری‌ها به طور کامل شارژ می‌شوند، ساختار یک باتری کاملا سیلیکونی می‌تواند تا 300 درصد متورم شود که این فشار مکانیکی شدیدی بر باتری وارد کرده و بر عملکرد آن تاثیر می‌گذارد.

تولیدکنندگان با استفاده از کامپوزیت‌های سیلیکون کربن به جای سیلیکون خالص، انبساط را محدود کرده‌اند. افزودن کربن به یکپارچگی ساختاری کمک کرده، تورم را کاهش می‌دهد و به حل سایر مشکلات هم کمک می‌کند.

اساسا هر چه سیلیکون بیشتری در یک باتری وجود داشته باشد، ظرفیت آن بیشتر شده، اما طول عمر آن کاهش می‌یابد. خبر خوب این است که شرکت‌ها در حال کار روی راه‌هایی برای حل این مشکلات و بهبود باتری گوشی‌ها هستند. در همین حال، خبر خد هم این است که احتمالا مدتی طول خواهد کشید تا بتوانیم نتایج را در گوشی‌های هوشمند ببینیم.

مسئله‌ای مربوط به انتخاب است.

silicon-carbon battery

هرچند پیشرفت در فناوری باتری می‌تواند عمر شارژ دستگاه‌ها را به‌طور چشم‌گیری افزایش دهد، اما این تنها بخشی از ماجراست. به‌لطف پردازنده‌های کارآمدتر و مدیریت بهتر انرژی، عمر باتری گوشی‌های امروزی تا حد زیادی بهبود یافته است. شاید گام بعدی، استفاده هوشمندانه‌تر از همین فناوری‌های موجود باشد.

در نهایت، این موضوع به انتخاب بستگی دارد. از یک سو، باتری‌های بزرگ‌تری قرار دارند که ممکن است تنها برای چند سال ظرفیت اولیه خود را حفظ کنند، اما در این مدت زمان شارژدهی بیشتری ارائه می‌دهند. از سوی دیگر، باتری‌های کوچک‌تری هستند که شاید نیاز به شارژ بیشتری داشته باشند، اما احتمالا تا پایان دوره ۷ ساله به‌روزرسانی نرم‌افزاری دستگاه، ظرفیت مناسبی را حفظ خواهند کرد.

به نظر می‌رسد اپل، سامسونگ و گوگل مسیر ایمنی و دوام را انتخاب کرده‌اند، در حالی که برخی برندهای چینی ترجیح می‌دهند روی مشخصات ظاهرا جذاب‌تر تمرکز کنند. با این حال، آنچه اهمیت دارد این است که حالا کاربران با گزینه‌های متنوع‌تری روبه‌رو هستند.

home_header