سامسونگ بالاخره فرمول اکوسیستم بینقص را پیدا کرد
از گلکسی AI تا ساعت اولترا، سامسونگ حالا ترکیبی قدرتمند از سختافزار، نرمافزار و هوش مصنوعی ارائه میدهد که اپل و گوگل باید از آن بترسند.
در جستوجوی بهترین فناوری، اغلب تمایل داریم آنچه را که درست روبروی ما قرار دارد، نادیده بگیریم. در عوض، افراد از مشخصات فنی یک محصول که دور از دسترس آنها است، لذت میبرند، اما بدون دیدن تصویر کامل و استفاده از آن، به راحتی میتوان از یک محصول تخصصی تمجید کرد. با این حال در نهایت متوجه میشویم که در استفاده روزانه ناامیدکننده است.
اگر مطالب بررسی گوشیها از جیاسام را دنبال کرده باشید، احتمالا متوجه شدهاید که در اغلب آنها پس از بررسی و مقایسه دهها دستگاه، همچنان به سامسونگ اشاره میشود. این برند همیشه در مقابل ماست و اغلب میتوانید ببیندی که مردم آن را به خاطر برخی مشخصات خاص که کاملا بهترین نیستند، مورد انتقاد قرار میدهند. چه اندازه سنسور دوربین کمی کوچکتر باشد که افراد حرفهای به آن وسواس دارند یا باتری که انتظارت را نمیتواند برآورده کند، مطمئنا در این انتقادات حقیقتی وجود دارد، اما باید به دنبال تصویر بزرگتر و جامعتر باشید.
اکوسیستم سامسونگ، دقیقا چیزی است که امروزه بیش از همه مورد انتقاد قرار میگیرد و از طرفی هم مردم بیشتر به دنبال محصولات آن هستند. بنابراین در چنین وضعیتی که قبلا هرگز به این خوبی به نظر نرسید بود، سامسونگ میتواند بالاخره یک تهدید جدی برای غولهای تکنولوژی مانند سامسونگ و اپل باشد.
سامسونگ حالا به یک رهبر در طراحیهای نوآورانه تبدیل شده است

شاید در ابتدا به نظرتان برسد که برندهای چینی با مدلهای جدیدی که تقریبا هر سال ارائه میدهند، رهبر طراحیهای نوآورانه جهان هستند، اما اگر دقت کرده باشید، تغییرات و ظرافتی که سامسونگ در مدلهای جدید، هر چند با فاصله نسبتا طولانی به کار میگیرد، در هیچ برند اندرویدی نمیتوان پیدا کرد.
از طرفی هم همواره این اصطلاح کلیشهای وجود دارد که سامسونگ، شرکتی است که از به طور قابلتوجهی در اغلب زمینهها از اپل الگوبرداری میکند. با این حال سری گلکسی واچ 8 نشان داد که سامسونگ هم میتواند ریسکهای جسورانهای انجام دهد.
طراحی جدید دایرهای گلکسی واچ 8 باعث شده تا این مدل، متمایزترین نسخه در بین تمام ساعتهای هوشمند اندرویدی موجود در بازار باشد. آیا فکر میکنید که تغییر از شکل دایرهای محبوب ساعت به این طراحی جدید و نوآورانه، تصمیم آسانی برای سامسونگ بوده است؟ در پاسخ باید گفت که نه، اما سامسونگ به هر حال این کار را انجام داده است. نتیجه هم حالا ساعت هوشمندی است که به نوعی خلاف جریان رایج گجتهای هوشمند پیش میرود، اما به یک دلیل خوب، باتری بزرگتر و تجربه استفاده راحتتر، تمام توجهها را به سمت خود جلب میکند.
در واقع، گلکسی واچ 8 با این تغییر برخلاف ساعتهای هوشمند، بیشتر شبیه ساعتهای لوکس نمادین شده و این امتیاز ویژهای محسوب میشود.
سامسونگ همچنین به خاطر پایبندی به طراحی قاب چرخان، دستاورد اختصاصی این برند که همچنان ویژگی بینظیری است و طرفداران ثابتی دارد، شایسته تقدیر است.
آیا سری گلکسی اس 25 بیعیب و نقص است؟

سامسونگ اوایل امسال با سری گلکسی اس 25 تصمیم جنجالی دیگری گرفت. در واقع این غول تکنولوژی کرهای، به جای این که گوشیهای پرچمدار خود را مانند سایر پرچمداران بزرگ به باتریهای بزرگتر مجهز کند، به طراحیهای فوقالعاده باریک روی آورد.
به طور دقیقتر باید اشاره کرد که گلکسی اس 25 اولترا کمی کمتر از آیفون 16 پرومکس و پیکسل 9 پرو ایکسال وزن دارد و حتی همین مقدار جزئی هم در کیفیت تجربه کاربری، راحتی فوقالعادهای را به ارمغان میآورد. البته باید به گلکسی اس 25 پلاس هم اشاره کرد که با ضخامت بدنه تنها 7.3 میلیمتر و وزن 190 گرم، دست کم گرفتهشدهترین پرچمدار است. این گوشی از آیفون 16 پرو بسیار کوچکتر که صفحهنمایش کوچکتری هم دارد، سبکتر است.
بنابراین این ادعا که گفته میشود که سامسونگ با گلکسی اس 25 اج، مسیر گوشیهای باریک را دوباره از سر گرفته، به نظر میرسد که چندان دقیق نیست؛ زیرا همانطور که اشاره کردیم، سری گلکسی اس 25 کلا طراحی باریک و سبکی دارند و سامسونگ روی این موضوع تمرکز ویژهای داشته است.
علاوهبر مدلهای ذکر شده، گلکسی اس 25 مدل پایه هم حتی به خاطر طراحی فوقالعاده جمعوجور و وزن بسیار سبک، باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر بخواهیم آن را در یک جمله خلاصه کنیم، باید گفت که گلکسی اس 25 مدل پایه، جذابترین و احتمالا تنهاترین گوشی پرچمدار جمعوجور در سال 2025 است.
گوشیهای جذب سری گلکسی A

به موارد اشاره شده در بالا، موفقیت عجیب و غیرمنتظره سری گلکسی A در سال 2025 را هم اضافه کنید که ظاهرا فروش فوقالعادهای داشتهاند.
برای مثال از مدلهای عرضه شده سری گلکسی A در سال جاری، گلکسی A36 و به طور خاص گلکسی A56 با نصف قیمت، تا 90 درصد قابلیتها و تجربه کاربری یک گوشی پرچمدار گرانقیمت را ارائه میدهند. این گوشیها امسال جزو بهترین انتخابها در رده گوشیهای اقتصادی و میانرده بودند و در حالی که پیکسل 9a به خاطر سیستم دوربین قدرتمندش کمی بیشتر مورد توجه قرار گرفته، سری گلکسی A ارزش کلی بهتری دارد و نمایشگر آن علاوهبر بزرگتر بودن، کاربردیتر است.
تحلیلگران بازار IDC هم با اشاره به موفقیت سری گلکسی A، اذعان کردند که سامسونگ توانسته رهبری بازار خود را تثبیت کرده و با دستیابی به رشد قوی در سه ماهه گذشته، از کل بازار پیشی بگیرد. این محصولات جدید، ویژگیهای هوش مصنوعی را حتی در دستگاههای میانرده هم در دسترس قرار میدهند که به طور موثر در افزایش فروش آنها سهم داشتهاند.
دلیل هم این است که امروزه با توجه به گسترش سرسامآور ابزارهای هوش مصنوعی، همه مردم کنجکاو هستند برخی از آنها را در دسترس داشته باشند و از طرفی هم عرضه این ابزارها حتی در گوشیهای میانرده، باعث میشود تا مردم به سراغ دستگاههای بروند که در عین قیمت یک دستگاه اقتصادی، قابلیتهای هوش مصنوعی هم ارائه میدهد.
فرم فاکتورهای متنوعتر

سامسونگ همچنین در مورد فرم فاکتورهای جدید، سرعت و چابکی بیشتر از هر برند دیگری دارد و سریعا با تصمیمگیریهای غالبا موفقیتآمیز، طرفداران از طراحیهای جدید بهرهمند میکند. برجستهترین مثالی که میتوان زد، گلکسی رینگ است و همانطور که اشاره کردیم، آیا در مورد یک حلقه هوشمند ساخت اپل یا گوگل چیزی شنیدهاید؟ نه، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که هر دوی این شرکتها در این زمینه بسیار عقبتر از سامسونگ هستند.
همچنین به عنوان یکی از برجستهترین و البته جذابترین محصولات سامسونگ، سری گلکسی فولد و فلیپ را داریم. سامسونگ به وضوح در بخش گوشیهای تاشو سبک فلیپ پیشتاز است و در حالی که به نظر میرسید تصمیمگیریهای آن در سالهای اخیر، سری گلکسی فولد را به یک نقطه ضعف تبدیل کرده بود، حالا با عرضه گلکسی زد فولد 7، دوباره قلب بازار را در دست گرفته است.
با این حال، باید اشاره کرد که همه چیز هم خوب نیست. اپل با ویژنپرو به وضوح در زمینه واقعیت مجازی-ترکیبی از سامسونگ جلوتر است. البته اپل ویژنپرو هم با قیمت 3500 دلار واقعا بسیار گران بوده و کمتر افرادی به سمت خرید آن میروند. اگرچه سامسونگ به نظر میرسد عقب باشد، اما هدست مشترک سامسونگ و گوگل یا همان پروژه موهان که میتواند جایگزین جذابی برای ویژنپرو باشد، انتظار میرود اواخر امسال عرضه شود.
بازنگری رابط کاربری
قطعا همه کاربران سبک جدید رابط کاربری One UI را دوست ندارند (احتمالا همان بخشی که سامسونگ بیشترین الگوبرداری را از اپل انجام داده است). با این حال، طراحی جدید یک تغییر ضروری برای رابط کاربر بود و کارشناسان معتقد هستند که چند ویژگی اشتباه در این فرآیند بهتر از استفاده چندباره از ظاهر قدیمی و خستهکننده One UI سابق است.
برخلاف نظرات که گفته میشد سامسونگ، یک شرکت محافظهکار است، اما لازم به ذکر است که این شرکت در واقع از ریسک کردن هراسی ندارد و مهمتر از، ریسکهای درست و موفقیتآمیز را انجام میدهد. همچنین سامسونگ بیشتر در تلاش است که به انتقادات وارده پاسخ داده و در هر مدل جدید، تا حدی از آنها را برطرف میکند؛ بنابراین قطعا یکی از مقرونبه صرفهترین خریدها در سال 2025، محصولات سامسونگ خواهند بود.
برچسبها: