GSM-logo
خانهاخبار
۵ قابلیت اضطراری اندروید که می‌تواند جان شما را نجات دهند

۵ قابلیت اضطراری اندروید که می‌تواند جان شما را نجات دهند

در شرایط بحرانی، حتی چند ثانیه هم می‌تواند نجات‌دهنده باشد. این ۵ قابلیت حیاتی در گوشی‌های اندرویدی طراحی شده‌اند تا امنیت، سلامتی و ارتباط شما را در مواقع حساس تضمین کنند.

۳۰ تیر ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header

مطمئنا هیچ کس نمی‌خواهد در طول عمرش، حتی یک بار با شرایط بحرانی پزشکی یا هر نوع وضعیت اضطراری روبرو شود، اما این اتفاق می‌تواند برای همه بیفتد. برای کمک به شما در چنین شرایطی، گوشی هوشمند اندرویدی‌تان دارای قابلیت‌های اضطراری مختلف است که قبل از وقوع سانحه، بهتر است با آن‌ها آشنا شده و نحوه فعال کردن آن‌ها را بدانید.

گوگل در نسخه جدید اندروید 16، این قابلیت‌ها را تا حدی گسترش داده که تقریبا هر نوع شرایط بحرانی را پوشش می‌دهند و با ارائه راهکارهای مناسب می‌توانند نقش فوق‌العاده‌ای داشته باشند.

برنامه امنیت شخصی

android Emergency Features

گوگل، برنامه امنیت شخصی را منحصرا برای پیکسل 4 در سال 2019 عرضه کرد، اما این برنامه در حال حاضر برای همه گوشی‌های هوشمند اندرویدی در دسترس است.

همان‌طور که از نام آن می‌توان حدس زد، این برنامه به طور خاص برای حفظ ایمنی کاربران طراحی شده است. این برنامه در اکثر دستگاه‌ها به صورت پیش‌فرض نصب شده است. با این حال اگر در دستگاه شما وجود ندارد، می‌توانید آن را از پلی استور دانلود کنید.

پس از دانلود و نصب، با حساب گوگل خود وارد شده و روی گزینه «اطلاعات شما» در گوشه پایین سمت راست کلیک کرده و تمام اطلاعات پزشکی خود مانند گروه خونی، آلرژی‌ها و سایر نکات پزشکی مرتبط را وارد کنید.

سپس، گزینه «مخاطبین اضطراری» را انتخاب کرده و روی گزینه «افزودن مخاطب» کلیک کنید. در این قسمت باید اطلاعات تماس شخصی را که می‌خواهید در مواقع اضطراری با او تماس بگیرید را انتخاب کنید.

در مرحله بعد، گزینه «دسترسی به اطلاعات اضطراری» را انتخاب کرده و مطمئن شوید که گزینه «نمایش هنگام قفل شدن» هم فعال باشد.

با فعال کردن این موارد در برنامه امنیت شخصی، می‌توانید مطمئن باشید در صورتی که اتفاق خاصی برایتان افتاده باشد و شخصی برای کمک به شما بیاید، می‌تواند اطلاعات پزشکی و همچنین مخاطبین اضطراری‌تان را بدون نیاز به باز کردن قفل گوشی هوشمند اندروید شما مشاهده کند. آن‌ها کافیست روی دکمه اضطراری در صفحه قفل کلیک کرده و سپس گزینه «اطلاعات اضطراری» را انتخاب کنند.

با انتخاب این گزینه، دستگاه تمام اطلاعات اورژانسی، از جمله جزئیات پزشکی و مخاطبین اضطراری را نمایش خواهد داد.

سرویس موقعیت مکانی اضطراری

android Emergency Features

اگر در مکانی دور افتاده گم شده‌ باشید، بهترین اقدام برای خروج از آن وضعیت، تماس با سرویس‌های اورژانس است. با این حال، سرویس‌های اورژانس ممکن است نتوانند کمکی کنند مگر این که موقعیت مکانی دقیق خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارید. بنابراین می‌توانید این کار را با استفاده از ویژگی سرویس موقعیت مکانی اضطراری در گوشی هوشمند اندرویدی خود انجام دهید.

بهترین ویژگی این قابلیت در این است که به جای استفاده صرف از جی‌پی‌اس، از شبکه‌های تلفن همراه، وای‌فای و داده‌های سنسور نیز برای شناسایی موقعیت مکانی دقیق شما استفاده می‌کند. برای فعال کردن این ویژگی، برنامه تنظیمات را باز کرده، وارد بخش «ایمنی و اورژانس» شده و سپس «سرویس موقعیت مکانی اضطراری» را انتخاب کنید. همچنین بهتر است گزینه کناری «استفاده از سرویس موقعیت مکانی اضطراری» را هم فعال کنید.

پس از انجام این تنظیمات، هر زمان که با یک سرویس اورژانس تماس بگیرید یا پیامک ارسال کنید، گوشی اندرویدی شما به طور خودکار موقعیت مکانی دقیق‌تان را به همراه وضعیت باتری دستگاه با اولین پاسخ‌دهنده به اشتراک می‌گذارد. نکته جالب اینجاست که این ویژگی حتی اگر سرویس‌های موقعیت مکانی را غیرفعال کرده باشید نیز کار خواهد کرد. این سرویس هر 15 دقیقه یک بار تا 24 ساعت به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما ادامه می‌دهد، مگر این که قبل از آن به صورت دستی آن را متوقف کرده باشید.

قابلیت Emergency SOS

android Emergency Features

تقریبا در تمام گوشی‌های اندرویدی، قابلیتی به نام Emergency SOS وجود دارد که در شرایط اضطراری باید از آن استفاده شود. در گوشی‌های گلکسی سامسونگ، فعال‌سازی این قابلیت با فشردن سه‌باره دکمه پاور انجام می‌گیرد. در مقابل، در سایر گوشی‌های اندرویدی معمولا لازم است دکمه پاور را پنج بار یا بیشتر فشار داد تا این قابلیت فعال شود.

پس از آن، باید دایره‌ای که در مرکز نمایشگر ظاهر می‌شود را به‌مدت سه ثانیه نگه داشت تا سیستم اطمینان حاصل کند که فعال‌سازی به‌صورت عمدی انجام شده و به‌اشتباه فعال نشده است.

کاربر می‌تواند نحوه عملکرد Emergency SOS را شخصی‌سازی کند. برای این کار باید به مسیر Settings > Safety and Emergency > Emergency SOS مراجعه کرده و در بخش Emergency Actions، تنظیمات دلخواه را اعمال کند.

فعال‌سازی هر سه گزینه موجود در این بخش پیشنهاد می‌شود. گزینه اول تماس خودکار با خدمات اضطراری را ممکن می‌سازد. گزینه دوم موقعیت مکانی زنده را با مخاطبین اضطراری به‌اشتراک می‌گذارد؛ البته این ویژگی تنها در صورت فعال بودن خدمات موقعیت‌یابی قابل استفاده خواهد بود. در نهایت، گزینه سوم امکان ضبط ویدئوی اضطراری از رویدادهای اطراف را فراهم می‌کند تا در صورت لزوم، بتوان آن را به‌عنوان مدرک در اختیار مراجع قانونی قرار داد.

ویژگی بررسی ایمنی؛ ناجی سفرهای پرریسک

android Emergency Features

قابلیت Safety Check یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که قبل از رفتن به سفرهای ماجراجویانه باید فعال شود. این قابلیت مانند یک سیستم اضطراری زمان‌بندی‌شده عمل می‌کند؛ به این معنا که اگر در زمان تعیین‌شده تایید نکنید که در وضعیت خوبی هستید، گوشی به‌صورت خودکار با خدمات اضطراری تماس می‌گیرد.

برای فعال‌سازی این ویژگی، وارد تنظیمات شوید و مسیر Safety and Emergency > Open Personal Safety > Safety Check را دنبال کنید. سپس دلیل استفاده از این قابلیت را مشخص کرده و بازه زمانی را تنظیم کنید. مثلا اگر قصد کوهنوردی دارید و فکر می‌کنید حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد، گزینه ۳ ساعت را انتخاب کرده و روی گزینه Next بزنید.

حدود یک دقیقه قبل از پایان بازه زمانی، گوشی شروع به ویبره‌زدن می‌کند و از شما می‌خواهد تایید کنید که حالتان خوب است. اگر در این مدت واکنشی نشان ندهید، موقعیت مکانی آخرتان از طریق گوگل‌مپ برای مخاطبین اضطراری ارسال می‌شود و تماس اضطراری هم به‌صورت خودکار برقرار می‌گردد.

دسترسی به نقشه‌های آفلاین؛ نجات‌بخش در شرایط بدون آنتن

android Emergency Features

در سفر به مناطق دورافتاده یا ناشناس، دسترسی به اینترنت ممکن است قطع شود. برای پیشگیری از گم‌ شدن در چنین شرایطی، بهتر است نقشه آفلاین منطقه مورد نظر را از قبل دانلود کنید.

برای این کار، وارد اپلیکیشن Google Maps شوید و نام مقصد را در نوار جست‌وجو وارد کنید. پس از نمایش نتیجه، گزینه "More" زیر نام مکان را انتخاب کرده و از منو، گزینه Download offline map را بزنید. سپس با استفاده از دو انگشت، محدوده مورد نظر را مشخص کرده و پس از اطمینان از پوشش کامل منطقه، گزینه Download را انتخاب کنید.

مدت زمان دانلود به حجم نقشه و سرعت اینترنت بستگی دارد. پس از دانلود، برای دسترسی به نقشه، روی آیکن پروفایل در گوشه بالا سمت راست کلیک کرده، وارد بخش Offline Maps شوید و نقشه ذخیره‌شده را انتخاب کنید.

با فعال‌سازی این قابلیت و چهار قابلیت اضطراری دیگر، حتی در شرایط بدون آنتن نیز امکان مسیریابی برایتان فراهم خواهد بود.

برچسب‌ها:

home_header