سامسونگ، اپل و گوگل از رقابت باتری عقب ماندهاند!
در حالی که برندهای نوظهور با فناوریهای نوین شارژ و باتریهای بادوامتر در حال پیشروی هستند، سه غول بزرگ دنیای موبایل هنوز نتوانستهاند پاسخ قاطعی به نیاز کاربران برای عمر باتری بهتر بدهند. آیا زمان تغییر فرا رسیده است؟
موج بعدی گوشیهای هوشمند قرار است عمر باتری از نو تعریف کنند و در این میان به نظر میرسد که سه تولیدکننده بزرگ دنیا، احتمالا جایگاهی نخواهند داشت.
سامسونگ، اپل و گوگل، سه تولیدکننده غول گوشیهای هوشمند هستند که در سالهای اخیر، نوآوری چندان قابلتوجهی را حتی در مدلهای پرچمدار ارائه ندادهاند. در واقع برای مثال اگر دقت کرده باشید، سامسونگ چندین سال است که مدلهای پرچمدار خود را با باتری 5000 میلیآمپر ساعتی و سرعت شارژ ثابتی عرضه میکند و این در حالی است که برندهای چینی برای هر مدل جدید خود از باتریهای با تکنولوژی بهروزتر، ظرفیت بیشتر و سرعت بالاتر استفاده میکنند.
به طور خلاصه، در حال حاضر وضعیت برای این برندها کاملا ناامیدکننده است و به نظر میرسد که این سه شرکت بزرگ هم برای حل این مشکل کار زیادی انجام نمیدهند، اما با توجه به وضعیت بازار ممکن است در آینده تغییری رخ دهد.
وضعیت باتری گوشیهای هوشمند در سال 2025

با نگاهی کوتاه به وضعیت باتری مدلهای پرچمدار و محبوبترین گوشیهای هوشمند سال 2025 میتوانیم به درک نسبتا مطلوبی از وضعیت و جایگاه فعلی برندها برسیم.
در ابتدا با گلکسی اس 25 اولترا، به عنوان شناختهشدهترین دستگاه اندرویدی 2025 شروع میکنیم. دقیقا همانطور که اشاره کردیم، این گوشی برخلاف قدرت پردازشی بالا و پشتیبانی از قابلیتهای بسیار هیجانانگیز، همچنان یک باتری لیتیوم یونی 5000 میلیآمپر ساعتی دارد. گلکسی اس 25 اولترا با امتیاز ترکیبی دقیقا 8 ساعت، در معیارهای باتری در جایگاه 23 قرار میگیرد.
در مقابل، گوشی رقیب پرچمدار سامسونگ، آیفون 16 پرومکس با باتری 4685 میلیآمپر ساعتی و امتیاز کلی 8 ساعت و نیم دوام، از آن پیشی میگیرد. این نتیجه، آیفون 16 پرومکس را در جایگاه 14 رتبهبندی براساس وضعیت کلی باتری قرار میدهد.
درنهایت، به سراغ سومین دستگاه محبوب و شناختهشده سال 2025، یعنی پیکسل 9 پرو ایکسال میرویم. این گوشی با یک باتری 5060 میلیآمپر ساعتی عرضه شده و در همان تستهای باتری، امتیاز کلی 7 ساعت و 18 دقیقه را کسب کرده که با قرارگیری در جایگاه 15، وضعیت چندان رضایتبخشی ندارد.
لازم به ذکر است در حالی که سه مدل پریمیوم فعلی سامسونگ، اپل و گوگل، باتریهایی با ظرفیت بالای تقریبا 5000 میلیآمپر ساعتی ندارند، برندهای چینی با بهرهگیری از فناوریهای نسل جدید مانند باتریهای مبتنیبر سیلیکون کربن و باتریهای جامد، ظرفیتهای بالای 6000 میلیآمپر ساعت را برای باتری گوشیهایشان فراهم کردهاند.

برای مثال، در مورد عمر باتری، در حالی که گلکسی اس 25 اولترا میتواند تقریبا تا 8 ساعت دوام داشته باشد، ویوو ایکس 200 اولترا و ردمجیک 10 اس پرو با عمر باتریهایی بالای 9 ساعت و نیم، عملکرد فوقالعادهای ارائه میدهند. در همین حال از نظر سرعت شارژ هم گلکسی اس 25 اولترا تقریبا در مدت زمان 1 ساعت و 10 دقیقه شارژ کامل میشود، در حالی که برای شارژ کامل ردمجیک 10 اس پرو تنها به 38 دقیقه نیاز دارید.
دقیقا همانطور که دیدید، ویوو ایکس 200 اولترا و ایکس 200 پرو که هر دو دارای باتریهایی با ظرفیت بالای 6000 میلیآمپر ساعت هستند، با دوام فوقالعاده توانستهاند در تستهای عمر باتری، جایگاههای به ترتیب 3 و 6 را به خود اختصاص دهند و این در حالی است که مدلهای پریمیوم از برندهای پیشرو در این زمینه، جایگاههای بسیار پایینتری را در اختیار دارند.
درنهایت، در صدر این لیستها گوشی ردمجیک 10 اس پرو با باتری 7050 میلیآمپر ساعتی و نوبیا زد70 اولترا با باتری 6150 میلیآمپر ساعتی قرار دارند. در کل با چنین رقمهایی از ظرفیت باتری، مدلهای پریمیوم سامسونگ، اپل و گوگل با ظرفیتهای باتری پایین چیزی بیشتر از یک شوخی به نظر نمیرسند.
وضعیت برندهای چینی رقیب

دلیل اصلی وضعیت فوق را میتوان تنها در یک عامل دانست؛ فناوری باتریهای سیلیکون کربن. فناوری نسل جدید باتریها که در آن سیلیکون به آند گرافن باتری اضافه میشود، امکان ارتقا قابلتوجه ظرفیت باتری را همان اندازه فراهم کرده و همچنین باعث افزایش سرعت شارژدهی باتری میشود.
نکته مهم این است که در حال حاضر، این فناوری منحصر به چین و برندهای چینی از جمله آنر، اوپو، ویوو، نوبیا، وانپلاس و ردمجیک بوده و با بهرهگیری کامل از پتانسیل آن، جایگاههای صدر لیستهای بهترین عمر باتری در میان گوشیهای هوشمند را در اختیار دارند.
حدود دوازده تولیدکننده باتریهای آند سیلیکون کربن در چین حضور دارند و این افزایش در فناوری باتری از این واقعیت ناشی میشود که چین همچنین بیشترین رشد را در خودروهای برقی طی چند سال گذشته داشته است. در واقع برندهای چینی در حال حاضر با سرمایهگذاریهای عظیمی که در بخش فناوری باتریهای کردهاند، به سرعت فناوریهای موجود را توسعه میدهند و این برندهای بزرگ است که فعلا از این قافله عقب ماندهاند.
به طور دقیقتر اگر بخواهیم توضیح بدهیم، میتوانیم به گلکسی اس 25 اج اشاره کنیم. گلکسی اس 25 اج، در حال حاضر باریکترین گوشی سامسونگ است که با توجه به فضای محدود در قسمت داخل گوشی، باتری بسیار کوچکتری در حد 3800 میلیآمپر ساعت دارد. ظرفیت پایین باتری، دقیقا به یکی از نقاط ضعف بزرگ گلکسی اس 25 اج شده و این در حالی است که سامسونگ به راحتی با استفاده از فناوری باتریهای سیلیکون کربن میتوانست ظرفیت باتری را در این گوشی به یک نقطه قوت تبدیل کند تا در عین ضخامت بسیار پایین، عمر باتری فوقالعادهای را هم ارائه دهد.
البته در حال حاضر، شایعاتی وجود دارند که نشان میدهد مخصوصا سامسونگ و اپل به شکل رقابتآمیزی به دنبال راههایی برای بهکارگیری فناوری سیلیکون کربن در مدلهای پرچمدار بعدی خود هستند. با این حال، تا استفاده این برندها از فناوری فعلی سیلیکون کربن، برندهای چینی با توسعه آن، به نسخههای پیشرفتهتر مدل فعلی خواهند رسید و این یعنی، سامسونگ و اپل همچنان عقب خواهند بود؛ بنابراین این برندها، به راهکاری فراتر از راهحلهای فعلی نیاز دارند.
چرا باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی دیگر کافی نیست؟

امروزه باتریهای ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی دیگر پاسخگوی نیاز گوشیهای هوشمند نیستند و دلیل آن در چند بخش قابل توضیح است:
- نمایشگرهای بزرگ و فوقالعاده روشن: گوشیها بهطور فزایندهای نمایشگرمحور شدهاند. افزایش سایز تا نزدیکی ۷ اینچ، روشناییهای بالا (تا ۵۰۰۰ نیت) و نرخ نوسازی بالا، همگی مصرف انرژی را بالا بردهاند.
- تراشههای قدرتمندتر و پرمصرفتر: با هر نسل جدید، قدرت پردازندهها افزایش مییابد، اما در عوض مصرف انرژی نیز بیشتر میشود. مثلا TDP تراشه اسنپدراگون 8 الیت به ۸.۲ وات رسیده، در حالی که نسل اول آن تنها ۵.۳ وات بود.
- رابط کاربری سنگین و پرجزئیات: جلوههای گرافیکی، انیمیشنها و طراحیهای پویا در رابط کاربری بهطور مداوم از GPU کار میکشند و همین باعث مصرف مداوم انرژی میشود.
- ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی: بسیاری از قابلیتهای AI مانند ترجمه زنده یا پردازش تصویر حالا بهصورت آنی و روی خود دستگاه انجام میشوند و همین باعث مصرف بیشتر انرژی بهواسطه چیپهای اختصاصی هوش مصنوعی شده است.
راهحل چیست؟

در سال ۲۰۲۵، بسیاری از برندها در آستانه گذار به فناوری باتریهای سیلیکون-کربن هستند که ظرفیت بالاتر و شارژدهی طولانیتری دارند. برندهایی مثل وانپلاس، آنر و شیائومی در نسل چهارم این تکنولوژی قرار دارند و نوید رسیدن به عمر باتری دو یا حتی سهروزه را میدهند. تا آن زمان، کاربران آیفون و گلکسی باید صبر کنند یا به سراغ گوشیهایی با این فناوری جدید بروند.