GSM-logo
خانهاخبار
پیکسل 10 در راه است؟ آنچه گوگل در رویداد I/O 2025 اشاره کرد

پیکسل 10 در راه است؟ آنچه گوگل در رویداد I/O 2025 اشاره کرد

کنفرانس Google I/O 2025 تنها یک نمایش نرم‌افزاری نبود؛ بلکه سرنخ‌هایی از نسل بعدی گوشی‌های گوگل را در دل خود داشت. بررسی دقیق این رویداد نشان می‌دهد که پیکسل ۱۰ ممکن است با تغییراتی بزرگ‌تر از آنچه تصور می‌شد از راه برسد.

۰۶ خرداد ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header

اگر تا الان هم مطمئن نبودیم، کنفرانس گوگل I/O امسال ثابت کرد که هوش مصنوعی، در راس آینده اندروید قرار دارد. در این کنفرانس حتی به اولین عینک هوشمند اندروید XR، یک هدست جدید بر پایه هوش مصنوعی و حتی یک کیت کنفرانس ویدیویی نسل بعدی اشاره شد. با این حال، در بین تمامی این معرفی‌های جذاب محصولات آینده، فقط جای سری پیکسل 10 خالی بود که آن‌ها هم به زودی معرفی خواهند شد.

البته، کنفرانس گوگل I/O هرگز در مورد پیشرفت‌های سخت‌افزاری حرفی ندارد، اما تمرکز روی معرفی ویژگی‌ها در سال جاری بیشتر به سمت کاربران موبایلی بود تا دسکتاپ. در این میان، غیبت گوشی آینده پیکسل هم کاملا مشهود بود، زیرا حتی در دموهای گوگل، مدیران چندین بار پیشرفت‌های هوش مصنوعی جمنای را روی گلکسی اس 25 اولترا نشان دادند.

دیدن این صحنه که گوگل از گلکسی اس 25 اولترا برای ارائه نسخه دمو استفاده می‌کرد، واقعا غافلگیرکننده بود. گوگل همیشه سری پیکسل را با عنوان غیررسمی «گوشی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی» معرفی کرده، پس حالا چرا تمرکز اصلی روی پیکسل ۹ پرو یا نسخه تاشوی آن نبود؟ گوشی‌هایی که بی‌تردید از بهترین‌های دنیای اندروید به‌حساب می‌آیند. چرا حتی اشاره‌ای به پیکسل ۱۰ نشد تا کمی هیجان ایجاد شود؟

گوگل پاسخی مشخص به این سوال‌ها نمی‌دهد، اما به‌احتمال زیاد این شرکت قصد دارد هیجان اصلی را برای یک رویداد اختصاصی و پرزرق‌وبرق در ماه‌های آینده نگه دارد. با این حال، Google I/O تصویری شفاف از تجربه نرم‌افزاری پیکسل ۱۰ ارائه کرد؛ تجربه‌ای مبتنی بر اندروید ۱۶ و مجموعه‌ای کامل از قابلیت‌های هوش مصنوعی.

در واقع، گوگل در این رویداد دوباره نشان داد که همچنان این شرکت می‌تواند تنها با اندکی تلاش بیشتر، دوباره نبض بازار پلتفرم‌های هوش مصنوعی را در دست بگیرد؛ همان‌طور که احتمالا دیدید، گوگل با دست پر به این مراسم آمده بود و قابلیت‌هایی که معرفی کرد، تعدادشان فراتر از حد یک معرفی خلاصه در قالب یک مطلب است. قابلیت‌هایی که واقعا می‌توانند تجربه کاربری را در هر دستگاهی متحول کرده و در این میان، گوشی‌های هوشمند و مخصوصا سری پیکسل، در راس این تحولات قرار دارند.

دوربین، نقطه تمرکز اصلی در سری پیکسل ۱۰

دو دلیل اصلی برای خرید گوشی‌های پیکسل همیشه مشخص بوده، دوربین فوق‌العاده و تجربه‌ای به‌روز از اندروید. گوگل در نسخه آزمایشی اندروید ۱۶ پایه‌های کنترل خلاقانه‌تری روی اپلیکیشن دوربین ارائه می‌دهد. یکی از مهم‌ترین این پیشرفت‌ها، بهبود عملکرد در محیط‌های کم‌نور با کمک پردازش نرم‌افزاری است.

Pixel 9 Pro

با ارتقاء API دوربین به نسخه Camera2، حالا سیستم جدید نوردهی ترکیبی (Hybrid Auto Exposure) به کاربران اجازه می‌دهد تا تنظیمات ISO و نوردهی را با دقت بیشتری کنترل کنند. همچنین امکان تنظیم جزئی رنگ و فیلترهای رنگی دقیق‌تر نیز فراهم شده است. اگر تجربه عکاسی در آیفون ۱۶ پرو یا گلکسی اس 25 را در نظر بگیریم، حالا در سری پیکسل ۱۰ شاهد قابلیت‌هایی در همان سطح خواهیم بود.

نکته جالب اینکه این به‌روزرسانی‌های دوربین همراه با بهبودهایی در مصرف باتری ارائه می‌شوند. با استفاده از مسیر جدید PCM Offloading، گوگل اعلام کرده که پردازنده سیگنال دیجیتال داخلی اکنون می‌تواند بخشی از پردازش‌های صوتی را بر عهده گرفته و در نتیجه مصرف باتری را کاهش دهد. به زبان ساده، هنگام ضبط ویدیو یا صدا، باتری گوشی کمتر مصرف خواهد شد.

ضبط ویدیو با کیفیت بالا به‌شدت به منابع دستگاه فشار می‌آورد. حالا همه منتظرند ببینند گوگل چه بهبودهایی را برای سری پیکسل ۱۰ در نظر گرفته است. در یکی از جلسات تخصصی برای توسعه‌دهندگان، گوگل به بررسی بیشتر ابزارهای CameraX و Media3 پرداخت.

به نظر می‌رسد تجربه خام اندروید روی پیکسل ۱۰، امکانات بیشتری برای تغییر نسبت تصویر (Aspect Ratio) و تنظیم رزولوشن ویدیو در اختیار کاربران قرار خواهد داد. ابزار جدید Media3 Effect Connector نیز امکان افزودن فیلترهای خلاقانه را فراهم می‌کند. یکی از جذاب‌ترین قابلیت‌ها، سیستم دوربین همزمان است که می‌تواند دو جریان تصویر را به‌صورت آنی مدیریت کند.

در نهایت، با توجه به گزارش‌ها و افشاگری‌ها، سخت‌افزار سری پیکسل ۱۰ نسبت به نسل قبل تفاوت چشمگیری نخواهد داشت. بنابراین، تمرکز اصلی گوگل احتمالا روی بهبودهای نرم‌افزاری خواهد بود. البته در کل، همواره بخش اصلی قوت گوشی‎های پیکسل در سیستم پردازش تصویر فوق‌العاده آن بوده و گوگل هم در طی این سال‌ها سعی کرده تا به جای ارتقا سخت‌افزاری غالب گوشی‎‌ها، سیستم پردازش تصویر و نرم‌افزار آن‌ها را بهینه‌تر کند.

هوش مصنوعی، برگ برنده پنهان پیکسل ۱۰؟

یکی از هیجان‌انگیزترین اتفاقات Google I/O 2025 معرفی مدل هوش مصنوعی Veo 3 بود؛ مدلی که توانایی تولید ویدیوهای فوتورئالیستی را دارد و حتی صداگذاری مناسب نیز انجام می‌دهد. با این حال شاید تغییر مهم‌تر، مربوط به نسخه قدیمی‌تر این مدل یعنی Veo 2 باشد؛ قابلیتی که به‌نظر می‌رسد برای گوشی‌های هوشمند طراحی شده است.

کاربران اکنون می‌توانند به Veo 2 چند نمونه عکس یا ویدیو به‌عنوان مرجع سبک بدهند، نوع حرکت دوربین را مشخص کرده (مانند چرخش، زوم یا حرکت دالی)، قاب تصویر را گسترش دهند و حتی اشیای مختلف را از ویدیوها حذف یا اضافه کنند. تمام این امکانات با گوشی هم قابل انجام هستند، هرچند مشخص نیست که آیا پردازش آن به‌صورت کامل روی دستگاه انجام می‌شود یا نیاز به سرور خارجی دارد.

Pixel Phones

در حال حاضر قابلیت تبدیل تصویر به ویدیو در گوشی‌های سری آنر ۴۰۰ ارائه شده و تولید ویدیو با Veo از طریق اپلیکیشن موبایل Gemini ممکن است. همچنین مدل جدید Imagen 4 نیز در زمینه تولید تصاویر فوتورئالیستی و تایپوگرافی پیشرفت کرده و اکنون می‌تواند خروجی‌هایی با کیفیت 2K ارائه دهد.

بدیهی است که گام بعدی گوگل، آوردن این قابلیت‌ها به اپلیکیشن دوربین پیکسل یا اپ Google Photos خواهد بود. تصور کنید عکسی را آپلود می‌کنید و سیستم به‌طور خودکار سبک آن را تشخیص می‌دهد تا تصاویر یا ویدیوهایی با همان سبک تولید کند. امکان تغییر قاب از عمودی به افقی و همچنین ویرایش اشیای درون تصویر نیز در ادامه وجود خواهد داشت.

برخی از این قابلیت‌ها پیش از این در زمینه ویرایش عکس با هوش مصنوعی ارائه شده‌اند، اما حالا گوگل می‌تواند آن‌ها را به‌عنوان یکی از مزایای اصلی سری پیکسل ۱۰ معرفی کند. تنها نگرانی اینجاست که گوگل این امکانات را فقط در مدل‌های Pro محدود نکند؛ مخصوصا که به‌نظر می‌رسد تمام مدل‌های پیکسل ۱۰ از تراشه مشابهی استفاده خواهند کرد.

حرکت به‌سوی آینده‌ای فراتر از اپلیکیشن‌ها

گوگل مدتی‌ست سیستمی به‌نام «اپ‌ها» (که قبلا با عنوان Extensions شناخته می‌شد) طراحی کرده که به دستیار هوش مصنوعی جمنای امکان می‌دهد با پلتفرم‌های مختلف در ارتباط باشد. به‌عنوان مثال، Gemini می‌تواند اطلاعات را از جیمیل دریافت کرده، وظایفی را به اپ Tasks اضافه کند یا حتی در پیام‌رسان واتساپ کارهایی انجام دهد. البته این قابلیت‌ها هنوز در حال توسعه هستند، اما در سری پیکسل 10، قرار است شاهد قابلیت‌های هوشمندانه‌تری باشیم که فراتر از این اپلیکیشن‌ها عمل می‌کنند.

گوگل این سیستم هوشمند جدید را با نام Project Mariner معرفی کرده و آن را از طریق حالت AI در اپلیکیشن جست‌وجوی گوگل در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این سیستم می‌تواند به‌صورت خودکار وظایفی مانند رزرو بلیط، ثبت‌نام، یا خرید را تنها براساس یک دستور متنی ساده انجام دهد.

Pixel Phones

به‌جای اینکه کاربر وارد نتایج جست‌وجو شود یا بین چندین اپلیکیشن رزرو جابه‌جا شود، Project Mariner بخش خسته‌کننده ماجرا را خودش انجام می‌دهد. حتی بهتر از آن، این سیستم از طریق جیمیل یا سایر اپ‌های گوگل، اطلاعات بلیت‌ها و رزروها را بررسی می‌کند تا پاسخ‌های کاملا شخصی‌سازی‌شده‌ای ارائه دهد.

به‌عبارتی دیگر، حتی اپلیکیشن‌های خود گوگل هم در حال کنار رفتن هستند، چرا که تجربه کاربری در اندروید آینده به‌سمت یک رابط یکپارچه با محوریت هوش مصنوعی حرکت می‌کند. برای وظایفی که به جست‌وجوی گوگل نیاز ندارند، سیستم Gemini Live وارد عمل خواهد شد.

در حال حاضر، Gemini Live می‌تواند براساس صحبت‌های شما یا تصاویری که دوربین می‌بیند، مکالمه انجام دهد، اما به‌زودی کاربران قادر خواهند بود در میانه گفت‌وگوهای صوتی، وظایفی مانند اضافه کردن برنامه به تقویم، دریافت مسیر در Maps یا ثبت یادآوری در Tasks را انجام دهند. این قابلیت‌ها در نهایت به پروژه Astra متصل می‌شوند؛ سیستمی که تجربه‌ای بی‌سابقه از یک دستیار هوشمند را برای گوشی‌های پیکسل 10 به همراه خواهد آورد.

بدون شک گوگل با تمرکز بلندمدتی که بر روی پردازش داخلی و تراشه‌های شتاب‌دهنده هوش مصنوعی داشته، در سری پیکسل ۱۰ این ویژگی‌ها را به یکی از اصلی‌ترین مزایای رقابتی خود تبدیل خواهد کرد.

تکرار همان استراتژی قبلی؛ تمرکز بیشتر بر نرم‌افزار

در کنفرانس توسعه‌دهندگان گوگل، واژه «هوش مصنوعی» بارها و بارها تکرار شد؛ به‌طور دقیق، ۹۲ بار فقط در نطق اصلی مراسم. این موضوع نشان می‌دهد که هوش مصنوعی عملا تبدیل به محور اصلی آینده محصولات گوگل شده است. با این حال، وقتی صحبت از سری گوشی‌های پیکسل 10 می‌شود، اطلاعات فاش‌شده حاکی از آن هستند که این گوشی‌ها از نظر طراحی تفاوت چندانی با خانواده پیکسل 9 نخواهند داشت.

Pixel 10 Pro

این وضعیت گوگل را در شرایطی قرار می‌دهد که باید نوآوری اصلی خود را به‌جای سخت‌افزار، در بخش نرم‌افزار و تجربه کاربری مبتنی‌بر هوش مصنوعی ارائه دهد. پرسشی که مطرح می‌شود این است که گوگل تا چه اندازه می‌تواند تجربه اندروید و قابلیت‌های مبتنی‌بر AI را توسعه دهد تا پیکسل 10 پرو به‌عنوان محصولی تازه و متفاوت شناخته شود، در حالی که از نظر سخت‌افزاری عملا همان مسیر نسخه قبل را طی می‌کند؟

البته این رویکرد چیز جدیدی نیست. اپل سال‌هاست با همین استراتژی، به‌جای ایجاد تغییرات بزرگ در طراحی، تمرکز خود را بر ارتقای نرم‌افزار و بهینه‌سازی سخت‌افزار موجود گذاشته است. سامسونگ نیز دقیقا همین مسیر را در برخی از نسل‌های سری گلکسی طی کرده است. این روش، فرصتی فراهم می‌کند تا مهندسان با تسلط بیشتر بر قطعات سخت‌افزاری، تجربه‌ای دقیق‌تر، روان‌تر و کارآمدتر خلق کنند.

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا گوگل می‌تواند با همین استراتژی، جهشی واقعی در نسل دهم پیکسل رقم بزند یا خیر. آن‌چه مسلم است، پیکسل 10 باید با تکیه بر تجربه نرم‌افزاری متفاوت، کاربر را برای ارتقا قانع کند.

برچسب‌ها:

home_header