گوشی جدید سامسونگ برای کسانی که از موبایل متنفرند!
سامسونگ گوشیای ساخته که برخلاف تمام ترندهای روز، مخصوص کسانی است که دل خوشی از گوشیهای هوشمند ندارند. حالا تصمیمی عجیب است یا حرکتی هوشمندانه برای فتح قلب مخالفان تکنولوژی؟
گوشیهای هوشمند امروزی تا حد زیادی نازک هستند. در واقع، برخی از آنها به حدی نازک هستند که استفاده از آنها میتواند به چالشهایی برای کاربران همراه باشد. البته از این موضوع نباید اشتباه برداشت کنید که گوشیهای هوشمند باید نازک باشند، اما همیشه آن حد و مرزی که وجود دارد، نباید رد شود که در غیر این صورت، استفاده از آنها برای کاربران مشکل خواهد بود.
در کل ارگونومی، بخش مهمی از طراحی گوشیهای هوشمند امروزی را تشکیل میدهد. طراحی گوشیهای هوشمند باید بهگونهای باشد که در عین حفظ ظاهر بصری جذاب، برای در دست قرار گرفتن کاربر هم راحت بوده و کاربر بتواند حس خوبی حین استفاده از آن داشته باشد. با این حال بهنظر میرسد که این چیزی است که امروزه بسیاری از تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند چندان به آن توجه ندارند.
در واقع، برخی از شرکتها صرفا برای نشان دادن قدرت گوشی، آن را بسیار ضخیم و بدون رعایت هرگونه اصول ارگونومی با لنزهای دوربین بسیار بزرگ طراحی میکنند و در مقابل هم برخی فقط برای اهداف بازاریابی، طراحی گوشی را به سمت بدنهای فوقباریک سوق میدهند و گوشی جدید سامسونگ، گلکسی اس 25 اج نمونه بارز آن است.
آیفون 17 ایر هم فلسفه طراحی مشابه گلکسی اس 25 اج دارد
رقابت طراحی گوشیهای فوقباریک، در سالهای گذشته هم جریان داشته، اما بهخاطر مشکلات سختافزاری در سازگاری قطعات با بدنه باریک و همچنین عدم استقبال رضایتبخش کاربران، به فراموشی سپرده شده بودند. با این حال، تقریبا از یک سال گذشته، شایعات در خصوص گوشیهای فوقباریک از سامسونگ و اپل دوباره جرقه زد و حالا سامسونگ با عرضه گلکسی اس 25 اج، اولین قدم را در این مسیر برداشته است.

در این مسیر، با توجه به این که سامسونگ و اپل، مصمم هستند جریان گوشیهایی فوقباریک را به یک روال عادی در رقابت گوشیهای هوشمند تبدیل کنند، احتمالا اینبار متفاوتتر از سالهای گذشته خواهد بود. هر دو گوشی گلکسی اس 25 اج عرضه شده و آیفون 17 ایر که قرار است در ماه سپتامبر عرضه شود، فلسفه طراحی مشابهی داشته و هدف تولیدکنندگان آنها در اولویت اول این است که بدنه فوقباریک، آنها را از دیگر گوشیهای هوشمند متمایز کنند.
با این حال در کل باید در نظر داشت که یک گوشی با بدنه فوقباریک با تکنولوژیهای فعلی، سختافزار به مراتب ضعیفتری نسبت به دیگر مدلهای پرچمدار خواهد داشت و این در ابتدا، همان محدودیتی است که فضای داخلی محدود گوشی ایجاد میکند.
البته در اینجا لازم به ذکر است که بنابه تصمیم اپل، امسال در سری آیفون 17، مدل آیفون 17 ایر احتمالا جایگزین آیفون 17 پلاس خواهد شد. این یعنی تاحدودی اپل از سیاست تولید آیفون 17 ایر مطلع بوده و میداند که موفق خواهد شد. در همین راستا، گفته میشود که در صورت موفق بودن فروش گلکسی اس 25 اج، احتمالا سامسونگ هم در سال آینده، چنین جایگزینی را در بین مدلهای گلکسی اس لحاظ خواهد کرد.
با این حال باید توجه داشت که نازکتر شدن بدنه یک گوشی همیشه نشاندهنده بهترین نیست و این در مورد گوشیها، با توجه به تکنولوژیهای فعلی صدق میکند. در واقع برای این که یک گوشی تا این حد باریک شود، تولیدکنندهها باید در برخی قسمتهای آن کاستیهایی در نظر بگیرند. در این میان، اولین موردی که به ذهن میرسد، ظرفیت باتری است و این دقیقا همان اتفاقی بود که برای گلکسی اس 25 افتاد.
همچنین نکته منفی دیگر این بوده که سامسونگ برای این گوشی جدید از باتریهای سیلیکون کربنی استفاده نکرده است. تکنولوژی باتریهای سیلیکون کربنی، این امکان را فراهم میکند تا تولیدکنندهها بتوانند بدون نیاز به افزایش حجم باتری، ظرفیت آن را ارتقا دهند و این تکنولوژی در گلکسی اس 25 اج میتوانستد معجزه به پا کند.
با چنین وضعی، گلکسی اس 25 اج به یک باتری 3900 میلیآمپر ساعتی مجهز بوده که در میان مدلهای سری گلکسی اس، کمترین ظرفیت باتری را دارد. این گوشی همان صفحهنمایش گلکسی اس 25 پلاس، یعنی یک پنل 6.7 اینچی QHD+ با نرخ نوسازی 120 هرتز را دارد. در همین حال، گلکسی اس 25 پلاس یک باتری 4900 میلیآمپر ساعتی دارد که از نظر ظرفیت باتری، 1000 میلیآمپر ساعت بیشتر از گلکسی اس 25 اج است. در واقع، باتری کوچکتر گلکسی اس 25 اج مجبور است انرژی چنین نمایشگر بزرگ و پیشرفتهای را تامین کند و این در کل یک نکته منفی است.
سامسونگ باید به سراغ باتریهای سیلیکون کربنی برود
تکنولوژی سیلیکون کربن، امکان تولید باتریهایی با چگالی انرژی بالا را فراهم میکنند تا تولیدکنندگان بتوانند باتری گوشیهای هوشمند را بدون نیاز به بزرگتر کردن اندازه، بتوانند ظرفیت آنها را ارتقا دهند. تنها همین تکنولوژی میتواند بسیاری از مشکلات در تولید گوشیهای فوقباریک را حل کرده و مسیر تولیدکنندهها را هموارتر کنند.

اگر تنها مشکل باتری حل شود و تولیدکنندههایی مانند سامسونگ بتوانند حتی با کوچکتر باتری، ظرفیت آن را بیشتر کرده و از سختافزار پیشرفتهتری در داخل گوشی استفاده کنند، قطعا مدلهای آینده گلکسی اس 25 اج با ارتقاهای قابلتوجهی همراه خواهند بود که میتوانند موفقیت سامسونگ را تضمین کنند.
با این حال هنوز برندهایی مانند سامسونگ و اپل به جنبه باتریهای سیلیکون کربنی توجهی نداشته و این بدان معناست که آیفون 17 ایر هم به احتمال زیاد یک باتری نسبتا کوچک خواهد داشت. همچنین شایعات نشان میدهند که آیفون 17 ایر هم مانند گلکسی اس 25 اج یک نمایشگر بزرگ خواهد داشت و در نتیجه چنین باتری کوچکتری، قطعا در تامین انرژی طولانیمدت این دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد.
البته این موضوع فقط مربوط به گوشیهای فوقباریک سامسونگ و اپل نیست؛ چراکه کلا گوشیهای پرچمدار این دو برند نسبت به رقبای خود، باتریهایی با ظرفیت نسبتا پایینتر دارند. برای مثال، وانپلاس 13 را بهعنوان یک پرچمدار در نظر بگیرید که از یک باتری سیلیکون کربنی 6000 میلیآمپر ساعتی با کارایی بسیار بالا بهره میبرد. در همین حال، گلکسی اس 25 اولترا بهعنوان بهترین و پیشرفتهترین گوشی فعلی سامسونگ، یک باتری تنها 5000 میلیآمپر ساعتی دارد.
بنابراین، یکی از مواردی که کلا سامسونگ و اپل مجبور هستند حتما به آن توجه کنند، ظرفیت باتری مدلهای پرچمدار آنها است که مطمئنا در آینده برای تامین سختافزارهای پیشرفتهتر و برنامههای سنگینتر با مشکل مواجه خواهند شد. در مورد گلکسی اس 25 اج هم داشتن یک باتری 3900 میلیآمپر ساعتی همراه با چنین قیمت بالایی، قطعا یک نقطه منفی قابلتوجه است. نزدیکترین مدل به گلکسی اس 25 اج از نظر ظرفیت باتری، گلکسی اس 25 مدل استاندارد است که برای تامین یک نمایشگر 6.2 اینچی (نه 6.7 اینچی!) فول اچدی پلاس 120 هرتزی یک باتری 4000 میلیآمپر ساعتی دارد.
گلکسی اس 25 اج بیشتر شبیه به محصولی از دل ماشین بازاریابی سامسونگ است
به زبان ساده، بهنظر میرسد که مصالحههایی که برای رسیدن به طراحی گلکسی اس 25 اج انجام شده، واقعا ارزشش را ندارد. این گوشی بیشتر از اینکه نتیجه نیاز کاربران باشد، حاصل فشار تیم بازاریابی سامسونگ است. بله، گلکسی اس 25 اج نازکتر است؛ بله، سبکتر هم هست. با این حال گلکسی S25 پلاس همین حالا هم بهاندازه کافی باریک است؛ با ضخامت ۷.۳ میلیمتر در برابر ۵.۸ میلیمتر مدل اج. وزن گلکسی اس 25 پلاس هم با ۱۹۰ گرم، برای اندازهاش بسیار مناسب است. این در حالیه که مدل اج فقط ۱۶۳ گرم وزن دارد.

میتوان گفت که این سبکتر و نازکتر بودن زمانی بهکار میآید که بخواهید از کاور گوشی استفاده کنید و در این مورد میتوان موافق بود. اگر از آن دسته افرادی هستید که حس میکنید گوشی با قاب دلخواهتان زیادی سنگین یا ضخیم میشود، پس منطقی است به سراغ گوشیای با ابعاد مشابه اما وزن و ضخامت کمتر بروید. با این حال، بحث ظرفیت و عمر باتری همیشه دوباره مطرح میشود و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
در واقع، حتی گلکسی اس 25 پلاس با ضخامت ۷.۳ میلیمتر هم بهشدت باریک است؛ بعضیها احتمالا بگویند حتی زیادی باریک است. وزن دستگاه هم در دست اصلا سنگین نبود و توزیع وزن هم کاملا متعادل است. سامسونگ در طراحی این گوشی کار خوبی انجام داده و ظرفیت باتری آن هم کاملا رضایتبخش است. بنابراین از بیشتر جنبههای کاربردی، گلکسی اس 25 پلاس ارزش و کارایی بیشتری نسبت به گلکسی اس 25 اج دارد.
سامسونگ میگوید تولید گلکسی اس 25 اج هیچ ارتباطی با آیفون 17 ایر ندارد
خب در مورد آیفون 17 ایر چهطور، آیا همه اظهار نظراتی که در مورد گلکسی اس 25 اج اشاره کردیم، در مورد این گوشی هم وجود خواهد داشت؟ در حال حاضر هیچ اطلاعات رسمی از آیفون 17 ایر وجود ندارد و برای چنین جزئیاتی مجبور هستیم تا سپتامبر منتظر بمانیم.
با این حال، براساس شایعات، آیفون 17 ایر از بسیاری لحاظ در همان سطح گلکسی اس 25 اج خواهد بود. همچنین در میان گمانهزنیهای مختلف آمده که احتمالا آیفون 17 ایر با ضخامت 5.5 میلیمتر، باریکتر از گلکسی اس 25 اج خواهد بود، اما احتمالا حدود 160 گرم وزن خواهد داشت، مشابه گلکسی اس 25 اج. همچنین انتظار میرود این گوشی دارای صفحهنمایش 6.6 اینچی باشد که در مقایسه با نمایشگر 6.7 اینچی گلکسی اس 25 اج، تقریبا اختلاف قابلتوجهی نخواهد داشت. بنابراین میتوان گفت که آیفون 17 ایر از بسیاری جهات، مشابه گلکسی اس 25 اج خواهد بود.

همچنین بهعنوان یک موضوع فرعی، یکی از متخصصین گوشیهای هوشمند سامسونگ اخیرا در مصاحبهای گفته که این شرکت در تولید گلکسی اس 25 اج از آیفون 17 ایر الهام نگرفته است؛ چراکه شروع توسعه و طراحی آن به سال 2023 برمیگردد.
در همین حال، نکته اصلی صحبت بر این است که هیچکس به دنبال گوشیهای چنین باریکی نیست. گوشیهای هوشمند معمولی هم در حال حاضر بسیار نازک بوده و این چیزی است که بدون شک، اکثریت قریب به اتفاق کاربران با آن موافق هستند. در واقع داشتن یک گوشی با ضخامت کمتر از 6 میلیمتر چندان ارزشی ندارد.
البته میتوان استدلال کرد که بهرهمندی از باتریهای سیلیکون کربنی تا حد زیادی میتواند اوضاع را تغییر دهد، اما با توجه به این که سامسونگ و اپل فعلا چنین برنامههایی را در دست اقدام ندارند، حداقل این مورد خارج از موضوع بوده و اهمیتی ندارد.
فعلا مشخص نیست که کدامیک از برندهای سامسونگ و اپل، اولین قدم را در چنین مسیری برداشته است، اما میتوان گفت که مطمئنا تصمیم چندان درستی بهنظر نمیرسد. گلکسی اس 25 اج ممکن است به دلیل باریکی بیش از حد، محصولی بسیار خوب برای بازاریابی موفق و جلب توجهات باشد، اما احتمالا بهترین گوشیای نیست که میتوانید با چنین هزینهای بخرید. قطعا سامسونگ مدلهای جذاب و بهتری در مقایسه با گلکسی اس 25 اج، چه از مدلهای میانرده و چه پرچمدار دارد.
برچسبها: