۴ دلیل که شما را از خرید ساعتهای هوشمند Wear OS منصرف میکند
در حالی که ساعتهای هوشمند مبتنیبر Wear OS تنوع بالایی دارند، اما برخی محدودیتهای نرمافزاری و سختافزاری باعث میشوند انتخاب آنها چندان منطقی نباشد. در این مطلب، چهار دلیل مهم برای اجتناب از خرید این ساعتها بررسی شدهاند.
با ظهور تکنولوژیهای مختلف در زمینه گجتهای پوشیدنی، ساعتهای هوشمند به یکی از جذابترین و پرکاربردترین دستگاههای همراهی تبدیل شدند که امروزه در مدلهای مختلفی از هزاران برند تولید میشوند.
در حالی که Wear OS و watchOS، پلتفرمهای شناخته شدهای برای ساعتهای هوشمند هستند و بهترین مدلها را ارائه میدهند، اما گزینههای دیگری نیز در دسترس هستند و حتی در بسیاری از موارد، جایگزینهای جذابتری بهنظر میرسند. در این مطلب بهطور اختصاصی به ضعفهای ساعتهای هوشمند مبتنیبر Wear OS میپردازیم که چرا نمیتوانند گجتهای همراه ارزشمندی باشند.
عمر باتری ناامید کننده
اگر شما هم همیشه نگران تمام شدن باتری ساعت هوشمندتان و در دسترس نبودن آن در مواقع نیاز باشید، کافیست از دید متفاوتی به ساعتهای هوشمند نگاه کنید. امروزه با پیشرفت فناوریهای شارژدهی و باتری، حتی برخی از ساعتهای هوشمند هم عمر باتری چند روزه دارند که در کنار این ویژگیهای اولیه، از بیشتر قابلیتهای پیشرفته مانند پایش سلامتی نیز برخوردار هستند.

اکثر دستگاههای جدید Wear OS و watchOS، بین 18 تا 24 ساعت بین هر بار شارژ دوام میآورند، اما این برای استفاده همیشه کافی نیست. اگرچه میتوانید تنظیمات آن را برای بهبود عمر باتری بهینه کنید، اما باید همچنان بتوانید از ساعت هوشمند خود به هر روشی که انتخاب میکنید، بدون هیچ مشکلی بهترین استفاده را داشته باشید.
ساعتهایی از برندهایی مانند آمازفیت، فیتبیت و گارمین، پوشیدنیهایی را ارائه میدهند که بین هر بار شارژ میتوانند در حداقلترین حالت تا چند روز دوام بیاورند و به کاربران این امکان را میدهند که از ساعت هوشمند، به هر نحوی که انتخاب میکنند، بهترین استفاده را داشته باشند.
مدلهایی جذابتر از برندهای دیگر
بدون در نظر گرفتن عمر باتری، گستردگی انتخاب بین مدلهای خارج از دنیای Wear OS، یکی از بهترین دلایل برای انتخاب نکردن ساعتهای هوشمند مبتنیبر Wear OS است. Wear OS، قبلا دنیایی از انتخاب با طیف وسیعی از برندها و سبکها بود. با این حال، از آنجایی که این پلتفرم دچار برخی محدودیتهای شدید شد و بخش سختافزار هم نتوانستند انتظارات را برآورده کنند، برندهای ساعت هوشمند از این پلتفرم شروع به افول کردند.
امروزه بیشتر گوگل و سامسونگ، ساعتهای Wear OS را ارائه میدهند. با این حال با توجه به بازار فعلی گجتهای پوشیدنی، وضعیت چندان امیدوارکنندهای را نمیتوان برای ساعتهای هوشمند Wear OS پیشبینی کرد.

سامسونگ در مدلهای جدید گلکسی واچ که هر ساله عرضه میشوند، مدل پایه یکسانی را عرضه کرده و فقط تغییراتی را در مدلهای گرانقیمت خود ارائه میدهد. وضعیت برای گوگل هم چندان جذاب نیست، اما با توجه به این که در رقابت گجتهای پوشیدنی هنوز یک تازهکار بهشمار میرود و سال گذشته هم سومین ساعت خود را عرضه کرد، میتواند وضعیت را در آینده تغییر دهد.
مدلهای ارائهشده توسط برندهایی خارج از اکوسیستم Wear OS تنوعی از طراحیها، شکلها و پرداختهای مختلف را در اختیار کاربران قرار میدهند. برند Amazfit در همین کلاس، پوشیدنیهایی در دو شکل متفاوت عرضه میکند. اگر بهدنبال طراحی کلاسیک و هوشمند هستید، میتوانید مدل Balance را انتخاب کنید، یا با مدلهایی مانند T-Rex 3 و Falcon سراغ گزینهای فوقالعاده مقاوم بروید. همچنین میتوانید نگاهی به طراحی مقاوم و متمرکز بر تناسب اندام گارمین مانند Fenix 8 داشته باشید.
اگر به ساعت نیاز ندارید، شاید یک دستبند برایتان مناسبتر باشد؛ مثل Fitbit Charge 6. در حال حاضر، مدل Kospet Tank T3 Ultra 2 دوام بالا، ويژگیهای کاربردی و طراحی منحصربهفردی دارد. همچنین اگر طراحی مستطیلی مدنظرتان است، Kospet مدل Tank X2 Ultra را نیز ارائه میدهد که انتخاب ارزشمندی بهنظر میرسد.
طراحیشده برای هدفی مشخص
نزدیکترین گزینه به یک ساعت مبتنی بر Wear OS که برای هدفی خاص طراحی شده باشد، شاید با کمی ارفاق، گلکسی واچ اولترا سامسونگ را بتوان معرفی کرد. در واقع، بیشتر ساعتهای Wear OS تنها چند مدل محدود هستند که نیازهای عمومی اکثر کاربران را برآورده میکنند. اگر ساعتی با GPS دقیق، عمر باتری بالا و دکمههای فیزیکی برای تمرینات ورزشی میخواهید، شانسی برای انتخاب نخواهید داشت.

مگر اینکه بخواهید سراغ ساعتی بروید که از Wear OS استفاده نمیکند. برای کسانی که به چنین ساعتی نیاز دارند، برندهایی مثل Garmin، Suunto، Polar گزینههایی ایدهآل ارائه میدهند. این برندها پوشیدنیهایی تولید میکنند که در زمینههایی خاص عملکرد بسیار خوبی دارند. البته در این ساعتها از برخی ویژگیهای متداول مثل تایپ صوتی، نمایشگر OLED یا فروشگاه اپلیکیشن غنی خبری نیست؛ اما در عوض، ابزاری خواهید داشت که به شما در رسیدن به هدفتان کمک میکند.
انتخاب ساعتی که دقیقا نیازهای شما را برآورده کند، بدون پرداخت هزینه برای قابلیتها یا سختافزاری که به آن نیازی ندارید، اهمیت زیادی دارد. گاهی ممکن است برای ویژگیای هزینه پرداخت کنید که اصلا قابل استفاده برای شما نخواهد بود.
قيمت؛ دليلی بزرگ برای بعضیها
برای برخی کاربران، قيمت مهمترين عامل در انتخاب است و در هنگام خريد، با انتخاب ساعتی غير از مدلهای مبتنی بر Wear OS میتوان هزينه را كاهش داد. به عنوان نمونه، Amazfit Active 2 با قيمت حدود 100 دلار تقريبا تمام ويژگیهای ساعتهای Wear OS را دارد، ولی عمر باتری بهتری ارائه میدهد. همچنین میتوان ساعتی مقاوم مثل Kospet Tank T3 Ultra 2 را با قيمت 160 دلار يا Amazfit T-Rex 3 را با قيمت 235 دلار انتخاب كرد که در عین حال با قابلیتهای بسیار جذابتری نسبت به ساعتهای Wear OS، متمایز هستند.

هميشه تخفيفهایی برای ساعتهای هوشمند وجود دارد، پس قيمتگذاری ممكن است متغير باشد. هنگام خريد یک ساعت جديد، نيازها و خواستههای واقعی خود را در نظر بگيريد. با نگاه فراتر از Wear OS، بودجه شما كارايی بيشتری خواهد داشت و به احتمال زياد، دستگاهی انتخاب خواهيد كرد كه با نيازهای شخصیتان هماهنگتر است.
رقبا واقعا پيشرفت كردهاند
ساعتهای هوشمند مبتنی بر Wear OS لزوما بد نيستند. هرچند از سوی شركتهای شناختهشده و بزرگ توليد میشوند، اما تنها گزينههای موجود نيستند. حالا كه بازار گوشیهای هوشمند و ساعتهای هوشمند به بلوغ رسيده، برندهايی كه با سرعت كمتری حركت میكنند نيز توانستهاند خود را برسانند و محصولات جذابی توليد كنند. شركتهای كوچکتر چون مخاطب ميليونی يا فشار رسانهای ندارند، آزادی عمل بيشتری دارند و همين مزيتها باعث شدهاند برخی از اين برندهای كمتر شناختهشده، ساعتهايی توليد كنند كه از نظر كيفيت و كارايی كاملا قابل رقابت باشند.