تامینکننده اپل: فروشگاهها ممکن است به زودی با قفسههای خالی روبرو شوند
پگاترون یکی از تامینکنندگان اصلی اپل به تازگی پیشبینی کرده که با این وضعیت تعرفهها و نوسانات تصمیمات ترامپ، به زودی احتمال دارد شاهد خالی شدن فروشگاهها از محصولات اپل، به ویژه آیفون باشیم.
پگاترون تامینکننده اپل هشدار داده که فروشگاههای این شرکت در آمریکا ممکن است به دلیل عدم قطعیت مداوم در مورد تعرفههای اعمال شده توسط دولت ترامپ، ظرف دو ماه با قفسههای خالی مواجه شوند.

تی اچ تونگ رییس پگاترون، به رویترز گفت که ماهیت متناوب این عوارض، باعث سردرگمی خردهفروشان آمریکایی شده و تصمیمات زنجیره تامین را مختل کرده است.
تونگ گفت ظرف دو ماه، قفسههای فروشگاهها در آمریکا ممکن است شبیه قفسههای فروشگاههای کشورهای جهان سوم شود، جایی که مردم به فروشگاههای بزرگ و بازارها مراجعه میکنند و فقط با قفسههای خالی مواجه میشوند، همه به این دلیل که همه منتظرند و این انتظار فایدهای ندارد.
این تولیدکننده مستقر در تایوان که مک بوک، آیپد و اپل واچ مونتاژ میکند، توضیح داد که واردکنندگان آمریکایی در طول مکث فعلی تعرفهها، از افزایش محمولهها خودداری میکنند، زیرا اطمینان ندارند که آیا عوارض ۱۰ درصدی در نهایت لغو خواهد شد یا خیر.
این اتفاق پس از آن رخ میدهد که دولت ترامپ به تازگی برخی از تعرفهها را که کشورهایی را که پگاترون در آنها پایگاههای تولیدی دارد، از جمله ویتنام، اندونزی و هند، متوقف کرده بود، متوقف کرد. با این حال تعرفه ۱۰ درصدی تقریبا بر تمام کالاهای وارداتی به آمریکا همچنان پابرجاست.
با وجود این چالشها تونگ گفت که پگاترون برنامههای تولیدی بلند مدت خود را بر اساس نوسانات کوتاه مدت تعرفه تغییر نخواهد داد.
او گفت صرفا به این دلیل که ترامپ تعرفهها را افزایش میدهد، به این معنی نیست که بقیه جهان نیز همین کار را خواهند کرد. تولیدکنندگان قراردادی تایوانی به برنامههای خارج از کشور خود پایبند هستند. ما بلافاصله برنامههای بلندمدت خود را فقط به دلیل دو یا سه ماه تغییر تعرفهها تنظیم نخواهیم کرد.
طبق گزارشها هفته گذشته، تیم کوک مدیرعامل اپل، با هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی، تماس تلفنی داشت تا توضیح دهد که چگونه تعرفهها باعث افزایش قیمت آیفون میشوند. به نظر میرسد تلاشهای کوک زمانی نتیجه داد که دولت ترامپ آیفونها، مکها، اپل واچها، آیپدها و سایر لوازم الکترونیکی را از بخش عمدهای از تعرفههای کالاهای چینی معاف کرد.
با این حال این معافیت ممکن است فقط موقتی باشد. یک روز پس از اعلام این خبر، ترامپ اظهار داشت که هیچ استثنایی در مورد تعرفهها وجود ندارد و هیچکس از زیر بار آن شانه خالی نخواهد کرد، که نشان میدهد اپل و سایر شرکتهای فناوری به سمت یک سبد تعرفهای متفاوت حرکت خواهند کرد.
اپل از زمان اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، مکانهای تولید خود را از چین متنوع کرده و در هفتههای اخیر برنامههایی را برای ایجاد پایگاه تولید آیفون در هند و تولید دستگاههای مربوط به آمریکا در این کشور تا پایان سال ۲۰۲۶ افزایش داده است.
برچسبها: