GSM-logo
خانهاخبار
مقایسه قابلیت‌های هوش مصنوعی؛ آیفون 16 در برابر گلکسی اس 25 و پیکسل 9

مقایسه قابلیت‌های هوش مصنوعی؛ آیفون 16 در برابر گلکسی اس 25 و پیکسل 9

سه پرچمدار پر ادعا، آیفون 16، گلکسی اس 25 و پیکسل 9؛ کدام‌یک قابلیت‌های هوش مصنوعی پیشرفته و کاربردی ارائه می‌دهند؟

۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header
product-image

گوشی سامسونگ گلکسی S25 ظرفیت 128GB رم 12GB - ویتنام

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده
product-image

گوگل پیکسل 9 ظرفیت 128GB رم 12GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده
product-image

اپل آیفون 16 ظرفیت 128GB رم 8GB - نات اکتیو CH/A - رجیستر شده

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

سه مدل پرچمدار 2025، آیفون 16، گلکسی اس 25 و پیکسل 9، هر کدام قابلیت‌های هوش مصنوعی را به‌صورت فوق‌العاده‌ای از جنبه‌های مختلف ارائه می‌دهند و این سوال‌های گوناگونی را برای کاربران ایجاد کرده است.

سوال جدیدی پیش روی خریداران گوشی قرار گرفته که مدت‌هاست بهترین دوربین، روشن‌ترین نمایشگر و بهترین عمر باتری را به‌عنوان اصلی‌ترین پارامترها در هنگام تصمیم‌گیری برای خرید گوشی در نظر گرفته‌اند و حالا باید قابلیت‌هایی با پشتیبانی از هوش مصنوعی را به لیست این پارامترهای مهم اضافه کنند.

در چند سال گذشته، تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند برای برجسته کردن دستگاه‌های خود، سرمایه‌گذاری عظیمی را در بخش هوش مصنوعی انجام داده‌اند، از جمله قابلیت‌هایی برای ویرایش عکس و فیلم، خلاصه‌سازی و ترجمه متن و صدا، بهبود بهره‌وری و سهولت دسترسی به اطلاعات با یک لمس یا دستور. این امر به ویژه در بین سه تولیدکننده برجسته گوشی‌های هوشمند، سامسونگ، اپل و گوگل که همگی ویژگی‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی را به عنوان محور اصلی پرچمداران اخیر خود قرار داده‌اند، صدق می‌کند.

با این حال، همه پلتفرم‌ها و ابزارهای هوش مصنوعی برندها یکسان نیستند. در حالی که برخی شباهت‌ها در ویژگی‌های هوش مصنوعی ارائه شده توسط بهترین گوشی‌ها وجود دارد، برخی از دستگاه‌ها قابلیت‌های پیشرفته و متمایزتری را ارائه می‌دهند و این برای هر برند، انحصاری است.

برای این که یک بار برای همیشه متوجه شوید که کدام گوشی، قابلیت‌های هوش مصنوعی پیشرفته، کاربردی‌ و کامل‌تری را ارائه می‌دهد، این مطلب را با مقایسه تمام بخش‌های مهم هوش مصنوعی گوشی‌های آیفون 16، گلکسی اس 25 و پیکسل 9 برایتان آماده کرده‌ایم.

در بیشتر موارد، ویژگی‌هایی که برای یک برند برجسته می‌کنیم، در مدل‌های مختلف این پرچمدار موجود است؛ برای مثال تمام قابلیت‌های هوش مصنوعی که در گلکسی اس 25 مدل پایه وجود دارد، در مدل‌های پلاس و اولترا نیز قابل دسترسی است و همین را می‌توان در مورد جدیدترین مدل آیفون‌ها و پیکسل‌ها نیز گفت. با این حال، چندین مورد استثنا هم است که به آن‌ها هم در صورت لزوم اشاره کرده‌ایم.

مقایسه ابزارهای هوش مصنوعی ویرایش عکس

وقتی صحبت از ابزارهای کاربردی ویرایش عکس و ویدیو می‌شود، می‎توانید تعداد زیادی از آن‌ها را در هر سه مدل سری گلکسی اس 25 که سامسونگ در ابتدا سال آن‌ها را عرضه کرد، پیدا کنید. ویژگی Generative Edit که در برنامه گالری گوشی‌های سامسونگ موجود است، ویرایش‌هایی را برای تصاویر پیشنهاد داده یا می‌توانید برای ویرایش، جابه‌جایی یا حذف یک سوژه در عکس، از آن استفاده کنید و هوش مصنوعی در این میان می‌تواند به بهترین نحو آن را انجام دهد. همچنین می‌توانید از Portrait Studio برای اعمال سبک‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی، مانند کارتون، آبرنگ یا طرح، به عکس‌های خود استفاده کنید.

Galaxy S25 Ultra

علاوه‌بر این‌ها، ویژگی‌های جدید Photo Assist برای سری گلکس اس 25 شامل Audio Eraser و Audio Trim است که اولی نویز پس‌زمینه را از ویدیوها جدا و تنظیم یا حذف می‌کند، در حالی که دومی به‌طور خودکار عناصر مهم را نگه داشته و موارد اضافه را برش می‌دهد تا کاربران نیازی به برش دستی نداشته باشند. درنهایت، AI Select که در Edge پنل یافت می‌شود، کنترل دقیق‌تری بر روی ضبط بخشی از صفحه نمایش برای اقدامات اضافی، مانند تبدیل یک ضبط به GIF، در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

در سری پیکسل 9 هم مجموعه قابلیت‌های ویرایش عکس در قالب Magic Editor شامل ابزارهای مختلفی برای ویرایش عکس و فیلم هستند که با هوش مصنوعی، تمامی این موارد را به بهترین نحو پیاده‌سازی می‌کنند. این ابزارها به کاربر این امکان را می‌دهند تا سوژه‌های اضافی را از تصاویر خود حذف کرده، پس‌زمینه را تغییر دهند، چندین عکس را در قالب یک تصویر جامع ترکیب کنند، نویز پس‌زمینه ویدیوها را کاهش دهند و کیفیت تصاویر و ویدیوهای گرفته شده در شرایط نوری نامساعد را بیشتر کنند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد قابلیت‌های مجیک ادیتور در پیکسل 9، ویژگی "Add Me" است که از هوش مصنوعی مولد برای اضافه کردن فرد عکاس به عکس جمعی با ادغام چندین تصویر استفاده می‌کند. یک عملکرد مشابه به نام "Reimagine" می‌تواند عناصر یا اشیاء انتخاب شده در عکس را با استفاده از متن تغییر دهد.

همچنین ویژگی "Auto Frame" مختص سری پیکسل 9 است که می‌تواند تصاویر را تغییر قاب یا گسترش دهد. در نهایت، مجموعه ابزارهای پیکسل استودیو، امکان خلق کردن تصاویر را به سری پیکسل آورده است که به کاربران امکان می‌دهد عکس‌های مورد نظر خود را ایجاد کنند. در رقابت‌های رو در رو، پیکسل استودیو در این زمینه بهتر از Image Playground آیفون عمل می‌کند.

iPhone 16 and pixel 9

حالا که صحبت از آیفون و قابلیت‌های ویرایش عکس مبتنی‌بر هوش مصنوعی شده، لازم است که به سراغ اپل اینتلیجنس برویم. به‌طور کلی با توجه به این که اپل، چندین سال از رقبا در عرضه قابلیت‌های هوش مصنوعی عقب بوده، در نتیجه اپل اینتلیجنس در حال حاضر به اندازه پلتفرم‌های هوش مصنوعی سامسونگ و گوگل، دقیق و کامل نبوده و به همین خاطر، ابزارهای هوش مصنوعی آیفون 16 هم به اندازه مدل‌های مشابه موجود در پیکسل 9 یا گلکسی اس 25 قوی نیستند.

در همین حال، قابلیت پاک‌کننده اشیاء اضافی در گوشی‌های آیفون، "Clean Up" نام دارد. کاربران با استفاده از این قابلیت، سوژه‌های اضافی موجود در تمام عکس‌های کتابخانه تصاویر خود، حتی اگر با آیفون گرفته نشده باشند، تنها با کشیدن یک دایره دور آن‌ها، حذف کنند.

ویژگی Image Playground هم که قبلا به آن اشاره شد، ویژگی تولید تصاویر اپل اینتلیجنس است که از طریق آن می‌توانید تصاویر اصلی را در حالت انیمیشن، تصویرسازی یا طرح اولیه ایجاد کنید. همچنین Genmoji هم عملکرد مشابهی را برای ایموجی‌های شخصی‌سازی شده انجام می‌دهد. لازم به ذکر است که اپل، قابلیت Image Playground را با سایر برنامه‌های آیفون مانند Notes و Apple Invites ادغام کرده است.

درنهایت با قابلیت Memory Movies اپل اینتلیجنس می‌تواند از طریق یک دستور متنی، فیلم سفارشی از عکس‌ها و ویدیوهای انتخابی خودتان ایجاد کند.

مقایسه ابزارهای نوشتاری هوش مصنوعی

وقتی صحبت از ابزارهایی می‌شوند که به شما در نوشتن کمک می‌کنند، ویژگی‌های گلکسی AI در جدیدترین پرچمداران سامسونگ که شامل مجموعه‌ای بزرگ از ویژگی‌های نوشتاری و بهره‌وری است، متمایز می‌شوند. دستیار چت که در زمان عرضه گلکسی AI در سال 2024 معرفی شد، می‌تواند سبک و لحن متن شما را تنظیم کرده و آن را به حالت‌های مختلفی از حرفه‌ای تا مختص شبکه‌های اجتماعی در پیام‌ها و ایمیل‌ها تبدیل کند. همچنین می‌تواند پیام‌ها را با بالاترین کیفیت به دیگر زبان‌ها هم ترجمه کند.

Galaxy AI

دستیار نوت (Note Assist) به‌طور خودکار متن را در برنامه نوت، خلاصه، قالب‌بندی و از لحاظ اشکالات املایی بررسی می‌کند، در حالی که دستیار رونویسی (Transcribe Assist) هم می‌تواند رونوشت‌ها و خلاصه‌هایی از ضبط‌های صوتی ایجاد کند.

دستیارهای هوش مصنوعی سامسونگ تمامی ندارد و حتی در وب‌گردی هم کنار کاربران هستند تا همه چیز را با بهره‌وری بالایی انجام دهند. ویژگی دستیار وب‌گردی (Browsing Assist) گلکسی AI می‌تواند صفحات وب را در مرورگر اینترنت سامسونگ، خلاصه و ترجمه کند. از همه جالب‌تر، قابلیت ترجمه زنده، ترجمه‌های متنی و گفتاری در زمان واقعی تماس‌های تلفنی را ارائه می‌دهد؛ دقیقا کاری که یک مترجم همین کار را برای مکالمات رو در رو می‌دهد.

Apple Intelligence

ابزارهای نوشتاری در آیفون شامل یک ویژگی هوش مصنوعی مشابه دستیار چت است و نسخه اپل اینتلیجنسی  آن می‌تواند متن را در چندین سبک مختلف (دوستانه، حرفه‌ای یا خلاصه) در هر برنامه‌ای که ورودی متن را می‌پذیرد، ویرایش، خلاصه و بازنویسی کند.

اپل اینتلیجنس همچنین می‌تواند صفحات وب و ایمیل‌ها را در برنامه Mail خلاصه کرده و ضبط‌های صوتی را هم در برنامه Notes رونویسی و خلاصه کند. اگر ادغام چت جی‌پی‌تی را در آیفون فعال کرده باشید، اپل اینتلیجنس از روی یک دستور، می‌تواند متن کاملی را ایجاد کند.

Call Notes pixel

پیکسل 9 هم ابزارهایی با تمرکز بر قابلیت‌های نگارشی مانند "Keep Magic Lists" را ارائه می‌دهد. این افزونه مفید هوش مصنوعی در مجموعه Google Keep، یک لیست قابل ویرایش مانند وظایف انجام شده در خانه را از روی یک دستور متنی می‌تواند ایجاد کند.

در برنامه رکوردر گوگل هم می‌توانید از هوش مصنوعی برای تولید خلاصه‌ها، از جمله نام گوینده و نکات مهم و همچنین رونوشت‌های باکیفیت‌تری نسبت به مدل‌های قبلی استفاده کنید. در نهایت، قابلیت "Call Notes" هم می‌تواند تماس‌های تلفنی را ضبط کرده و یک رونوشت همراه با خلاصه را از آن ایجاد کند.

نحوه استفاده دستیارهای دیجیتال از هوش مصنوعی

هوش مصنوعی حالا نقش کلیدی در هوشمندتر و پاسخگوتر شدن دستیارهای دیجیتال ایفا می‌کند، هرچند برخی گوشی‌ها در این مسیر از دیگران پیشی گرفته‌اند.

با معرفی Apple Intelligence، تغییرات قابل توجهی در سیری ایجاد شد؛ دستیار آیفون اکنون لحن طبیعی‌تری دارد و می‌تواند به سوالات پی‌درپی کاربر پاسخ دهد. با این حال، مهم‌ترین بهبودها، یعنی توانایی شناسایی فعالیت‌های روی صفحه و همکاری میان اپلیکیشن‌های مختلف هنوز در iOS 18 دیده نمی‌شوند و انتظار می‌رود این قابلیت‌ها همراه با عرضه iOS 19 تا پایان امسال در دسترس قرار بگیرند.

Apple Intelligence

در پیکسل ۹، پلتفرم جمنای (Gemini) به‌طور رسمی جایگزین دستیار گوگل شده و به عنوان دستیار پیش‌فرض عمل می‌کند. این ارتقاء امکان تعامل چندحالته را فراهم کرده است؛ به طوری که می‌توان علاوه بر تایپ سوالات، تصاویر، فایل‌ها و ویدیوهای یوتیوب را نیز به اشتراک گذاشت. همچنین گفت‌وگوهای متنی دقیق‌تری برقرار می‌شود، هرچند جمینای، مشابه سیری، گاهی دچار سردرگمی شده و پاسخ‌های نادرست یا بی‌ربط ارائه می‌دهد. کاربران پیکسل ۹ پرو و پیکسل ۹ پرو XL یک سال اشتراک رایگان جمنای پیشرفته دریافت می‌کنند که برای درخواست‌های پیچیده‌تر طراحی شده است.

Gemini Live

جمنای همچنین به‌عنوان دستیار پیش‌فرض گلکسی اس 25 شناخته می‌شود و به صورت عمیق با اپلیکیشن‌های سامسونگ، گوگل و برخی اپلیکیشن‌های متفرقه دیگر ادغام شده است. این ویژگی از فرمان‌های صوتی چندمرحله‌ای و جستجوی مالتی مدل پشتیبانی می‌کند. یکی از ویژگی‌های برجسته جمنای در گلکسی اس 25 با نام "Cross-App Action" شناخته می‌شود که امکان انجام مجموعه‌ای از وظایف در اپلیکیشن‌های مختلف تنها با یک فرمان صوتی را فراهم می‌کند؛ به عنوان مثال، جستجوی اطلاعات در اینترنت و ارسال آن برای یکی از مخاطبین.

سری گلکسی اس 25 همچنین قابلیتی جدید به نام "Auto Suggestions" را معرفی کرده که بر اساس عادات کاربر، اقدامات خاصی را پیشنهاد می‌دهد. به عنوان نمونه، فعال‌سازی خودکار حالت تاریک پیش از خواب یا باز کردن اپلیکیشن ناوبری هنگام خروج از خانه.

دیگر قابلیت‌های هوش مصنوعی در گوشی‌های جدید

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در گلکسی S25، قابلیتی به نام "Now Brief" است؛ این قابلیت خلاصه‌هایی از اپلیکیشن‌های مختلف مانند وضعیت آب‌وهوا، به‌روزرسانی‌های تقویم، تیتر اخبار و داده‌های سلامتی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این خلاصه‌ها در طول روز روی صفحه قفل ظاهر می‌شوند و از طریق ویجت صفحه اصلی نیز قابل مشاهده هستند. Now Briefs با بهره‌گیری از موتور اختصاصی Samsung Personal Data Engine که تنها در مدل‌های گلکسی اس 25 موجود است، اطلاعات را بر اساس زمینه شخصی کاربر تنظیم می‌کند.

Now Brief galaxy AI

ویژگی Circle to Search که بر پایه گوگل لنز ساخته شده، در بسیاری از گوشی‌های اندرویدی از جمله پیکسل ۹ و گلکسی S25 در دسترس قرار دارد. کافی است دور تصویر یا متنی روی صفحه یک دایره بکشید تا هوش مصنوعی اطلاعات مرتبط با آن را جستجو و ارائه کند. در گلکسی اس 25 این قابلیت ارتقاء یافته و اکنون امکان انجام برخی اقدامات مانند برقراری تماس یا دسترسی به آدرس‌های اینترنتی تنها با یک لمس وجود دارد.

قابلیت Gemini Live Video که به‌تدریج برای پیکسل ۹، گلکسی اس 25 و مشترکان سرویس Gemini Advanced عرضه می‌شود، به کاربر اجازه می‌دهد با استفاده از دوربین گوشی، اطلاعات لحظه‌ای درباره هر آنچه مشاهده می‌شود دریافت کند. همچنین امکان اشتراک‌گذاری صفحه نمایش با جمنای وجود دارد تا در هر لحظه اطلاعات بیشتری از محتوای صفحه در اختیار کاربر قرار گیرد.

Visual Intelligence

در آیفون ۱۶ نیز قابلیت مشابهی با نام Visual Intelligence ارائه شده است که دوربین گوشی را به یک موتور جستجوی تصویری تبدیل می‌کند؛ از ترجمه زنده تابلوهای خیابان گرفته تا ارائه دستور تهیه غذا بر اساس تصویر مواد اولیه.

کاربران پیکسل ۹ که از نسخه جمنای نانو استفاده می‌کنند و می‌توانند از قابلیت شناسایی آنی کلاهبرداری (Scam Detection) بهره ببرند. این ویژگی تماس‌های تلفنی و پیام‌های دریافتی در Google Messages را اسکن کرده و الگوهای مشکوک به کلاهبرداری را تشخیص می‌دهد، سپس به کاربر هشدار می‌دهد تماس را قطع کند. از دیگر قابلیت‌های جدید می‌توان به گزارش‌های آب‌وهوای مبتنی بر هوش مصنوعی پیکسل و Pixel Screenshots برای مدیریت و جستجوی اسکرین‌شات‌ها اشاره کرد.

تجربه هوش مصنوعی در گوشی‌های میان‌رده اپل، سامسونگ و گوگل

با وجود قیمت پایین‌تر، گوشی‌های میان‌رده هم شما را از تجربه امکانات هوش مصنوعی بی‌بهره نمی‌گذارند؛ البته در بعضی مدل‌ها همه قابلیت‌های نسخه‌های پرچمدار در دسترس نیست.

آیفون ۱۶e؛ میان‌رده‌ای با قدرت یک پرچمدار

iPhone 16e

استثنا در این میان آیفون ۱۶e اپل است. این گوشی ۵۹۹ دلاری از همان تراشه A18 که در آیفون ۱۶ استاندارد استفاده شده بهره می‌برد. بنابراین تمام امکانات اپل اینتلیجنس را ارائه می‌دهد. قابلیت Visual Intelligence هم در این مدل فعال است، هرچند ویژگی Camera Control که در مدل‌های بالاتر آیفون ۱۶ برای راه‌اندازی این ابزار استفاده می‌شود، در ۱۶e وجود ندارد.

پیکسل 9a؛ هوش مصنوعی تقریبا کامل

Pixel 9a

پیکسل ۹a نیز با تراشه Tensor G4 که همانند پرچمداران گوگل است، اکثر قابلیت‌های هوش مصنوعی را ارائه می‌دهد. البته ویژگی‌هایی مثل خلاصه تماس‌ها و Pixel Screenshots در این مدل حذف شده‌اند، چون نسخه ساده‌تر جمنای نانو در پیکسل ۹a استفاده شده که قدرت پردازشی لازم برای این امکانات را ندارد.

گلکسی A56 و A36؛ امکانات محدودتر با Awesome Intelligence

Galaxy A56

در گوشی‌های میان‌رده سامسونگ مثل گلکسی A56 و A36، هوش مصنوعی به صورت کامل حضور ندارد و سامسونگ آن را با نام "Awesome Intelligence" معرفی کرده است. قابلیت‌هایی مثل Circle to Search، AI Select، حذف اشیاء از تصاویر و خواندن متون به صورت صوتی از ویژگی‌های اصلی این سری هستند. گلکسی A56 چند ابزار ویرایش عکس و ویدیو مثل Auto Trim، فیلترهای سفارشی و Best Face (ترکیب بهترین حالت چهره چند نفر) را هم به صورت اختصاصی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

آینده هوش مصنوعی در گوشی‌های هوشمند

امروز دیگر وجود امکانات هوش مصنوعی در گوشی‌های پرچمدار به یک استاندارد تبدیل شده است. در حال حاضر اپل نسبت به گوگل و سامسونگ در این زمینه عقب‌تر است، اما با به‌روزرسانی‌های گسترده‌ای که در راه است، باید منتظر تغییرات بزرگی در چشم‌انداز هوش مصنوعی گوشی‌ها طی ماه‌های آینده باشیم.

home_header