4 حقیقت پنهان درباره خرید گوشیهای پیکسل گوگل
گوشیهای پیکسل گوگل شاید روی کاغذ جذاب بهنظر برسند، اما پشت این ظاهر فریبنده، 4 حقیقت پنهان وجود دارد که میتوانند حسابی شما را غافلگیر کنند.
گوشیهای پیکسل، چشمانداز قانعکنندهای از آنچه اندروید میتواند باشد را ارائه میدهند، با این حال دارای اشکالاتی هم هستند که شاید با بررسی مشخصات آنها چندان بهنظر نرسند. در واقع، هدف ما از این مطلب منصرف کردن شما از خرید گوشیهای پیکسل نیست، اما مواردی که اشاره میکنیم، لازم است که حتما قبل از خرید آنها را بهخاطر داشته باشید.
گوشیهای پیکسل در ظاهر، تجربه کاربری خالصی از اندروید را ارائه میدهند و به همین دلیل نسبت به بقیه گوشیهای اندرویدی، تا حدی متمایز هستند. با این حال در پشت این ظاهر به نسبت امیدوارکننده، مواردی وجود دارند که خرید گوشیهای پیکسل را با برخی نگرانیها همراه میکنند.
به عبارتی دیگر، گوشیهای پیکسل تا قبل از خرید، گزینههای واقعا جذابی بهنظر میرسند و با مشخصات فوقالعاده، رقبایی خطرناکی برای دیگر برندها محسوب میشوند. با این حال پس از خرید، نظرات اغلب کاربران تقریبا چیز متفاوتی را نشان میدهند. اگر شما هم میخواهید پس از خرید دچار این سردرگمیها نشوید، بهتر است با این موارد گوشیهای پیکسل آشنا شوید.
پاشنه آشیل گوشیهای پیکسل؛ پردازنده ضعیف
تراشه بهعنوان مغز اصلی گوشیهای هوشمند عمل میکند و در صورتی که سرعت پردازش پایینی داشته باشد، میتواند تجربه کاربری را مختل کند. اکثر تراشههای موبایلی امروزی توسط یکی از سه شرکت کوالکام، مدیاتک و سامسونگ تولید میشوند.
پردازندههای اسنپدراگون کوالکام، غالب گوشیهای پرچمدار قدرتمند را تامین میکنند؛ اگرچه تراشههای جدید دایمنسیتی مدیاتک هم اخیرا نشان دادهاند که علیرغم تسلط مدیاتک روی بخش میانرده و اقتصادی بازار گوشیهای هوشمند، میتوانند پابهپای رقبای خود حرکت کنند.
در مورد سامسونگ هم باید گفت که تراشههای اگزینوس این شرکت، در سالهای اخیر با افت عملکرد و کارایی شدیدی مواجه شده بودند و به همین خاطر به اندازه پردازندههای اسنپدراگون قابل اعتماد نیستند.

در همین حال، گوگل برای سری پیکسل از تراشههای اختصاصی تنسور خودش استفاده میکنند که تا سال 2025 توسط سامسونگ تولید میشدند. از زمان معرفی تراشههای تنسور در سال 2021، این پردازندهها قدرت پردازش و عملکرد گرافیکی پایینتری نسبت به گوشیهای اندرویدی مجهز به تراشه اسنپدراگون و آیفونهای مجهز به سیلیکون اپل را ارائه میدهند. به گفته Android Authority، بهنظر نمیرسد که این داستان با سری پیکسل 10 هم تغییر کند؛ حتی با حرکت گوگل از سامسونگ به TSMC در تولید تراشههای تنسور.
در واقع، مشکل اصلی گوشیهای پیکسل در تراشه نهچندان قدرتمند و کارآمد سری تنسور است. البته به گفته گوگل، هدف اصلی این تراشهها بهبود تجربه کاربری بوده و این شرکت در تولید این پردازندهها، تمرکزی روی اعداد و ارقام مقایسهای بنچمارک ندارد. با این حال لازم به ذکر است که برای داشتن تجربه کاربری روان، پایدار و در عین حال کارآمد، داشتن پردازندهای با قدرت محاسباتی بالا برای اجرای هرگونه پردازش سنگین ضروری است.
بنابراین، تراشههای تنسور نه تنها تجربه کاربری را بهبود نمیدهند، بلکه حتی با باگهای سختافزاری و عدم توانایی کافی در پردازش سریع وظایف مختلف، کاربران را با مشکل مواجه میکنند. گوشیهای پیکسل هرقدر هم که در مدلهای جدید، به قابلیتهای هوش مصنوعی مختلفی مجهز شوند، تا زمانی که مشکل پردازنده آنها حل نشده باشد، همچنان بهعنوان گوشیهای با ایرادات زیاد و در عین حال قیمت بالا شناخته خواهند شد.
گوشیهای پیکسل هنوز هم برنامههای Bloatware دارند
بسیاری از کاربران، گوشیهای پیکسل را بهدلیل تجربه نزدیک به اندروید خالص انتخاب میکنند؛ یعنی نسخهای از اندروید که فاقد نرمافزارهای اضافی و سنگین (Bloatware) باشد. این موضوع در گذشته و در دوران گوشیهای نکسوس تا حد زیادی صادق بود، اما در مورد گوشیهای پیکسل، ماجرا متفاوت است.
هرچند رابط کاربری پیکسلها، ظاهری شبیه به اندروید خالص دارد و هنگام استفاده از تنظیمات سریع، اعلانها یا اجرای اپلیکیشنها چنین حسی منتقل میشود، اما در باطن، کدهای اختصاصی گوگل در همه جای این تجربه کاربری دیده میشود.

گوشیهای پیکسل مملو از اپلیکیشنهای پیشفرض گوگل هستند و در صورتی که کاربر تمایلی به ورود با حساب گوگل نداشته باشد، استفاده از این دستگاه بهمراتب دشوارتر از دیگر برندها خواهد بود. در چنین شرایطی، کاربر حتی مجبور است بسیاری از همان اپلیکیشنهایی را حذف کند که گوگل به سایر تولیدکنندگان اندرویدی نیز تحمیل میکند.
در واقع، پیکسل فقط یک گوشی هوشمند نیست؛ بلکه ابزاری است که گوگل از آن برای گسترش سرویسهای خود بهره میبرد. اگرچه کاربرانی که بهطور کامل در اکوسیستم گوگل قرار دارند، ممکن است متوجه این موضوع نشوند، اما برای سایر کاربران، این حجم از وابستگی میتواند نگرانکننده و حتی آزاردهنده باشد.
تعمیر بسیار سخت گوشیهای پیکسل
متاسفانه، گوشیهای هوشمند امروزی بهگونهای طراحی نشدهاند که قابل تعمیر باشند که البته این چندان هم نکته منفی نیست. در واقع شرکتها تلاش بیشتری میکنند تا گوشیهایشان، به جای قابلیت تعمیرپذیر بهتر، دوام بالاتری داشته باشند. صرفنظر از این موضوع، تعمیر گوشیهای پیکسل به سادگی گوشیهای اپل یا سامسونگ نخواهد بود.

با توجه به عرضه محدود گوشیهای پیکسل در برخی بازارها، در نتیجه لوازم یدکی و قطعات اصلی این دستگاهها در برخی بازارها به سختی پیدا میشوند و همین موضوع، تعمیر گوشیهای پیکسل را با مشکل مواجه کرده است. همچنین احتمال استفاده از قطعات غیراصلی نیز در صورتی خرابی وجود دارد که میتواند در ادامه مشکلات دیگری نیز در پی داشته باشد.
این موضوع در مواجه با مدلهای تاشو، مانند پیکسل 9 پرو فولد وخیمتر میشود؛ چراکه این دستگاهها به دلیل خاصیت تاشویی، قطعات خاصی و حساسی دارند که به غیر مراکز اصلی تعمیر گوشیهای پیکسل، در کمتر مراکزی پیدا میشود. این بدان معناست که در کل، بازگرداندن گوشی شما از تعمیر به جای ساعتها یا روزها ممکن است هفتهها طول بکشد.
انتظار باگهای بیشتری را داشته باشید
این شاید دشوارترین بخشی باشد که بتوان بهدرستی به آن پرداخت. تجربههای منفی به اندازهای ثابت و یکدست نیستند که در تمام بازههای بررسی یا برای همه کاربران دیده شوند؛ با این حال، احتمال بروز مشکلات نرمافزاری در گوشیهای پیکسل نسبت به سایر برندها بالاتر است.
بخشی از این موضوع به این دلیل است که گوشیهای پیکسل معمولا زودتر از دیگر دستگاهها به جدیدترین نسخه اندروید مجهز میشوند و بهطور کلی، نرمافزارهای تازهوارد معمولا باگهای بیشتری دارند. چون هنوز زمان کافی برای استفاده گسترده کاربران و شناسایی و رفع ایرادات سپری نشده است.

قبل از آنکه مشکلات بهروزرسانی قبلی بهطور کامل برطرف شوند، بهروزرسانی جدید از راه میرسد. در مقابل، گوشیهایی که روی نسخهای قدیمیتر از اندروید باقی میمانند، هرچند از نظر نرمافزاری بهروز نیستند، اما عملکرد آنها آزموده و نسبتا قابلاعتماد است.
بخشی از مشکلات هم ریشه در سختافزار دارند، نه نرمافزار؛ از جمله انتخاب پردازنده یا مودمهای سلولار. اما فارغ از علت، گوشیهای پیکسل معمولا با گذشت زمان دچار افت عملکرد بیشتری میشوند؛ از جمله کاهش سرعت، کرشهای مکرر یا عملکرد ناپایدار.
با این حال، از آنجا که این مشکلات همیشه و برای همه کاربران پیش نمیآید، بسیاری از دارندگان پیکسل در پاسخ به این انتقادها میگویند که هیچ مشکلی با گوشیشان نداشتهاند و این ادعا نیز بیاساس نیست.
آیا باید از خرید پیکسل صرفنظر کرد؟ برای برخی شاید بله، مخصوصا کسانی که با رویکرد گوگل در توسعه نرمافزارها میانه خوبی ندارند، اما اگر به تجربه نرمافزاری گوشیهای پیکسل علاقهمند باشید، این دستگاهها، بهویژه پیکسل 9a، میتوانند انتخاب مناسبی باشند؛ بنابراین فقط کافیست با چشم باز و آگاهی کامل سراغشان بروید.
برچسبها: