GSM-logo
خانهاخبار
اسنپ‌دراگون ۶ نسل ۴؛ وقتی میان‌رده‌ها هم هیولای گیمینگ می‌شوند!

اسنپ‌دراگون ۶ نسل ۴؛ وقتی میان‌رده‌ها هم هیولای گیمینگ می‌شوند!

اسنپ‌دراگون ۶ نسل ۴ با قدرت پردازشی جدید خود، به میان‌رده‌ها فرصتی بی‌نظیر برای تجربه بازی‌های گرافیکی سنگین داده و دنیای گیمینگ را برای همه باز می‌کند.

۳۰ بهمن ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

اسنپ‌دراگون 6 نسل 4، حرکت تکراری کوالکام برای نزدیک‌تر کردن گوشی‌های میان‌رده به پردازش سطح پرچمدار البته با تاکید بر عملکرد گیمینگ است. چه کوالکام واقعا بتواند این تراشه را به هدف خود برساند یا نه، قدرتی که حتی در سطح اطلاعاتی ارائه می‌دهد، بسیار چشم‌گیر است.

در طول سال‌های اخیر، شکسته شدن رکورد گوشی‌های پرچمدار توسط مدل‌های میان‌رده و ارائه عملکرد پردازشی فوق‌العاده توسط برخی از همین مدل‌ها، به یک امر رایج تبدیل شده است. در واقع، در طول سال‌های اخیر روند تغییرات گوشی‌های پرچمدار عوض شده و حالا تنها به حد ارتقاهای جزئی رسیده است. 

شرایط مختلف برندها و مواجه شدن آن‌ها با چالش‌های مالی، غالبا علت این موضوع بوده و همچنین متوجه شده‌اند که افراد هم تمایل بیشتری به خرید مدل‌های میان‌رده با عملکرد بالا دارند. به همین دلیل، امروزه این مدل‌های میان‌رده که با نام «قاتل پرچمدار» هم شناخته می‌شوند، حتی در عملکردهای گیمینگ هم قدرت پردازشی فوق‌العاده‌ای داشته و ویژگی‌های جذابی را به ارمغان می‌آورند.

پردازنده‌ای میان‌رده اما قدرتمند از کوالکام؛ اسنپ‌دراگون 6 نسل 4

در کل، این تغییرات منجربه جذاب‌تر و هیجان‌انگیزتر شدن بیشتر گوشی‌های میان‌رده شده است. کوالکام نسخه جدیدی از سیستم‌روی‌چیپ‌های میان‌رده موجود به نام اسنپ‌دراگون 6 نسل 4 معرفی کرده است. این تراشه جدید، دسته‌ای از کاربران را هدف قرار داده که به دنبال گوشی‌های میان‌رده‌ای هستند که عملکرد رضایت‌بخشی را در کاربری‌های گیمینگ، عکاسی و البته هوش مصنوعی دارند.

Snapdragon 6 Gen 4

تراشه اسنپ‌دراگون 6 نسل 4 از CPU کریو موجود در اسنپ‌دراگون 8 الیت به همراه NPU هگزاگون این شرکت برای پردازش‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کند. واحد پردازش عصبی یا همان NPU در سیستم‌روی‌چیپ یک افزودنی خوشایند است، چرا که می‌دانیم تولیدکنندگان دستگاه‌ها چقدر در تلاش هستند تا هوش مصنوعی مولد را همراه با مدل‌هایی که در انجام کارهای روزمره کمک می‌کنند، مانند ترجمه‌های لحظه‌ای در حین تماس‌های تلفنی و پیام‌ها، به کار بگیرند. 

در واقع، واحد پردازش عصبی از بار پردازشی که به‌خاطر قابلیت‌های هوش مصنوعی روی CPU و GPU تحمیل شده، کاهش داده و این بخش اختصاصی پردازشی، تنها به ویژگی‌های هوش مصنوعی می‌پردازد.

وجود NPU در یک تراشه همچنین به این معنی است که می‌توان پردازش‌های سنگینی را به‌صورت لوکال روی دستگاه انجام داد. امروزه برخی از برندها برای مجهز کردن گوشی‌های میان‌رده جدید به قابلیت‌های هوش مصنوعی، به پردازش مبتنی‌بر ابری روی آورده‌اند که استفاده از این ویژگی‌ها نیاز به اتصال اینترنت دارند. 

در همین حال، پردازنده‌هایی که واحد پردازش عصبی قوی دارند، الزام اتصال به اینترنت برای پردازش‌های هوش مصنوعی را از بین برده و همین پردازش‌ها را روی دستگاه انجام می‌دهند. این ویژگی بیشتر در گوشی‌های پرچمدار قرار داده می‌شود تا تفاوت متمایزی با مدل‌های میان‌رده داشته باشند.

در همین حال، تراشه اسنپ‌دراگون 6 نسل 4 یکی از پردازنده‌هایی است که به‌خاطر برخورداری از واحد پردازش عصبی بسیار قدرتمند، همین پردازش روی دستگاه را در گوشی‌های میان‌رده فراهم خواهد کرد. اگرچه این تراشه دارای مودم 5G با پشتیبانی از وای‌فای 6E است و در صورت لزوم می‌تواند اتصال پرسرعتی برای اینترنت داشته باشد.

علاوه‌بر قابلیت‌های هوش مصنوعی، کوالکام به‌شدت در این تراشه روی عملکرد گیمینگ تاکید دارد. مشخصات فنی نشان می‌دهند که این تراشه می‌تواند بازی‌های ۴K را با استفاده از حالت Snapdragon Game Super Resolution پشتیبانی کند. این سیستم‌روی‌چیپ همچنین با ویژگی Fast Blend بازی‌ها را تا دو برابر سریع‌تر رندر می‌کند. 

Snapdragon 6 Gen 4

به نظر می‌رسد که واحد گرافیکی (GPU) نیز با موتور Adreno Frame Motion Engine قابلیت تولید فریم را به همراه دارد. این شرکت همچنین ویژگی‌های جذاب صوتی را با گزینه‌های lossless به این ترکیب اضافه کرده است.

براساس مقایسه‌های اختصاصی با نسل قبلی، اسنپ‌دراگون 6 نسل 4 تا 11 درصد از نظر عملکرد CPU و 29 درصد در عملکرد پردازنده گرافیکی بهتر است. با بررسی نتایج منتشر شده از اسنپ‌دراگون 6 نسل 4 می‌توان پیش‌بینی کرد که این پردازنده کلا با هدف عملکرد گیمینگ برای گوشی‌های میان‌رده طراحی شده است. کاربران همچنین می‌توانند انتظار افزایش عملکرد باتری در حدود 12 درصد را داشته باشند، اما دوباره باید اشاره کرد که این‌ها معیارهای اولیه هستند و به احتمال بسیار در سناریوهای استفاده واقعی تغییر خواهند کرد.

کوالکام در عرضه تراشه اسنپ‌دراگون 6 نسل خاطرنشان کرد که اوپو و آنر، از جمله اولین برندهایی هستند که دستگاه‌های میان‌رده جدید خود را با تراشه اسنپ‌دراگون 6 نسل 4 در ماه‌های آینده عرضه خواهند کرد. البته تاکنون نام مدلی خاصی از آنر یا اوپو ذکر نشده است؛ بنابراین باید منتظر بمانیم و ببینیم که کدام گوشی‌ها برای اولین بار با سیستم‌روی‌چیپ جدید کوالکام عرضه می‌شوند.

home_header