GSM-logo
خانهاخبار
هر گوشی باید این ویژگی شارژ بی‌سیم 50 واتی را داشته باشد

هر گوشی باید این ویژگی شارژ بی‌سیم 50 واتی را داشته باشد

شارژ بی‌سیم جدید 50 وات در وان‌پلاس 13، با تکنولوژی جدید آینده‌ای است که کاربران گوشی‌های هوشمند را از همین حالا به خود جذب کرده و قرار است در رقابت گوشی‌ها جنجالی به پا کند.

۰۱ بهمن ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header
product-image

وان پلاس 13 ظرفیت 256GB رم 12GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

وان‌پلاس 13 یکی از سریع‌ترین گوشی‌های اندرویدی موجود در بازار است که در کنار عمر باتری، شارژ فوق‌سریع و دوربین بسیار باکیفیت، یک ویژگی متمایز کننده و خاص در این گوشی قرار دارد که به‌نوعی همه گوشی‌های هوشمند باید از آن کپی ‌کنند؛ شارژ بی‌سیم 50 واتی AirVOOC.

یکی از مشکلات کلیدی شارژ بی‌سیم که اغلب گوشی‌ها با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، تولید گرمای بیش از حد در اثر فعالیت سخت‌افزار مربوطه شارژ است. با این حال، کیس شارژ جدید در تکنولوژی AirVOOC این مشکل را با استفاده از یک فن داخلی برطرف کرده و کارآمدی این تکنولوژی به حدی است که حتی تا یک ساعت پس از این که همچنان گوشی در شارژ قرار دارد، آن را بسیار خنک نگه می‌دارد.

همچنین این تکنولوژی سرعت شارژ بی‌سیم سریع‌تری را نسبت به اکثر گوشی‌های عرضه شده در ایالات متحده با اتصال سیمی را ارائه می‌کند. در کنار سرعت شارژ بالا، دلایل دیگری نیز وجود دارند که کارشناسان را متقاعد کرده این قابلیت باید در همه گوشی‌های هوشمند وجود داشته باشد.

شارژ بی‌سیم مغناطیسی AirVOOC

وان‌پلاس 13 به‌صورت بومی از شارژ بی‌سیم مغناطیسی پشتیبانی نمی‌کند. در عوض، برای بهره‌مندی از شارژ بی‌سیم مغناطیسی در وان‌پلاس 13، به یک قاب مغناطیسی نیاز دارید که فعلا در حال حاضر قیمت آن‌ها از 25 دلار اعلام شده است. شارژر AirVOOC که مشابه شارژر مورد استفاده اوپو برای سری فایند ایکس 8 پرو است، 80 دلار قیمت بیشتر دارد. در حالی که یک کیس و کابل سازگار با وان‌پلاس 13 با قیمت 50 دلار عرضه شده است، این بدین معنی است که برای بهره‌مندی کامل از تکنولوژی شارژ بی‌سیم سریع در مجموع باید 155 دلار هزینه کرد.

OnePlus AirVOOC magnetic wireless charger

برخلاف پایه شارژ بی‌سیم که در سال 2020 همراه با مدل وان‌پلاس 8 پرو عرضه شد، این جدیدترین نسخه شارژر بی‌سیم وان‌پلاس از طراحی بسیار متفاوت و نوآورانه‌ای استفاده می‌کند. علیرغم چندین مزیت قابل‌توجه، این طرح یک نقطه ضعف کلیدی دارد و فن تعبیه شده در یک طرف پایه باعث خنک نگه داشتن گوشی در طول شارژ می‌شود، اما در همین حال، نمی‌توانید به‌راحتی گوشی را هنگام شارژ در دست نگه دارید.

مزیت اصلی و دلیلی که کارشناسان روی این موضوع پافشاری دارند، این است که تکنولوژی جدید شارژر AirVOOC وان‌پلاس بسیار شبیه به کابل شارژ مگ‌سیف برای آیفون کار می‌کند. آهن‌رباهای روی قاب به‌راحتی با آهن‌رباهای شارژر هماهنگ شده و استفاده از وان‌پلاس 13 را در هنگام شارژ آسان‌تر می‌کند، اما همچنان به این معنی است که با هر گوشی مجهز به آهن‌رباهای داخلی مانند سری آیفون 16 هم سازگاری دارد.

میزان کارآمدی این ویژگی در وان‌پلاس 13

برای این که متوجه شوید این قابلیت واقعا چه‌قدر کارآمد بوده و آیا ارزش صرف هزینه دارد یا خیر، رسانه Digital Trend آن را آزمایش کرده و حالا در این قسمت، به تحلیل نتایج آن می‌پردازیم. در این آزمایش از شارژر 80 واتی موجود در جعبه وان‌پلاس 13 استفاده شده که البته این شارژر تنها در نسخه عرضه شده برای ایالات متحده وجود دارد.

با اجرای سه آزمایش از حالت خالی به پر، وان‌پلاس 13 به‌طور متوسط 39 دقیقه طول کشید تا کامل شود. این مقدار کمی بیشتر از 35 دقیقه‌ تعیین شده آن برای رتبه‌بندی است؛ البته لازم به ذکر است که در یکی از تست‌ها طی 36 دقیقه کامل شده و بنابراین، تفاوت در حداقل‌ترین مقادیر ممکن قرار دارند.

OnePlus AirVOOC magnetic wireless charger

در مورد شارژ بی‌سیم مغناطیسی 50 واتی AirVOOC چه‌طور؟

وان‌پلاس می‌گوید که شارژ کامل گوشی با استفاده از این تکنولوژی حدودا 75 دقیقه طول می‌کشد و این بیش از دو برابر سرعت شارژ سیمی است، اما در آزمایش‌ها حتی کمی بیشتر هم طول می‌کشد.

با این حال، نتایج تست‌ها نشان داده که اگر آن را صاف روی پشت قرار داده و جریان هوای فن را محدود کنید، سرعت شارژ به‌میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. در آزمایش، زمانی که گوشی به پشت قرار داشت، تنها 32 درصد در یک ساعت شارژ شد و پس از آن با تغییر پوزیشن، تنها در عرض 45 دقیقه به شارژ کامل رسید.

این یک نکته منفی کلیدی است، اما تا زمانی که جریان هوا را محدود نکنید، فن عملکرد بسیار خوبی برای سرد نگه داشتن گوشی در دست خواهد داشت.

آیا این تکنولوژی با آیفون 16 پرو هم کار می‌کند؟

کاربردهای این شارژر بسیار فراتر از وان‌پلاس 13 و اوپو فایند ایکس 8 پرو است. اگرچه این شارژر برای جدیدترین گوشی‌های هوشمند وان‌پلاس و اوپو ساخته شده، اما شارژر AirVOOC با هر گوشی هوشمندی که از استاندارد شارژ بی‌سیم Qi پشتیبانی می‌کند نیز سازگار است.

OnePlus AirVOOC magnetic wireless charger

اگرچه اکثر گوشی‌ها از شارژ مغناطیسی پشتیبانی نمی‌کنند، استاندارد شارژ بی‌سیم Qi2 که براساس استاندارد شارژ مگ‌سیف اپل ساخته شده، به این معنی است که پس از عرضه، گوشی‌های بیشتری دارای آهن‌ربای داخلی خواهند بود. در حال حاضر، تنها گوشی دیگری که به‌صورت داخلی از شارژ بی‌سیم مغناطیسی پشتیبانی می‌کند، سری آیفون 16 است؛ بنابراین، آیا شارژر AirVOOC با آیفون 16 پرو هم کار می‌کند؟

پاسخ مثبت است، اما این موردی نیست که بخواهید از آن استفاده کنید. برخلاف وان‌پلاس 13 که به سرعت شارژ می‌شود، استفاده از این شارژرها و تکنولوژی‌ها با آیفون 16 پرو، تجربه شارژ بسیار کندتری را به همراه دارد. 

در طی دو آزمایش، آیفون 16 پرو تقریبا سه ساعت طول کشید تا شارژ کامل شود و در آزمایش بعدی تقریبا 4 ساعت طول کشید تا زمانی که فن در حالت رو به پایین قرار گرفت تا کامل شود. همان‌طور که گفته شد، آیفون 16 پرو را توانست در طول شارژ بی‌سیم بسیار خنک نگه داشته و در نتیجه، این تکنولوژی با توجه به این که سری آیفون با گرم شدن بیش از حد در طول شارژ، مخصوصا شارژ بی‌سیم شناخته شده هستند، می‌تواند به‌عنوان یکی از ارتقاهای آینده اپل مورد توجه قرار بگیرد.

چرا این ویژگی است که هر تولیدکننده باید آن را کپی کند؟

عرضه رسمی Qi2 به این معنی است که این استاندارد شارژ با گوشی های بیشتری سازگار خواهد بود. با این حال هیچ کدام نمی‌توانند با سرعتی برابر با وان‌پلاس 13 شارژ شوند، اما چرا؟

اولا، این که عرضه Qi2 به‌صورت قابل‌توجهی ضعیف است و به‌غیر از سری آیفون 12 و مدل‌های بالاتر، تنها گوشی دیگری که به صورت داخلی از آن پشتیبانی می‌کند، HMD Skyline است. البته شایعات نشان می‌دهند که بالاخره با سری آتی گلکسی اس 25 پشتیبانی از استاندارد شارژ Qi2 به گوشی‌های گلکسی اضافه خواهد شد، اما تا زمانی که هفته آینده معرفی نشوند، به‌صورت قطعی آن‌ها را نمی‌توان به این لیست اضافه کرد.

OnePlus AirVOOC magnetic wireless charger

دوم این که استاندارد شارژ Qi2 از شارژ 25 واتی یا نصف سرعت بالقوه این شارژر پشتیبانی می‌کند. این یک پیشرفت نسبت به حداکثر سرعت 15 وات در نسل اول است، اما اگر شرکت‌های بیشتری از سرعت کامل شارژ AirVOOC وان‌پلاس پشتیبانی کنند، به‌معنای ارائه شارژ بی‌سیم سریع‌تر برای همه مدل‌های آتی خواهد بود.

جزئیات زیادی هستند که باعث جذب علاقه‌ها به سمت تکنولوژی شارژ بی‌سیم AirVOOC وان‌پلاس می‌شود، اما به‌نظر می‌رسد اگر طراحی آن کامل‌تر شود، این اطمینان را می‌دهد در صورتی که گوشی در سمت فن قرار نگیرد، شارژ نمی‌شود.

با این اوصاف نمی‌توان انکار کرد سرعت شارژی که ارائه می‌دهد، به اندازه سرعت شارژ سیمی برخی گوشی‌های موجود است و اگرچه بسیار کندتر از شارژ سیمی نیز در برخی مدل‌های دیگر است، اما یک وسیله جانبی آینده‌دار به‌شمار می‌رود. همچنین خنک نگه داشتن گوشی در طول شارژ، مزیتی است که تنها با انتخاب این تکنولوژی در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.

برچسب‌ها:

home_header