اینترنت در کشور رو به فرسودگی میرود
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز کیفیت اینترنت و چالشهای ایجاد شده برای شهروندان و کسبوکارهای اینترنتی را بررسی میکنند که در ادامه به نظر برخی از این نمایندگان میپردازیم.
بر اساس گزارشی از ایسنا، مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد بررسی کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط با آن با رویکرد چالشهای ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی، با بیان اینکه این گزارش شامل دو فصل جلب اعتماد مردم برای استفاده از سکوهای داخلی و مباحث فنی میشود، گفت: اگر در یک بخش از شبکه سرمایهگذاری نشود نمی توان به همه نیازهای مردم پاسخ داد؛ اشتباه در شبکه داریم که خود یکی از دلایل ایجاد اختلال است.
وی با بیان اینکه باید توسعه یکنواخت در شبکه باشد، افزود: سرمایهگذاری کمی در حوزه موبایل و بیسیم شده حال اینکه بار اصلی اینترنت روی شبکه بیسیم است، امیدواریم با توسعه فیبر نوری و انتقال ترافیک از بیسیم این کمبودها جبران شود.
طاهری درباره موضوع پالایش بیان کرد: تصمیمگیران متعددی در این بخش وجود دارد به طوری که طبق گزارش ارائه شده حداقل ۸ جای مختلف تاثیر میگذارند. این عدم یکنواختی و نبود مدیریت یکپارچه باعث اختلالات میشود که باید فکری جدی به خصوص از سوی شورای عالی فضای مجازی شود.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: عدم یکنواختی و استفاده زیاد از فیلترشکنها باعث حملات سایبری زیادی شده که در چند ماهه اخیر رشد بسیار زیاد حملات سایبری به سایتهای مختلف را شاهد بودیم. در واقع استفاده از فیلترشکنها محلی شده که نظارت و تنظیمگری و حکمرانی در شبکه مجازی به شدت کاهش پیدا کند که نیاز به بهینهسازی در شبکه داریم.
فیلترینگ گوگلپلی، توئیتر و یوتیوب دیگر موضوعیت ندارد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مسدود شدن دسترسی یه برخی سایتهای اینترنتی گفت: در ابتدا که اینترنت آمد، بسیاری از سایتها را بستیم و فیلتر کردیم اما امروز باید در این اقدام بازنگری صورت بگیرد.
لطفالله سیاهکلی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع درباره بررسی کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط با آن با رویکرد چالشهای ایجاد شده برای افراد و کسبوکارهای مجازی گفت: چند موضوع در اینترنت مهم است که یکی از آنها قیمت اینترنت است؛ در شرایطی که بسیاری از کسب و کارها بر محور اینترنت اداره میشود، قیمت همچنان نامناسب است و باید به آن توجه شود. موضوع دیگری که در حوزه اینترنت مهم است سرعت آن است؛ ما هنوز به مردم ظرفیت میدهیم درحالیکه گرچه این ظرفیت برای موبایل معنا دارد اما برای پورتهای ثابت نظیر منازل، فروشگاهها و اماکن اداری و اقتصادی باید سرعت تعریف شود؛ دوستان گزارش دهند ببینیم سرعت چگونه است؟ ما همواره از بایت صحبت میکنیم در صورتی که باید مگابیت یا گیگابایت را به مردم بدهیم؛ این بسیار مهم است و کسبوکارها در این حوزهها میتوانند رونق بگیرند.

سیاهکلی در ادامه با انتقاد از مسدود شدن دسترسی یه برخی سایتهای اینترنتی گفت: در ابتدا که اینترنت آمد، بسیاری از سایتها را بستیم و فیلتر کردیم اما امروز باید در این اقدام بازنگری صورت بگیرد چراکه الان فیلتر برخی از این سکوها نظیر گوگل پلی، توئیتر و یوتیوب دیگر موضوعیت ندارد؛ یوتیوب یک سایت مهارت محور است که نسبت به بسیاری از سایتهایی که الان در دسترس هستند، پاکتر است.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی وی پی انها در کشور اظهار کرد: استفاده از وی پی ان وقتی موجب کاهش پهنای باند و سرعت میشود که باید برای ساماندهی این حوزه اقدام کنیم.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به موضوع امنیت شبکه، گفت: از وزیر میخواهم در زمینه افزایش رضایتمندی مردم گام بردارد؛ اگر امروز از مردم آمارگیری کنیم آنها نسبت به وضعیت اینترنت ناراضی هستند چراکه پول میدهند و اما کسب و کارشان رونق ندارد. اشغال شبکه بیش از حد است و خرابی شبکه وجود دارد و زیرساختها بروزرسانی نشده است؛ از سوی دیگر نظارت بر اپراتورها و درآمدها و هزینههای آنها بسیار مهم است چرا آنها از درآمدهای خود برای بروزرسانی زیرساختهایشان استفاده نمیکنند.
زیرساختهای اینترنت در کشور رو به فرسودگی است
علی باباییکارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در دو سال گذشته شاخصهای کیفیت اینترنت روند نزولی را نشان میدهد و ضرورت دارد با استفاده از ظرفیت نخبگان داخلی به سمت راهاندازی سکوها و پیامرسانهای داخلی گام برداشته شود.
باباییکارنامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع درباره بررسی کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط با آن با رویکرد چالشهای ایجاد شده برای افراد و کسبوکارهای مجازی بیان کرد: زیرساختهای اینترنت در کشور به شدت رو به فرسودگی میرود. شبکه ملی ارتباطات که از برنامههای راهبردی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود به خوبی پیش نمیرود. نظام حکمرانی در این بخش به ویژه در حوزه کسب و کارها دچار نقص شده است. در دو سال گذشته دو رتبه نسبت به شاخصهای جهانی افت داشتهایم و در بین ۴۷ کشور در منطقه به رتبه ۲۷ رسیدهایم. از سوی دیگر تا پایان سال ۱۴۰۴ باید در منطقه به رتبه اول دست مییافتیم. براساس گزارش کمیسیون صنایع، ۶۷ درصد از مردم از فیلترشکن استفاده میکنند و بدین ترتیب حریم خصوصی آنها صیانت نمیشود. شاخصهای سنجش کیفیت اینترنت روند رو به نزولی را نشان میدهد.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر کشوری که سکو و پیام رسان داخلی ندارد حتما مستعمره دیگران است. ما باید با تکیه بر دانش نخبگان داخلی گامهای موثری در این حوزه برداریم. انتظار میرود آمایش سرزمینی و توسعه زیرساختهای اینترنت در سطح کشور مورد توجه قرار گرفته و گزارش آن به مجلس شورای اسلامی ارائه گردد.
نتیجه چه خواهد شد؟
این گزارش به بخشی از نظرات مطرح شده در جلسه علنی امروز مجلس پرداخته است و هنوز مشخص نیست که خروجی این جلسه چه تاثیری در وضعیت اینترنت کشور خواهد داشت. اما آنچه مهم است ایجاد شرایطی برای کاهش آشفتگیها و نابسامانیهای اینترنت کشور بوده چراکه اینروزها بسیاری از کسبوکارها به فضای مجازی کوچ کردهاند و حالا معیشت تعداد بالایی از افراد به اینترنت گره خورده است. پس انتظار میرود نتیجه این جلسه راه دشوار کاربران در ماههای اخیر را هموار کند.