چگونه یک گوشی هوشمند مناسب را انتخاب کنیم؟
گوشی موبایل، تلفن هوشمند یا هر چیزی که اسمش را بگذارید، در حال حاضر به عنوان یک عضو جداییناپذیر و دستگاهی همه کاره برای ما محسوب میشود. اما آیا شما هم هر بار برای خرید گوشی سردرگم میشوید؟ در این مقاله به شما میگوییم چگونه یک گوشی هوشمند مناسب را انتخاب کنید.
گوشیهای هوشمند بخش بزرگی از زندگی ما را در اختیار دارند. ما در این دستگاهها شبکههای اجتماعی را بررسی میکنیم، با دیگران تماس میگیریم، وبگردی میکنیم، عکاسی یا فیلمبرداری انجام میدهیم و خلاصه این روزها میتوانیم هر کاری را با گوشی هوشمند خود انجام دهیم.
وقتی زمان خرید گوشی هوشمند مناسب میرسد، سوالات زیادی برای ما پیش میآید؛ اینکه کدام مدل یا برند بهتر است، یا قرار است از گوشی هوشمند خود چه استفادهای داشته باشم. ما باید قبل از اینکه به سراغ مقایسه برندها یا مدلها برویم، در مورد معیارهای خود برای انتخاب یک گوشی هوشمند مناسب صحبت کنیم و آنها را بسنجیم.
قدم اول: بودجه خود را تعیین کرده و ویژگیها را اولویتبندی کنید
وقتی نوبت به انتخاب گوشی هوشمند میرسد، مهم است که با تعیین بودجه خود و اولویتبندی ویژگیهایی که برای شما مهم هستند، کار را شروع کنید. با انجام این کار، میتوانید مطمئن شوید که کدام محصول، انتخابی هوشمندانه است و چه دستگاهی میتوانید پیدا کنید که ارزش سرمایهگذاری شما را داشته باشد.
ابتدا بودجه گوشی هوشمند خود را در نظر بگیرید. مشخص کنید که حاضر هستید چقدر برای خرید یک دستگاه جدید هزینه کنید. این به محدود کردن گزینههای شما کمک میکند و از خرج بیش از حد جلوگیری میکند. به خاطر داشته باشید که گوشیهای هوشمند در محدودههای قیمتی مختلفی عرضه میشوند، بنابراین با تعیین یک بودجه واقعی و قابل دسترس، میتوانید لیست قیمت گوشی را در روز بررسی کرده و انتخابهای متعددی را داشته باشید.
در مرحله بعد، ویژگیهایی را که برای شما مهم هستند اولویتبندی کنید. در نظر داشته باشید که در درجه اول، از گوشیهوشمند برای چه چیزی استفاده خواهید کرد و مشخصاتی را که با این نیازها مطابقت دارند را شناسایی کنید. برخی از ویژگیهای کلیدی که باید در نظر بگیرید عبارتند از:
- کیفیت دوربین
- وضوح صفحهنمایش
- سرعت پردازنده
- عمر باتری
- ظرفیت ذخیرهسازی
- سیستم عامل
اگر عکاسی برای شما مهم است، گوشیهای هوشمند با دوربینهای باکیفیت را در اولویت قرار دهید. اگر تمرکز شما روی بازی یا اجرای چندین برنامه به صورت همزان است، به دنبال دستگاهی با پردازندههای قدرتمند و رم کافی باشید. علاوه بر این، اگر تماشای ویدیو، فیلم، سریال یا شنیدن موسیقی و در کل کارهای مالتیمدیا برای شما اولویت دارد، عواملی مانند اندازه و وضوح صفحه را در نظر بگیرید.
قدم دوم: اکوسیستم یا سیستم عامل (iOS و اندروید)
وقتی نوبت به انتخاب یک گوشی هوشمند میرسد، یکی از تصمیمات کلیدی، انتخاب سیستم عاملی استا که دستگاه شما روی آن کار میکند. در حال حاضر دو گزینه عمده iOS و اندروید در دسترس هستند.
سیستم عامل iOS توسط کمپانی اپل توسعه پیدا میکند و اختصاصا در گوشیهای آیفون اپل مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم عامل تجربهای یکپارچه و کاربرپسندی را ارائه میدهد. طراحی زیبا، رابط کاربری فوقالعاده و سطح بالایی از ویژگیهای امنیتی و حریم خصوصی در کنار بهروزرسانیهای نرمافزاری منظم و پشتیبانی بسیارطولانی مدت اپل از اکوسیستم خود، برخی ویژگیهای iOS محسوب میشود.
از سوی دیگر، اندروید را داریم که توسط گوگل توسعه پیدا کرده و مهمترین ویژگیها، تجربه شخصیسازی عمیق و آزادتر آن نسبت به iOS است. به دلیل ماهیت منبع باز بودن اندروید، طیف گستردهای از گوشی های سامسونگ و شیائومی گرفته تا هوآوی و وانپلاس و ناتینگ، از اندروید به عنوان سیستمعامل محصولات خود استفاده میکنند و هر یک، رابط کاربری اختصاصی خود را به کار میبرند.
هر دو سیستم عامل مزایای خاص خود را دارند. iOS از نظر بهینهسازی عملکرد و ادغام و همسانسازی با دستگاههای دیگر اپل مانند مکها و آیپدها برتر است. از سوی دیگر، اندروید از نظر انتخاب سختافزار و گزینههای سفارشیسازی، انعطافپذیری بیشتری را ارائه میدهد.
در نهایت، انتخاب بین iOS و اندروید به عوامل شخصی و سلیقهای در کنار سازگاری با اکوسیستم و محدودیتهای بودجه برمیگردد. انتخاب iOS مستلزم هزینه بیشتر و انتخابی محدودتر فقط در بین محصولات اپل است، اما اندروید را میتوان در بودجههای پایین تا بالا در نظر گرفت.
قدم سوم: طراحی و کیفیت ساخت
هنگام ارزیابی طراحی و متریال ساخت یک گوشی هوشمند، چندین جنبه کلیدی وجود دارد که مهمترین آنها جذابیت بصری (زیباییشناسی) و استحکام (دوام) دستگاه است.
زیباییشناسی نقش مهمی در جذب مصرفکنندگان گوشیهای هوشمند دارد. طراحی کلی، از جمله شکل، اندازه و تنوع رنگ میتواند تا حد زیادی بر درک مصرفکننده از دستگاه تاثیر بگذارد. یک طراحی جذاب بصری میتواند تا حد زیادی رضایت کاربر را در قبال خرید محصول افزایش دهد.
با این حال، زیباییشناسی به تنهایی کافی نیست. کیفیت ساخت هنگام ارزیابی دوام و طول عمر گوشی هوشمند به همان اندازه مهم است. یک دستگاه خوشساخت باید بتواند در برابر سایس و خط و خش که شاید در اثر عوامل ساده روزمره به وجود بیاید، مقاومت بالایی داشته باشد و به آسانی آسیب نبیند.
معمولا گوشیهای هوشمندی که از ترکیب شیشه و فلز ساخته شدهاند، از مقاومت و حتی زیبایی بیشتری برخوردار هستند. گوشیهایی با بدنه پشتی از جنس شیشه و قاب آلومینیومی یا فولادی. اما گوشیهایی که از پلاستیک استفاده کردهاند هم خوب و بد دارند.
از دیگر عوامل مهم، اجزا و ویژگیهای به کار رفته روی بدنه است. دکمهها، پورتها و دوربینها در طراحی چگونه پیادهسازی شدهاند یا عملکردشان در دست آسان و ارگونومیک است یا خیر.
قدم چهارم: اندازه و وضوح نمایشگر
در دنیای گوشیهای هوشمند، اندازه و وضوح صفحهنمایش تاثیر بسزایی در نحوه تعامل کاربران با دستگاههایشان دارد. اندازه صفحهنمایش برای گوشیهای هوشمند بسیار متفاوت است. از اندازههای جمع و جور یا کامپکت گرفته تا سایزهای بزرگتر. گاه انتخاب صفحه کوچکتر ممکن است برای استفاده با یک دست راحتتر باشد، در حالی که یک صفحهنمایش بزرگتر تجربه تماشای محتوا را بیشتر میکند.
وضوح نمایشگر به همان اندازه مهم است. وضوح یا رزولوشن بالاتر، جزئیات بیشتر و تصاویر واضحتری را ارائه میدهند و تجربه بصری کاربر را افزایش میدهند. علاوه بر این، درک فناوریهای مختلف صفحهنمایش مانند LCD (نمایشگر کریستال مایع) و OLED (ددیود ساطح نور ارگانیک) میتواند بر تصمیمگیری مخاطب تاثیر بگذارد.
صفحهنمایشهای LCD به دلیل بازتولید رنگ دقیق و البته مقرونبهصرفهبودن شناخته شدهاند. از سوی دیگر، صفهنمایش OLED میتواند سیاهی عمیقتر و واقعی، رنگهای زنده و نسبت کنتراست بهتری را ارائه میدهند.
قدم پنجم: مشخصات چیپست، پردازنده و رم
وظیفه کلی عملکرد و قدرت پردازشی برای اجرای برنامهها و بازیها را واحد پردازش مرکزی CPU و رم یا حافظه دسترسی تصادفی عهدهدار هستند. پردازنده اساسا مغز گوشی هوشمند است که مسئول اجرای دستورالعملها و انجام محاسبات است. گوشیهای هوشمند مختلفی با انواع پردازندهها عرضه شدهاند که عملکردهای گوناگونی دارند. برخی از معروفترین تولیدکنندگان تراشه در دنیا عبارتند از کوالکام اسنپدراگون، تراشههای سری A اپل و اگزینوس سامسونگ.
از سوی دیگر، رم مسئول ذخیره موقت دادههایی است که به طور فعال توسط برنامهها استفاده میشود. قابلیتهای چند وظیفهای را تحت تاثیر قرار میدهد و تعیین میکند که چند برنامه میتوانند به طور همزمان بدون تجربه تاخیر یا کاهش سرعت اجرا شوند. گوشیهای هوشمند با ظرفیت رم بالاتر، معمولا هنگام اجرای چندین برنامه یا کارهای سخت، عملکرد روانتری دارند.
اگر شخصی هستید که میخواهید بازیهای سنگین یا برنامههای زیادی را همزمان اجرا کنید، ممکن است به دستگاههایی با سرعت کلاک بالاتر پردازنده یا هستههای بیشتر همراه با ظرفیت رم کافی نیاز داشته باشید.
قدم ششم: دوربین
کیفیت دوربین گوشی هوشمند تقریبا برای همه مهم است. از دوربین اصلی در پشت دستگاه گرفته تا دوربین سلفی، کیفیت و کارایی آنها تاثیر مستقیمی روی قیمت خرید گوشی دارند.
یکی از جنبههای مهم، تعداد مگاپیکسل است. مگاپیکسل سطح جزئیات و وضوح عکسهای شما را تعیین میکند. به طور کلی، تعداد مگاپیکسل بالاتر، منجر به تصاویری واضحتر با جزئیات دقیقتر میشود. با این حال عواملی مانند اندازه سنسور و پردازش تصویر نقش مهمی ایفا میکنند.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم برای مقایسه، دیافراگم است. دیافراگم به دریچهای گفته میشود که نور از طریق آن وارد لنز میشود. دیافراگم بازتر اجازه میدهد تا نور بیشتری وارد شود و در نتیجه عملکرد بهتری در نور کم و جلوههای عمق میدان (پس زمینه تار) ایجاد میکند.
یک عامل دیگر، لرزشگیر اپتیکال تصاویر یا OIS است که به کاهش تاری ناشی از لرزش دستها یا حرکت در هنگام عکاسی کمک میکند.
برخی از حالتهای عکاسی پیشرفته مانند HDR (محدوده دینامیکی بالا) و حالت شب هم میتوانند برای شما مهم باشند. HDR چندین نوردهی را ترکیب میکند تا طیف وسیعتری از جزئیات نور و سایه را در صحنههای با کنتراست بالا ثبت کند.
قدم هفتم: باتری
عمر باتری یکی از مهمترین فاکتورها در هنگام خرید گوشی هوشمند محسوب میشود. ابتدا ظرفیت باتری را در نظر بگیرید. ظرفیت بر حسب میلیآمپر ساعت اندازهگیری می شود و تعیین میکند که یک دستگاه با یک بار شارژ، چقدر میتواند کار کند.
فناوریهای شارژ سریع هم یکی دیگر از عوامل مهم هستند. با این قابلیت، باتری در زمانی زودتر از حالت عادی یک باتری معمول، شارژ میشود که البته وجود چنین قابلیتی به گوشی مد نظرتان بستگی دارد.
برای بهینهسازی عمر باتری، تکنیکهای مختلفی وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد. یکی از رویکردهای رایج، مدیریت استفاده از برنامه و بستن فرآیندهای غیرضروری پسزمینه است که انرژی باتری را تخلیه میکند. تنظیم روشنایی صفحه، فعال کردن حالتهای صرفهجویی در مصرف انرژی و غیرفعال کردن ویژگیهای غیرضروری مانند GPS یا بلوتوث در صورت عدم استفاده نیز میتواند به افزایش عمر باتری کمک کند.
در پایان: تصمیمگیری با شماست!
اینکه چه مدل گوشی هوشمندی تهیه کنید، گران بخرید یا ارزان، دوربین خوب داشته باشد یا بد، یا اینکه صرفا میخواهید بر اساس بودجهتان، یک گوشی مناسب تهیه کنید، همه به خودتان بستگی دارد.
با صرف زمان برای درک اینکه چه ویژگیهایی برای شما ضروری هستند، مانند کیفیت دوربین، عمر باتری، ظرفیت ذخیرهسازی یا قدرت پردازش، میتوانید گزینههای خود را محدود کرده و گوشی هوشمندی را پیدا کنید که با نیازهای شما هماهنگ باشد. علاوه بر این، در نظر گرفتن عواملی مانند ترجیحات سیستم عامل (اندروید یا iOS) و شهرت برند نیز می تواند نقش مهمی در فرآیند تصمیم گیری شما داشته باشد.