هشدار، در دام کلاهبرداران پیامکی گرفتار نشوید
روزانه ما شاهد چندین پیام تبلیغاتی مختلف بر روی تلفنهای همراهمان هستیم. برخیها بدون توجه به متن این پیامها ساده از کنارشان میگذرند اما هستند افرادی که یک به یک پیامها را باز کرده و اگر شماره و یا لینکی در پیامها باشد بدون در نظر گرفتن جوانب بر روی آن کلیلک میکنند. در برخی از این موارد کلیلک کردن همانا و خالی شدن حساب افراد توسط کلاهبرداران همان.
طی سالهای اخیر کلاهبرداری از طریق پیامک و یا تماس تلفنی رشد چشمگیری داشته و افراد بسیاری با پیغامها و تماسهای وسوسهانگیز در دام کلاهبرداران افتادهاند. در این نوع کلاهبرداریها معمولا از افراد خواسته میشود تا اطلاعات شخصی همانند شماره کارت اعتباری یا سایر اطلاعاتی که بتوان از طریق آن به حسابهای بانکی دسترسی پیدا کرد را با آنها به اشتراک بگذارند. بنابراین افراد باید مراقب اطلاعاتی که از طریق پیام و یا تماسهای صوتی در اختیار کسانی که هیچ شناختی روی آنها ندارند، باشند. اخیرا در همین راستا مدیر کل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران به شهروندان درخصوص تماسها و پیامکهای کلاهبرداری با عنوان برنده شدن جوایز در قرعهکشی هشدار داده است.

بر اساس گزارشی از ایسنا، محمدرضا بیدخام، مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران ضمن آگاهی دادن به مشتریان نسبت به دریافت تماسهای تلفنی مشکوک و یا پیامکهای کلاهبرداری با عناوین جعلی متنوع از جمله شما برنده جایزه شدهاید خاطرنشان کرد:
شهروندان از در اختیار قرار دادن هرگونه اطلاعات شخصی و یا مراجعه به محلهای اعلام شده خودداری کنند. تماسهای تلفنی و یا دریافت متنی که افراد کلاهبردار برای ارسال پیامک تبلیغاتی انتخاب و شما را وادار به برقراری ارتباط با خودشان میکنند، باعث میشوند علاوه بر توصیههای متعدد، خودتان اطلاعات شخصی یا اطلاعات حساب را در اختیارشان قرار دهید. فیشینگ پیامکی یکی از انواع کلاهبرداری پیامکی است که کلاهبردار به اطلاعات شخصی و مهم شما دست پیدا میکند. این اطلاعات میتواند رمز بانکی شما باشد، به همین دلیل توصیه میشود تا به لینکهای ناشناس در پیامک اعتماد نکنید. مشتریان میتوانند این گونه کلاهبرداریها و موارد مشابه احتمالی را با سامانه پاسخگویی ۲۰۲۱ شرکت مخابرات ایران اعلام کنند و در صورت اطمینان از کلاهبرداری با پلیس فتا تماس و یا از طریق سایت www.cyberpolice.ir اقدام کنند.