اپل احتمالا فناوری تولید تراشه A17 را در سال آینده تغییر میدهد
یک شایعه جدید ادعا کرده که تراشه A17 Bionic که در ابتدا در آیفون ۱۵ پرو و ۱۵ پرو مکس استفاده خواهد شد، به طور اساسی با همان نسخه که قرار است در سال ۲۰۲۴ تولید شود، متفاوت است.
انتظار میرود A17 Bionic اولین تراشه اپل باشد که با فرایند ساخت ۳ نانومتری تولید میشود که منجر به بهبود عملکرد و کارایی قابل توجه نسبت به فرایند ساخت ۵ نانومتری مورد استفاده برای تراشههای A15، A14 و A16 میشود. طبق گزارشها نسخه اولیه این تراشه با استفاده از فرایند N3B شرکت TSMC ساخته خواهد شد، اما اپل در نظر دارد تا سال آینده A17 را به N3E تغییر دهد. گفته میشود این اقدام جهت کاهش هزینه انجام میشود اما از طرف دیگر اپل مجبور است تا کارایی را فدای هزینه کند.

N3B گره اصلی ۳ نانومتری TSMC است که با مشارکت اپل ایجاد شده است. از سوی دیگر N3E گره سادهتر و در دسترستری است که سایر مشتریان TSMC از آن استفاده میکنند. N3E دارای لایههای EUV کمتر و چگالی ترانزیستور کمتری نسبت به N3B است که منجر به کاهش بازدهی آن میشود.
N3B به طور موثر به عنوان یک گره آزمایشی طراحی شده است و با فرایندهای جانشین TSMC از جمله N3X، N3P و N3S سازگار نیست، به این معنی که اپل برای استفاده از پیشرفتهای TSMC باید تراشههای آینده خود را دوباره طراحی کند. در ابتدا تصور می شد اپل قصد دارد از N3B برای تراشه A16 Bionic استفاده کند، اما به دلیل آماده نبودن به موقع، مجبور شد به N4 برگردد. ممکن است اپل از طراحی هسته N3B پردازنده و گرافیک استفاده کند که در اصل برای A16 Bionic در مورد تراشههای اولیه A17 طراحی شده بود، قبل از اینکه بعدا در سال ۲۰۲۴ به طرحهای اصلی A17 با N3E روی آورد. به علاوه این معماری احتمالا از طریق TSMC با تراشههای مانند A18 و A19 تکرار خواهد شد.
بعید به نظر میرسد که اپل در چرخه تولید آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس چنین تغییر مهمی در A17 Bionic ایجاد کند، بنابراین نسخه N3E این تراشه ممکن است برای آیفون ۱۶ و ۱۶ پلاس سال آینده استفاده شود. تراشه A15 Bionic در آيفون ۱۴ و ۱۴ پلاس یک نوع رده بالاتر با یک هسته گرافیک اضافی نسبت به A15 مورد استفاده در آیفون ۱۳ و ۱۳ مینی است، بنابراین برخی از نسخههای استفاده شده تراشه بین نسلی با وجود اینکه ظاهرا دارای نام یکسان هستند، اما میتوانند تفاوتهایی داشته باشند.
این شایعه از یک کاربر شبکه اجتماعی Weibo نشات گرفته که ادعا کرده یک متخصص مدارهای مجتمع با ۲۵ سال تجربه کار بر روی پردازندههای پنتیوم اینتل است. در اوایل سال جاری میلادی همین حساب کاربری برای اولین بار ادعا کرد که پورت USB-C آیفون ۱۵ و ۱۵ پرو و کابلهای همراه آن، دارای یک تراشه احراز هویت هستند که به طور بالقوه عملکرد آنها را با لوازم جانبی غیر اپلی محدود میکند؛ نکته مهم اینکه پس از این شایعه، منابع معتبرتر هم آن را تایید کردند، بنابراین شاید بتوان تا حدی آن را جدی گرفت.