اینستاگرام در نسخه جدید خود قابلیت محدود کردن استفاده از این برنامه را تغییر داده است
طبق گزارش TechCrunch، اینستاگرام بی سر و صدا این امکان را برای کاربرانش حذف کرده است که استفاده روزانه از این اپلیکیشن را به کمتر از 30 دقیقه محدود کنند.
در سال ۲۰۱۸ اینستاگرام گزینههایی را برای تعیین محدودیت زمانی روزانه در این برنامه معرفی کرد، این ویژگی مخصوص کسانی بود که میخواهند استفاده خود از شبکههای اجتماعی را محدود کنند و پس از مدت تعیین شده یک یادآور به کاربر یادآوری میکرد که مدت زمان تعیین شده تمام شده است. در ابتدا، کاربران میتوانستند محدودیت زمانی کمتر از ۱۰ یا حتی ۵ دقیقه در روز را انتخاب کنند، اما انتخاب چنین مدت زمان کوتاهی دیگر امکانپذیر نیست.
پس از آخرین بهروزرسانی این برنامه، کارت منوی «تنظیم محدودیت زمانی روزانه» ظاهر میشود و از کاربران میخواهد مدت زمان مورد نظر را با مدت زمان جدید حداقل 30 دقیقه انتخاب کنند، در حالی که به طور پیشفرض در منو مربوطه برای ترغیب کاربران زمان ۳ ساعت از قبل انتخاب شده است، گویی که میخواهد کاربران را وادار به انتخاب آن محدودیت کند. در واقع پنجره باز شده میگوید شما میتوانید به هر میزان دلخواه استفاده خود را محدود کنید، اما بعد از آپدیت اینستاگرام خواهید دید که دیگر از میزان زمان ۱۰ دقیقه خبری نیست و زمانهای ۳۰ دقیقه، ۴۵ دقیقه، یک ساعت، دو ساعت و سه ساعت قابل انتخاب خواهند بود.

برخلاف ادعای اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ که گفته بود این قدرت انتخاب را به کاربران خواهد داد که هرچقدر که بخواهند در این برنامه وقت صرف کنند، نه اینستاگرام نه شرکت مادر آن یعنی متا (فیسبوک سابق)، در مورد این تغییر بی سر و صدا اظهار نظری نکردهاند.
این تغییر تنها چند ماه بعد از معرفی ویژگی «Take a break» انجام شده است؛ این ویژگی به کاربران اجازه میداد که اگر به مدت طولانی در این برنامه بودند یادآورهایی را به طور دورهای در طی این مدت زمان دریافت میکردند. طبق گفته Adam Mosseri، مدیر اینستاگرام، زمانی که این ویژگی در مرحله تست بود دیگر شما با آن میدانستید که در مورد نحوه استفاده از برنامه چه چیزی برای شما بهتر است.
شایان ذکر است تغییر جدید اینستاگرام در حالی است که طبق گزارش شرکت متا، این شرکت پیشبینی میکند در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ نسبت به زمان مشابه ۳۰ میلیارد دلار کاهش داشته باشد.
متا تا حدودی عملکرد ضعیفتر خود را ناشی از اقدامات اپل برای بهبود حریم خصوصی کاربران با سختتر کردن پلتفرمها و برنامهها برای ردیابی کاربران در سایر برنامهها و وبسایتها برای اهداف تبلیغاتی میداند که طبق ادعای آن هزینهای ۱۰ میلیارد دلاری را برای این شرکت در پی داشته است.