طوفان فوجی فیلم با معرفی ۵ محصول جدید در آغاز سپتامبر!
فوجی فیلم در این رویداد از یک دوربین مدیوم فرمت به نام فوجی فیلم GFX 50S II و یک دوربین کراپ سنسور به نام فوجی فیلم XT-30 II معرفی کرد. در کنار این دو دوربین، فوجی فیلم همچنین یک لنز کیت مدیوم فرمت جدید با فاصله کانونی 35-70 میلیمتر با دیافراگم 4.5-5.6 و دو لنز فیکس دیگر با فواصل کانونی ۳۳ میلیمتر و ۲۳ میلیمتر با دیافراگم ۱.۴ که مخصوص کراپ سنسورهای خود است را معرفی کرد.
گل سرسبد این مراسم، مدیوم فرمت جدید شرکت فوجی فیلم است یعنی GFX 50S II که وجه تمایز آن با سایر مدیوم فرمت های این شرکت و دیگر شرکت ها، قیمت آن است که بدون لنز قیمت آن ۳۹۹۹ دلار اعلام شده. برای مقایسه قیمتی میتوان به GFX 100S اشاره کرد که ۶۰۰۰ هزار دلار قیمت دارد. البته برای مقایسه بهتر باید این دوربین را با نسل قبلیاش مقایسه کنیم که قیمت ۵۵۰۰ دلاری داشت.
دوربین GFX 50S II فوجی فیلم از یک سنسور ۵۱.۴ مگاپیکسلی بهره میبرد که ۱.۷ برابر از لحاظ ابعاد بزرگتر از سنسورهای فول فریم است. بدنه این دوربین نیز بسیار شبیه به برادر بزرگتر خود یعنی GFX 100S است که هر دو معادل ۹۰۰ گرم وزن دارند و جزو سبکترین دوربینهای مدیوم فرمت به حساب میآیند. همچنین لرزشگیر ۵ محوره داخل GFX 50S II هم بهبودهایی داشته و ۰٫۵ استاپ عملکرد بهتری نسبت به برادر بزرگتر خود دارد.
با گنجاندن لرزشگیر داخل بدنه، فوجی فیلم می گوید GFX 50S II «فرصت های جدیدی را در نحوه استفاده از دوربین های دیجیتال با قطع متوسط به ارمغان میآورد». با این لرزشگیر شما آزادی عمل بیشتری برای عکاسی دارید و بدون نیاز به سهپایه هم در اکثر مواقع میتوانید عکسهایی بدون لزرش و شارپ ثبت کنید. با این حال، این سنسور دارای سیستم فوکوس خودکار مبتنی بر کنتراست (Contrast-Detection) است که انتظاری هم نمیرفت فوجی فیلم با این برچسب قیمتی، از سیستم فوکوس خودکار تشخیص فازی (Phase-detection) که در GFX 100S و بسیاری دیگر از دوربین های فوجی استفاده شده، استفاده کند.
دوربین GFX 50S II فوجی فیلم دارای ۱۹ شبیه ساز فیلمهای فوجی فیلم است که جدیدترین شبیهساز این شرکت یعنی Nostalgic Neg را هم شامل میشوند. همچنین از جذابترین قابلیتهای این دوربین میتوان به قابلیت Pixel Shift Multi Shot اشاره کرد که با ترکیب کردن ۱۶ عکس خام (RAW)، عکس ۲۰۰ مگاپیکسلی را با فرمت DNG به ارمغان میآورد. فوجی فیلم این دوربین را با یک لنز کیت GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR با قیمت ۴٫۴۹۹ دلار عرضه خواهد کرد وقیمت این لنز جدید نیز به تنهایی ۹۹۹ دلار خواهد بود. انتظار میرود این دوربین از آبان ماه به بازارها عرضه شود.
فوجی فیلم همچنینX-T30 جدید را معرفی کرد، با نامی مشابه و تغییراتی بسیار اندک نسبت به نسل قبل؛ البته از نوع نام گذاری فوجی فیلم هم پیداست که تغییرات جزیی اعمال کرده زیرا در غیر این صورت باید شاهد X-T40 میبودیم. دوربین X-T30 II از دو درگاه کارت حافظه بهره میبرد و صفحه نمایشی با وضوح بالا ۱٫۶۸ میلیون نقطهای دارد که از نمایشگر نسل قبلی که رزولوشن ۱٫۰۴ میلیون نقطهای داشت، شارپتر است. ویژگیهای جدید تقریبا همین جا تمام میشوند زیرا دوربین جدید از همان سنسور ۲۶.۴ مگاپیکسلی X-Trans 4 CMOS نسل قبل بهره میبرد. همچنان هم خبری از لرزشگیر درون بدنه در این سری از دوربین فوجی فیلم نیست! فوجی فیلم این دوربین را صرفا برای بهره بردن از آخرین شبیه ساز فیلمهای فوجی فیلم و بالا بردن سرعت رابط کاربری معرفی کرده است. جالبتر اینکه این شرکت حتی به خود زحمت صدور اعلامیه مطبوعاتی مستقل برای این دوربین را نداده است. دوربین X-T30 II بدون شارژر باتری تنها با قیمت 899 دلار به فروش میرسد.
از این دوربینها که بگذریم، فوجی فیلم دو لنز جدید مخصوص سنسورهای کراپ نیز معرفی کرده است؛ XF 23mm F1.4 R LM WR و XF 33mm F1.4 R LM WR، که به ترتیب فاصله کانونی معادل ۳۵ میلی متر و ۵۰ میلی متر را پوشش میدهند.
هر دو لنز درمقابل شرایط جوی نامساعد مقاوم هستند (منظور از WR در نام آنهاست) و دارای حلقههای دیافراگم اختصاصی هستند و قطر فیلتر آنها ۵۸ میلی متری است. فوجی فیلم ادعا میکند که هر دو لنز نسبت به نسل اول f/1.4 این دو لنز، فاصله حداقلی فوکوس کمتر و وضوح بالاتری را ارائه میدهند.
فوجی فیلم XF 23mm F1.4 R LM WR و XF 33mm F1.4 R LM WR به ترتیب در اواخر نوامبر و اواخر سپتامبر با قیمت های ۸۹۹ دلار (برای XF 23mm) و ۷۹۹ دلار (برای XF 33mm) در دسترس خواهد بود.