فیسبوک هک گوشی جف بزوس را متوجه سیستم عامل اپل میداند
مدیر ارشد حریم خصوصی فیسبوک، نیک کلِگ، اخیرا در مصاحبهای به موضوع هک گوشی جف بزوس از طریق واتساپ پرداخته اما پاسخی داده است که نه تنها معنای آن کاملا مشخص نیست بلکه میتواند از وضعیت نابسمان این شرکت در مواجهه با این اتفاق خبر دهد.
چند روز پیش در خبری اعلام شد که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی احتمالا از طریق پیامی در اپلیکیشن واتساپ توانسته گوشی موبایل جف بزوس، مدیرعامل آمازون، را هک کند. حالا نیک کلگ در گفتگو با بیبیسی سعی کرده تقصیر را به گردن اپل بیندازد. او میگوید:
به نظر میرسد مشکل بر سر چیزی است که، میدانید، همان چیزی که اسمش را سیستم، سیستم، خود موبایل میگذارند. نمیتواند، نمیتواند مشکلی متوجه وقتی باشد که پیام فرستاده شده، چون پیامها در واتساپ رمزنگاری دوطرفه میشوند.
تا حدی شبیه وقتی است که کسی برای شما ایمیل مخرب میفرستد، تخریب زمانی صورت میگیرد که آن را باز میکنید. گمان میکنم که موضوع چیزی شبیه به همین باشد، بنابراین چیزی باید روی سیستم عامل موبایل اثر گذاشته باشد.
اگر گفتههای بالا به نظرتان غیرقابل درک میرسد، حق دارید و تنها نیستید. فیسبوک هنوز واکنش جدیدتری نسبت به موضوع هک موبایل بزوس نداشته، اما با توجه به صحبتهای دست و پا شکسته نیک کلگ دو نکته مشهود است: ۱) رمزنگاری واتساپ به خطر نیفتاده، ۲) اگر گوشی بزوس از طریق واتساپ هک شده، مشکل به نقایص موجود در سیستم عامل آن برمیگردد.
کلگ اولین مسئول فیسبوک نیست که چنین موضوعی را مطرح میکند. چند روز پیش، معاونت اروپا، خاورمیانه و آفریقای فیسبوک نیز انگشت اتهام را به سمت سیستم عامل گوشی بزوس گرفته بود. گفتنی است، مدیرعامل آمازون از یک آیفون استفاده میکرده است.
نکته قابل توجه بعدی درباره این مصاحبه آن است که مسئولان فیسبوک ضمن انداختن تقصیر به گردن رقیب کهنهکار خود ظاهرا این حقیقت را نمیپذیرند که واتساپ در برابر جاسوسافزارها و سایر نقایص امنیتی آسیبپذیر است. متخصصان امنیت به همین دلیل توصیه نمیکنند که رهبران دنیا یا حتی میلیاردها از این اپلیکیشنهای پیامرسانی استفاده کنند.
