معرفی 8 گوشی هوشمند برتر چینی
در سالهای اخیر شاهد بودیم که چطور تولیدکنندگان چینی تلفن همراه برای خلق محصولاتی نوآورانه ، جذاب و باکیفیت تمام تلاششان را به کار گرفتهاند و اگر جانب انصاف را بگیریم باید گفت که در این زمینه بسیار موفق عمل کردهاند. شاید حالا دیگر وقت آن رسیده که باور کهنه خود در مورد این شرکتها ،مبنی بر کپیکنندههای صرف گوشیهای محبوب بازار، را کنار بگذاریم و آنها را بعنوان تولیدکنندگانی مستقل و خلاق به رسمیت بشناسیم.
در این میان مشکل عمده این است که بسیاری از این گوشیها در بازار ایالات متحده عرضه نمیشوند یعنی خرید آن در این ایالات به قیمت معامله با وارد کنندگان شخص ثالث و البته گذشتن از مزایای پشتیبانی رسمی است. علاوه بر آن برخی از این گوشیها به سرویسهای گوگل دسترسی ندارند و کاربران آنها ناچارند برای دسترسی به پلی استور، حتی برای دریافت نرم افزارهای مبتنی بر اندروید، راه حلهای دیگری پیدا کنند و تمام این کمبودها در حالیست که دولت ایالات متحده هنوز برای رسیدگی به ادعاهای خود مبنی بر اینکه شرکتهایی مانند هوآوی میتوانند تهدیدی برای امنیت ملی باشند، پافشاری میکند.
اگر شما هم قصد خرید یکی از این گوشیها را دارید و یا علاقمند هستید از موقعیت آنها در مقایسه با محصولات شرکتهایی مثل الجی و سامسونگ باخبر شوید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی ۸ گوشی برتر چینی بپردازیم که به تازگی عرضه شدهاند.
Vivo NEX S
مشخصات:
- صفحه نمایش OLED 6.6 اینچی با کیفیت فولاچدی، بدون بریدگی
- دوربین دوگانه 12 و 5 مگاپیکسلی
- دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی با طراحی پاپ آپ
- سنسور اثر انگشت، که داخل صفحه نمایش تعبیه شده است
- پردازنده اسنپدراگون 845
- 256گیگابایت حافظه داخلی و 8 گیگابایت رم
- جک هدفون
ویوو بتازگی این محصول ازسری Nex را معرفی کرده است، این گوشی درواقع محصول نهایی یک طرح مفهومی بنام Apex است، همان طراحی بینظیری که در کنفرانس MWC امسال معرفی شد. هرچند این پرچمدار ویوو از سنسور اثر انگشت نیمصفحهای طرح اولیه بینصیب ماند، در عوض ویژگی جذاب دیگری را در خود جای داده است: یک دوربین سلفی که برای کمک به حذف حاشیهها روی یک مکانیسم بالابرنده جای گرفته است و در صورت نیاز ظاهر میشود.
به این ترتیب نکس اس یک صفحه نمایش بزرگ 6.6 اینچی دارد که تنها حاشیه باریکی پایین آن به چشم میخورد. سنسور اثر انگشت نیز داخل صفحه نمایش تعبیه شده است، هرچند که وسعتش تنها به اندازه انگشت شست است و در ضمن پنل پشتی این گوشی از جنس شیشه است.
Oppo Find X
مشخصات:
- صفحه نمایش OLED 6.4 اینچی با کیفیت فولاچدی، بدون بریدگی
- دوربینهای 16 و 20 مگاپیکسلی
- دوربین سلفی 25 مگاپیکسلی با طراحی پاپآپ
- اسکنر سه بعدی تشخیص چهره
- پردازنده اسنپدراگون 845
- 256 گیگابایت حافظه داخلی و 8 گیگابایت رم
این گوشی جدیدترین پرچمدار اپوست که برای به حداقل رساندن بریدگی بالای صفحه شبیه به نکس اس عمل کرده و به استفاده از دوربین سلفی پاپ آپ روی آورده است. با این حال، رویکرد Find X پیچیده تر و شاید جاه طلبانهتر بنظر میرسد چرا که نه تنها دوربین سلفی بلکه تمام آنچه اصولا بالای صفحه نمایش ظاهر میشود، اعم از دوربین و سنسورهای اسکنر سهبعدی تشخیص چهره را روی این مکانیسم بالابرنده سوار کرده است.
نه داخل صفحه نمایش نه هیچ جای دیگری ازاین گوشی اثری از اسکنر اثر انگشت به چشم نمیخورد و این بدان معنی است که برای هر بار باز کردن قفل گوشی نیاز به فراخوانی این مکانیزم بالابرنده است. در حالیکه دوربین پاپ آپ نکس اس فقط برای عکاسی سلفی و تماس ویدیویی فراخوانی میشود، Find X برای عملیات اساسی و پرتکرار نیازمند سنسورهای متحرکش است و از آنجا که وجود قطعات متحرک در گوشی آسیبپذیری آن را افزایش میدهد، شاید این ویژگی کمی تردید در انتخاب این گوشی ایجاد کند که البته باز هم به اولویتهای خریدار بستگی دارد.
اوپو اعلام کرد که قصد دارد Find X را در ایالات متحده نیز عرضه کند. هر چند جزئیات بیشتری در مورد انتشار آن موجود نیست، اگر چنین اتفاقی بیفتد قیمت آن حدود 1160 دلار و 999 یورو خواهد بود.
Xiaomi Mi Mix 2S
مشخصات:
- صفحه نمایش 6 اینچی با کیفیت فول اچدی، فاقد بریدگی
- دوربین دوگانه 12 مگاپیکسلی
- دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی، که در پایین صفحه نمایش تعبیه شده است
- پردازنده اسنپدراگون 845
- 256 گیگابایت حافظه داخلی و 8 گیگابایت رم
- سنسور اثر انگشت، که در پشت گوشی تعبیه شده است
این گوشی باکیفیت شیائومی جدیدترین نسخه از سری میمیکس است، که آغازگز روند حذف حاشیههای صفحه نمایش در طول دو سال گذشته است. این گوشی نسبت به نسخه اولیه این سری پیشرفتهتر و کاربردیتر است و به لطف تجهیزات سختافزاریش موفق به کسب عنوان برترین محصول این سری در سال جاری شد: بهرهمندی از شارژ بی سیم، دوربین دوگانه و سریعترین پردازنده کوالکام به نام اسنپدراگون 845.
هرچند اثری از بریدگی بالای صفحه نمایش این گوشی به چشم نمیخورد ، راهی که شیائومی برای حذف آن برگزیده شاید بهترین راهحل نباشد: دوربین سلفی را به قسمت پایینی صفحه نمایش برده است و نتیجه اینکه برای گرفتن سلفی یا تماس ویدیویی باید گوشی را سروته در دست بگیرید. در نهایت اینکه اگر این ویژگی به نظر شما آزاردهنده نیست یا اینکه یکی از گوشیهای خلاقانه اپو یا ویوو را به آن ترجیح میدهید به الگوی مصرف شما بستگی به دارد.
Huawei P20 Pro
مشخصات:
- صفحه نمایش OLED 6.1 اینچی با کیفیت فولاچدی
- پردازنده هایسیلیکون کرین 970
- 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی و 6 گیگابایت رم
- سیستم دوربین سه گانه با سنسوراصلی 40 مگاپیکسل، سنسور تک رنگ 20 مگاپیکسل و لنز تله 8 مگاپیکسلی
- دوربین سلفی24 مگاپیکسلی
- سنسور اثر انگشت، که در پانل جلویی گوشی جای گرفته است
P20 Pro یکی از بهترین گوشیهای سال 2018 است. با طراحی منحصر بفرد، یک سیستم دوربین سهگانه با کیفیت و عمر باتری بسیارعالی. ناگفته نماند که سازنده این گوشی متحمل فشار قوانین ضد چین از سوی دولت ایالات متحده است.
شاید تنها اشکال وارد به این گوشی رابط کاربری اختصاصی هوآوی، یعنیEMUI است که بصورت نه چندان حرفهای از iOS الگوبرداری شده است و به اندازه پوسته اپو و شیائومی یکپارچه نیست. حال که هوآوی برای طراحی سخت افزار و حتی پردازشگر خود اینچنین مورد تحسین قرار گرفته است، انتظار داریم چنین رویکردی را در زمینه نرم افزار نیز در پیش بگیرد.
Meizu 15
مشخصات:
- نمایشگر OLED 5.5 اینچی با کیفیت فولاچدی
- دوربینهای 12 و 20 مگاپیکسلی
- پردازنده اسنپدراگون 660
- 4 گیگابایت رم و128 گیگابایت حافظه داخلی
- سنسور اثر انگشت، که پشت گوشی تعبیه شده است
- جک هدفون
Meizu یکی از نخستین شرکتهای سازنده گوشی در چین بود که موفق به جلب نظر مشتریان محصولات غربی شد اما، با حضور سایر غولهای چینی مثل اپو و شیائومی، سهم بازارش به طور چشمگیری کاهش یافت.
گویا این گوشی قصد پیروی از روندهای مرسوم سال 2018 را ندارد چرا که از صفحه نمایش 5. 5 اینچی با نسبت 16: 9 بهره میبرد. شاید بتوان گفت این گوشی مشابه آیفون 8 پلاس است با این تفاوت که مشخصات میانرده دارد و در ضمن از حاشیه پهن بالا و پایین صفحه خبری نیست، البته به این معنی نیست که این گوشی در سمت چپ و راست حاشیه دارد بلکه در عوض شیشهی خمیده منحصر به فردی از لبهها به سمت پایین رفته است. میزو یک سنسور کوچک اما کاربردی اثر انگشت زیر این صفحه نمایش جا داده است که سیستم بازخورد مناسبی برای شبیه سازی دکمه هوم دارد
VIVO X 21
مشخصات:
- نمایشگر OLED ۶٫۳ اینچی با کیفیت فولاچدی
- سنسور اثر انگشت، که داخل صفحه نمایش تعبیه شده است
- پردازنده اسنپدراگون ۶۶۰
- ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی و ۶ گیگابایت رم
- دوربین دوگانه ۱۲ و ۵ مگاپیکسلی ، دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی
- جک هدفون
- شارژ میکرو یواسبی
شاید این گوشی به اندازه نکس اس پر زرق و برق نباشد اما، حداقل در یک زمینه مبتکرانهتر عمل کرده است: اولین گوشی پرچم دار است که سنسور اثر انگشت را داخل صفحه نمایش تعبیه کرده است و جالب تر آنکه این سنسور به خوبی کار میکند. درست است که این اسکنر نسبت به اسکنرهای اثر انگشت معمولی کمی کندتر است اما، معمولا این تفاوت سرعت به حدی نیست که متوجه آن شوید مگراینکه از یک کرونومتر کمک بگیرید! اگر عادت به استفاده ازگوشیهایی مثل وانپلاس۶ دارید که حسگر اثر انگشتشان پشت گوشیست ، احتمالا پس از استفاده از ویوو ایکس 21، استفاده مجدد از آنها برایتان سخت میشود.
ایکس۲۱ در سایر موارد معمولی است و البته نباید فراموش کرد که برای آن هزینهی کمتری نسبت به نکساس پرداخت میکنید و علاوه بر آن در بازارهای مختلف و به تعداد بیشتری عرضه میشود و در نتیجه دسترسی به آن راحتتر است.
OPPO R 15
مشخصات:
- صفحه نمایشOLED ۶٫۳ اینچی با کیفیت فولاچدی
- سنسور اثر انگشت که در پشت گوشی تعبیه شده است
- پردازندهی اسنپدراگون ۶۶۰
- ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی و ۶ گیگابایت رم
- دوربین دوگانه ۱۲ و ۵ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی
- جک هدفون
- شارژ میکرویواسبی
این گوشی تلفیقی از Vivo X 21 و وانپلاس۶ است. البته حسگر اثر انگشت تمام صفحهای ایکس 21 را ندارد، اما دوربین عالی و سیستم شارژ اختصاصی وانپلاس۶ را دارد. از نظر ظاهری نیز بسیار چشمنواز است، بخصوص رنگ قرمز یاقوتی آن.
اوپو آر 15پرو به جای اینکه همانند وانپلاس۶ از اسنپدراگون ۸۴۵ بهره بگیرد، مانند ایکس ۲۱ به پردازندهای با قدرت کمتر رضایت داده و اسنپدراگون کوالکام 660 را به خدمت گرفته است. برای شارژ کردن این گوشی دو راه وجود دارد : پورت میکرویواسبی و تکنولوژی شارژ سریع Oppo VOOC که وانپلاس نیز در سیستم Dash به کار گرفته است.
XIAOMI MI 8
مشخصات:
- نمایشگر OLED۶٫۲ اینچی با کیفیت فولاچدی
- دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی تله فوتو
- دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی
- ۶ گیگابایت رم و تا ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی
- نسخه اکسپلورر با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی
- سنسور اثر انگشت، که در پنل پشتی گوشی تعبیه شده است
دیگر پرچمدار شیائومی یعنیMi 8 ، اولین گوشی این شرکت است که شاهد بریدگی در قسمت فوقانی صفحه نمایشش هستیم و از نظر طراحی ویژگی درخور توجهی ندارد البته به جز نسخه اکسپلورر که پنل شفافی در پشت گوشی دارد.
نباید فراموش کرد که هدف اصلی سری Mi جابجا کردن مرزهای موجود در طراحی گوشیهای هوشمند نیست بلکه ارائه دستگاههای مقاوم در ازای قیمتهای مقرون به صرفه است و Mi 8 نیز از این سنت پیروی میکند. قیمت این گوشی از حدود ۴۲۰ دلار شروع میشود که در مقایسه با وانپلاس ۶ بسیار ارزانتر است.
نسخه کوچکتر این گوشی، کهMi 8 SE نام دارد، از اسنپدراگون ۷۷۰ بهره میبرد و قیمتش از ۲۸۰ دلار شروع میشود و میتواند خرید وسوسه کنندهای باشد. شیائومی در حالی به ارائه دستگاههای مقاوم و مدرن ادامه میدهد که قیمت نهایی این محصولات امکان رقابت برای سایر تولیدکنندگان را مشکل میکند.