چرا پلتفرم واقعیت افزوده اپل جذابیت دارد؟!
از سال گذشته درباره کیت واقعیت مجازی اپل، ARkit خبرهایی شنیده میشد که با استفاده از سخت افزار قدرتمند آیفون تجربه کاربری جالبی را از تلفیق دنیای واقعی با اجسام مجازی ارایه میکند. این کیت تنها محدود به توسعه دهندگان بود و در واقع تا به حال هیچ نرم افزاری برای کاربران معمولی عرضه نشد؛ اما ظاهرا در ماههای آینده و با ورود آیفونهای ۸ و ۸ پلاس و آیفون ۱۰، واقعیت افزوده به طور رسمی در اختیار کاربران اپل قرار میگیرد.
با توجه به آنچه در مراسم رونمایی از پرچمداران امسال اپل دیده شد، اپلیکیشنهای واقعیت افزوده از چیپست پیشرفته Bionic A11 به کار رفته در خانواده آیفون ۸ و آیفون ۱۰ و پردازشگر گرافیکی قدرتمند آن برای رندر اشیا مجازی با جزئیات بالا در دنیای واقعی استفاده خواهند کرد. اما نکتهای که این پلتفرم را جذابتر میکند، بهرهمندی آن از ISP (سیگنال پردازش تصویر) جدید است که قادر به فهم چگونگی نور پردازی از صحنه در حال فیلمبرداری خواهد بود. سپس، اپ مذکور سعی میکند تا همان مدل نور پردازی را روی اشیا مجازی پیاده سازی کند.

تا به حال اپلیکیشنهای مبتنی بر واقعیت افزوده زیادی را برای سیستم عاملهای اندروید و iOS دیدهایم که اغلب علاوه بر مشکلاتی در خصوص رندرهای نامنظم و شکسته تصاویر، در ترکیب تصاویر و اشیا مجازی با دنیای واقعی، به نحوی که باور پذیر باشد نیز مشکل داشتهاند. این بار اپل با استفاده از سیگنال پردازش تصویر جدیدش تا حد زیادی به رفع این مشکل کمک کرده است.

ویژگی جالب دیگر، در دسترس بودن است. پیش از معرفی آیفون ۱۰ شایعاتی منتشر شده بود که از وجود یک ماژول دوربین خارق العاده و مجهز به سیستم پیشرفته لیزری خبر میداد. طبق همین شایعات، کیت واقعیت افزوده اپل فقط از آیفون ۱۰ پشتیبانی میکرد و سخت افزار مورد نیاز آن تنها در این گوشی خاص یافت میشد. اما اگر از کاربران نسلهای قبلی آیفون باشید، باید این نوید را به شما بدهیم که این شایعه به کلی مردود است و اپ واقعیت افزوده اپل از آیفونهایی که به چیپ A9 و بالاتر مجهز باشند نیز پشتیبانی میکند؛ یعنی حتی کاربران آیفونهای ۶ اس، ۶ اس پلاس و SE هم میتوانند فناوری واقعیت افزوده ویژه اپل را روی گوشی خود تجربه نمایند.
برچسبها: