GSM-logo
خانهاخبار
سازندگان آیفون از نگرانی در مورد وابستگی افراطی انسان‌ها به تکنولوژی می‌گویند

سازندگان آیفون از نگرانی در مورد وابستگی افراطی انسان‌ها به تکنولوژی می‌گویند

شماری از مدیران سابق کمپانی اپل که نقش به سزایی در طراحی و تولید آیفون داشتند، در مورد نگرانی‌های خود در مورد وابستگی بیش‌ازحد جامعه انسانی به تکنولوژی می‌گویند. در ادامه با جی‌اس‌ام همراه باشید.
۱۱ تیر ۱۳۹۶

تبلیغات

home_header

10 سال پیش یکی از تکان‌دهنده ترین محصولات تکنولوژیکی جهان با نام iPhone خلق شد تا اولین کامپیوترهای جیبی و قابل‌حمل جهان شکل بگیرند. آیفون‌ اپل نخستین محصولی بود که ابزارهای مختلف و کاربردی بسیاری را از قبیل دوربین‌های دیجیتال، موقعیت‌یاب، اینترنت، موزیک پلیر و... در یک دستگاه الکترونیکی جیبی در اختیار جامعه‌ی بشری قرار داد. در پی تولید نخستین آیفون‌های اپل، انقلابی شگرف در صنعت تولید تلفن‌های همراه هوشمند ایجاد شد و به دنبال آن بازار طراحی و تولید نرم‌افزارهای جانبی برای اسمارت‌فون ها روحی تازه گرفت. رفته‌رفته وابستگی انسان‌ها به این دستگاه قابل‌حمل و فوق‌العاده هوشمند بیشتر شد تا جایی که امروزه تلفن‌های همراه هوشمند به یکی از تأثیرگذار ترین ابزارهای زندگی روزمره‌ی بشر تبدیل‌ شده‌اند.

image

صرفه نظر از تمام قابلیت‌ها و امکانات مفیدی که این گجت های هوشمند در اختیار انسان قرار می‌دهند، اعتیاد جامعه بشری و مخصوصاً نسل جوان انسان‌ها به تکنولوژی و البته اسمارت‌فون ها سبب شده تا بیماری‌های روحی و جسمی بسیاری در جامعه بشری شایع شوند. وابستگی افراطی انسان‌ها به تلفن همراه خود نوعی اعتیاد را در بین جوامع ایجاد کرده تا جایی که بسیاری از انسان‌های کنونی نمی‌توانند حتی دقیقه‌ای را بدون تلفن همراه هوشمند خود سپری کنند. سازندگان آیفون که یک دهه پیش محصول تکنولوژیکی خارق‌العاده‌ای را برای بشر به ارمغان آوردند تا به سبب آن زندگی راحت‌تری را تجربه کند، امروز از نگرانی خود در مورد وابستگی انسان‌ها به این محصول اعتیادآور سخن می‌گویند.

روز چهارشنبه برایان مرچنت نویسنده‌ی کتاب «One Device» در یکی از گزارش‌های خود پرسش و پاسخ‌هایی را از نخستین تیم طراحی آیفون تهیه کرد تا علاوه بر بررسی تأثیرات تلفن‌های همراه هوشمند بر زندگی بشر، در مورد روزهای نخستین طراحی و تولید آیفون نیز اطلاعاتی کسب کند. باس اوردینگ، برایان هوپی و گرگ کریستی، کارکنان فعلی استودیو طراحی IDEO و مدیران اسبق کمپانی اپل، در این گزارش شرکت کردند و از روزهای نخستین شکل‌گیری آیفون سخن گفتند که چگونه به رهبری استیو جابز توانستند رؤیای خلق یک محصول جدید که تلفیقی از هنر و تکنولوژی بود را به واقعیت پیوند دهند.

گرگ کریستی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در مورد تأثیر تکنولوژی و به‌ویژه تلفن‌های همراه هوشمند بر زندگی انسان‌ها عنوان کرد:

هنوز داده‌ها و اطلاعات ما در مورد تأثیر تکنولوژی بر زندگی بشر کافی نیست و نمی‌توان به‌طور مطلق گفت که تأثیر تلفن‌های همراه بر روی جامعه انسانی مثبت است یا منفی اما بی‌شک نفوذ بیش‌ازحد تکنولوژی در زندگی روزمره‌ی انسان و وابستگی افراطی بشر به تلفن‌های همراه سبب ایجاد حواس‌پرتی بزرگی بین افراد جامعه شده که قطعاً احساس خوبی را القا نمی‌کند.

مطالعاتی که در سال 2017 توسط سازمان جهانی Gfk صورت گرفت، نشان داد که جامعه‌ی انسانی تا چه حد به تکنولوژی و اسمارت‌فون ها وابسته است. این مطالعات حاکی از آن بود که  از هر 3 نفر در سراسر جهان، یک نفر در استفاده از تکنولوژی افراطی است تا حدی که نمی‌تواند حتی لحظه‌ای بدون تکنولوژی زندگی خود را سپری کند. این‌گونه افراد درحالی‌که می‌دانند فاصله گرفتن از تکنولوژی و گذراندن وقت با خانواده و دوستان چقدر می‌تواند در سلامتی و نشاط روزمره‌ی آن‌ها تأثیرگذار‌ باشد اما بازهم نمی‌توانند خود را بدون تکنولوژی تصور کنند.

image

کریستی در ادامه صحبت‌های خود دلیل اصلی وابستگی افراطی انسان‌ها به تلفن‌های همراه هوشمند را قابل‌حمل و در دسترس بودن دائمی این گجت های تکنولوژیکی دانست. او می‌گوید عادت ناخوشایند انسان‌ها در اینکه بلافاصله پس از صرف غذا، گوشی خود را از جیب بیرون آورده و فارغ از جهان اطراف، محو در اسمارت‌فون خود می‌شوند به‌شدت آزاردهنده است. این موضوع در رستوران‌ها به‌وفور دیده می‌شود. کریستی اضافه کرد که قابلیت کار کردن آسان با تلفن‌های همراه، حمل ساده و وجود ابزارها و امکانات بسیار کاربردی در اسمارت‌فون ها یکی از دلایل اصلی وابستگی انسان به این گجت های هوشمند است.

اوردینگ که یکی از توسعه‌دهندگان تکنولوژی چند لمسی است در پاسخ به این سؤال که تأثیر اسمارت‌فون ها بر زندگی بشر مثبت است یا منفی این‌گونه بیان کرد که:

تأثیر مثبت تلفن‌های همراه هوشمند به جهت استفاده‌ی آسان از آن‌ها است و تأثیر منفی آن به دلیل وابستگی بیش‌ازحد مردم به تکنولوژی و استفاده‌ی بی‌حد و مرز از اسمارت‌فون ها است. بسیاری از مردم مدت‌زمان زیادی از روز را به نمایشگر تلفن همراه خود خیره می‌شوند که البته من هم به‌احتمال زیاد جزء این دسته از افراد محسوب می‌شوم!

image

در ادامه هوپی، یکی از مهندسان اصلی پروژه‌ی آیفون که نخستین زمینه‌ی تولید نمایشگرهای لمسی را پایه‌ریزی کرد به نقل از کتاب مرچنت در مورد اثرات تکنولوژی در جامعه‌ی بشری گفت:

تکنولوژی از لحاظ اخلاقی بی‌طرف است. بی‌شک هر عنصر قدرتمندی مانند گوشی‌های هوشمند دارای ظرفیت هر دو اثر مثبت و منفی بر روی کاربران خود است و نمی‌توان به‌صورت یک‌طرفه در این مورد قضاوت کرد. تعجبی ندارد که تلفن‌های همراه موفق شدند انسان‌های بی‌شماری را شیفته‌ی خود کنند اما شگفتی آنجا است که انسان‌های زیادی به دلیل  استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی و حواس‌پرتی درگیر تصادفات شدیدی شده و اغلب جان خود را از دست می‌دهند.

گرگ کریستی به‌عنوان خاتمه‌ی صحبت‌های خود به این نکته اشاره کرد که طی چند سال آینده، تکنولوژی و اسمارت‌فون ها جایگاه حقیقی خود را در زندگی بشر پیدا خواهند کرد. همان‌طور که ظهور تکنولوژی‌های زیادی همچون رادیو، تلویزیون و اینترنت توانستند به بهترین شکل ممکن در زندگی روزمره‌ی بشر قرار بگیرند، تلفن‌های همراه هوشمند نیز می‌توانند جایگاه اصلی خود در بین جوامع بشری را پیدا کنند.

home_header