بهگزارش جیاسام، علیرضا قلمبر دزفولی، مدیرعامل ایرانسل، در نشست رسانهای بهمناسبت نخستین سالروز بهرهبرداری از شـبکه نسل 3 و 4 ایرانسل حق امتیاز صدور پروانه 2G و 3G و وایمکس، تسهیم درآمد، شمارهگذاری، خدمات اجباری عمومی، حق رگولاتوری، حق فرکانسهای واگذاری در باند GSM، حق فرکانسهای مایکروویو، هزینه اتصال متقابل، گمرک و عوارض، مالیات بر درآمد، مالیات تکلیفی، خطوط انتقال، هزینه برق و آب و گاز و انرژی و درآمدهای شرکتهای دولتی مخابراتی را از جمله پرداختیهای ایرانسل به دولت برشمرد.
بهگفته دزفولی، ایرانسل سال گذشته موفق به امضای توافقنامه ارتقای شبکه به نسلهای سه و چهار و بالاتر تلفن همراه در هفته دولت و راهاندازی شبکه نسل سوم بهصورت آزمایشی شد و سوم شهریورماه 93 شبکه نسل سوم ایرانسل بهصورت رسمی و تجاری پس از اخذ تاییدیه از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راهاندازی شد و ارائه سرویس 4G نیز به فاصله اندکی پس از راهاندازی رسمی 3G برای اولین بار در کشور آغاز شد.
وی درباره پوشش سرویسهای 3G ایرانسل گفت: در حال حاضر بیش از 427 شهر و دهستان و 56 مسیر جادهای اصلی در تمام 31 استان کشور تحت پوشش 3G هستند و پوشش سرویس 4G نیز در بیش از 82 شهر تکمیل شده است. بهگفته وی، در حال حاضر 19 هزار سایت BTS نسل دو در شبکه ایرانسل وجود دارد و تعداد کل مشترکان نسلهای دو، سه و چهار به 45 میلیون مشترک رسیده است و 2 هزار و 355 شهر و دهستان، 85.7 درصد از جمعیت و 30 هزار و 750 کیلومتر از جادهها را تحت پوشش قرار میدهد.
مدیرعامل ایرانسل افزود: شبکه نسل سه ایرانسل 4 هزار و 250 سایت دارد و 12.5 میلیون مشترک، 427 شهر و دهستان و 35.8 درصد جمعیت را تحت پوشش قرار میدهد و ترافیک دیتای روزانه آن 180 ترابایت است. وی ویژگیهای شبکه نسل چهار ایرانسل را نیز برخورداری از 1 هزار و 750 سایت با 1 میلیون سیمکارت USIM، تعداد 82 شهر تحت پوشش، 11.6 درصد جمعیت تحت پوشش و 20 ترابایت ترافیک دیتای روزانه برشمرد. مدیرعامل ایرانسل شبکه پهنباند ایرانسل را نیز دارای 7 هزار سایت پهنباند همراه و ثابت، 13 میلیون مشترک پهنباند، 427 شهر و دهستان تحت پوشش با 23 میلیون گوشی هوشمند و 300 ترابایت ترافیک دیتای روزانه عنوان کرد.
راهاندازی آزمایشی شبکه TD-LTE ایرانسل
دزفولی، با اشاره به اینکه ایرانسل در اول شهریورماه 94 پروانه شبکه انتقال داده مبتنی بر بیسیم ثابت سراسری (TD-LTE) را دریافت کرد و دوم شهریورماه 94 نسبت به افتتاح آزمایشی آن اقدام کرد، گفت: در سال 2010 نخستین آزمایشهای میدانی شرکت اریکسون همراه با شرکت Reliance Industries در هند، که طی آن به سرعت 80 مگابیت بر ثانیه دست یافتند، صورت گرفت و در سال 2011 شرکت China Mobile با همکاری شرکت هوآوی سرویس LTE-TDD را در 6 شهر چین بهصورت آزمایشی راهاندازی کرد.
وی افزود: در سال 2012 سرویس LTE-TDD را، بهعنوان سرویس نسل 4، Soft Bank در ژاپن و در سال 2013 در امریکا راهاندازی کرد. همچنین در سال 2014 ایرانسل نخستین سرویس تجاری LTE-TDD را در خاورمیانه و شرق افریقا و در سال 2015 نخستین شبکه LTE–TDD را در ایران راهاندازی میکند. دزفولی همچنین به افتتاح نخستین شبکه وایفای عمومی کشور و بهرهبرداری از ششهزارمین سایت 3G/4G ایرانسل در روز گذشته با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد. وی افزود که سرویس TD-LTE جایگزین سرویس وایمکس ایرانسل خواهد شد و توسعه شبکه وایمکس ایرانسل متوقف میشود و ایرانسل به توسعه TD-LTE خواهد پرداخت.
دزفولی در پاسخ به سوال جیاسام درباره وضعیت کاربران سابق وایمکس و تسهیلات احتمالی ایرانسل برای ارتقای نسل مودم این دست از کاربران افزود: ایرانسل پشتیبانی از کاربران قدیمی وایمکس را ادامه خواهد داد و با توجه به تعداد مودمهای TD-LTE و روند درخواست آن، سعی خواهد کرد کار را برای کاربران قدیمی وایمکس تسهیل نماید.
سوال دوم جیاسام درباره سرویس E-Care این اپراتور و روند توسعه آن بود که مسئول این بخش در پاسخ جیاسام گفت: در حال حاضر اپلیکیشن ایرانسل من بخشی از وظایف سرویس E-Care را انجام میدهد، اما در آینده شاهد توسعه نسخه وب E-Care نیز خواهیم بود.