۷ واقعیت درباره گیمینگ روی گوشیهای اندرویدی که هیچکس به شما نمیگوید
همه از قدرت سختافزاری و تنوع گوشیهای اندرویدی میگویند، اما پشتصحنه گیمینگ در این دستگاهها متفاوت از گفتهها و شنیدهها است. در این مطلب با حقایقی آشنا میشوید که احتمالا شوکه خواهید شد.
امروزه با گسترش صنعت بازیهای دیجیتال، دستگاههای گیمینگ بیشتر از همیشه توسعه یافتهاند و حالا گوشیها و دستگاههای بسیار قدرتمندی وجود دارند که تجربه گیمینگ بینظیری را فراهم میکنند.
با این حال، بخش قابلتوجهی از صنعت بازیهای دیجیتالی، در گرو گوشیهای هوشمند است؛ گوشیهایی با پردازنده قدرتمند و دیگر سختافزارهای باکیفیت میتوانند از عهده پردازشهای سنگینی از جمله بازیهای پیشرفته بربیایند. با چنین تحولاتی، در مقابل بازیهای رایانهای هم بسیار پیشرفتهتر شده و این، الزام به داشتن دستگاهی با قدرت پردازشی بالا را بیشتر از همیشه نشان میدهد.
در یک طرف این ماجرا، گوشیهای اندرویدی قرار گرفتهاند که از لحاظ قدرت پردازشی و قابلیتهای نرمافزاری با هدف بهبود تجربه کاربری گیمینگ، با دستگاههایی مانند سری نینتندو که بهعنوان کنسولهای بازی قابل حمل شناخته میشوند، در رقابت هستند. در ادامه به جزئیاتی از عملکرد گیمینگ گوشیهای اندرویدی میپردازیم که احتمالا کمتر کسی از آنها خبر دارد.
صفحهنمایش گوشی شما باکیفیتتر از نمایشگر کنسولهای بازی است
امروزه حتی اگر یک گوشی هوشمند ارزانقیمت داشته باشید، تقریبا میتوانید مطمئن باشید که گوشی شما بهترین نمایشگر را در بین لوازم الکترونیکی خانهتان دارد. گوشیهای هوشمند امروزه حتی در اقتصادیترین مدلها، تراکم پیکسلی بالایی داشته و حتی ممکن است یک پنل اولد داشته باشند که رنگ مشکی عمیق و کنتراست فوقالعادهای را در اختیارتان قرار خواهند داد.

اگر کاربر گوشیهای اندرویدی باشید، احتمالا نرخ نوسازی نمایشگر گوشی شما حداقل 90 هرتز و یا احتمالا 120 هرتز خواهد بود و در کمترین مقدار هم رزولوشن نمایشگر گوشیتان به 1080p میرسد.
با این حال، جدیدترین مدل کنسولهای بازی قابل حمل مانند نینتندو سویچ اصلی و استیم دک همچنان با پنلهای السیدی 720p عرضه میشوند و اگر آنها را مقابل گوشی هوشمند قرار دهید، روشنایی و شفافیت بالای نمایشگر گوشیتان باعث خواهد شد که احتمالا هیچوقت به سراغ آنها نروید.
برنامه پلی استور تنها منبع بازیهای شما نیست
اپلیکشن پلی استور مملو از بازیهای مختلف است و به احتمال زیاد بیشتر مواردی را که میخواهید، در آن میتوانید پیدا کنید. با این حال، این بدان معنا نیست که پلی استور، تنها گزینه در دسترس شماست و شما میتوانید از فروشگاههای برنامه مختلفی مانند Epic Games موبایل، بازیها را با تخفیفهای عالی پیدا کنید.

حتی جالب است بدانید که در این استورهای بازی میتوانید برنامههایی را پیدا کنید که دیگر در پلی استور نیستند و یا از ابتدا وجود نداشتهاند.
فروشگاههای برنامه جایگزین مختلفی وجود دارند که میتوانید بازیهای مختلفی را از آنها برای گوشی هوشمندتان نصب کنید. حتی این امکان هم وجود دارد که فایل APK بازیها را مستقیما از سایتهایی مانند Itch.io دانلود کنید.
گوشیهای تاشو دنیای جدیدی از تجربه گیمینگ را ارائه میدهند
از گوشیهای تاشو سری فولد مانند گلکسی زد فولد 6 داشته باشید، بنابراین به راحتی به یک تبلت قابل حمل سبک دسترسی دارید. در همین جا لازم به ذکر است که امروزه اکثر بازیهای موبایلی، با سایز متغیر نمایشگر گوشیهای تاشو سازگار بوده و به راحتی میتوانید اندازه و نحوه استفاده از صفحهنمایش را تغییر دهید.
گوشی اندرویدی میتواند به تلویزیون یا مانیتور متصل شود
اگر فکر میکنید بازیهای موبایلی تنها محدود به صفحهنمایش ۶ اینچی هستند، باید بگوییم که دچار سوء تفاهم شدهاید. بسیاری از گوشیهای اندرویدی این امکان را فراهم میکنند که صفحهنمایش خود را به یک نمایشگر خارجی وصل کنید. وقتی این قابلیت با یک کنترلر بلوتوث ترکیب شود، گوشی شما به طور موثر به یک کنسول بازی تبدیل خواهد شد.

در گوشیهای گلکسی به لطف Samsung DeX، زمانی که با یک کیبورد و ماوس استفاده میشود، حس بازی کردن روی رایانه شخصی را ارائه میدهد و به همین خاطر به شدت مورد استقبال گیمرهای موبایلی قرار گرفته است.
حالت دسکتاپ اندروید هم یک روش عالی برای بازیهای استراتژیک مانند Iron Marines است. وقتی بازی به راحتی به نمایشگر ۱۶:۹ منتقل میشود، احساس خواهید کرد که در حال بازی کردن در نسخه استیم آن هستید.
پلی استور پر از شاهکارهای پنهان PC است
بسیاری تصور میکنند روی موبایل بازی خوبی پیدا نمیشود و همه گزینهها صرفا بازیهای رایگان و بیکیفیت هستند، اما این دقیقا یکی از مشکلات اصلی پلیاستور است؛ عملکرد ضعیف در نمایش بازیهای ارزشمند و باکیفیت.
در حالی که پلیاستور پر شده از بازیهای کراسپلتفرم فوقالعادهای که در استیم هم یافت میشوند. از Dead Cells گرفته تا Midnight Girl، The Wreck، Aarik and the Ruined Kingdom، Coromon و Stardew Valley. اینها تنها نمونههایی از گنجینهای بزرگ هستند که همگی نقدهای مثبتی دریافت کردهاند.
تعداد زیادی بازی پولی و پریمیوم در دسترس است
بازیهای موبایلی عمدتا به دلیل وجود تبلیغات آزاردهنده و پرداختهای درونبرنامهای، بهعنوان نرمافزارهای نهچندان محبوب شناخته میشوند. این روش، رایجترین مدل کسب درآمد برای بسیاری از بازیهای موبایلی است، اما تنها راه موجود نیست.

با وجود این شرایط، بسیاری از کاربران تنها به سراغ بازیهای پریمیومی میروند که یا در ابتدا خریداری میشوند، یا با یک پرداخت درونبرنامهای بهطور کامل در دسترس قرار میگیرند. حتی با این محدودیت، فهرست علاقهمندیهای بسیاری از افراد در پلی استور شامل تعداد زیادی از این بازیهاست که تجربه همه آنها در کوتاهمدت ممکن نیست.
بازیهای پریمیوم نهتنها در دسترس هستند، بلکه هر هفته گزینههای جدیدی نیز به بازار عرضه میشوند. به عنوان مثال بازی "Follow the Meaning" از استودیوی مستقل Second Maze یکی از جدیدترین بازیهای اشارهوکلیک است که میتواند کاربران علاقهمند به این سبک را جذب کند.
پشتیبانی از کنترلرهای جانبی در اندروید نسبت به آیفون ضعیفتر است
بسیاری از بازیهای موبایلی از کنترلرهای جانبی پشتیبانی میکنند، اما پیدا کردن یک لیست جامع از تمام بازیهایی که این ویژگی را دارند، کار سادهای نیست. شما میتوانید لیست بازیهای پشتیبانیکننده از کنترلر در Backbone را بررسی کنید، اما این لیست کاملا جامع نیست.

همچنین از بررسی لیست Backbone میتوان متوجه شد که برخی از بازیهایی که در iOS از کنترلر پشتیبانی میکنند، در اندروید از این قابلیت برخوردار نیستند. این مشکل را در بازیهای مختلفی توسط کاربران اندرویدی گزارش شدهاند و بنابراین اگر فکر میکنید که تنها بازیهای اختصاصی Apple Arcade دلیل حسادت شما به کاربران آیفون و آیپد هستند، باید دوباره بگوییم که در اشتباه هستید.
کاربری گیمینگ موبایلی بهعنوان قالب اغلب بازیها در زمینه تعداد کاربران و درآمد، حتی برای کسانی که خود را بهعنوان گیمرهای حرفهای میشناسند، گزینهای قابل قبول است.
با گوشیهای تاشو و ویژگیهایی مانند Samsung DeX، دلایل قوی برای انتخاب اندروید به جای آیفون و حتی کنسولهای بازی قابل حمل وجود دارد، حتی با وجود انحصاریهای اپل و پشتیبانی بهتر از کنترلرهای جانبی.